Në qendër të vëmendjes Logoja e tregimeve ekskluzive të sipërmarrësve dhe intervistave me themeluesit e biznesit

Në qendër të vëmendjes: Tregime ekskluzive të sipërmarrësve dhe intervista me themeluesit e biznesit

Në qendër të vëmendjes: Tregime ekskluzive të sipërmarrësve dhe intervista me themeluesit e biznesit 

Më lejoni t'ju tregoj për kohën kur thuajse e mbylla biznesin tim. Unë mendoj se kjo nuk është saktësisht ajo që prisni të lexoni këtu, por dua t'ju jap të vërtetën - të vërtetat e vështira, njohuritë e fituara nga bluarja e tij në llogore dhe mësimet që ndryshojnë jetën dhe biznesin që erdhën nga gjithë rrëmujë e saj. E shihni, unë kam qenë sipërmarrësi "gjithçka është në rregull, unë jam mirë, biznesi është i mrekullueshëm" që nuk do të lejonte askënd të shihte të vërtetën pas fasadës me gaz. Dhe ajo që kam zbuluar është se të jetosh kështu nuk i ndihmon askujt (përfshirë veten time). Pra, më lejoni ta zbërthej për ju me shpresën se mund të mësoni dhe të ndiheni të frymëzuar nga zjarri absolut i koshit nga i cili kam qenë në gjendje të rindërtoj një firmë të suksesshme ndërkombëtare të marketingut dixhital. 

Fillova në biznesin e marketingut krejt rastësisht – në fakt, krejtësisht rastësisht. Unë jam rritur nga sipërmarrës serialë nga industria e pasurive të paluajtshme, të cilët drejtonin biznese të suksesshme. Ju mund të mendoni se kjo më frymëzoi mua si i ri, por e vërteta është se në fakt pati efektin e kundërt. Sigurisht, prindërit e mi ishin shefat e tyre dhe i menaxhonin oraret e tyre – gjë që duket e mrekullueshme në shikim të parë – por ajo që pashë ishte shqetësimi, puna, natyra ndonjëherë e paqëndrueshme e pronësisë së biznesit dhe nuk doja të merrja pjesë. Në fakt, u betova shumë lart e poshtë se nuk do të kisha kurrë biznesin tim.  

Në vend të kësaj, vendosa të ndjek drejtësinë penale me synimin për t'u bashkuar me fushën ligjore, duke punuar në një zyrë mjekësore për të ndihmuar në pagesën e faturave. Thjesht duhej të ishte një pozicion i përkohshëm, por, siç ndodh shpesh, jeta kishte plane të tjera për mua dhe përfundova atje për 5 vjet! Në kohën time në zyrën mjekësore, fillova të ndihmoja me marketingun dhe zbulova se kisha një talent natyral për të. Në kohën kur u largova nga ajo zyrë pas 5 vitesh, unë drejtoja departamentin e tyre të marketingut tërësisht vetëm. Nga atje, unë hyra në bashkëpronësi të një firme marketingu (flasim për zhytjen!) e cila, me kalimin e kohës, ka evoluar në kompaninë që tani jam pronar dhe CEO i vetëm - Strategjitë e marketingut Proximo.  

Zotërimi i biznesit tim ka qenë gjithçka, nga fjalë për fjalë gjëja më e keqe deri te bekimi më i madh në jetën time, ku jam i lumtur që jam tani. Pika e kthesës për mua ndodhi nja dy vjet më parë, kur, pas vitesh që u shfaqa me kostumet e mia të forta dhe taka të larta, mendësia e ngutjes "nuk mund të ndalem nuk do të ndalet" më në fund më kapi. Fjalë për fjalë kam pasur një avari totale (po flas për një lloj avarie të dyshemesë së banjës). Kisha shpenzuar aq shumë kohë duke u shqetësuar për imazhin që projektoja në botë – duke dashur të shihesha si një grua e fuqishme, e fortë që mund të mbante veten në një industri plot me burra – saqë e humba plotësisht veten. Unë punova vetë për të kompletuar djegien totale dhe bëra të njëjtën gjë me ekipin tim (jo momenti im më krenar, mund t'ju them kaq shumë). E dija që diçka duhej të ndryshonte, por isha aq i humbur dhe aq i lodhur sa nuk mund ta shihja as rrugën time për të dalë nga kaosi. Pra, bëra të vetmen gjë që më dukej e natyrshme në atë moment. Unë u luta dhe ngrita duart duke bërtitur: "Zot, ti e ke kontrollin, sepse unë dorëzohem!" Dhe e dini çfarë? Ndjeva një lehtësim të menjëhershëm që më pushtoi… Kisha mbajtur aq shumë për kaq gjatë dhe me grusht të bardhë duke kapur gjithçka në biznesin tim, duke e shtrydhur jetën jashtë saj, sa që ndihej absolutisht e pabesueshme të pranoja vetëm humbjen dhe të pranoja se kisha nevojë për ndihmë . Ishte dorëzim i vërtetë dhe ndryshoi gjithçka. Pra, po, gati e hodha në erë biznesin tim, por jam krenar të them se tani po lulëzon siç nuk mund ta imagjinoja kurrë për një arsye të thjeshtë: vendosa ta lë dashurinë të udhëheqë.  

E shihni, ajo që unë gjej se ne të gjithë po luftojmë në këtë industri (dhe, sinqerisht, të gjitha industritë… nuk është vetëm marketing) është gjetja dhe krijimi i lidhjeve njerëzore që çojnë në rritjen e produktivitetit, marrëdhënie më të mira me klientët dhe punonjës më të kënaqur. Unë shoh biznese që vazhdimisht ankohen për normat e qarkullimit të punonjësve të tyre dhe pyesin veten pse shitjet e tyre po bien kur ata po hedhin kaq shumë para për problemet e tyre. Unë shoh CEO që digjen duke u përpjekur të tërheqin ekipet e tyre drejt suksesit. Unë shoh njerëz si unë që përpiqen të krijojnë diçka të qëndrueshme në mes të kaosit total. Dhe përvoja ime më mësoi se është mendësia ajo që ka më shumë rëndësi. Është mënyra se si e shohim veten, si i shohim punonjësit tanë, si i shohim klientët tanë që bën të gjithë ndryshimin në atë se sa të suksesshëm mund të jemi.  

Si CEO, ne kemi një mundësi reale për të ndryshuar status quo-në - për t'u dhënë përparësi njerëzve mbi fitimet, për t'u lidhur me konsumatorët tanë në një nivel më të thellë, më personal dhe për të udhëhequr rrugën në udhëheqjen e biznesit me në qendër dashurinë. Por ndërsa teknologjia na tërheq gjithnjë e më shumë nga njëri-tjetri, duke na lejuar të jetojmë virtualisht pa lidhje njerëzore, bëhet gjithnjë e më e rëndësishme të arrijmë dhe të zhvillojmë lidhje dhe marrëdhënie. Në marketing, është veçanërisht e rëndësishme. Tani më shumë se kurrë, konsumatori dëshiron lidhjen njerëzore – ata duan të ndihen mirë me blerjet që po bëjnë dhe kanë më shumë zgjedhje për të bërë se kurrë më parë. Pra, çfarë e bën shitjen dhe ndërton besnikërinë kur konsumatori juaj po ju krahason me opsione të tjera të panumërta? Besoj se është dashuri. Bëhet fjalë për të kaluar një milje shtesë për t'u lidhur në mënyrë autentike (ky është çelësi këtu – nuk lejohet falsifikim!) me klientët tuaj, jo domosdoshmërisht sepse i dëshironi paratë e tyre, por sepse në fakt ju kujdeseni për ta. Ata janë njerëz të vërtetë me jetë, mendime dhe vlera komplekse dhe duan të lidhen me ju – duan të jenë të dashur. 

Për mua, modeli i Biznesit në qendër të dashurisë funksionon çdo fusha e biznesit tim: 

  • Unë e drejtoj ekipin tim me dashuri duke e ditur se çdo person më ka besuar mua suksesin dhe mirëqenien e tyre në të ardhmen. Unë i vlerësoj ata si punonjës, por, më e rëndësishmja, i vlerësoj si njerëz. Më intereson jeta e tyre personale, familjet e tyre, ëndrrat e tyre. Dhe si rezultat, ne kemi krijuar marrëdhënie të forta dhe secili punonjës është i kënaqur dhe i përmbushur në rolin e tij (që bën shumë për produktivitetin, thjesht duke thënë '). Nuk duhet të shqetësohem për normat e mbajtjes së punonjësve, sepse kur drejtoj me zemrën e një shërbëtori të dashur, punonjësit e mi kujdesen mirë dhe janë të lidhur me misionin tonë në një nivel të thellë, personal. Nuk mund ta blesh atë lloj besnikërie. 
  • Dashuria është në qendër të të gjitha marrëdhënieve të mia me klientët – unë nuk i shoh ato vetëm si shenja të dollarit që shtojnë vlerën përfundimtare të kompanisë sime. Ata janë njerëz me ëndrra, ashtu si unë. Ata kanë familje që po përpiqen t'i mbështesin duke ndërtuar ato ëndrra dhe, si strateg i tyre i marketingut, është detyra ime t'i ndihmoj ata të ndërtojnë bizneset e tyre në një mënyrë që të jetë e qëndrueshme, ku suksesi është i vetmi rezultat. Pra, ndërsa titulli im është Strateg Marketingu, shpesh e gjej veten duke punuar me klientët për gjithçka, nga dinamika e ekipit të tyre tek stilet e tyre të lidershipit e deri te menaxhimi i procesit të tyre – çdo gjë që i ndihmon ata të arrijnë ëndrrat e tyre për sukses. Unë nuk jam për marrëdhëniet transaksionale të marketingut "nikel dhe monedhë". Nëse ka nevojë për rregullim, unë dua të hyj atje dhe të ndihmoj sepse i dua klientët e mi dhe më pëlqen ajo që bëj.  
  • E dua veten mjaftueshëm sa për të thënë jo ndonjëherë dhe për t'i dhënë përparësi qetësisë sime. Sinqerisht, kjo ishte pjesa më e vështirë për mua. Unë isha mësuar aq shumë me idenë se një CEO duhet të punojë për të djegur ose nuk po e bëjnë atë siç duhet, saqë të kthehesha prapa dhe ta lejoja veten të pushoja ndihej si dështim. Por, me ndihmën e disa mentorëve të mrekullueshëm që po afirmonin aq shumë pushimin tim të fituar dhe që më mbanin përgjegjës kur fillova të largohesha nga rruga që i kisha vendosur vetes, kam parë përparim të jashtëzakonshëm në biznesin tim vetëm duke dashuruar veten më shumë. Të duash veten do të thotë të vendosësh kufij dhe të fikësh laptopin kur është koha për të qenë me familjen time. Do të thotë të marr ditë të shëndetit mendor kur kam nevojë për to. Do të thotë të jem fleksibël për vendin ku punoj (ndonjëherë, do të më gjesh me një laptop në plazh!). Modeli i biznesit në qendër të dashurisë ka të bëjë me derdhjen në veten time kur ndihem i varfër, në mënyrë që të kem më shumë për të dhënë për ekipin tim dhe për klientët e mi. 

Ajo që shpresoj të keni mësuar këtu është se nuk duhet të nxitoni për të pasur sukses. Ju nuk keni nevojë të bëni sakrifica që çojnë në një shëndet të dobët mendor dhe fizik. Vetëm për shkak se ka qenë gjithmonë "biznes si zakonisht" nuk do të thotë se duhet të qëndrojë kështu. Në gjithçka që kam kaluar si CEO, kam mësuar një të vërtetë shumë të rëndësishme: nuk jam vënë në këtë tokë për të vuajtur ose për të sakrifikuar për idenë e suksesit të dikujt tjetër (dhe as ju). Ne kemi lindur për të lulëzuar dhe për të ndihmuar të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Dhe mënyra më e mirë që di për ta bërë këtë është me DASHURI.  

Pra, besoj se është koha për të udhëhequr me dashuri - për të çmuar njerëzit tanë dhe ëndrrat e tyre po aq sa ne i bëjmë tonat, për të ngritur dhe mbështetur njëri-tjetrin dhe për të ndihmuar pa axhenda sa herë që jemi në gjendje. Ka vend për dashuri në biznes dhe kur më në fund i hapeni dhe e lini t'ju udhëheqë në çdo veprim që bëni dhe çdo fjalë që flisni, gjithçka - dhe dua të them gjithçka - ndryshon. 

RRETH COURTNEY B. RILEY 

Courtney B. Riley është CEO dhe vizionar prapa Strategjitë e marketingut Proximo, një firmë ndërkombëtare marketingu me bazë në Hampton Roads, Virxhinia. 

E shtyrë nga pasioni dhe thirrja për të shërbyer, Courtney përdor talentin e saj për të menduar inovativ me një entuziazëm të vërtetë për të parë të tjerët të kenë sukses, për t'i ndihmuar klientët e saj të gjejnë dhe të ndjekin qëllimin e tyre të vërtetë, duke u ofruar gjithashtu atyre mjetet e nevojshme për të pozicionuar me sukses markat e tyre në treg. Ajo është një anëtare aktive dhe e vlerësuar e komunitetit të saj, duke shërbyer si pedagoge ndihmëse në kolegjet lokale, duke edukuar studentët mbi praktikat më të mira të marketingut në shekullin e 21-të dhe duke shërbyer në bordin e disa organizatave jofitimprurëse. Një autore e botuar dhe marrëse e fundit e çmimit 40 Under 40 dhe Woman of Excellence, Courtney Riley është quajtur "Një për tu parë në botën e marketingut", nga Revista Authority. 

Me një dekadë suksesi pas saj, Courtney tani fokuson përpjekjet e saj në ndihmën e sipërmarrësve të tjerë, CEO-ve dhe vizionarëve të përdorin parimet e Modelit të Biznesit në qendër të dashurisë për të arritur jo vetëm sukses dhe përmbushje për veten, punonjësit dhe klientët e tyre, por edhe për të bërë të gjitha sipas kushteve të tyre. 

Sigurisht, më të rëndësishme se çdo arritje profesionale janë bekimet që Courtney numëron në jetën e saj personale - burri i saj, Matt, djali adoleshent, Dominic dhe vogëlushja, Bella. Po. Ju e lexuat mirë - një adoleshent dhe një foshnjë! Eshtë e panevojshme të thuhet se Courtney di një ose dy gjëra për kaosin dhe mbingarkesën dhe praktikon atë që predikon jo vetëm në punë, por edhe në shtëpi, duke pranuar se të jetosh një jetë dashurie ka nënkuptuar gjithashtu të duash veten mjaftueshëm për t'i dhënë përparësi kujdesit për veten. Kur ajo nuk po i ndihmon sipërmarrësit të lulëzojnë dhe të ndërtojnë biznese të përqendruara te dashuria, Courtney mund të gjendet duke shijuar kohën e familjes dhe rrezet e diellit në oborrin e shtëpisë, duke pushuar me joga ose duke shijuar një moment të qetë me fjalën e Zotit. 

Ju mund ta gjeni Courtney duke e vizituar atë ose ta ndiqni në Instagram. Dhe sigurohuni që të mbani një sy për Librin e ardhshëm të Courtney: Udhëheqja me dashuri, Modeli i biznesit me qendër dashurinë! 

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Business News