Karbohidratet MË MË TË MIRA TË HENË NGA NJERËZIT ME JETËTARË NË BOTË-1-min.

Karbohidratet ME TE MIRA TE HARE NGA NJERËZIT ME GJATE GJATE NË BOTË

Kush tjetër dëshiron të përfshihet në dietën e jetëgjatësisë si unë? Sepse dua të shtoj edhe 60 vite të tjera.

Njerëzit në kontinentet e zonës blu nuk numërojnë kurrë kalori, peshojnë gram ushqime ose lexojnë etiketa. Gjithçka fillon me zgjedhjen e ushqimit. Banorët kanë qasje të gatshme në fruta dhe perime dhe praktika të tjera të shëndetshme. Më poshtë janë opsionet e tyre të karbohidrateve;

Kënaqur

Tërshëra përmban fibra prebiotike për të ushqyer probiotikët e trupit - bakteret e mira në traktin gastrointestinal. Sipas hulumtimeve, beta-glukani në tërshërë është një fibër e tretshme për reduktimin e kolesterolit, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve kronike.

Taro

Është një zhardhok në kategorinë e familjes së perimeve me rrënjë niseshte. Ka shije pothuajse si patatet dhe përmban fibra të shumta. Gjithashtu, ai ka antioksidantë që forcojnë imunitetin, zink dhe minerale për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të trupit, duke përfshirë shëndetin e shkëlqyer të zemrës dhe kockave.

A do të thoni se jo të gjitha karbohidratet krijohen të barabarta kur bëhet fjalë për të jetuar më gjatë? Pse

Unë do të thoja që jo të gjitha karbohidratet janë të ngjashme nga pikëpamja ushqyese. Për shembull, llojet e përpunuara, duke përfshirë bukën e bardhë dhe biskotat, janë shoqëruar me sëmundje të zemrës dhe shtim në peshë. Por lloji tjetër ushqyes, si drithërat, përpunohen minimalisht me veçori më të vlefshme. Ato përmbajnë minerale, fibra, antioksidantë dhe vitamina për efekte të pafundme shëndetësore, duke çuar në një jetë më të gjatë.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Shëndetësia

GAZETARI POBLE

Një ditar plumbash është një lloj ditari ose fletoreje e avancuar me seksione të organizuara për t'u regjistruar