Konceptuale,Foto,Për,zhbllokimin,Sekretin,Për,Humbjen,Peshën,,Iizoluar,On

MËNYRA TË THJESHTA PËR TË SHPËRFUAR NË PLATO PËR HUMBJE PESHORE

///

A keni nevojë të madhe për të humbur vazhdimisht peshën tuaj pa u rikuperuar? Do të ishte më mirë të mos shqetësoheshit. Shumica e njerëzve janë përballur me problemin e humbjes progresive të peshës pa u ndier i sforcuar ose i mbingarkuar. Rrafshnalta e peshës është një ndryshim gradual ose në humbjen ose shtimin e peshës.

Humbja e peshës mund të mos jetë një betejë e lehtë për t'u kaluar. Ai kërkon qëndrueshmëri dhe përkushtim për të ruajtur grafikun në rënie të humbjes së peshës. Të gjithë ata që dëshirojnë të humbin peshë ndihen të lehtësuar sa herë që shkelin një makineri peshuese dixhitale të përgjithshme. Ndërsa humbni peshë, shumë gjëra ndryshojnë, veçanërisht dieta juaj dhe sasia e ushqimit që konsumoni. Trupi juaj duhet të humbasë një numër të konsiderueshëm të kalorive dhe yndyrave gjatë kësaj lufte, gjë që mund të arrihet vetëm duke ushtruar, duke ndryshuar dietën tuaj dhe duke ngrënë më pak raporte ushqimore. Ata në mendje, duhet të merren parasysh edhe faktorë të tjerë të rëndësishëm, si modelet e gjumit dhe niveli i stresit.

Si të thyeni një pllajë për humbje peshe

Thyerja e pllajës suaj të humbjes së peshës mund të jetë e vështirë ose e lehtë për t'u arritur, në varësi të asaj që ju motivon. Shumica e njerëzve që kanë qenë të suksesshëm në këtë luftë ishte për shkak të motivimit të brendshëm, i cili është një faktor kyç shtytës. Edhe pse disa faktorë shëndetësorë mund të kontribuojnë në qëndrueshmëri, duhet të ruhet ende dëshira e brendshme e grafikut të pjerrët. Veçanërisht, humbja e peshës mund të mos jetë e shpejtë siç pritej. Për ta arritur këtë me sukses, duhet të mbani gjurmët e mëposhtme.

Konsumoni mjaftueshëm proteina

Ju duhet të rishikoni ushqimet që po merrni dhe të siguroheni që ato janë të rëndësishme për trupin tuaj. Më e preferueshme, merrni parasysh marrjen e ushqimeve të pasura me proteina pasi madhësia e trupit tuaj përcakton energjinë e nevojshme. Ndërsa trupi juaj vazhdon të zvogëlohet, do të kërkohet më pak energji. Nivelet e metabolizmit ulen dhe ndikojnë drejtpërdrejt në uljen e peshës suaj. Kur trupi juaj ka shumë yndyrna, ato kërkojnë shumë kalori për t'i djegur ato për të ruajtur muskujt. Për të përmbushur këtë, nutricionistët sugjerojnë më së shumti 8 g proteina për çdo kilogram të peshës trupore.

Raciononi ushqimin tuaj

Marrja e më shumë ushqimeve mund të ketë një ndikim në peshën tuaj trupore pasi ka të ngjarë të kenë më shumë yndyrna ose kalori. Edhe pse mund të jeni duke respektuar dietën tuaj, mund të mos jetë e lehtë të punoni me peshën nëse nuk keni ndryshuar porcionet e ushqimit. Edhe pse disa ushqime mund të jenë joshëse, përpiquni të shmangni marrjen e tyre shpesh. Keni sjellje të keqe të të ngrënit; Këshillohet që të merrni ushqim të mjaftueshëm, veçanërisht proteina, për t'ju bërë të ngopur gjatë gjithë ditës. Sidoqoftë, nëse duhet të hani, merrni parasysh marrjen e ushqimeve më shpesh sa herë që ndiheni të uritur. Mendja lidhet me çdo pjesë të trupit, madje edhe me zakonet tona të të ngrënit. Snacks mund të mashtrojnë mendjen tuaj për të qenë të ngopur, duke reduktuar dëshirën për proporcionin e madh të ushqimit që merrni gjithmonë.

Konceptuale,Foto,Për,zhbllokimin,Sekretin,Për,Humbjen,Peshën,,Iizoluar,On

Mbani gjurmët e numrit të kalorive që konsumoni

Kaloritë mund të kontribuojnë në dështimin në ruajtjen e grafikut të humbjes së peshës. Prandaj, është e rëndësishme të merrni parasysh numrin e kalorive që merrni duke ndjekur rreptësisht etiketat e ushqimeve që merrni çdo ditë. Unë e kuptoj se kjo mund të jetë mjaft sfiduese; ju ende mund ta arrini këtë me një aplikim fitnesi. Ndërsa interesi për humbjen e peshës vazhdon të rritet globalisht, shumica e njerëzve tani janë të interesuar në zhvillimin e shpikjeve të tilla si aplikacione që do t'i ndihmojnë njerëzit të arrijnë këtë luftë. Disa nga aplikacionet përfshijnë SparkPeople dhe MyfitnessPal. Duke përdorur këto aplikacione për të regjistruar marrjen tuaj ditore të kalorive, do të vlerësoni nëse po merrni më shumë se sa kërkohet apo jo.

Rritni intensitetin e ushtrimeve

Ndërsa shikoni dietën tuaj, sigurohuni që të angazhoheni në ushtrime të shpeshta trupore për të balancuar të dyja; megjithatë, një dietë e varfër nuk mund të tejkalohet duke ushtruar. Njerëzit mbipeshë kanë një sfidë me funksionimin e duhur të metabolizmit pasi ka të ngjarë të jetë i ngadaltë. Megjithatë, një metabolizëm i ngadaltë mund të kundërshtohet nga ushtrimet elastike të trupit që lidhen me humbjen e peshës. Ushtrimet duhet të jenë të vazhdueshme dhe më të forta pasi po ruani pllajën tuaj të humbjes së peshës. Më e rëndësishmja, të dyja (dieta dhe ushtrimet) duhet të jenë të qëndrueshme. Ndryshe nga dieta, e cila mund të jetë e qëndrueshme, ushtrimet duhet të ndryshojnë herë pas here për të shmangur përshtatjen e trupit dhe mendjes me ato normale.

Peshoni veten shpesh.

Puna pa vënë re përparimin tuaj mund të mos jetë motivuese. Sigurohuni që të vazhdoni të ushtroni dhe të mbani një dietë të shëndetshme dhe të paktën të peshoni peshën tuaj çdo javë. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni nëse po përparoni apo jo. Përveç kësaj, vini re se po bëni përparime në humbjen e peshës do t'ju motivojë të punoni më shumë dhe do të rrisë dëshirën për të peshuar veten dhe jo përparimin. Gjithashtu, është e rëndësishme të vini re dallimet çdo herë për të vazhduar arbitrimin në rast se mund të harroni.

Ulni çdo stres dhe rrisni modelin tuaj të gjumit

Mbajtja e një rrafshnalte për humbje peshe kërkon shumë gjëra për t'u arritur; është më shumë se dietë dhe stërvitje. Njerëzit mbipeshë djersiten shumë gjatë gjumit. Si rezultat, shumë yndyrna ekskretohen nga trupi. Përveç kësaj, gjumi redukton dëshirat për ushqim dhe ju ndihmon të shmangni ushqimin për një periudhë më të gjatë. Nga ana tjetër, njerëzit e stresuar priren të humbasin gjumin për të kuptuar se çfarë i streson. Si rezultat, ndryshimet hormonale do të ndodhin në trup dhe do të përshkallëzojnë nivelet e kortizolit të lidhura me shtimin në peshë. Për më tepër, studimet tregojnë se rritja e kortizolit stimulon urinë, veçanërisht për junks.

Nëse keni qenë duke u përpjekur të ruani rrafshnaltën tuaj të humbjes së peshës dhe kjo ka qenë shumë, mos u dorëzoni. Është një luftë e ashpër që ka nevojë për tolerancë dhe elasticitet për ta kapërcyer. Faktorët kryesorë që duhen siguruar që ato të adresohen mirë janë lloji dhe sasia e ushqimit që merrni, përfshirja në ushtrime të shpeshta dhe të ndryshme trupore dhe sigurimi që ju të shmangni stresin dhe të keni një gjumë të mjaftueshëm. Sigurohuni që faktorëve të përshkruar u jepet përparësi për rreth dy vjet, ndërsa vazhdoni të monitoroni përparimin tuaj duke peshuar peshën tuaj herë pas here. Gjithçka që tha se është bërë, ju duhet të keni motivimin e brendshëm si një faktor shtytës.

Postimet e fundit nga Nazmul Huda (shiko të gjitha)

Më të rejat nga Shëndetësia