Mktideas - biznesi i krijimit të mundësive - nga pasioni dhe dëshira për të rrëzuar barrierat për të prekur të panjohurën

Mktideas – biznesi i krijimit të mundësive – nga pasioni dhe dëshira për të rrëzuar barrierat për të prekur të panjohurën

Cili është emri i biznesit tuaj dhe çfarë bën ai?

ne jemi Mktideas, agjencia kryesore e turizmit, udhëtimeve dhe reklamave të pasurive të paluajtshme në gadishullin Baja California Sur. Ne jemi krenarë për këtë vend, njerëzit e tij dhe peizazhin e tij të bukur. Meqenëse Baja California Sur është një nga destinacionet turistike më të dashura në mbarë botën, nevoja e një agjencie lokale reklamimi që të ishte shumë konkurruese dhe në të njëjtën kohë e zhytur në stilin e jetesës lokale ishte e vetëkuptueshme për ne.

Çfarë ju motivoi për të filluar biznesin tuaj?

Agjencia jonë lindi si shumë ëndrra: nga pasioni dhe dëshira për të rrëzuar barrierat për të prekur të panjohurën; e netëve të lëkundura duke menduar nëse ia vlente rreziku, por mbi të gjitha lindi nga impulsi që na thoshte: bëje. Nevoja për llojin e shërbimeve që mund të ofronim ishte aty; e vetmja gjë që mungonte ishte që ne të bënim një lëvizje.

17 vjet më parë, ne filluam të ofrojmë shërbime tradicionale të reklamave për biznesmenët dhe gratë e zonës, të cilët, ashtu si ne, panë një vend plot mundësi në këtë territor. Me kalimin e kohës erdhën modele të reja biznesi, tregje të reja dhe, sigurisht, një zhvillim teknologjik që solli me vete mënyra inovative dhe sfiduese për të komunikuar, për të arritur objektivat e duhura në mënyrën e duhur. E gjithë kjo na bëri të rimendojmë të tashmen dhe të ardhmen. Ne donim që agjencia jonë të fliste për diçka më shumë sesa përshtatje, kështu që shfrytëzuam këtë mundësi për të rikrijuar veten ashtu siç donim të ishim.

Në këtë mënyrë, ne mbajtëm një mendje të hapur dhe kombinuam përvojën tonë me njohuritë e reja në lidhje me reklamimin në internet. E dinim atëherë, më shumë se kurrë, se talenti pa teknikë nuk mjaftonte dhe anasjelltas, ndaj vendosëm t'i hapnim vetes një rrugë mësimi të vazhdueshëm. Ne i jemi përkushtuar përvetësimit të njohurive, kërkimit, kuptimit dhe zotërimit të tendencave të tregut, sektorit dhe objektivave; ne mbetemi vigjilentë dhe është ky qëndrim që na ka ndihmuar të mbajmë një kuriozitet të paprekur për atë që ka të re dhe çfarë po ndryshon në treg. Ne gjithmonë i marrim sfidat si një formë mundësie.

Ne jemi aktualisht një agjenci lider në marketingun dixhital e specializuar në brendimin, dizajnin grafik, PR dixhitale, zhvillimin e ueb-it, SEO dhe mediat sociale në fushën e turizmit dhe sektorit të pasurive të paluajtshme, pasi ne i ofrojmë secilit prej klientëve tanë të njëjtën gjë që ne. i ofrojmë vetes: mirëkuptim dhe respekt për natyrën e çdo biznesi dhe tregun e synuar të tij, në një skenar rast pas rasti. Kjo është për të zbuluar mundësitë dhe për të krijuar strategji vizionare që lejojnë rritjen e vazhdueshme të biznesit.

Si njerëz kreativë, puna jonë e parë është të krijojmë mundësi, prandaj ne punojmë me premisën se asnjë kompani nuk është e njëjtë dhe se, për rrjedhojë, nuk ka zgjidhje të vetme. Ne i hartojmë të gjitha projektet duke marrë parasysh karakteristikat, karakterin dhe personalitetin e çdo biznesi dhe të klientëve objektivë, domethënë ne personalizojmë të gjitha shërbimet tona për të hartuar strategji që u përgjigjen kërkesave reale dhe specifike të të gjithë klientëve tanë. Kjo është etika e punës që na ka lejuar të qëndrojmë, të rritemi dhe të dallojmë në treg.

Me çfarë sfidash përballet biznesi juaj sot?

Një nga sfidat më të mëdha në marketingun online në ditët e sotme është aspekti vizual i tij: ka një sasi të jashtëzakonshme stimujsh që konkurrojnë për vëmendjen e klientëve. Kjo është arsyeja pse departamenti ynë i dizajnit grafik është kaq i rëndësishëm për ne. Kreativiteti dhe përkushtimi janë ato që ne vlerësojmë më së shumti në këtë drejtim, dhe rezultatet e kësaj tregohen si në cilësinë e shërbimit tonë ashtu edhe në kënaqësinë e klientëve tanë. Markimi i tij është edhe art edhe shkencë, dhe për të kapur secilin nga identitetet e biznesit të klientëve tanë, në një mënyrë të vërtetë dhe të fuqishme, ne e mbajmë veten sipas standardeve më të larta. Kjo është arsyeja pse ne i kemi ushqyer gjithmonë këto vlera brenda agjencisë sonë, duke rezultuar në identitetin tonë të markës që përfaqëson punën tonë. E qëndrueshme dhe emocionuese. Rigoroz dhe krijues; pa kontradiktë.

Me çfarë mundësish përballet biznesi juaj?

Mundësia më e rëndësishme që na jep peizazhi aktual është të rritemi përkrah klientëve tanë. Ne kemi gjetur se ky është mentaliteti më i mirë për tregun aktual të bazuar në klientë. Ky moment i ndryshimeve të mëdha në peizazhin e reklamimit online, me risi të vazhdueshme që zhvillohen dhe përqafohen nga publiku çdo ditë, edhe pse destabilizues për disa, paraqitet si një burim i madh mundësish për agjencinë tonë. Kryesisht kemi mundësinë, përtej shërbimeve tradicionale që ofrojmë, të shërbejmë si një lloj ure lidhëse mes klientëve dhe bizneseve. Jo vetëm që puna jonë është e rëndësishme për rritjen e biznesit pasi lidhet me identifikimin e biznesit dhe gjetjen e audiencës së synuar, por gjithashtu, në këtë peizazh të ri, ne i ndihmojmë klientët të gjejnë shërbimin e saktë që kërkojnë, përgjigjen e saktë për nevojat e tyre, të cilat do të ishte shumë e vështirë, pa urën që ofron puna jonë, në këtë mjedis reklamues online në ndryshim, ku oferta është jashtëzakonisht e lartë. Ne kemi atëherë mundësinë për të ushqyer jo vetëm besimin që klientët tanë kanë tek ne, por edhe besimin që klientët e tyre kanë tek ata.

Çfarë këshille do t'u jepnit bizneseve të tjera?

Këshilla më e rëndësishme që mund t'u japim bizneseve të tjera, si në reklamë ashtu edhe në ato të tjera, përveç më të rëndësishmes, që është të besosh në ëndrrat e tua dhe të përkushtohesh ndaj një vizioni dhe ta vlerësosh atë vizion si dhuratë, është të shoqërohesh me veten. me njerëz që ndajnë dhe kuptojnë të njëjtën ëndërr dhe të njëjtën etikë pune. Nuk ka asgjë më të rëndësishme, në realitetin e përditshëm të një biznesi sesa njerëzit që e përbëjnë atë biznes. Për shembull, kur themi se krenohemi me departamentin tonë të dizajnit grafik, nuk është vetëm për shkak të cilësisë së punës që na lejon të ofrojmë, por sepse ata janë gjithashtu familja jonë, ata po na ndihmojnë të realizojmë një ëndërr, një vizion. , një ide dhe duke e bërë këtë e kanë bërë të tyren atë ëndërr. Sepse duke i parë ata të rriten, ndërsa profesionistët individualë po na shikojnë ne të rritemi. Biznesi juaj është ekipi juaj, dhe pavarësisht nëse jeni kapiten i ekipit në fjalë apo jo, çdo fitore për ekipin është një fitore për veten tuaj dhe anasjelltas. Pra, faktori më i rëndësishëm për t'u marrë parasysh në krijimin dhe mbajtjen e një biznesi të suksesshëm janë njerëzit që punojnë në të.

Gjatë këtyre 17 viteve të fundit të punës si një agjenci reklamash që kërkon të inovojë dhe të mbajë në krye të industrisë së turizmit, udhëtimit dhe mikpritjes, ne kemi nxjerrë mësime të rëndësishme, përmes punës sonë si reklamues, por kryesisht përmes marrëdhënies së ngushtë që zhvillojmë me secilin prej klientëve dhe partnerëve tanë të biznesit. Nëse mund të zgjidhnim 3 prej tyre për t'i ndarë me ju, ato do të ishin këto:

– Jepini secilit prej projekteve dhe klientëve tuaj më të mirën që mund të jepni, pavarësisht nga madhësia ose shtrirja e projektit. Asnjëherë mos u kënaq për asgjë më pak se më e mira juaj. Punoni sikur po punoni për veten tuaj sepse jeni. Çdo projekt do të pasqyrojë kapacitetin dhe nivelin e kreativitetit që mund të arrijë biznesi juaj. Ajo që ju u jepni klientëve tuaj është një përfaqësim i agjencisë. Pra, nuk ka mënyrë më të mirë për të matur se sa larg keni arritur në realizimin e vizionit tuaj, ëndrrës tuaj, sesa cilësia e produktit që prodhoni dhe kënaqësia që u sjellni klientëve tuaj.

– Asnjëherë mos ndaloni së mësuari. Jini të sinqertë me veten tuaj. Asnjëherë mos e konsideroni veten ose biznesin tuaj një produkt të përfunduar, sepse jeni gjithmonë në zhvillim. Çdo aspekt i industrisë, veçanërisht në ditët e sotme, është në ndryshim të vazhdueshëm dhe ju dhe biznesi juaj duhet të jeni gati për këtë detyrë. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të arritur qëllimet tuaja dhe për të arritur potencialin tuaj të plotë. Çdo sfidë është një mundësi, fraza është sigurisht një klishe, por nëse e merr fjalë për fjalë është një nga pjesët më të mira të njohurive që ekzistojnë. Ne do të thotë që të marrë çdo sfidë dhe të mësojnë prej saj, dhe të mos u shmanget nga vështirësitë që ajo sjell. Këto vështirësi janë mësuesit. Nëse mund të përballeni me një sfidë, çfarëdo që jeta ose industria ju hedh, dhe mësoni prej saj derisa të kthehet fjalë për fjalë në një mundësi, do të jeni të pandalshëm.

– Gjithmonë jepni më shumë se sa merrni. Kjo do të thotë, jini bujarë. Kjo mund të duket e çuditshme nga dikush që ofron këshilla biznesi, por sinqerisht, jini bujarë. Jepni më shumë se çfarë merrni, dhe për ironi do të merrni dyfish. Çdo klient i kënaqur përkthehet në një klient tjetër. Dhe sa herë që i jep një klienti më shumë se sa ata presin, diçka më të mirë se sa shpresonin, bëhesh më i mirë dhe rritesh, si biznes dhe si person. Mos harroni se si ofrues të shërbimeve, masa e suksesit të biznesit tonë është niveli i kënaqësisë së klientit tonë. Pra, po, jini bujarë dhe do ta merrni.

Nëse mund t'i sillni këto 3 mësime në modelin tuaj të biznesit dhe etikën e punës, ne mund t'ju themi nga përvoja personale, se do të zgjoheni një ditë dhe ëndrra juaj, vizioni juaj, do të realizohet, domethënë do të jetoni ëndrrën tuaj.

Lidhje:

https://mktideas.com/ <https://mktideas.com/>

https://www.pinterest.com.mx/mktideas/ <https://www.pinterest.com.mx/mktideas/>

https://www.facebook.com/MktIdeasMX <https://www.facebook.com/MktIdeasMX>

https://twitter.com/mktideas <https://twitter.com/mktideas>

https://mx.linkedin.com/company/mktideas/ <https://mx.linkedin.com/company/mktideas/>

https://www.youtube.com/channel/UCAnPoDdixZ-bpIrO-B9Qyhw/about <https://www.youtube.com/channel/UCAnPoDdixZ-bpIrO-B9Qyhw/about>

https://www.instagram.com/mktideas <https://www.instagram.com/mktideas>

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News