Forest Bean Unique Sustainable Premium Kafe

Fasulja e pyllit: Kafe unike, e qëndrueshme, premium

Emri i biznesit: Forest Bean

Vendndodhja: Vancouver BC, Kanada

Forest Bean është një kompani kafeje e qëndrueshme me bazë në Vankuver, e cila filloi për herë të parë në 2019 nga themeluesi ynë Pete Poovanna. Forest Bean prodhon kokrra kafeje të qëndrueshme dhe të rritura në hije nga ferma familjare e gjashtë brezave të themeluesve tanë në Western Ghats, Indi. Ferma familjare e vendosur në një vend të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, praktikon agropylltari e cila integron me qëllim rritjen e pemëve me të korrat. Kjo praktikë rrit biodiversitetin, shëndetin e tokës, prodhimin e të korrave dhe siguron habitate të kafshëve të egra. Pasi kokrrat janë korrur në fermë, ne i dërgojmë ato direkt në Vancouver BC, ku e pjekim kafen në vend dhe ua shesim direkt klientëve tanë. Forest Bean aktualisht ofron tre lloje të pjekjes së kafesë, duke përfshirë një pjekje të lehtë të mesme të quajtur Matanga, një pjekje mesatare të quajtur Nari dhe pjekjen më të re Mayura, e cila është një pjekje e bukur ekspres. Forest Bean dëshiron të edukojë konsumatorët e kafesë për metoda më të qëndrueshme të rritjes, duke u ofruar atyre kafe premium dhe me shije të qëndrueshme që mund të shijojnë.

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

Dr. Poovanna Thimmaiah, i njohur me dashuri si Pete, është një inxhinier mekanik shumë i arrirë me një pasion për biznes të qëndrueshëm. Pete themeloi Forest Bean Inc. në vitin 2019 për të sjellë kafe indiane të rritur në mënyrë të qëndrueshme për njohësit në mbarë botën.

Pete u lind dhe u rrit në Ghats Perëndimore në Indi, ku ai u ndikua nga menaxhimi i tokës së familjes së tij dhe praktikat e rrënjosura shpirtërisht të komunitetit të quajtur "bujqësia e korijeve të shenjta".

Prindërit e Pete janë fermerë kafeje të gjeneratës së gjashtë në Indi. Ata prodhojnë cilësinë më të lartë të kafesë me theksin më të madh te qëndrueshmëria.

Ferma familjare praktikon agropylltarinë, e cila integron me qëllim rritjen e pemëve me të mbjellat. Kjo praktikë rrit biodiversitetin, shëndetin e tokës dhe prodhimin e të korrave në fermën e kafesë.

Studimet e Pete në inxhinieri dhe përkushtimi ndaj qëndrueshmërisë çuan në një karrierë të suksesshme në sektorin e energjisë së pastër. Pete mban një doktoraturë. në Inxhinieri Sistemesh Mekatronike nga Universiteti Simon Fraser, Kanada. Ai është shpikësi i teknologjisë së patentuar në SHBA të quajtur 'avullues me ndihmën e kapilarëve të frymëzuar nga natyra për ajër të kondicionuar të qëndrueshëm'. Përpara se të transferohej në Kanada për doktoraturën e tij, Pete punoi me kompaninë shumëkombëshe të automobilave Robert Bosch, Gjermani si inxhinier i lartë i dinamikës së lëngjeve llogaritëse.

Aktualisht, Pete është menaxher i programit për departamentin e ndryshimeve klimatike dhe cilësisë së ajrit në Këshillin e Basenit të Fraserit, duke zbatuar iniciativa transporti me emetim zero në të gjithë provincën e Kolumbisë Britanike. Pete është gjithashtu një kontribues i shpeshtë në Huffington Post, Policy Options, dhe ka disa botime shkencore që lidhen me teknologjinë e pastër.

Pete ka kombinuar me sukses ekspertizën e tij në teknologjinë e pastër dhe trashëgiminë e bujqësisë së pemëve të shenjta për të krijuar Forest Bean. Puna me fermerët e familjes indianë për të zgjeruar teknikat e qëndrueshme të kultivimit të kafesë ndërsa prodhon kokrra kafeje me cilësi të lartë është një model biznesi i përsëritshëm që përmirëson komunitetet dhe mjediset lokale.

Puna e Pete në Indi krijon mundësi të qëndrueshme zhvillimi ekonomik për fermerët në shkallë të vogël. Ajo sjell kafe me burim të qëndrueshëm për konsumatorët etikë në mbarë botën.

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Industria e kafesë është një treg jashtëzakonisht i ngopur edhe pse ne në Forest Bean e konsiderojmë markën dhe kafenë tonë në tregun premium, lokal dhe të qëndrueshëm; ne jemi të sfiduar të ndërtojmë ndërgjegjësimin e tregut dhe të konsumatorëve për diferencimin. Forest Bean është një model dhe produkt krejtësisht i ndryshëm biznesi në krahasim me atë që gjendet aktualisht në treg dhe ne duam t'i edukojmë më tej konsumatorët se si mund të mbështesim mjedisin duke u ofruar atyre kafe premium me burim të qëndrueshëm.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

Industria aktuale e kafesë po lulëzon me mundësi dhe do të vazhdojë të rritet ndërsa kërkesa e klientëve rritet për kafe. Në të ardhmen e afërt të industrisë së kafesë me rritjen e ndryshimeve klimatike duke ndikuar në ofertën dhe kërkesën në rritje për kafe nga konsumatorët; industria globale e kafesë në të ardhmen e afërt do të duhet të përballet me një ndryshim në një proces rritjeje më të qëndrueshme për të reduktuar ndikimin e saj në ndryshimin e klimës.

Për Forest Bean një mundësi e madhe është që konsumatorët aktualisht po kërkojnë/ dëshirojnë të mbështesin biznese më të qëndrueshme, lokale, premium në Kanada, të cilat përputhen në mënyrë të përsosur me Forest Bean. Forest Bean në të ardhmen e afërt dëshiron të ndërtojë kërkesën e konsumatorëve për kafe të qëndrueshme dhe të ndihmojë në edukimin e mëtejshëm të tyre mbi qëndrueshmërinë dhe çfarë do të thotë ajo për ne. Shpresojmë që duke ndërtuar më shumë lidhje me konsumatorë me të njëjtin mendim, ne mund të zgjerohemi globalisht dhe të ndihmojmë në edukimin e më shumë konsumatorëve në mbarë botën.

Këshilla për të tjerët për biznesin

Këshilla që Forest Bean do t'u jepte të tjerëve në lidhje me biznesin do të ishte fokusimi në atë që e bën biznesin tuaj të dallohet në treg. Flisni dhe lidheni me pronarë të tjerë biznesi të ngjashëm për të parë se çfarë funksionon me sukses në biznesin e tyre dhe çfarë nuk funksionon ose gjërat që kanë hequr nga biznesi. Krijimi i qëllimeve është gjithashtu thelbësor përpara se të filloni një biznes, kjo mund t'ju japë një pamje të asaj se si dëshironi të duket biznesi në të ardhmen dhe në këtë mënyrë është më e lehtë si pronar biznesi t'i përmbushni ato qëllime kur keni një pasqyrë të qartë se çfarë ajo duket si. Për të shtuar në krijimin e qëllimeve, Forest Bean rekomandon që të mos hiqni dorë kurrë nga qëllimet tuaja për biznesin tuaj. Megjithëse zotërimi i një biznesi mund të jetë punë jashtëzakonisht e vështirë, asnjëherë mos heqja dorë nga qëllimet tuaja mund të sigurojë që puna e palodhur dhe përpjekja të shpërblehet pothuajse çdo herë kur ato synime përmbushen, qoftë në një vit apo në pesë vjet.  

Forest Bean Inc. (@theforestbean) • Foto dhe video në Instagram

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Business News

Art për kafshët

Ne në Art për kafshët duam të bëjmë një ndryshim. Të gjitha kafshët në të gjithë botën