Meditimi i udhëhequr nga frymëmarrja e qetë

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i drejtuar për "Frymëmarrja e qetë" do t'ju mundësojë të lidheni me trupin tuaj duke reduktuar stresin dhe tensionin, duke ju lejuar të arrini një gjendje më të qetë mendore. Çdo sistem në trup mbështetet në oksigjen. Duke marrë frymë më ngadalë dhe më thellë, rrit furnizimin me oksigjen në tru dhe stimulon sistemin nervor parasimpatik, duke nxitur një gjendje të përgjithshme qetësie në trup.

Ne jemi shpesh nën stres të përditshëm në jetën tonë të përditshme, duke përjetuar vështirësi në vendin e punës, duke u bllokuar në trafik ose kemi probleme në marrëdhëniet me ata që na rrethojnë. Kjo krijon shumë probleme shëndetësore, si presioni i lartë i gjakut, i cili është një rrezik i madh për sëmundjet e zemrës. Stresi shtyp më tej sistemin imunitar, gjë që rrit ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve të tjera, duke kontribuar më tej në ankth dhe depresion.

Ne nuk jemi në gjendje të shmangim të gjitha streset në jetë, megjithatë, ne mund të zhvillojmë mënyra dhe zakone më të shëndetshme për t'iu përgjigjur atyre. Një nga mënyrat e shumta është të evokoni një përgjigje relaksimi duke ndjekur një praktikë të frymëmarrjes së thellë, e njohur gjithashtu me emrat e frymëmarrjes diafragmatike, abdominale ose me ritëm. Frymëmarrja e thellë e barkut inkurajon rrjedhjen e plotë të oksigjenit, ngadalëson rrahjet e zemrës dhe stabilizon presionin e gjakut. Kjo praktikë do t'ju ndihmojë të përqendroheni në frymëmarrje të ngadalta dhe të thella, duke ju lejuar të shkëputeni nga çdo mendim dhe ndjesi shpërqendruese.

Ulur në një pozicion të drejtë me shtyllën kurrizore të zgjatur dhe sytë mbyllur, do të mësoni se si të merrni frymë në një mënyrë që do t'ju mësojë se si t'i përgjigjeni më mirë stresit që shpesh është i pashmangshëm. Praktika e frymëmarrjes së thellë përfshin gjithashtu numërimin e frymëmarrjeve që prekin rajonet e kontrollit emocional të trurit. Ai vepron si një ushtrim për ndërtimin e forcës për mendjen, duke rritur gradualisht fuqinë tuaj të përqendrimit. Frymëmarrja e thellë jo vetëm që mund t'ju ofrojë një ndjenjë më të madhe të qartësisë mendore, por gjithashtu mund të ndihmojë problemet e gjumit, të përmirësojë tretjen dhe të rrisë aftësinë perceptuese dhe performancën motorike.

Kjo praktikë meditimi do t'ju udhëheqë në një gjendje të lumtur relaksi dhe pushimi, duke ngadalësuar trupin dhe mendjen. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze… Sot, ne do të fokusohemi në frymëmarrje… Gjeni një pozicion të rehatshëm … Uluni në një pozicion të drejtë, me këmbët tuaja të kryqëzuara dhe pëllëmbët tuaja të vendosura butësisht në gjunjë ose në prehër… Ndiqni trupin tuaj këtu … Çfarëdo që të ndjeni më shumë e rehatshme për ju … Dhe mbyllni sytë … Bëni ndonjë rregullim këtu nëse dëshironi … Zgjatja e shtyllës kurrizore … Zgjatja e pjesës së pasme të qafës duke e mbështjellë mjekrën vetëm pak … Duke hedhur shpatullat … Duke relaksuar gishtat dhe gishtat e këmbëve … Duke relaksuar balli… nofulla jote…

Lejojeni çdo hapësirë ​​të trupit tuaj tani që thjesht të gjejë qetësinë në çdo moment … Për të gjetur paqen dhe qetësinë … Larg çdo shpërqendrimi … Dhe duke marrë një moment për të kuptuar praninë tuaj … Duke marrë gjërat rreth jush … Çdo tingull apo ndjesi të veçantë… Ndoshta një erë vjen nga dritarja, ose një zog që cicëron… Vëzhgoni temperaturën e trupit tuaj… A është e ftohtë apo e ngrohtë… Apo ndoshta është neutrale… Thjesht duke qenë në të tashmen… Duke vëzhguar trupin dhe mendjen tuaj… Duke mirëpritur ngadalë frymën në këtë vetëdije të butë … Ndjenja e rrjedhës së ajrit përmes hundës…

Udhëtoni deri në mushkëritë tuaja ... Zgjeroni barkun dhe gjoksin ... Dhe më pas duke u rikthyer përmes gojës ... Duke marrë frymë ... Dhe duke nxjerrë frymë ... Duke sjellë vetëdijen tuaj në bark ... Duke relaksuar muskujt këtu ... Trupi juaj po merr frymë vetë ... Vëzhgoni mënyrën tuaj fryma është sot… A është e cekët apo e thellë … E ngadaltë apo e shpejtë … E lëmuar apo e përafërt … E rregullt apo e parregullt… A keni tendencë ta shtyni frymën apo ta mbani… Jini kurioz për frymën… Eksploroni karakterin e saj me një kuriozitet të butë…

Rreth shtatëdhjetë për qind e toksinave tona çlirohen nga trupi ynë përmes frymëmarrjes… Frymëmarrja e thellë e ndihmon trupin ta përpunojë këtë në mënyrë më efikase… Duke lejuar të aktivizojë reagimin e tij relaksues … Reduktimi i stresit … Lodhja … Tensioni fizik dhe mendor … Forcimi i sistemit imunitar … Kur ne përjetojmë situata të vështira, frymëmarrja jonë bëhet e cekët… Frymëmarrja e thellë inkurajon ndjenjat e qetësisë… Duke ju ndihmuar të relaksoni trupin dhe mendjen tuaj…

Dhe tani ... Ne do të kalojmë pak kohë duke marrë frymë për një numërim prej katër, duke mbajtur frymën për shtatë dhe më pas duke nxjerrë frymën për një numërim prej tetë ... Vendoseni majën e gjuhës në indin prapa dhëmbëve të sipërm të përparmë ... Zbrazni mushkëritë e i gjithë ajri … Frymë në heshtje përmes hundës për katër… Mbajeni frymën për një numërim shtatë… Dhe nxirreni përmes gojës për një numërim tetë… Ne do ta përsërisim këtë cikël të frymëmarrjes së thellë katër herë…

Unë do të numëroj së bashku me ty … Merr frymë … Dy … Tre … Katër … Mbaj … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Dhe nxjerr frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Tetë … Vini re se si çdo frymëmarrje është e ngadaltë dhe e qëndrueshme … Dhe përsëri … Merr frymë … Dy … Tre … Katër … Mbaj … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Dhe merr frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Tetë … Dhe përsëri … Merr frymë … Dy … Tre … Katër … Mbaje … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Dhe nxirr frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Tetë … Dhe një herë të fundit … Merrni frymë … Dy … Tre … Katër … Mbani … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Dhe nxirrni frymë … Dy … Tre … Katër … Pesë … Gjashtë … Shtatë … Tetë …

Vini re se si ndiheni … Mënyra se si zemra juaj po ngadalësohet … Gjeni ngushëllim duke ditur se nuk ka asgjë tjetër për të bërë veçse të dëgjoni zërin tim dhe të ndieni frymën tuaj… Duke lënë gjithçka të shkojë … Trupi juaj i zbrazur, nga çdo shqetësim… Për çdo tensioni … Lëshimi i shqetësimit … Dyshimet … Duke e lejuar frymën tuaj të lëvizë me lehtësi tani … Pa mundim … Ngritje dhe rënie … Duke shijuar këtë relaksim … Duke e shijuar këtë kohë … Për veten… Për trupin dhe mendjen tuaj…

Sillni vëmendjen ndaj çdo ndjenje që mund të bie në sy për ju tani … Thjesht duke vënë re rrjedhën natyrale të frymëmarrjes … Krijimi i më shumë hapësirë… Më shumë liri për të lëvizur me qartësi dhe falje … Frymë shumë butësisht … Duke ushqyer frymën e pafund… Duke i kujtuar vetes se pikërisht ky moment është i vetmi që e dini se e keni me siguri … Frymëmarrja në të tashmen … Duke marrë frymë nga e kaluara … Sigurimi i trupit tuaj me forcë … Pastrimi i mendjes … Frymëmarrja thellë për ta sjellë mendjen tuaj në shtëpi në trupin tuaj…

Dhe tani … Ndërsa kësaj praktike i vjen fundi … Merr një frymë të fundit thellë … Dhe lësho… Duke mirëpritur mbrapsht ambientin tënd… Filloni të shtrini butësisht trupin… Lëvizni kokën nga njëra anë në tjetrën … kyçet e dorës dhe kyçet e këmbëve… Lëvizni të gjithë gishtat dhe gishtat e këmbëve … Zgjoni çdo pjesë tuajën përsëri në vigjilencë të plotë … Duke falënderuar veten që gjetët kohë për të qëndruar ende sot … Për të qenë të ndërgjegjshëm … Për të qenë thjesht me frymë… Dhe kur të jeni gati, hapni butësisht sytë … Shpresojmë që ju pëlqeu këtë praktikë meditimi nga Starlight Breeze, dhe ju uroj një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas