Meditim i drejtuar nga dashuria për veten

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i udhëhequr për "Dashuria për Vetë" është një praktikë që do t'ju çojë në një rrugë për t'u rilidhur me zemrën tuaj. Dashuria për veten është një gjë e jashtëzakonshme. Ai i lejon çdo individi të arrijë një paqe të brendshme që mund të thirret në çdo kohë. Duke marrë pak kohë nga dita juaj për t'u fokusuar në ndërtimin e ndjenjave pozitive ndaj vetes, do t'ju çojë në një jetë më harmonike dhe të gëzueshme.

Kjo praktikë ju inkurajon të qëndroni larg çdo shpërqendrimi të mundshëm, duke ju futur në momentin aktual duke ndjekur frymën dhe duke përqafuar çdo mendim apo ndjesi pa vënë etiketa mbi to. Ekziston një ushtrim i frymëmarrjes së thellë që do të lejojë trupin dhe mendjen tuaj të zhyten plotësisht në relaksim, duke ju sjellë në një gjendje qetësie totale.

Kjo do të reduktojë më tej nivelet e stresit në trup, duke ulur rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut, duke pasur një efekt të thellë në gjendjen tuaj mendore. Nëpërmjet ndërgjegjësimit të butë dhe të ndërgjegjshëm, ju do të udhëhiqeni të vlerësoni veten që jeni thjesht ju dhe të ndryshoni vetëdijen tuaj për trajtimin e trupit tuaj si shtëpinë tuaj.

Ne jemi krijuar që të jetojmë brenda dhe nga trupat tanë, duke qenë në gjendje të ndiejmë atë që po ndodh brenda tyre nga momenti në moment. Trupat tanë janë baza jonë e brendshme e shtëpisë - porta për në momentin e tanishëm. Ky meditim ju lejon të eksploroni më tej gjendjen fizike dhe mendore në të cilën jeni, duke ju inkurajuar të përshtateni këtu dhe tani pa u ndalur në të kaluarën ose duke menduar për të ardhmen.

Ndërtimi i një ndjenje më të madhe të lidhjes me veten dhe me ata përreth jush do t'ju lejojë të përjetoni një rritje të përgjithshme të shëndetit, bollëkut, dashurisë dhe gëzimit. Intimiteti i vërtetë fillon brenda secilit prej nesh dhe është përmes një ndjenje të vetëbesimit që ndodh një lidhje e besueshme dhe e sigurt.

Nëse ruani një mjedis të sjellshëm dhe të dashur, lidhja do të jetë në gjendje të lulëzojë më lirshëm dhe të integrohet më mirë në jetën tonë. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze… Sot, ne do të fokusohemi te dashuria ndaj vetvetes… Ndërsa vendoseni në një pozicion të rehatshëm, të ulur, lëreni frymën tuaj t'ju udhëheqë sot… Thithni butësisht përmes hundës … Duke mbushur vazhdimisht mushkëritë tuaja me ajër… Dhe nxirrni… Ndërsa vazhdoni frymëmarrjen tuaj të qëndrueshme … Lëvizni vëmendjen tuaj se si zgjerohet busti juaj … Ndërsa thithni në mënyrë të qëndrueshme … Si tkurret … Ndërsa e lini ajrin të zbrazet nga ju … Lejoni vetes pak kohë që të përshtateni me lëvizjet tuaja të buta … Me ritëm i qëndrueshëm i frymëmarrjes suaj… I vazhdueshëm dhe i besueshëm…

Kur të jeni gati … Mbyllni butësisht sytë … Ende të vetëdijshëm se si trupi juaj po lëviz me çdo frymëmarrje të re… Me çdo frymëmarrje, ju merrni frymë në relaksim… Me çdo frymë, supet tuaja bien dhe trupi juaj relaksohet… Merrni një moment për të dëgjuar me të vërtetë për trupin tuaj siç është tani ... Duke vënë re se cilat pjesë janë të rehatshme dhe cilat jo ... Duke kërkuar për ndonjë ndjesi që është e pranishme ... Duke i mirëpritur këto ndjesi ashtu siç janë ... Pa asnjë gjykim ... Duke vëzhguar pamjen e tyre ... Duke ndjerë se si jeni i lidhur me rrethinat … Duke marrë frymë … Dhe duke marrë frymë … Ndjenja e trupit tuaj të lidhur gjithnjë e më shumë me sipërfaqen poshtë jush … Muskujt tuaj duke u relaksuar…

Ndërsa mushkëritë tuaja janë zbrazur përsëri ... Hapeni mendjen tuaj ndaj çdo mendimi që ju lind natyrshëm ... Jo duke i kapur ato ... Por duke u dhënë atyre një moment që thjesht të jenë aty ... Para se t'i lini të largohen për të lënë hapësirë ​​për të ardhmen ... Duke vëzhguar këto mendime ashtu si sikur të ishin retë që kalojnë në qiell … Shkojnë e vijnë… Duke ndryshuar forma dhe përmasa… Dhe pastaj shpërndahen sërish në atmosferë…

Dhe tani ... Ne do të përsërisim një cikël të shkurtër frymëmarrjeje ... Duke marrë frymë përmes hundës për një numërim pesë ... Dhe duke marrë frymë përmes gojës për një numërim prej shtatë ... Duke lënë gjithçka të shkojë ... Kur të jeni gati ... Merrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Mbani … Dy … Tre … Katër … Pesë … Dhe nxirrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Zbrazni çdo shqetësim … Të gjitha shqetësimet … Dhe përsëri … Merrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Mbani … Dy … Tre … Katër … Pesë … Dhe nxirrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Dhe një herë të fundit … Merrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Mbajeni … Dy … Tre … Katër … Pesë … Dhe nxirrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë …

Zbrazni mushkëritë tuaja nga i gjithë ajri … Duke liruar çdo mbajtje në këtë moment … Lejimi i frymëmarrjes të kthehet në ritmin e saj të natyrshëm, të qëndrueshëm … Nuk ka presion… Asnjë shtytje … Vetëm duke e lejuar frymën që t’ju ​​udhëheqë tani… Ngritja dhe rënia … Zhvendosja e lehtë vëmendja juaj ndaj trupit tani ... Duke vënë re nëse po ndiheni ndryshe ... Dhe nëse diçka bie në sy, duke dashur vëmendjen tuaj ... Qëndrimi i pranishëm në këtë moment ... Duke skanuar trupin tuaj ... Duke lejuar vëmendjen tuaj të qëndrojë këtu për disa momente të tjera ... Duke u qetësuar …Duke qetësuar mendjen tuaj…

Dhe tani ... unë dua që ju t'i vendosni të dyja duart mbi zemrën tuaj ... Duke vazhduar të thithni përmes hundës ... Dhe duke nxjerrë jashtë përmes gojës ... Pyeteni veten ... Si ndiheni kur vendosni të dyja këto duar mbi qendrën e zemrës ... Mbi këtë zonë e butë … Ku përjetoni dashuri për veten dhe të tjerët … Për të gjithë botën përreth jush … Duke u fokusuar në frymën… Duke u fokusuar në edukimin e trupit dhe mendjes tuaj … Është e rëndësishme të kujdeseni për veten… Por në mes të shumë përgjegjësive, të- bëjmë lista, orare të ngjeshur… Ndonjëherë harrojmë thjesht të relaksohemi… Të jemi me mendimet tona… Të kënaqemi me shoqërinë tonë… Kur kujdesemi për veten, kjo afirmon vlerën tonë…

Është një kujtesë e butë që ne e meritojmë këtë prehje… të kësaj paqeje… të qetësimit të mendjes dhe të jetuarit në momentin e tanishëm… Dhe duke dëgjuar këtë meditim, ju tashmë po i kushtoni kohën tuaj të merituar për t'u kujdesur për trupin tuaj. dhe mendjen…

Dashuria për veten mund të shprehet në shumë mënyra… Ndoshta të bëjmë një dush, të pimë më shumë ujë, të ecim, të lexojmë një libër të mirë ose të gatuajmë një vakt të shëndetshëm… Por sa më shumë që kujdesemi për mjedisin tonë të jashtëm, duhet t'i kushtojmë vëmendje edhe për mjedisin tonë të brendshëm… Është po aq e rëndësishme, nëse jo më shumë…

Trupi juaj është shtëpia juaj ... Një vend sigurie, sigurie dhe mbrojtjeje ... Një shtëpi është vendi ku jetoni ... Është një vend ku mund të relaksoheni, të mësoni, të rriteni dhe thjesht të jeni ... Shprehni dashurinë për shtëpinë tuaj dhe jeta do t'ju japë me mundësi të pafundme për të lulëzuar… Të përparosh… Të lulëzosh… Të duash veten pafundësisht dhe pa kushte… Dashuria për veten është një udhëtim gjatë gjithë jetës…

Lejoje veten të jesh plotësisht i pranishëm me frymën dhe zemrën tënde … Vlerëso plotësinë e të qenurit gjallë, ndërsa përjeton ndjenjat e kujdesit dhe dashurisë së përjetshme ndaj trupit dhe mendjes suaj … Jepini vetes leje për të parë rritjen dhe potencialin në çdo moment … Ndjeni më shumë hir dhe qetësohu me çdo frymëmarrje që merr… Në çdo rrethanë të caktuar, dije se je në vendin e duhur në kohën e duhur dhe gjithçka ndodh pikërisht në momentin e duhur…

Dhe tani … Përsëritni pohimet e mëposhtme në heshtje për veten tuaj pas meje…

Unë e dua dhe e pranoj veten

Gjithçka që kërkoj, gjej brenda meje, e frymëzoj

Unë besoj në veten time dhe në aftësitë e mia

Do të festoj fitoret e mia të vogla

Do të jem i qetë dhe do të shijoj momente të thjeshta

Unë jam mirënjohës për jetën time

Unë mund t'i bëj të gjitha, por jo të gjitha menjëherë

Ndihem energjik dhe i gjallë

Çdo situatë ka një anë të mirë

Çdo pjesë e imja që më bën këtë që jam është e rrethuar me dashuri, unë e dua veten pa kushte

Përpara se të vazhdoni ditën … Përgëzoni veten që gjetët kohë për të relaksuar mendjen tuaj të zënë … Për të ushqyer trupin tuaj në një mënyrë kaq të bukur … Sa herë që jeni gati, filloni ngadalë të tundni gishtat e këmbëve … Lëvizni kokën nga njëra anë në tjetrën … Shtrihuni brenda çdo mënyrë që ju duket e drejtë … Dhe hapni sytë … Duke mirëpritur botën përreth jush … Duke besuar se sot, ju do të jeni të hapur për çdo mundësi paqeje dhe gëzimi brenda dhe jashtë jush … Shpresojmë që ju ka pëlqyer kjo praktikë meditimi nga Starlight Fllad, dhe ju uroj një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas