Meditim i udhëhequr në tokë

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i udhëhequr për 'Thëzimin' do t'ju lejojë të përqendroni trupin dhe mendjen tuaj. Jetët tona mund të bëhen shumë të pasigurta ndonjëherë, duke na bërë të humbasim ndjenjën tonë të paqes dhe sigurisë. Për t'u shfaqur vërtet për veten dhe për ata përreth nesh, është e rëndësishme të jemi me frymë dhe të vëzhgojmë gjendjen tonë fizike dhe emocionale të qenies. Këto janë shenjat që tregojnë se mund të mos jeni të bazuar në jetën tuaj:

• Ju e shihni veten si shumë të ndjeshëm

• Ju luftoni për të marrë vendime

• E vëreni veten duke harruar shpesh

• Frymëmarrja juaj është e cekët dhe e shpejtë

• Jeni duke përjetuar mjegull të trurit

• Ndiheni të konsumuar nga shqetësimi ose jeni duke përjetuar ankth

Të bëhesh në tokë do t'ju ndihmojë të ndiheni më të qetë dhe të vetëdijshëm. Kjo është një mënyrë shumë e fuqishme për t'u bërë emocionalisht më i pranishëm brenda vetes dhe në marrëdhëniet tuaja. Zbatimi i vëmendjes në rutinën tuaj mund t'ju ndihmojë të bëheni më të ndërgjegjshëm për emocionet tuaja, të pastroni mendjen dhe të forconi instinktet tuaja.

Kjo praktikë ju drejton përmes frymëmarrjes së butë, duke ju lejuar hapësirën për të gjetur qetësinë tuaj të brendshme dhe për t'u çlodhur. Duke u përshtatur në ndjesitë e frymëmarrjes, do të forconi vetëdijen tuaj dhe do të mësoni të vlerësoni momentin e tanishëm për atë që është në të vërtetë.

Ju do të eksploroni më tej një ushtrim vizualizimi duke imagjinuar frymëmarrjen sikur të ishin rrënjët e një peme që shtrihen poshtë në tokë poshtë jush. Duke zbatuar lidhjet me tokën, ju po përmirësoni lidhjen tuaj me rrjedhën natyrore të jetës.

Toka është teli i tokës dhe themeli i të gjitha gjallesave - ajo rikthen dhe rinovon fushën tonë të energjisë. Ne jemi pjesë e natyrës dhe kur shkëputemi nga toka, humbasim rrugën e jetës.

Duke praktikuar këtë meditim themelor, do të përjetoni ndjenja të shtuara paqeje dhe qetësie, duke qetësuar kaosin dhe konfuzionin që ne të gjithë përjetojmë. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet StarLight Breeze… Në këtë praktikë ne do të fokusohemi në tokëzimin… Mund të gjeni një pozicion të rehatshëm… Uluni në një qëndrim të drejtë… E balancuar në mënyrë perfekte në qendrën tuaj të gravitetit … Jo shumë larg përpara ose prapa, as shumë majtas apo djathtas… Sigurohuni që supet tuaja të jenë të relaksuara … Mbyllni butësisht sytë..

Duke e zhvendosur vëmendjen tuaj te fryma … Merr një frymë të gjatë, të thellë … Dhe një frymëmarrje të gjatë, të thellë … Dhe përsëri … Duke marrë frymë … Ndjenja e zgjerimit të barkut … Dhe nxjerr frymë, duke ndjerë daljen e ajrit nga goja … Duke marrë frymë … Të bëhesh i relaksuar … Duke marrë frymë…

Lëshimi i të gjitha tensioneve … Lëshimi i çdo shqetësimi, dyshimi ose shqetësimi … Lënia e çdo pritshmërie … e çdo kujtese … Thjesht të jesh këtu … Me trupin, mendjen dhe frymën… Dhe nëse në ndonjë moment ndjen se mendimet e tua tërhiqen nga Praktikoni, pranoni butësisht se mendja juaj është devijuar dhe kthehuni te ndjesitë e frymëmarrjes ... Duke imagjinuar frymëmarrjen në tërësi tani ... Duke ju mbushur nga maja e kokës, deri në majat e gishtave të këmbëve ...

Dhe tani … Duke e zhvendosur vëmendjen tuaj te toka poshtë jush … Mënyra se si trupi juaj është i lidhur me dyshemenë … Sintonizoni në sipërfaqen fizike që po ju mbështet në këtë moment … Mbani vëmendjen tuaj në zonat e trupit tuaj që janë në kontakt të drejtpërdrejtë çfarë është poshtë jush … Mbajtja e fokusit tuaj në frymëmarrje … Ndjenja se si pesha juaj shpërndahet në të gjitha pikat e kontaktit me tokën … Qëndrimi i pranishëm … Qëndrimi i ndërgjegjshëm … Duke parë se si ndihet të mbani trupin tuaj në plotësinë e tij … Vëzhgoni ndonjë ndjesi këtu … Çdo shtrëngim … Çdo mbajtje … Çdo shqetësim… Thjesht të qenit me trupin…

Dhe tani ... Imagjinoni frymën sikur të ishin rrënjët e një peme që shtrihen poshtë në tokë ... Lëreni frymën tuaj të rrjedhë lirshëm në tokë poshtë jush ... Duke vazhduar të udhëtoni poshtë në tokë ... Nëpër shkëmbinj ... Nëpër shpellat nëntokësore ... lumenj … Dhe liqenet … Rriten dhe shtyhen poshtë … Poshtë … Deri në fund … Dhe ndërsa fryma juaj rrënjoset shumë thellë në tokë tani, ajo fillon të përhapet … Ashtu si gjilpërat e një peme … Duke kërkuar për qendrën e zemrës së tokës… Ju po ndiheni shumë të relaksuar këtu… Duke u rrënjosur në tokë…

Toka është vendi juaj i lidhjes ... Ai mbështet çdo lëvizje tuajën ... Forcimi i aleancës midis tokës dhe qenies suaj ... Ndjeni mënyrën se si trupi juaj ndihet i qetë në këtë moment ... Kockat tuaja të rënda ... Jepini vetes leje për të çliruar gjithçka që nuk është më ju shërben së bashku me frymëmarrjen ... Lëshoni të gjitha problemet tuaja ... Të gjitha shqetësimet tuaja ... Shqetësimet ... Të gjitha frikën tuaj ... Ju po kuptoni ndonjë mbajtje ... Duke u bërë i lirë ... duke marrë frymë thellë këtu ... Ju ndiheni të vetëm ... Ju ndiheni të plotë ... Ju jeni të rrënjosur thellë brenda … Të ushqyer dhe të sigurt … Të ndjehesh i qetë dhe i sigurt … Të ndihesh si në shtëpinë tënde në trupin tënd … Në mendjen tënde…

Ndërsa kësaj praktike i vjen fundi … Vendosni të dyja duart në të dyja anët e trupit tuaj, duke prekur tokën me pëllëmbët tuaja të sheshta … Jepni mirënjohje për tokën për një bollëk të tillë … Mbani vetëm atë që ju nevojitet nga kjo praktikë … Duke lëshuar gjithçka që jo ju shërben më gjatë … Ndjenja e ngrohtësisë së tokës këtu … Ndjenja e prekjes … Dhe kur të jeni gati … Filloni të tundni gishtat e këmbëve … Lëvizni kokën nga njëra anë në tjetrën … Duke ftuar çdo tingull të jashtëm përsëri në mjedisin tuaj … Hapni ngadalë sytë … Ndjeheni i përqendruar … Ndjeheni i bazuar… Shpresojmë që ju ka pëlqyer kjo praktikë meditimi nga StarLight Breeze dhe ju urojm të keni një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas