SERUM KOMBO PËR LËKURËN E LIRË

SERUM KOMBO PËR LËKURËN E LIRË

Nëse jeni duke kërkuar për kombinimin më të mirë të serumit për të forcuar lëkurën, acidi hialuronik dhe retinoli mund ta bëjnë këtë. E para përmirëson mbajtjen e lagështisë së lëkurës. Gjithashtu zbut dhe ofron një çehre më të rehatshme të lëkurës. Në të kundërt, retinoli është i mirë për reduktimin e shenjave të plakjes përmes rritjes së qarkullimit qelizor dhe minimizimit të rrudhave. Por ndonjëherë mund të shkaktojë tharje, gjë që kundërshtohet nga acidi hialuronik kur kombinohet.

Shkaqet e rënies së lëkurës

Pesha humbje

Rritja e peshës shoqërohet me një lëkurë të zgjeruar. Hulumtimet tregojnë se të kesh më shumë peshë mund të dëmtojë fibrat e elastinës dhe kolagjenit të lëkurës. E bën të vështirë të rikthehet kur dikush humb peshë, kështu që ndodh rënia.

Ekspozimi i diellit

Ekspozimi i tepërt ndaj rrezeve të diellit mund të shkaktojë shenja të plakjes së parakohshme, të tilla si rrudha dhe varje e lëkurës. Rrezet dëmtojnë fibrat e elastinës dhe rezultojnë në hollimin e epidermës që shkaktojnë varje.

Parandalim

Udhëzimet e mëposhtme mund të ndihmojnë në parandalimin e rënies;

  • Përdorimi i përditshëm i kremit kundër diellit
  • Ushtrime të rregullta, duke përfshirë stërvitjen e muskujve të fytyrës
  • Hidratojeni më shumë me ujë për të mbajtur lëkurën të hidratuar dhe për të hequr mbetjet e tepërta.
  • Ngarkoni dietën tuaj me yndyrna të shëndetshme dhe ushqime antioksidante

Përdorni një krem ​​forcues që përmban vitamina C dhe E.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Shëndetësia

Mutizmi selektiv

Mutizmi selektiv (SM) është paaftësia për të folur në situata, vende ose disa njerëz të caktuar.

DERMATITI RETINOID

Çfarë është dermatiti retinoid? Si dermatolog, dermatiti retinoid i referohet pasojave të përdorimit të zgjatur