Mangësitë në Sex Ed të Anglisë shkaktojnë shqetësim

Mangësitë në Sex Ed të Anglisë shkaktojnë shqetësim

Ol'Blighty është i famshëm për prindërit e tij të rinj – moshat, adoleshentët dhe të rinjtë kanë pasur të gjithë fëmijët e tyre, me disa boshllëqe brezash që zgjasin deri në pesëmbëdhjetë vjet mes tyre. Në janar, një çift nxënësish të Uellsit, katërmbëdhjetë vjeç, bënë tabloidet kur lindi një fëmijë.

Tani, ka një shqetësim në rritje për mangësitë në edukimin seksual në Angli, pasi fëmijët po shohin pornografi dhe po përfshihen në akte seksuale shumë kohë përpara se t'u jepet ndonjë edukim adekuat seksual që do t'i paralajmëronte ata kundër rreziqeve të mundshme të seksit, të tilla si IST dhe shtatzënitë e padëshiruara. .

BBC raporton shqetësimet e mësuesve në lidhje me mënyrën se si pornografia dhe një kulturë e përgjithshme pop hiper-seksuale po ndikojnë tek adoleshentët. Sugjerimi është që mësuesve t'u jepet trajnim shtesë në trajtimin e edukimit seksual midis nxënësve më të rinj. Ka pasur shqetësime jo vetëm se kur diskutohet seksi në klasë, por edhe se cilat fusha mbulojnë diskutimet. Përqendrimi i tepërt në një fushë të seksit – aspekti mekanik, për shembull – mund të lërë të nënshqyrtuara të tjerat (siç janë qëndrimet e shëndetshme ndaj seksit në marrëdhënie).

Një nga shqetësimet e edukimit seksual që nuk plotëson nevojat e nxënësve të shkollës është se mungesa e ndërgjegjësimit mund t'i bëjë fëmijët më të prekshëm ndaj shfrytëzimit seksual. Ekziston gjithashtu shqetësimi se fëmijët të cilëve nuk u janë mësuar qëndrimet e përgjegjshme ndaj seksit dhe partnerëve seksualë mund të përfshihen në sjellje destruktive dhe antisociale.

Një rezultat potencial shkatërrues i edukimit joadekuat seksual është shtrëngimi seksual. Ideja e pëlqimit seksual duhet të theksohet në mënyrë që adoleshentët të kenë më pak gjasa t'i bëjnë presion bashkëmoshatarëve të tyre në situata seksuale në të cilat nuk duan të jenë. ndikimi i pornografisë. Studimet e fundit kanë zbuluar se fëmijët deri në nëntë vjeç kanë parë pornografi dhe kanë telefonuar në linjat e ndihmës të tronditur si rezultat. Nuk ndihmon fakti që mjetet ndihmëse për seks janë gjerësisht të disponueshme në dyqanet e High Street dhe markat si Victoria Secrets po synojnë thuajse dynjakë me linjat e tyre të fundit të produkteve.

Departamenti i Arsimit ka peshuar mbi mangësitë në qasjen aktuale ndaj edukimit seksual dhe është zotuar për të përmirësuar kurrikulën duke u siguruar gjithashtu që mësuesit të jenë të trajnuar siç duhet për të trajtuar kërkesat e veçanta të një lënde që mbetet delikate dhe e ndërlikuar për t'u lundruar. .

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe