Mutizmi selektiv-min

Mutizmi selektiv

Mutizmi selektiv (SM) është paaftësia për të folur në situata, vende ose disa njerëz të caktuar. Ky çrregullim ankthi shfaqet gjatë fëmijërisë. Megjithatë, mund të jetë pjesë përbërëse e moshës suaj të rritur kur injorohet.

 Shkaku?

Shkaku i saktë i mutizmit selektiv është ende i panjohur, duke e bërë atë një nga çrregullimet e padiagnostikuara.

Shenjat e Mutizmit selektiv

  • Dështimi i shpeshtë për të folur në mjedise të caktuara shoqërore
  • Drojë, tërheqje ose izolim social
  • E ka të vështirë të mbajë kontaktin me sy
  • Vështirësi për t'u ulur në vende të mbushura me njerëz ose me zhurmë

Trajtim

Trajtimi më i zakonshëm për mutizmin selektiv përfshin zbehjen e stimulit dhe mjekimin. E para përdoret më së shumti te fëmijët ndërsa e dyta te të rinjtë dhe të moshuarit.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Shëndetësia

DERMATITI RETINOID

Çfarë është dermatiti retinoid? Si dermatolog, dermatiti retinoid i referohet pasojave të përdorimit të zgjatur