Meditim i udhëhequr nga paqja e brendshme

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i udhëhequr për 'Paqen e Brendshme' do t'ju çojë në një udhëtim thjesht duke ngadalësuar dhe vlerësuar momentin aktual. Gjendja e ritmit të brendshëm eliminon ankthin, frikën, shqetësimin dhe dyshimin, duke mos lënë vend për negativitet. Është një gjendje e ekuilibrit emocional dhe mendor, lumturisë, besimit dhe forcës së brendshme.

Kjo praktikë do t'ju udhëheqë përmes frymëmarrjes së butë të thellë, e cila do të ngadalësojë ritmin e zemrës, duke inkurajuar një gjendje më të thellë relaksi. Duke u lidhur me frymëmarrjen dhe momentin aktual, ju po krijoni një kuptim më të thellë të vetes dhe të tjerëve. Duke pushuar në një vetëdije kaq të dashur, ju sjellni trupin, mendjen dhe shpirtin në harmoni të përsosur.

Kjo rrit ndjenjat e vitalitetit dhe përtëritjes, dhe në fund ju arrini një gjendje paqeje të brendshme. Meditimi mund të jetë sfidues për disa njerëz. Ndonjëherë ne mund të biem në një model për të pyetur veten nëse po e bëjmë atë "si duhet" dhe të zhgënjehemi kur mendimet tona shpërqendrohen.

Kjo praktikë inkurajon më tej eliminimin e çdo autokritike negative, duke rritur pranimin e vetvetes. Do të filloni të ndërtoni aftësi për të menaxhuar nivelet tuaja të stresit, për të rritur vetëdijen, për t'u fokusuar në të tashmen dhe për të zvogëluar rrjedhën e emocioneve negative. E gjithë kjo kontribuon në një përmirësim të përgjithshëm të shëndetit tuaj fizik dhe mendor.

Paqja e brendshme është një nevojë e thellë njerëzore - ashtu si ajri, uji dhe rrezet e diellit. Në mënyrë që trupi juaj të funksionojë në një nivel optimal, është e rëndësishme që ai të mbetet në një ekuilibër harmonik. Trupi juaj funksionon më mirë kur mund të ekzistojë në gjendjen e tij natyrore të rrjedhës paqësore, pa pengesat që prodhojnë stresi, tensioni dhe shqetësimi.

Harmonia e brendshme merr parasysh përparimin e pakufizuar të kapaciteteve natyrore dhe të balancuara të trupit tuaj. Ju do të inkurajoheni të bëheni të vetëdijshëm për gjendjen tuaj aktuale emocionale në mënyrë që t'i përdorni emocionet dhe ndjenjat tuaja si një sistem udhëzues të brendshëm. Ndërgjegjësimi për gjendjen e qenies suaj mendore mund t'ju lejojë të shihni pamjen më të gjerë të jetës suaj dhe nëse ju kërkon të bëni ndonjë ndryshim apo rregullim në mënyrë që të jeni vërtet të kënaqur.

Për rezultate më të mira, rekomandohet të praktikoni meditim çdo ditë. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze… Sot, ne do të fokusohemi në paqen e brendshme… Kur të jeni gati … Filloni duke u vendosur në një pozicion të rehatshëm … Shpina e zgjatur e gjatë dhe krenare… Vendosni duart butësisht në gjunjë ose në prehër… Dhe bëni Sigurohuni që jeni në një mjedis të qetë, ku nuk do të shqetësoheni nga bota e jashtme…

Lërini butësisht qepallat tuaja të bien të mbyllura … Sillni një ndjenjë mirënjohjeje ndaj vetes që gjetët këtë kohë sot për të qëndruar të qetë në çdo moment … Për të ngadalësuar… Vini re nëse ka ndonjë vend që mund të mbani apo kapeni … Ndoshta në qafë ose në shpatullat tuaja … Lejoni ajo të zhytet poshtë … Zgjeroni trupin tuaj të shpinës … Ndoshta po kapni gishtat ose gishtat e këmbëve… Lërini që të zbuten… Dhe ndoshta trupi juaj është i përkulur përpara … Nëse po, ngjisni mjekrën drejt tokës dhe mbështeteni mbrapa … Duke zgjatur shtyllën kurrizore… Krijimi i më shumë hapësirës midis secilës rruazë… Thjesht merrni një moment për të vënë re nëse ka ndonjë gjë tjetër që ju bie në sy… Merrni frymë butësisht në këto zona… Lëreni plotësisht…

Dhe tani, vëzhgoni se si po ndiheni sot ... Çfarë po ndodh brenda trupit tuaj ... mendjen tuaj ... Nëse ka ndonjë gjë që keni sjellë me vete në këtë praktikë që do të dëshironit të çlironit ... Çdo emocion që po ju rëndon ... Thjesht nderoni dhe njihni prania e tyre … Nëse ata kanë një ndikim tek ju në ndonjë mënyrë … Nëse është pozitive apo negative … Duke vënë re butësisht … Frymëmarrje… Dhe duke marrë frymë …

Me sy të mbyllur, vazhdoni të ndjeni frymën … Duke parë nëse mund të zgjasni kohëzgjatjen e çdo thithjeje … Dhe nxjerrni … Duke parë nëse mund të lidhni momentin kur thithja dhe nxjerrja bashkohen… Ashtu si një valë oqeani … Mënyra se si ngrihet dhe bie … Duke vënë re atë që është … Të qenit i qetë brenda trupit … Brenda frymëmarrjes … Duke mirëpritur paqen e brendshme … Gjendja juaj natyrale e qetësisë … Frymëmarrja … Dhe duke marrë frymë…

Kultivimi i qetësisë dhe akti për të mos bërë asgjë … Duke vërejtur mënyrën se si po e mbani veten në këtë moment … Përqendrimi i asaj që është nën kontrollin tonë … Heshtja është kaq e fuqishme … Na lejon të rimbushim trupin tonë … Ri-energjizojmë … Rindërtojmë potencialin tonë më të mirë … Jepini vetes leje të mos bëni asgjë tjetër veçse të vini re kohën dhe hapësirën… Për të reflektuar në vetvete … Për të dëgjuar mendimet tona pa i mbajtur ato gjykime apo emocione … Qetësimi i sistemit nervor … Ngadalësimi i zemrës … Duke e lejuar atë të pushojë … Duke qenë plotësisht i pranishëm në këtë moment … Heqja e çdo shpërqendrimi të dyshimit dhe shqetësimit… Duke qetësuar mendjen… Dhe nëse mendja fillon të endet… Është në rregull…

Kthejeni me butësi vëmendjen tuaj te fryma… Në çdo frymëmarrje dhe nxjerr… Lidhja mes të dyjave… Vazhdoni të uleni mirë dhe gjatë gjatë gjithë kësaj praktike… Me kokën drejt, shtyllën kurrizore të zgjatur… Sigurohuni që të mos kapë trupin…Mbajeni veten lehtë…Duke marrë frymë…Dhe merr frymë… Të gjesh paqen tënde të brendshme … që është gjithmonë e pranishme brenda teje … Të përqafosh gjithçka që je … Të heqësh dorë nga gjithçka që nuk të shërben më … Të hapesh për të ndjerë emocionet pozitive të gëzimit … Paqe … Lumturi … Qetësi … Liri…

Ndjeni këtë butësi të ftuar nga fryma juaj për të mbushur gjithë trupin dhe mendjen tuaj … Krijimi i një restaurimi të plotë … Duke e lejuar këtë relaksim të rrjedhë nëpër ju si një përrua … Çfarë zgjidhni të hiqni dorë në këtë moment? … Të çlirohesh … Të lirohesh … Pa gjykim … Me dashuri … Qoftë duke menduar se nuk je gati për diçka të rëndësishme në jetën tënde … Të banosh në të kaluarën, ose të shqetësohesh për të ardhmen… Thyerja e premtimeve … Përpjekja për të përmbushur pritshmëritë e njerëzve… Krahasimi i vetes me të tjerët … Duke u ankuar … Të qenit tepër vetëkritik … Nëse ndonjë nga këto rezonon me ju … Merrni frymë thellë … Dhe në frymën tuaj të ardhshme, lërini këto energji të largohen … Shpërndahen … Të rrjedhin nga trupi juaj … Duke krijuar vend për energji i dashurisë … Dhembshuria … Mirësia … Pothuajse si një dritë e artë … Të lahet … Duke marrë frymë … Dhe duke nxjerrë…

Dhe tani është koha për t'i dhënë fund kësaj praktike … Merr një frymë të fundit të thellë… Dhe një frymëmarrje të gjatë, nxjerr… Duke nxjerrë plotësisht… Duke ulur stresin … Tension… Lodhje… Filloni të lëvizni butësisht pjesën e sipërme të trupit… Shpatullat, krahët, kokën dhe qafën … Përdredhni trupin tuaj me shumë butësi, nëse dëshironi … Lëvizni trupin tuaj të poshtëm tani … Këmbët, kyçet, këmbët dhe gishtat e këmbëve… Mund t’i fërkoni duart së bashku, duke i ndjerë ato si ndjesi shpimi gjilpërash… Duke lejuar ndjesinë e ngrohtësisë të ju kthej në mjedisin tuaj të jashtëm ... Dhe kur të jeni gati, hapni sytë ... Duke i dhënë vetes disa momente të tjera për t'u përshtatur me botën e jashtme ... Duke lëvizur me lehtësi ... Duke falënderuar veten që e ushqeni trupin dhe mendjen tuaj në këtë mënyrë sot ... Gjeni një moment e paqes dhe edukatës … Shpresojmë që ju ka pëlqyer kjo praktikë meditimi nga Starlight Breeze dhe ju urojmë një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas