Meditim i udhëhequr nga vetëdija

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion i udhëzuar meditimi për 'Mendfulness' do t'ju udhëheqë përmes një ndërgjegjësimi nga momenti në moment të trupit, mendjes dhe shpirtit tuaj. Në jetën tonë të përditshme, vëmendje do të thotë t'i kushtojmë vëmendje momentit të tanishëm.

Kjo praktikë ju udhëzon t'i kushtoni vëmendje të veçantë ndjesive të frymëmarrjes. Vëzhgimi i fillimit të një frymëmarrjeje dhe ndjekja deri në fund të një frymëmarrjeje. Kjo praktikë ju lejon jo vetëm të pranoni objektin tuaj të fokusit - frymëmarrjen -, por edhe të gjithë procesin e tij.

Ky meditim i ndërgjegjes ju inkurajon të përshtatni aftësinë e vetëdijes së vetëdijshme - ne thjesht qëndrojmë me atë që është. Do të mësoni se si të qëndroni të vetëdijshëm kur të largoheni dhe të kapen në mendime që janë kudo, por pikërisht këtu dhe tani. Është në natyrën tonë të natyrshme të rrëmbejmë mendimet, por kur të fitoni një zakon të ndërgjegjësimit të ndërgjegjshëm, do të jeni në gjendje t'i vëzhgoni mendimet dhe ndjenjat tuaja pa i gjykuar ato.

Ju do të udhëhiqeni në hapësirën e tanishme, duke ekzaminuar gjendjen e trupit tuaj duke mbajtur vëmendjen tuaj në frymëmarrje. Kultivimi i ndërgjegjes ju ndihmon të zhvendosni mendimet tuaja nga preokupimet tuaja të përditshme drejt një vlerësimi të momentit të tanishëm dhe një perspektive të përgjithshme më të madhe për jetën. Mund të sjellë përmirësim si në simptomat fizike ashtu edhe në atë psikologjike, si ndryshimet pozitive në shëndetin, qëndrimin dhe sjelljen tuaj.

Duke qenë i ndërgjegjshëm, e bën më të lehtë të vlerësosh kënaqësitë në jetë, duke të lejuar të përfshihesh plotësisht në çdo aktivitet dhe duke krijuar një kapacitet më të madh për t'u marrë me ngjarjet konfliktuale. Duke e zhvendosur fokusin tuaj tek këtu dhe tani, ka më pak gjasa të kapeni duke menduar për të kaluarën ose të ardhmen dhe jeni më të aftë të krijoni lidhje të thella me botën përreth jush.

Duke ju çliruar nga stresi, duke ulur presionin e gjakut, duke reduktuar dhimbjet kronike dhe duke përmirësuar gjumin tuaj, ndërgjegjja është një element i rëndësishëm për t'u futur në rutinën tuaj të përditshme, duke ju ndihmuar të jetoni një jetë më të përmbushur. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze … Sot, ne do të fokusohemi në vëmendjen… Gjeni një pozicion të rehatshëm … Diku të qetë dhe të patrazuar nga mjedisi juaj … Ulur me shpinën, qafën dhe kokën drejt … Duart të vendosura butësisht në prehër, majat e gishtave preken butësisht … Dhe Le të fillojmë duke zbutur shikimin tuaj, duke lejuar që sytë tuaj të bien të mbyllur… Dhe nëse për ndonjë arsye nuk ndiheni rehat t'i mbyllni plotësisht sytë, thjesht zbutni shikimin këtu pas hundës…

Duke e zhvendosur fokusin tuaj në frymëmarrjen tuaj ... Duke filluar me një frymëmarrje të gjatë e të qëndrueshme ... Dhe nxjerr frymën ... Lëshimi i ditës deri tani ... Dhe përsëri ... Duke thithur ajrin e gjallë rreth jush ... Përpara se ta lini të gjithë jashtë përsëri për të krijuar hapësirë ​​për të renë … Ndjeni gjoksin dhe barkun tuaj të ngrihen ndërsa ajri rrjedh në mushkëri… Duke vënë re se si të njëjtat pjesë bien përsëri në relaksim ndërsa nxirrni përsëri…

Dhe ndërsa filloni të vendoseni këtu, filloni të prekni atë buzëqeshje të brendshme … Duke përqafuar gëzimin për të marrë një kohë të merituar dhe të veçantë për veten tuaj … Për të qenë me trupin dhe mendjen … Sillni ndërgjegjësimin në shtyllën kurrizore … Duke u siguruar që është e bukur dhe e gjatë ... Zgjatur butësisht ... Ulur lart ... Duke vënë re ndonjë model këtu ... Duke ndjerë gjatësinë në pjesën e pasme të qafës ... Duke marrë frymë butësisht ... Dhe duke lëshuar përsëri ... Lejojini duart dhe majat e gishtave të zbuten ... Thjesht duke vënë re atë që ndihet mirë sot ... Duke e lejuar veten të jeni vulnerabël në këtë moment … Krijimi i kësaj hapësire të ndërgjegjshme për veten… Duke vërejtur ndonjë tingull përreth jush, kudo që të jeni sot… Duke shijuar heshtje…

Ndërsa ne fillojmë të tokëzojmë më thellë drejt tokës, lejo që çdo lëvizje shtesë e trupit të zbutet… Me kalimin e kohës, duke gjetur qetësinë me më shumë lehtësi… Mos u shqetësoni nëse ju duket se po shqetësoheni, është në rregull… Sillni një qëndrim dashamirësi ndaj vetes … Duke mirëpritur ekuilibrin dhe qartësinë si për veten tuaj emocionale ashtu edhe për atë fizike… Duke vënë re ritmin e frymëmarrjes suaj natyrale… Duke e ftuar mendjen të vërejë gjithashtu se si trupi reagon ndaj frymëmarrjes në këtë moment… Duke vënë re se cilat pjesë të trupit lëvizin ndërsa thithni… Dhe se si graviteti merr përsipër ndërsa nxirrni ... Nuk ka forcë këtu ... Thjesht vëreni se çfarë lëviz kur merrni frymë ... Butësisht ... Dhe duke përqafuar gravitetin ndërsa merrni frymë ... Dhe pas disa çastesh vëzhgimi të frymëmarrjes natyrale, shikoni nëse mund ta thelloni atë ... Duke ftuar më shumë vetëdije … Ndërgjegjësim më i dhembshur … Ndërsa zgjasni kohëzgjatjen e çdo thithjeje dhe nxjerrjeje … Duke e lejuar çdo frymëmarrje të jetë më e plotë … Duke e lejuar çdo frymëmarrje të jetë më e gjatë … Duke e mirëpritur atë me më shumë zgjerim…

Duke iu rikthyer ritmit natyral të bukur dhe të lehtë të frymëmarrjes… Shihni nëse mund të ndërgjegjësoheni sërish për shtyllën kurrizore… Duke u siguruar që është e bukur dhe e gjatë … E drejtë … Zbutni lëkurën në ballin tuaj … Relaksoni shpatullat tuaja poshtë drejt tokës … Ndërsa mendimet të vijnë në mendje… Mund të shpërqendrohesh… Nuk ka problem… Thjesht kthehu butësisht në ndjesitë e frymëmarrjes… Për të parë nëse mund të vëreni ndonjë gjë të re ndërmjet çdo thithjeje dhe nxjerrjeje… Qëndrimi me frymë… Qëndrimi i palëvizshëm…

I vetëdijshëm për këtë moment… Duke ndjerë frymëmarrjen duke të ngritur drejt qiellit… Dhe duke ndjerë frymëmarrjen të tërhiqet më tej në tokë… Duke vënë re ekuilibrin e të dyjave… Nëpërmjet një lenteje të butë, kujdestare… Duke ndjekur frymën… Ndërsa hyn, dhe jashtë … Vëzhgimi nëse veprimi i ndërgjegjësimit ka një ndikim në frymëmarrje … Nëse ndryshon mënyrën se si e mbani veten … Në mënyrën se si mendimet tuaja shfaqen dhe zhduken … Nuk ka nevojë të përpiqeni të analizoni mendimet tuaja, ose t’i kuptoni ato… Thjesht duke u ndjerë në përvojën e të menduarit, dhe të ndjesisë … Çfarëdo që të lindë, në mënyrë të barabartë duke pranuar dhe lënë të jetë … Të dëgjuarit e trupit dhe mendjes me dhembshuri…

Dhe përpara se të mbarojmë këtë praktikë ... Përpara se të fillojmë të lëvizim përsëri trupat tanë ... Me qëllim, zhvendoseni vetëdijen tuaj në hapësirën midis asaj që përjetoni dhe asaj që zgjidhni të bëni ... Nëse vendosni të lëvizni gishtat e këmbëve ... gishtat ... ose lëvizni kokën nga njëra anë në mënyrë anash … Sido që të jetë, thjesht vëreni hapësirën… Duke praktikuar respektimin… Ulur me vëmendje të pastër… Duke vënë re çdo tingull rreth jush… Duke vënë re se si ndihet trupi juaj … Nëse ndihet fare ndryshe… Duke vënë re mendimet dhe emocionet tuaja… Duke ndalur edhe për disa çaste të tjera, përpara se të vazhdoni me ditën tuaj… Dhe kur të jeni gati, rrahni qepallat hapur… Falënderoni veten që gjetët kohë për të qenë me frymë… Për të qenë më i ndërgjegjshëm… Për tu përshtatur në qetësinë që shtrihet brenda … Shpresojmë që ju ka pëlqyer kjo praktikë meditimi nga Starlight Breeze dhe ju urojmë të keni një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas