Mirë se vini në Ndihmën e Atësisë

Mirë se vini në atësinë: Ndihmoni burrat të lulëzojnë në prindër të ri duke rritur lidhjet dhe duke thelluar partneritetin

Mirë se vini në Atësinë është rritur nga një seminar i thjeshtë 2-orësh në një libër më të shitur për të përfshirë tani një gamë të plotë të opsioneve të stërvitjes për burrat që kalojnë pragun e Atësisë. Projektuar për të mbështetur Mashkullin Modern të sotëm, i cili dëshiron të jetë një partner dhe shok i vërtetë skuadre në udhëtimin e shtatzënisë drejt prindërimit, Mirë se vini në Atësinë shkon shumë përtej këshillave të zakonshme për të "të qenë i dobishëm dhe mbështetës" dhe në vend të kësaj fokusohet në ofrimin e sugjerimeve të qarta dhe specifike dhe udhëzimeve të dobishme për lidhje më të mirë tek mamaja në udhëtimin dhe marrjen e saj të përgatitur më mirë për atë që do të ndodhë më pas në çdo fazë të udhëtimit. Pjesa më emocionuese e kësaj pune është të ndihmosh baballarët e rinj dhe në pritje të marrin më shumë pronësi në hartimin e rrugëve të tyre drejt lulëzimit të vërtetë me Trajnimi i zonës së babait.

Babai i 2 fëmijëve dhe autor/pronar i Mirë se vini në Atësinë, David Arrell mësoi në mënyrën e vështirë gjatë shtatzënisë së parë të tij dhe gruas së tij se me të vërtetë nuk kishte shumë burime të dobishme për djemtë si ai që donin të ishin një shok i shkëlqyer i skuadrës për partneren e tyre shtatzënë dhe një baba i mrekullueshëm sapo të vinte fëmija. . Shumë nga "ndihma" e disponueshme ose vinte nga një perspektivë e panevojshme e thatë mjekësore dhe/ose shkencore, ose përndryshe binte nën kategorinë e paqartë dhe përgjithësisht të padobishme të "thjesht bëhu i dobishëm dhe mbështetës".

Ashtu si shumë nga burrat e sotëm, ndonjëherë Davidi luftoi në përpjekjet e tij për t'u "shfaqur" vazhdimisht për gruan e tij gjatë shtatzënisë së tyre, dhe aq më tepër pasi Foshnja e tyre lindi. Nëpërmjet shumë kërkimeve, bisedave me baballarë të tjerë të rinj (dhe nënat gjithashtu!), dhe shumë prova dhe gabime të thjeshta, David ishte në gjendje të mblidhte dhe organizonte kaq shumë informacione të dobishme. Më pas ai ndërtoi të parën Mirë se vini në Atësinë seminar për të ndihmuar baballarët e tjerë të rinj dhe në pritje që të kenë një udhëtim shumë më të qetë drejt Atësisë.

Gjatë shtatzënisë së tyre 2nd fëmijë, David ishte në gjendje të zbatonte dhe rafinonte materialin e seminarit të tij për të thelluar fokusin në balancimin e sfidave të qëndrimit të rrënjosur në identitetin e tij, duke thelluar dhe pasuruar gjithashtu marrëdhëniet e tij me gruan dhe fëmijët e tij. Të Mirë se vini në Atësinë libër lindi nga këto përvoja. Së fundmi, sfidat e Covid sollën serinë e plotë të opsioneve të stërvitjes për baballarët e rinj dhe në pritje që vlerësojnë më shumë lidhjen dhe mbështetjen e drejtpërdrejtë.

Sfidat me të cilat përballen burrat që hyjnë në atësinë sot

Për burrat modernë të sotëm sfidat janë komplekse dhe dinamike. Shumica e tyre vijnë nga hapësira socio-kulturore, gjë që i bën ato të padukshme dhe të përhapura. Ne do të shqyrtojmë shkurtimisht 3 nga këto sfida më të mëdha këtu më poshtë.

1) Si duket “Mashkulloriteti i shëndetshëm” në botën e sotme? Ndërsa ideali modern i maskulinitetit të shëndetshëm është ende duke marrë formë, idealet më të vjetra fatmirësisht janë lënë mënjanë. Nuk pritet më që babai të jetë thjesht një pasagjer i pakujdesshëm gjatë shtatzënisë, të paraqitet shkurtimisht në spital për të shpërndarë puro në dhomën e pritjes ndërsa Bebi të lindë dhe më pas të kthehet në punë ditën tjetër. Baballarët e sotëm duan të jenë shokë ndihmues gjatë gjithë shtatzënisë, të jenë të pranishëm dhe të lidhur me mamanë gjatë lindjes dhe të jenë fizikisht dhe emocionalisht mbështetës si për Bebin ashtu edhe për Mamin teksa festojnë dinamikën e tyre të re familjare.

2) Iku “Fshati” i dikurshëm ku Gratë ishin të rrethuara dhe të mbështetura nga gra dhe nëna të tjera të ditura dhe me përvojë gjatë gjithë periudhës së shtatzënisë, lindjes dhe pas lindjes. Gratë shtatzëna të sotme shpesh e kalojnë këtë udhëtim të izoluara nga shumë miq dhe familjarë, dhe me shumë më pak mbështetje në përgjithësi. Këto ndryshime shoqërore vënë më shumë në fokus partnerët e tyre, të cilët shpesh nuk dinë asgjë për shtatzëninë, lindjen e fëmijëve dhe foshnjat. Theksi në dinamikën e "familjes bërthamore" përfundimisht i bën gjërat më të vështira edhe për mamin, babin dhe foshnjën.

3) Mungesa e vëmendjes dhe përqendrimit te Burrat nga kultura më e madhe e "Hapësirës së Lindjes" i lë shumë djemve të zhvlerësohen përvojat e tyre dhe madje të anashkalohet ekzistenca e tyre unike. Djemtë që shkojnë në takimet para lindjes, klasat e lindjes dhe hapësirat e tjera të mbështetjes së shtatzënisë shpesh quhen përgjithësisht si "Babi" dhe pyeten dhe vlerësohen thjesht për sa i përket mënyrës se si po "shfaqen" për nënën në "mënyra të dobishme dhe mbështetëse". ” Ky objektivizim i djalit individual si i rëndësishëm vetëm në rolin e babait dhe “personit mbështetës” dhe i matur sipas standardeve të padukshme, është jo vetëm i padrejtë, por edhe zhgënjyes dhe dëmtues.

Gama e opsioneve "Mirë se vini në Atësinë" përpiqet të përmbushë secilën prej këtyre sfidave drejtpërsëdrejti. Ne e kuptojmë se burrat modernë të sotëm duan të mishërojnë maskulinitetin e shëndetshëm dhe po kërkojnë udhëzime më të mira se si ta bëjnë këtë. Ne përpiqemi t'i takojmë ata në udhëtimin e tyre drejt Atësisë, ku kjo pyetje bëhet më e rëndësishme dhe u ofrojmë truke, mjete dhe teknika specifike për t'i ndihmuar ata jo vetëm të "shfaqen", por me të vërtetë të shkëlqejnë në rolin e tyre si partner dhe prind.

Mundësitë që Burrat të shkëlqejnë në Hapësirën e Lindjes po hapen!

Fatmirësisht, shumë nga normat dhe pritshmëritë e vjetra dhe të vjetruara sociale dhe kulturore vazhdojnë të bien ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme. Nga ana tjetër, ato zëvendësohen nga modele shumë më të shëndetshme dhe funksionale, të tilla si aftësia e baballarëve për të marrë pjesë aktive në lindjen e fëmijëve, çantat e pelenave dhe mbajtëset e foshnjave të orientuara nga babai, dhe politika akoma më bujare të lejes së atësisë në vendin e punës. E gjithë kultura po ndryshon ngadalë për të njohur rëndësinë e përfshirjes sa më të madhe të babait që nga shtatzënia e hershme deri në lindjen e fëmijës dhe pas lindjes.

Fusha të tjera ku baballarët e rinj dhe në pritje vazhdojnë të përmirësohen, të drejtpërdrejtë dhe të kenë mbështetje përkatëse janë nga Burra të tjerë që kanë ardhur para tyre. Është gjithnjë e më e zakonshme të gjesh grupe mbështetëse të babait të ri, takime në terrenin e lojërave dhe madje edhe klasa përgatitore për lindjen e fëmijëve të orientuara te burrat. Për meshkujt që preferojnë podkastet, Foshnja Bisedë me Katie & David është një vend tjetër i mrekullueshëm për të marrë një këndvështrim të mrekullueshëm të babait për gjërat. Kjo lidhje babi me babin është vendi ku gjërat kanë potencialin më të madh për të vazhduar zhvillimin dhe rritjen - Burrat që ndihmojnë burrat e tjerë të shfaqen si plotësisht njerëzorë me rrëmujë emocionale, cenueshmëri të hapur dhe angazhim të sinqertë.

Këshilla për burrat kudo në udhëtimin nga shtatzënia deri në prindër, dhe veçanërisht për baballarët e rinj

Të bëhesh baba është një udhëtim vërtet transformues. Ashtu si për shumë prej paraardhësve tanë anembanë botës, ai është ende një rit i rëndësishëm kalimi dhe me kënaqësi po kthehet përsëri në rëndësi në kulturën tonë bashkëkohore. Si të gjitha udhëtimet transformuese, ai është plot me kthesa, kthesa dhe vështirësi të papritura. Megjithatë, si në të gjitha tregimet e mëdha, do të shfaqen ndihmës të rinj dhe aleatë të papritur në momente të rëndësishme të përrallës. Ndërsa Mirësevini në Atësinë mund të jetë një udhërrëfyes i dobishëm gjatë këtij udhëtimi, do të keni ende nevojë për ndihmën e të tjerëve.

Një zonë për të kërkuar këtë ndihmë është komuniteti përreth jush. Siç thuhet në libër, "ndërtoni fshatin tuaj" të mbështetjes gjatë rrugës. Këta "fshatarë" mund të jenë miq të ngushtë dhe anëtarë të familjes, por ata mund të jenë bashkëpunëtorë të cilët gjithashtu së fundmi u bënë baballarë, shokë të klasës së lindjes, apo edhe bashkëshortë dhe partnerë të miqve të rinj shtatzënë të mamasë. Pavarësisht nga origjina, jini të qëllimshëm për kultivimin e këtyre marrëdhënieve si partnerë aventureske edhe në rrugën e Atësisë. Ata gjithashtu mund të kenë nevojë për ndihmën dhe mbështetjen tuaj!

Një fushë tjetër është të mbështeteni në mbështetjen profesionale për çdo fazë të udhëtimit. Doulas janë specialistë të mrekullueshëm të përgatitjes së lindjes dhe personalisht mbështetje për vetë lindjen. Konsulentët e laktacionit, doula pas lindjes dhe grupe të ndryshme të reja mbështetëse të prindërve mund të jenë të paçmueshme për konsultime, si dhe për komunitetin dhe lidhjen gjithashtu.

Së fundi, mos kini frikë t'u drejtoheni Burrave përreth jush – si për të kërkuar ndihmë sipas nevojës, ashtu edhe për ta ofruar atë në dispozicion. Shumë Burra janë në procesin e shërimit të traumave të kaluara rreth shprehjes emocionale, lidhjes dhe dialogut të sinqertë. Asnjëherë nuk e dini se kush do ta vlerësojë sinqerisht një shpatull ku të mbështeteni ose një vesh për t'u përkulur. Thjesht duke u parë dhe dëgjuar në gjithë realitetin dhe ashpërsinë e prindërimit të ri ka fuqinë e vet shëruese. Kërkoni pak hapësirë ​​dhe hir kur keni nevojë për të dhe ua jepni të tjerëve në natyrë. Në fund të ditës, Mashkulloriteti i Shëndetshëm zbret në të qenit i bazuar, dhe i pranishëm, dhe duke mbajtur hapësirë ​​si për veten ashtu edhe për të tjerët që të jemi të pambrojtur.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News