Këshilla kryesore për gatimin me vaj CBD

Këshilla kryesore për gatimin me vaj CBD

A keni gatuar ndonjëherë një vakt me vaj CBD? Disa kuzhinierë përdorin vaj CBD për të shijuar përfitimet dhe për të mbushur stomakun e tyre. Disa këshilla kryesore që duhet të ketë me gatimin me vaj përfshijnë; duke shmangur nxehtësinë e tepërt, ruajtjen e duhur dhe që përbërësit të jenë në minimum.

Konsumatorët kanë vënë në përdorim mendjen e tyre krijuese vaj CBD për gatimin e ushqimeve të shijshme. Vaji CBD është futur në kuzhinë dhe e ka bërë jetën e një individi më emocionuese. Nuk ka mënyrë më të mirë për të konsumuar produkte CBD sesa në ushqimin tuaj. Gjëja më e mirë e gatimit me vaj CBD është se ju do të shijoni përfitimet e vajit CBD dhe, në të njëjtën kohë, do të shijoni vaktin tuaj të preferuar. Megjithatë, sigurohuni që ushqimi që dëshironi të gatuani të jetë i shëndetshëm për trupin tuaj. Shmangni konsumimin e tepërt të ushqimit sepse nuk po i ndjeni efektet. Do të ndihmonte nëse do të kishit durim, pasi ato fillimisht duhet të përthithen dhe treten për të arritur në qarkullimin e gjakut dhe për të ndjerë efektet.

Shmangni shumë nxehtësi

vaj CBD është i ndjeshëm ndaj dritës dhe nxehtësisë. Një person duhet ta mbajë vajin CBD larg çdo gjëje me shumë nxehtësi kur i ruan. Vaji CBD ka të ngjarë të humbasë fuqinë e tij dhe efektet mund të mos ndihen kur ekspozohen ndaj shumë nxehtësisë. Vajrat CBD janë pothuajse të ngjashme me vajrat e gatimit; ato oksidohen kur janë në temperatura të larta, duke nxjerrë radikale të lira që mund të jenë të dëmshme. Vaji mund të degradohet ose madje të kthehet ose të ndryshohet në kanabinoidë të tjerë. Sigurohuni që të përdorni nxehtësi të ulët kur ngrohni vajin CBD. Sidoqoftë, një person mund të vendosë vaj CBD në ushqim pas gatimit për të shmangur kalitjen e përbërësve të tij.

Gatuani pjatën tuaj të preferuar

Sipas VanDolah etj. (2019), vaji CBD përdoret për gatimin e ushqimeve të ndryshme. Ato mund të përdoren gjithashtu në pije dhe pije si kafe, çaj ose supë. Nuk ka ndjenjë më të mirë sesa të provoni diçka të re me pjatën tuaj të preferuar. Ato janë gjëja e parë me të cilën një person duhet të provojë vajin CBD. Kjo është për të ditur nëse mund të keni vaj CBD të përfshirë në përbërësit tuaj sa herë që bëni recetën tuaj të preferuar. Sidoqoftë, kur kjo nuk funksionon mirë, do ta dini se nuk ishte menduar kurrë të ishte pasi nuk mund ta përdorni as në pjatat e zakonshme.

Mbani të ulëta dozën ose matjet e vajit CBD

vaj CBD nuk përshkruan se sa të ulët ose të lartë duhet të përdoret vaji. Kjo do të thotë se nuk i është përshkruar sasia që mjafton për të konsumuar. Konsideroni të kontrolloni me një mjek për sasinë e vajit CBD të mjaftueshëm për trupin dhe nëse trupi juaj është mjaft i përshtatshëm për konsumimin e tij. Sipas Evans (2020), kur gatuani me vaj CBD, sigurohuni që doza e CBD të jetë e ulët derisa të dini se sa mund të menaxhojë trupi juaj. Ju mund të rrisni matjen e vajit CBD derisa të jeni rehat dhe të siguroheni që trupi është i kënaqur me të.

Kombinoni vajrat CBD me yndyrat/vajrat e gatimit

Troiani (2017) vuri në dukje se përzierja e vajit CBD dhe yndyrave/vajrave të gatimit do të siguronte që vaji CBD të rrisë aftësinë e kanabinoidit për të marrë efekt më shpejt në trup. Vaji CBD mund të shpërndahet në vajrat e gatimit më shpejt, duke përmirësuar kështu të gjithë përvojën e gatimit.

Përbërësit dhe vaji CBD duhet të jenë të ulëta

Kjo vlen kryesisht kur një person është i ri për të eksperimentuar me vajrat CBD. Merrni parasysh përdorimin e pjesëve të vogla të vajit CBD dhe përbërësve të tjerë në mënyrë që të mos humbni ushqimin kur eksperimenti dështon. Sidoqoftë, pasi të jeni mësuar me vajin CBD dhe të gatuani me të, gjithmonë mund ta rrisni vajin CBD. Mbajtja e vajit CBD në nivel të ulët do të jetë gjithmonë e rëndësishme pasi mund t'ju ndihmojë të zbuloni se si djali juaj do t'i përgjigjet vajit CBD.

Shmangni alkoolin pasi të keni konsumuar enët e mbushura me CBD

Lloji i vajit CBD që një person përdor në gatim mund të ketë THC. Një person mund të konsumojë ushqim të pasur me përbërjen psikoaktive THC. Ju mund të mos jeni të sigurt për përqindjen e THC në vajin CBD. Sipas Connor et al. (2021), shmangia e pirjes së alkoolit me vaj CBD është më mirë sepse mund të ndërveprojë me THC dhe mund të rriteni dhe të shkaktoni dëmtime dhe probleme të tjera shëndetësore. Kjo mund të jetë e rrezikshme, veçanërisht kur dikush planifikon të vozisë.

Ruajtje

Sipas McGregor et al. (2020), produktet CBD janë të shtrenjta. Prandaj, ato duhet të ruhen mirë nëse nuk dëshironi të rrezikoni të merrni më shumë. Të gjithë duan të ndiejnë vlerën e parave të tyre. Ruajtja e duhur e vajit CBD siguron që ato të jenë ende të cilësisë së mirë dhe efektet e tij mund të ndihen ende. Vaji CBD ka një jetëgjatësi prej rreth 2 vjetësh. Gjërat e mëposhtme duhet të respektohen kur ruani vajin CBD që dikush ta shijojë atë;

  • Mbajtja e vajit CBD larg nga nxehtësia. Shumica e vajrave CBD humbasin fuqinë kur ekspozohen ndaj nxehtësisë, siç janë radiatorët, dehumidifikuesit dhe frigoriferët. Cilësia e tij gjithashtu ka të ngjarë të ndikohet.
  • Kosoviq etj. (2021) vuri në dukje se shumica e vajrave CBD dekompozohen kur ekspozohen ndaj dritës. Kjo është arsyeja pse pothuajse të gjithë vajrat ose produktet CBD vijnë në shishe të errët. Ata mbrojnë vajin duke parandaluar që drita të hyjë në të. Ato gjithashtu duhet të mbahen nga rrezet e diellit direkte, veçanërisht në dritare.
  • Vajrat CBD duhet të mbahen në enë hermetike sepse mund të oksidohen dhe të humbasin cilësinë e tyre kur ndërveprojnë me vajrat.

Përfundim

Pasi produktet CBD ishin të ligjshme, njerëzit filluan të eksperimentojnë me mënyra të ndryshme se si mund t'i konsumonin ato. Gatimi me vaj CBD solli disa njohuri të shkëlqyera pasi mund të shijoni pjatën tuaj të veçantë dhe të përfitoni nga trupi. Megjithatë, shumë masa paraprake të diskutuara në këtë artikull duhet të respektohen përpara se të vendosni të gatuani me vaj CBD. Sigurohuni që vaji CBD të ruhet dhe të kujdeset siç duhet, në mënyrë që të mos humbni fuqinë e tij dhe të mos shijoni vlerën për paratë tuaja. Konsideroni të vendosni vaj CBD në ushqim pas gatimit për të shmangur nxehtësinë që mund të ndërhyjë me përbërësit e tij. Shmangni ekspozimin e vajrave CBD në dritë, sepse ato mund të dekompozohen. Shmangni pirjen e alkoolit pas marrjes së vajit CBD sepse mund të shkaktojë probleme shëndetësore. Vaji CBD është një komponent i fortë, por i dobishëm i sistemit të trupit. Sigurohuni që të konsultoheni me një mjek përpara se të merrni sasi të CBD.

Referencat

Connor, JP, Stjepanović, D., Le Foll, B., Hoch, E., Budney, AJ, & Hall, WD (2021). Përdorimi i Kanabisit dhe Çrregullimi i Përdorimit të Kanabisit. Nature Reviews Disease Primers, 7 (1), 1-24.

Evans, J. (2020). Udhëzuesi i fundit për CBD: Eksploroni botën e kanabidiolit. Fair Winds Press.

Kosović, E., Sýkora, D., & Kuchař, M. (2021). Studimi i stabilitetit të kanabidiolit në formën e pluhurit të ngurtë dhe tretësirës së vajit të lulediellit. Farmaceutikë, 13 (3), 412.

Mcgregor, IS, Cairns, EA, Abelev, S., Cohen, R., Henderson, M., Couch, D., … & Gauld, N. (2020). Qasja në kanabidiol pa recetë: Një krahasim dhe analizë ndër-vendore. Gazeta Ndërkombëtare e Politikave të Drogës, 85, 102935.

Troiani, M. (2017). Pirja e duhanit vs. Ngrënia e kanabisit: Dallimet mjekësore dhe shkencore dhe si ndikojnë në shëndetin e pacientit.

Vandolah, HJ, Bauer, BA, & Mauck, KF (2019, shtator). Udhëzues klinikësh për vajrat e kanabidiolit dhe kërpit. Procedurat e Klinikës Mayo (Vol. 94, Nr. 9, fq. 1840-1851). Elsevier.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të fundit nga CBD