Meditim i udhëhequr nga lehtësimi në gjumë

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj.

Ky meditim i udhëhequr për 'Lehtësimin në Gjumë' do t'ju lejojë të përjetoni një transport të lumtur në një vend të qetë të gjumit. Nëpërmjet frymëmarrjes së butë, do të jeni të bazuar në momentin e tanishëm dhe do të udhëhiqeni me mendje drejt gjumit.

Ky meditim do të relaksojë trupin tuaj në mënyrë të lumtur dhe do të lejojë lirinë mendore të çlirojë ditën. Një praktikë për një gjumë më të mirë do të përmirësojë cilësinë e pushimit tuaj, duke mbështetur paqen e brendshme dhe relaksimin. Mund të ndihmojë edhe ata që vuajnë nga pagjumësia ose problemet e gjumit, duke nxitur qetësinë e përgjithshme.

Kjo praktikë vizualizimi kërkon t'ju udhëheqë në një udhëtim në një re. Retë janë nënprodukt i ujit dhe ajrit. Uji simbolizon qartësinë dhe pastërtinë, ndërsa ajri mund të simbolizojë mendjen, emocionin dhe inteligjencën. Të dy elementët e kombinuar së bashku rezultojnë në një mendje të pastër dhe pastërti emocionale.

Pavarësisht nga kuptimi shpirtëror i resë, ajo është e lehtë, e ajrosur dhe e ngritur. Ky imazh do t'ju ndihmojë të relaksoheni fizikisht dhe mendërisht, duke u zhytur plotësisht në momentin aktual në një relaksim të pastër. Do t'ju largojë nga çdo mendim tepër aktiv, duke ju lejuar të imagjinoni se po notoni butësisht mbi një re.

Kjo do të zvogëlojë ndikimin e shqetësimit, stresit dhe tensionit në trup para se të flini. Duke thelluar gjendjen e relaksuar të trupit dhe mendjes suaj, do të filloni të vini re përmirësime në cilësinë dhe kohëzgjatjen e gjumit.

Një teknikë vizualizimi do t'ju lejojë të hiqni dorë nga çdo shqetësim i botës dhe të pushoni mendjen tuaj, kështu që në mëngjes do të zgjoheni të freskët dhe të përtërirë. Kjo do t'ju ndihmojë të hyni në një gjendje të ngjashme me një ekstazë të ngjashme me një proces hipnozë.

Për më tepër, duke praktikuar këtë meditim, ju do të hyni në një gjendje qetësie fizike, e cila nga ana tjetër do të ulë rrahjet e zemrës dhe do të ngadalësojë frymëmarrjen tuaj. Të gjitha këto ndryshime do t'ju përgatisin për një gjumë të mirë natën. Ju madje mund të bini për të fjetur gjatë praktikës - kjo është shumë mirë.

Ky leksion meditimi përfshin gjithashtu një grup pohimesh që inkurajohen të përsëriten nga dëgjuesi. Pohimet janë mjete të fuqishme për t'u përdorur për të çliruar modelet negative të të menduarit, shqetësimin dhe ankthin. Kur ato përsëriten, ato priren të kenë një ndikim të thellë në mendjen tuaj të ndërgjegjshme dhe të pandërgjegjshme, duke çuar në ndryshime të përgjithshme pozitive të stilit të jetës.

Për rezultate më të mira, rekomandohet të praktikoni meditim çdo ditë. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze… Sot, ne do të fokusohemi në lehtësimin e gjumit… Për të filluar, shtrihuni rehat në shtratin tuaj … Krahët tuaja anash ose të vendosura butësisht në barkun tuaj … Lërini këmbët tuaja të shpërbëhen në mënyrë natyrale … ​​Dhe mbyllni butësisht sytë … Gati për të lënë botën e jashtme pas … Për të çliruar ditën … Përgatitja për të rinovuar trupin dhe mendjen tuaj …Duke tërhequr vëmendjen tuaj te fryma … Duke e lejuar atë të zbutet me çdo frymëmarrje dhe frymë ndërsa relaksoheni…

Ndiqni lëvizjen ritmike të frymëmarrjes, duke lejuar që vëmendja juaj të jetë e butë, në mënyrë që të ndjeni lëvizjet më të vogla të frymëmarrjes teksa hyn përmes hundës tuaj ... Dhe del përsëri përmes gojës ... Butësisht dhe në mënyrë paqësore ... Duke çliruar çdo tension ndërsa ju nxjerr frymë…

Ndjenja e relaksimit që rrjedh nëpër trupin tuaj ... Lëreni mendjen tuaj të zbrazet dhe vëmendja juaj të sinkronizohet me ritmin e ngadaltë dhe të qëndrueshëm të frymëmarrjes ... Mund të keni mendime për gjërat që keni bërë sot, ose gjërat që mund t'ju duhet të bëni nesër ... Ndoshta ju jeni duke përjetuar emocione shqetësimi ose stresi … Ndoshta eksitim dhe gëzim… Ose edhe neutralitet… Thjesht vini re këto ndjenja, në një mënyrë miqësore dhe jo gjykuese… Para se të ktheheni në frymë… Duke pastruar mendjen tuaj nga çdo përgjegjësi… Duke ditur nesër, do të zgjoheni i rifreskuar dhe i ri… Thjesht shijoni ndjesitë ngushëlluese të frymëmarrjes qetësuese… Ndërsa ajo hyn dhe del nga trupi juaj… Duke ju relaksuar thellë e më thellë…

Dhe tani ... Unë dua që ju të imagjinoni se jeni duke lundruar mbi një re të bardhë të butë, me gëzof ... Ndjeni sipërfaqen poshtë trupit tuaj duke u bërë më e butë, ndërsa imagjinoni veten të shtrirë mbi këtë re ... Është e butë, por mbështetëse ... Dhe ju ndjeni renë fillojnë t'ju çojnë lart, duke u ngritur gjithnjë kaq butësisht ... Në mënyrë mbrojtëse ... Duke vazhduar të ngriheni pak më tej, ndërsa shihni se shtrati juaj gradualisht bëhet gjithnjë e më i vogël në distancë ... Ndërsa notoni në qiellin e natës me yje ... Duke lëvizur mbi re … Imagjinoni këtë skenë të këndshme dhe ndjehuni duke u relaksuar, thjesht duke shijuar këtë vetmi…

Qielli po bëhet më i errët ... Ajri rreth jush është i qetë dhe i qetë ... Temperatura është pak e ftohtë, por jo e ftohtë ... Mjaft e ftohtë për një gjumë të përsosur ... Ndërsa shikoni qiellin lart, ai shtrihet nga horizonti në horizont si një kupolë e madhe ... Ju shihni disa re të tjera rreth jush, që notojnë butësisht ... Duke ju kaluar ... Dhe tani, ndërsa trupi dhe mendja juaj vazhdojnë të bien në qetësi, vetëm vini re se si ndihet reja ... Mund të jetë paksa e ftohtë dhe e lagësht … Si një mjegull… Ose e ngrohtë, si një fllad i ngrohtë vere…

Vini re se trupi juaj po zhytet në re… Sa rehat është … Dhe sa komod po ndiheni … I zbrazur nga çdo shqetësim … Mund të zgjidhni të notoni kudo që të doni … Ndoshta mezi mbi tokë … Ose aq lart sa mund të arrijë qielli … Jeni shumë të sigurt në përqafimin e kësaj reje… Mbështetur butësisht, por fort… Duke lëvizur ngadalë nëpër qiell… Vetëm shikoni se si ndiheni të notoni mbi këtë re? … A lëkundet lehtë, si një varkë në një ujë të qetë? … A lëviz në erë? … A mund t'i ndjeni lëvizjet e resë ndërsa notoni butësisht … Duke u qetësuar në gjumë … Po ndiheni kaq të relaksuar … Kaq rehat… Askund tjetër për të qenë … Asgjë për t’u shqetësuar … Thjesht duke notuar mbi këtë re … Duke shijuar pamjet përreth jush … Duke lëvizur …Ngriheni edhe më lart nëse dëshironi, pasi bëheni më të përgjumur…

Dhe ndërsa vazhdoni të lëvizni … Vini re se tani jeni kaq afër një reje tjetër, saqë mund ta arrini atë… Si do të ndihej? … A është forma e kësaj reje e ndryshme nga e juaja? … A është më i madh … Apo më i vogël … Vëzhgoni butësisht ndërsa vazhdoni të ngriheni më lart… Dhe më lart… Duke u bërë më i përgjumur … Më i relaksuar … Shtrirë në renë tuaj të butë … Duke notuar aq butë në ajër … Ndërsa shijoni pamjet përreth, duke fluturuar kudo që ju dëshironi … Reja juaj mund t’ju ​​çojë kudo… Ndoshta noton mbi dritat e qytetit, midis ndërtesave dhe rrokaqiejve të lartë… Ose mbi male… Duke kaluar pranë majave të tyre shkëmbore… Ose ndoshta do të dëshironit të lëvizni përgjatë bregut të oqeanit, duke parë dallgët që përplasen në breg … Mund të udhëtoni kudo që dëshironi … Mbi një pyll tropikal … Fshat … Ëmbëlsirën … Edhe shtëpinë tuaj … Mund të notoni kudo që të doni … Ndërsa jeni të sigurt … I mbrojtur … Në këtë përqafim të butë të resë suaj… Jeni kaq të relaksuar… Kaq të qetë… Të qetësoheni në gjumë…

Dhe tani, përsëritni pohimet e mëposhtme në heshtje për veten tuaj ose në mendjen tuaj pas meje…

Unë lëshoj ditën

Mbaj vetëm ndjenjat pozitive që sot kam bërë më të mirën për sot

E lashë eksitimin e ditës të largohej

Unë jam mirënjohës për sot

Unë jam mirënjohës për nesër

Gjumi është një proces i natyrshëm dhe lejon trupin tim të rinovohet. Ndihem rehat dhe në paqe

Po hyj në një gjumë të thellë

Unë fle gjithmonë mirë

Unë e meritoj këtë pushim

Gjumi më vjen lehtë

Dhe kur të jetë koha për t'u kthyer në shtratin tuaj ... Lejojeni renë që të ju kthejë në shtëpi, ku do të flini kaq qetë ... Në paqe absolute ... Ndjeni renë që ju çon përsëri në shtrat ... Duke ju ulur poshtë, shumë butësisht ... Duke u shkrirë butë me krevatin … Lejoni gjumin të pushtojë trupin tuaj tani … Pushimi i butë … Zhytja … Në një vend të qetë, të këndshëm … Duke u zhytur në gjumë … Kaq e rëndë … E këndshme … Qetë … Shijoni frymën qetësuese … Duke e relaksuar trupin … Lëvizje … Lehtësim fle… Shpresojmë që të keni shijuar këtë praktikë meditimi nga StarLight Breeze … Ëndrra të ëmbla.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas