Meditim i udhëhequr nga lehtësimi i stresit

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i udhëhequr për 'Lehtësimin e Stresit' do t'ju ndihmojë të lehtësoni ankthin dhe tensionin duke vizualizuar një qiri që vezullon. Praktika ju inkurajon të filloni duke ndjekur punën e butë të frymëmarrjes dhe duke ndërtuar ndërgjegjësimin mbi ndjesitë fizike të frymëmarrjes. Kjo do të forcojë dhe përmirësojë elasticitetin tuaj mendor, përqendrimin dhe fokusin e përgjithshëm. Ai gjithashtu do t'ju udhëheqë në një vend të relaksimit përfundimtar dhe qetësisë së brendshme, duke ju ndihmuar të ngadalësoni.

Stresi mund të ndikojë - duke dobësuar sistemin imunitar, duke shkaktuar presion të lartë të gjakut, lodhje, depresion dhe ankth. Mund të bëhet shumë i dëmshëm për mirëqenien tuaj të përgjithshme, prandaj është e rëndësishme të pranoni stresin që mund të mbani dhe ta trajtoni atë drejtpërdrejt.

Lajmi i mirë është se kjo praktikë meditimi mund të ndihmojë në zbutjen e stresit që mund të mbani, por gjithashtu t'ju ofrojë aftësi për t'u përdorur për të parandaluar akumulimin afatgjatë të stresit. Kjo është kur puna me frymëmarrje bëhet një pjesë jashtëzakonisht e rëndësishme e mbajtjes së stresit në gji. Frymëmarrja e thellë mund të ketë efekte të thella në cilësinë e mendjes suaj, duke ju ndihmuar të arrini paqen e brendshme. Në fund të fundit, fryma është themeli i forcës dhe energjisë sonë jetësore.

Kjo praktikë e udhëzuar meditimi do t'ju ftojë më tej të vizualizoni një qiri që vezullon në errësirë. Për shkak të lidhjeve tona me dritën e qirinjve, trupi do të fillojë të relaksohet, duke ju ndihmuar të ndiheni më të qetë emocionalisht dhe fizikisht. Qirinjtë janë atje për të na qetësuar - pamja e butë dhe magjepsëse e dritës së tyre na lejon të shijojmë momentin e qetësisë dhe të fikim botën përreth nesh.

Duke vizualizuar dritën e qiririt që vezullon, ju do të përshtateni me veten dhe do të rivendosni qetësinë tuaj të brendshme gjatë momenteve të pasigurta dhe stresuese. Duke eksploruar edhe më thellë, do të inkurajoheni të imagjinoni stresin tuaj duke u shkrirë së bashku me dyllin e qiririt. Do të arrini një ndjenjë lehtësimi dhe përtëritjeje, pasi do të shikoni mendërisht shqetësimet dhe frikën tuaj të zhduken plotësisht. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet StarLight Breeze … Mund të gjeni një pozicion të rehatshëm … Në të cilin jeni ulur drejt, por jo shumë ngushtë … Mbani shpinën, qafën dhe kokën drejt … Mbani mjekrën tuaj në një pozicion neutral … Rrotulloni ngadalë shpatullat tuaja dhe hapni lart gjoksin tuaj … Vendosni butësisht pëllëmbët tuaja në prehër… Dhe kur të jeni gati, mbyllni sytë … Filloni të fokusoni vetëdijen tuaj në frymëmarrje… Përqendrohuni në ajrin që hyn përmes hundës dhe del jashtë përmes gojës … Dhe si ju filloni ta rritni këtë vetëdije të butë në momentin e tanishëm, drejtojeni vëmendjen tuaj në përvojën e frymëmarrjes ... Ndjesitë e një thithjeje dhe ndjesitë e një nxjerrjeje ... Duke vënë re ajrin që hyn dhe del nga trupi juaj ...

Në mënyrë të vendosur, por butësisht, drejtojeni vëmendjen tuaj të pandarë në përvojën e frymëmarrjes … Ftojeni vëmendjen në çdo frymëmarrje dhe nxjerrje … Jeni të vetëdijshëm për marrjen e një frymëmarrjeje të gjatë … Dhe me vetëdije jeni të vetëdijshëm për marrjen e një frymëmarrjeje të gjatë … Plotësisht i pranishëm në këtë moment … Ndjenja e frymëmarrjes në trup … Përqafoni frymëmarrjen me çdo pjesë të juaja … Ndjeni ndjesitë fizike që vijnë së bashku me çdo frymëmarrje dhe nxjerrje … Mënyra se si ngrihet gjoksi dhe barku … Duke ju relaksuar më thellë … Duke marrë frymë … Ju jeni duke qetësuar mendja, trupi dhe shpirti … Duke marrë frymë jashtë … Ju po çlironi stresin dhe tensionin … Duke u bërë më i qetë dhe në harmoni me veten … Gjetja e qetësisë … Heqja dorë nga çdo mbajtje … Lëshimi i çdo gjëje që mund të pengojë mirëqenien tuaj të përgjithshme … Duke e ndjerë të gjithë trupin tuaj të relaksuar tani… Relaksoni shpatullat tuaja… Relaksoni nofullën… Relaksoni hapësirën midis vetullave… Thjesht ndiqni zërin tim… Duke ju drejtuar në një vend me paqe të plotë të brendshme…

Dhe tani ... Ndërsa bini gjithnjë e më thellë në një gjendje relaksi ... Unë dua që ju të imagjinoni veten në një mjedis të sigurt dhe të rehatshëm ... Dhoma është e errët këndshëm ... Dhe tani ... Imagjinoni që ka një shkëlqim të butë të një qiri përpara ju … Mbani vëmendjen tuaj drejt përpara ndërsa vëzhgoni dridhjet e buta të flakës që kërcen… Është shumë relaksuese të shikosh këtë qiri duke lëvizur në çdo drejtim, sipas dëshirës…

Vini re çdo detaj rreth qiririt - si duket ai? … Çfarë forme është ajo? … Çfarë ngjyre? … Çfarë mase? … Krijoni një fotografi të qiririt në mendjen tuaj me sa më shumë detaje që mundeni … Drita e qiririt është e një ngjyre të bukur floriri në errësirë ​​… Ju qetëson … Duke ju relaksuar…

Dhe tani … Imagjinoni që qiri po fillon të shkrijë stresin dhe tensionin që mund të keni mbajtur … Ndërsa qiri vazhdon të digjet, ndjeni stresin duke u çliruar … Lehtësim i tensionit … Relaksim që rrjedh në të gjithë trupin tuaj … Vëzhgoni se si dylli i qiri po bëhet më i butë, ashtu si trupi juaj ... Vini re se si flaka i përgjigjet frymëmarrjes ... Kur thithni ... Dhe kur nxirrni ... Mënyra se si ndryshon modelin e tij ... Lëvizja e butë ... Dhe ndërsa mbani fokusin tuaj në dyllin e qiriun, shikoni se si vazhdon të shkrihet… Ngadalë kthehet në lëng… I ngrohtë dhe i rrjedhshëm… I lirë nga çdo stres apo tension… Dylli po shkrin të gjitha ankthet tuaja… Shqetësimet… Dhe dyshimet…

Ndërsa dylli i shkrirë fillon të ndërtohet, shikojeni atë ngadalë vërshon … Duke derdhur anët e qiririt … Pikë pas pikë… Ashtu si të gjitha streset tuaja që mbanit po rrjedhin… Flaka e butë po ju relakson … Ju ndiheni të qetë në këtë hapësirë ​​… Ndjenja e stresit të shkrirë … Vazhdo të vëzhgosh qirinjën … Duke shijuar këtë relaksim … Ndjenjë në paqe të plotë… Në këtë moment qetësie… Duke marrë frymë thellë këtu…

Qëndroni me këtë frymëmarrje të relaksuar ndërsa ne e mbyllim këtë praktikë … Merr një frymë të fundit të thellë dhe lësho… Me ritmin tënd … Pa nxitim … Jo shtytje … Filloni të tundni gishtat e këmbëve … Lëvizni kokën nga njëra anë në tjetrën … Dhe kurdo që ju jeni gati, hapni sytë… Mbani mend… Ditën kur vendosni të hiqni dorë nga gjërat që ju rëndojnë, është dita kur do të filloni të shkëlqeni më shumë… Shpresojmë që të keni shijuar këtë praktikë meditimi nga StarLight Breeze, dhe ju mund të keni një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas