MJETET PRAKTIKE TË SHËNDETIT MENDOR-min

MJETET PRAKTIKE TË SHËNDETIT MENDOR

Këtu janë disa shembuj të mjeteve të shëndetit mendor;

Lidhja me të tjerët

Njerëzit janë qenie shoqërore. Ata dëshirojnë mbështetje, vlerë dhe lidhje me të tjerët. Një mik ofron një shaka, partneri juaj përqafon lamtumirë ose përshëndetje, ose një koleg ju thotë urime për arritjen e kësaj apo asaj. Veprime të tilla ndihmojnë në përmirësimin e mirëqenies duke eliminuar stresin.

Qëndrim pozitiv

Hulumtimet sugjeruan se individët që kishin një rekord mirënjohjeje të paktën një herë në javë ishin më të gëzuar me më pak ankesa. Mendimet negative ulin lehtësisht disponimin, sjelljen dhe shëndetin tuaj. Edhe ekspertët këshillojnë se ia vlen të mësosh se si të jesh pozitiv sepse është e realizueshme. Ne bëhemi pozitivë duke shmangur mendimet negative, duke nxitur optimizmin dhe duke praktikuar mirënjohjen.

Ushtrim i rregullt

Aktiviteti i rregullt fizik ose stërvitja mund të parandalojë shumicën e sëmundjeve të stilit të jetesës, duke përfshirë presionin e lartë të gjakut dhe sëmundjet e zemrës. Gjithashtu rrit energjinë dhe përmirëson gjumin. Humori juaj do të rritet dhe do të fitoni një ndjenjë mirëqenieje.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Shëndetësia