Meditim i drejtuar nga Dashuria

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i drejtuar për 'Dashuria e Dashur' do t'ju ndihmojë të lidheni me shërimin e thellë të vetes dhe të tjerëve. Praktika ju mirëpret për t'u vendosur në një pozicion të rehatshëm dhe ju udhëzon përmes punës së butë të frymëmarrjes për të arritur një gjendje qetësie të brendshme dhe relaksimi. Të qenit i ndërgjegjshëm për momentin e tanishëm rrit ndërgjegjësimin, përqendrimin dhe mirënjohjen tonë për të gjitha gjërat e vogla në jetë.

Sapo trupi dhe mendja juaj të jenë ngadalësuar, do të inkurajoheni të lindni idenë e dashamirësisë. Në këtë praktikë të meditimit me dashamirësi, ju do të mësoni të zgjeroni dashurinë tuaj të pakushtëzuar dhe gjithëpërfshirëse ndaj të huajve, të njohurve, miqve dhe familjes, duke mos pritur asgjë në këmbim.

Kjo është dashuria ideale, e pastër, të cilën secili e ka në potencialin e vet. Ky është një proces i hapjes së zemrave tona, të rrethuar nga ndjenjat e kujdesit, shqetësimit, butësisë dhe dhembshurisë. Nuk është një ndjenjë sentimentale e vullnetit të mirë, dhe as një detyrim - ai vjen thjesht nga një vend vetëmohues.

Duke praktikuar të jemi më vetëmohues, ne mund të identifikohemi dhe të lidhemi me të tjerët dhe kjo në vetvete është me gjithë zemër shpërblyese. Kjo na lejon të shtypim egon tonë pasi nuk po veprojmë nga krenaria ose nga dëshira për t'u vënë re. Një qëndrim vetëmohues do t'ju ndihmojë të veproni nga zemra dhe shpirti juaj, në vend të muhabetit mendor që vjen nga egoja jonë. Dashamirësia ndihmon më tej për të rritur mirëqenien tuaj të përgjithshme dhe për të reduktuar stresin.

Duke praktikuar shpesh dashamirësi, ju mund të përmirësoni aftësinë tuaj për falje, lidhje me të tjerët dhe vetëpranim. Mund të mos ndiheni shumë rehat të praktikoni së pari dashamirësinë - veçanërisht duke u dhënë dhembshuri atyre me të cilët mund të keni një marrëdhënie shqetësuese - megjithatë, kjo gradualisht dhe përfundimisht do t'ju bëjë të lirë.

Për rezultate më të mira, rekomandohet të praktikoni meditim çdo ditë. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze … Mund të gjeni një pozicion të rehatshëm, ulur … Duke mbajtur shpinën, qafën dhe kokën drejt … Nuk ka presion … Asnjë tendosje … Thjesht duke mbajtur një qëndrim të ekuilibruar, të drejtë … Vendosini duart butësisht në prehër … Dhe mbyllni sytë … Duke marrë frymë butësisht përmes hundës … Dhe duke marrë frymë përmes gojës … Duke gjetur qetësinë në moment… Në trup … Dhe në mendje…

Dashuria e dashurisë është një praktikë për t'i kushtuar vëmendje vetes dhe atyre që na rrethojnë … Mbajtja e një qëndrimi interesi, dhembshurie dhe kujdesi … Ndërsa filloni ngadalë të thelloni frymën tuaj … Hapeni qendrën tuaj të zemrës tani … Shtyni shpatullat tuaja vetëm pak mbrapa pak … Duke lejuar që gjoksi juaj të zgjerohet … Për të lejuar pak ngrohtësi … Është e rëndësishme të filloni duke i ofruar pak dashamirësi vetes duke përsëritur në heshtje fjalët e mëposhtme … Duke imagjinuar një rrjedhë uji të freskët dhe të freskët që rrjedh nëpër çdo pjesë të trupit tuaj … Freskues çdo cep … Shkrihet çdo tension apo stres që trupi juaj mund të mbajë … Larja e çdo tensioni … Ankthi … Ose dhimbje … Ndërsa prek çdo pjesë… Butësisht…

"U bëftë plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe ... Qofshim të mbushur me qetësi dhe lumturi ... Qofshim i shëndetshëm, paqësor dhe i fortë ... Mund të jap dhe të marr vlerësim sot"

Vini re se si ndiheni duke i thënë këto fjalë vetes … Zhvendosni vëmendjen tuaj rreth kuptimit të këtyre frazave … Vini re nëse ndonjë emocion del në sipërfaqe … Vini re trupin tuaj fizik … Nëse vëmendja juaj tërhiqet, kjo është në rregull … Ridrejtojeni butësisht përsëri në këto ndjenja të dashamirësi e dashur … Lejoji këto ndjenja të të mbështjellin … Qëndro me këtë përqendrim dhembshurie ndaj vetes edhe për disa çaste të tjera … Duke e ditur që ke të drejtë — ashtu siç je … Të ndihesh shumë i qetë … Të marrësh frymë në ndjenja dashurie … Të marrësh frymë nga gjithçka që ke do të doja të hiqja dorë nga…

Dhe tani … Thirrni në mendje një bamirës – dikë që ju ka dhënë mbështetje … Qëndroi në krah … Dikush që ju e shikoni se ka treguar dashamirësi ndaj jush … Lejoni vetes të shprehni dashamirësi ndaj këtij personi në këmbim, duke thënë fjalët e mëposhtme …

''Qofsh plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe... Qofshi të mbushur me qetësi dhe lumturi... Qofshi të shëndetshëm, të qetë dhe të fortë... Qofshin të dhuroni dhe merrni vlerësim sot''

Edhe nëse fjalët nuk përshtaten në këtë moment, tingëllojnë të çuditshme, ose nuk ndihen rehat… Është në rregull… Shihni nëse mund të lidheni me kuptimin e këtyre frazave edhe nëse mund të mos ndjeni sigurinë dhe ngrohtësinë tani… Në kohë, këto fraza do të bëhen gjithnjë e më të natyrshme për ju… Ato janë mjeti për t'ju lidhur me veten dhe me ata që ju rrethojnë…

Dhe tani … Duke e shtrirë këtë dashamirësi ndaj familjes suaj, prindërve tuaj, bashkëshortit tuaj, vëllezërve e motrave ose fëmijëve tuaj … Thoni fjalët e mëposhtme … Duke mbajtur qëndrimin e hirit … Butësi … Duke e lejuar zemrën tuaj të ndjehet e butë … Përqafojeni këtë dashuri me një zemër të hapur …

''Qofsh plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe... Qofshi të mbushur me qetësi dhe lumturi... Qofshi të shëndetshëm, të qetë dhe të fortë... Qofshin të dhuroni dhe merrni vlerësim sot''

Tani … Sillni në mendje dikë që po lëndon ose po përjeton një moment të vështirë në jetën e tij … Imagjinoni këtë person pranë jush … Ndjeni praninë e tij në tuajën … Duke e shtrirë dashamirësinë tuaj për ta rrethuar me dashuri që është kaq shëruese … Kaq e pastër … Pa mbajtur asnjë pritshmëria që duhet t'ju bëjë ju ose ata të ndiheni në ndonjë mënyrë të veçantë … Duke thënë në heshtje fjalët e mëposhtme…

''Qofsh plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe... Qofshi të mbushur me qetësi dhe lumturi... Qofshi të shëndetshëm, të qetë dhe të fortë... Qofshin të dhuroni dhe merrni vlerësim sot''

Duke marrë disa momente për të vënë re se si është ndjesia t'i shprehësh këto dëshira… Edhe kur i dëshiron mirë një personi dhe nuk duket se ai është i hapur për ta marrë atë… Dashamirësia ndaj tyre është një dëshirë e përzemërt që nuk mban asnjë fije të lidhur… Jo pa marrë parasysh nëse ata e marrin ose nuk e marrin atë - kjo është jashtë kontrollit tuaj ... Dhe ajo që është jashtë kontrollit tuaj, duhet pranuar ... Lëshoni çdo lidhje që mund të keni ... Çdo pritje ... Dërgimi i dashamirësisë ka të bëjë vetëm me hapjen tuaj zemër … Për të çliruar veten nga çdo negativitet, zemërim ose frikë ndaj vetes ose të tjerëve…

Tani kujtoni një person të vështirë … Dikë me të cilin keni vështirësi të merreni vesh, ose fjalët ose veprimet e të cilit ju kanë lënduar në të kaluarën … Dërgimi i dashamirësisë ndaj një personi të vështirë të qetëson zemrën dhe të çliron nga frika dhe pakënaqësia gërryese… Armiqtë bëjnë nuk ekzistojnë… Ka vetëm njerëz që nuk i pëlqejmë ose që nuk na pëlqejnë… Duke i dërguar dhembshuri këtij personi, mendojmë veten nga ndjenjat e hidhërimit që mund të bllokojnë qendrat tona të zemrës… Kjo do t'ju ndihmojë të mbani mend se ashtu si ju, ky person dëshiron të jini të dashur… Dhe ashtu si ju, ata dëshirojnë paqe në jetën e tyre… Thuajini qetësisht fjalët e mëposhtme vetes… Duke e shtrirë dashamirësinë ndaj një personi të vështirë në jetën tuaj…

''Qofsh plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe... Qofshi të mbushur me qetësi dhe lumturi... Qofshi të shëndetshëm, të qetë dhe të fortë... Qofshin të dhuroni dhe merrni vlerësim sot''

Duke kaluar disa momente këtu … Thithja e ndjenjave të dashurisë dhe dhembshurisë … Dhe së fundi … Ofrimi i dëshirave tuaja të mira për të gjitha qeniet kudo…

''Qofsh plot dashuri dhe falje, shëndet dhe paqe... Qofshi të mbushur me qetësi dhe lumturi... Qofshi të shëndetshëm, të qetë dhe të fortë... Qofshin të dhuroni dhe merrni vlerësim sot''

Ndërsa kjo praktikë dashamirësie i vjen fundi, gjeni kohë për të vlerësuar potencialin e kësaj praktike për të rritur ndjenjën tuaj të lidhjes dhe përkatësisë ... Jo vetëm për veten tuaj, por për ata përreth jush ... Ngadalë filloni të ktheheni në vetëdijen e plotë duke u shtrirë butësisht … Dhe ndërsa i hapni butësisht sytë përsëri, duke vënë re lëvizjet e frymëmarrjes suaj … Duke i sjellë ushqim dhe gjallëri trupit tuaj në tërësi … Ashtu si dëshirat tuaja për të mirën do t’u sjellin ushqim dhe gjallëri atyre përreth jush … Shpresojmë që ju pëlqeu kjo Praktikë meditimi nga StarLight Breeze, dhe ju uroj një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas