Illuminate Wellness Retreats- duke ofruar një enë terapeutike të sigurt dhe të besueshme

Illuminate Wellness Retreats- duke ofruar një enë terapeutike të sigurt dhe të besueshme

Emri i biznesit dhe ajo që ne ofrojmë

Illuminate Wellness Retreats u krijua në 2023 dhe u themelua nga Dr. Bonnie Sturrock (Psikologe Klinike) dhe Miss Amanda Calabro (Terapistja Kreative). Ata kanë lidhur një ekip ekspertësh dhe praktikuesish për të krijuar "Illuminate Wellness Retreats" për gratë (dhe për nënat dhe vajzat), që do të mbahen në hapësirën e bukur të tërheqjes në Noosa, Hinterland, Queensland. Këtë vit Illuminate Wellness Retreats do të ofrojë një pushim 10-ditor të shëndetit të grave nga 27 tetori deri më 5 nëntor. Në vitin 2024, Illuminate Wellness Retreats do të ofrojë dy pushime 10-ditore për gratë, si dhe dy pushime 7-ditore për nënat dhe vajzat (para adoleshencës).

Ju lutemi shikoni faqen tonë të internetit këtu: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/ 

Vlerat e Illuminate Wellness Retreats, strategjia e biznesit dhe vizioni bazohen rreth ofrimit të një kontejneri terapeutik të sigurt dhe të besueshëm për të udhëtuar në të gjitha pjesët e vetes dhe për të krijuar vetëdije të re potenciale përmes pushimit, edukimit, reflektimit, vetëeksplorimit, lëshimit, dhembshurisë për veten, dhe dashuri për veten. Ofertat në reparte do të përfshijnë joga, grupe dhe sesione individuale të Psikologjisë klinike, grupe terapie me lëvizje kërcimi dhe seanca individuale me tabaka me rërë, seanca autentike grupore të lëvizjes, mjekësi ushqimore, vëmendje, meditim, hipnoterapi, imazhe të drejtuara, terapi krijuese, punë me frymëmarrje, dhe kohë për pushim dhe vetë-ushqim.

Ju lutemi shikoni ofertat tona këtu: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/a-typical-day

Zgjedhja e vendit ishte shumë e rëndësishme në strategjinë tonë të biznesit dhe duhej të plotësonte disa kritere për t'u kujdesur për: programin, nevojat individuale të pjesëmarrësve, aktivitetet e tërheqjes dhe një mjedis relaksues të shkëputur nga përgjegjësitë dhe shpërqendrimet e zakonshme të përditshme. Ne ishim mirënjohës që gjetëm hapësirën Amara Retreat që ofron një pronë të harlisur 44 hektarësh, të pasur me shkretëtirë, shtigje të natyrës, zona soditjeje si kopshtet balancuese të Budës dhe shkëmbinjve, një vrimë natyrale noti me ponton lundrues, dhomë me avull, pishinë zhytëse me magnez dhe një sërë akomodimi për t'iu përshtatur të gjitha nevojave.

Themeluesit & Koncepti i Illuminate Wellness Retreats

Bonnie dhe Amanda u takuan me njëri-tjetrin në një vendstrehim në Ubud të qetë, Bali, Indonezi, ku u frymëzuan për të drejtuar programin e tyre të tërheqjes duke u mbështetur nga ekspertiza e tyre e sfondit dhe sinergjia e bukur që mund të ofronin në kombinimin e njohurive dhe aftësive të tyre së bashku.

Bonnie është një psikolog klinik që ka studiuar dhe/ose punuar në shëndetin mendor për më shumë se 20 vjet. Ajo është një praktikuese e ngrohtë dhe e dhembshur dhe zbaton një qasje jo-gjykuese kur lidhet me njerëzit. Bonnie ishte e interesuar të ofronte ekspertizën dhe njohuritë e saj klinike për njerëzit në një mjedis më pak formal, të sigurt dhe edukues, dhe pikërisht aty filluan idetë për ndriçimin e ofertave të Wellness Retreats. Shpresa e saj e përgjithshme është të ofrojë njohuritë e saj klinike në një enë të sigurt për vetë-ushqyerjen/eksplorimin e psiko-edukimit, vëmendjes, themelimit, vetë-dhembshurisë, vetëdijesimit, pushimit, ndjenjës dhe reflektimit.  

Amanda është e apasionuar pas mbështetjes dhe kujdesit për të tjerët dhe, pasi kishte marrë pjesë në shumë takime të përqendruara në mirëqenien në jetën e saj të rritur dhe në reflektimin e tyre, vuri re se tërheqjet kanë nevojë për dy përbërës kryesorë: "sigurinë dhe ekspertizën/mbështetje klinike". Si një infermiere e regjistruar, këshilltare klinike, lëvizje vallëzimi dhe terapiste krijuese, ajo dëshironte të ishte në gjendje të ofronte një hapësirë ​​ku pjesëmarrësit do të mbështeteshin plotësisht gjatë udhëtimeve të tyre emocionale dhe fizike, në një hapësirë ​​të sigurt, të besueshme, ndërkohë që ndante njohuritë dhe ekspertizën e saj përmes ofrimit. të praktikave të bazuara në prova që promovojnë rezultatet më të mira për pjesëmarrësit; kështu, lindi ideja për Illuminate Wellness Retreats. 

Pra, së bashku, Bonnie dhe Amanda dolën në një tërheqje për t'u kujdesur për mirëqenien gjithëpërfshirëse të grave (dhe nënës dhe vajzës), duke përfshirë lidhjen mendje-trup për të promovuar rritjen e vetëdijes përmes aplikimit të njohurive klinike dhe praktikave të bazuara në prova në psikologji. somatike, punë me frymëmarrje, lëvizje kërcimi dhe terapi krijuese.

Ju lutemi shikoni një listë të plotë të praktikuesve në repartin tonë këtu: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/practitioners

Bonnie Amanda 

Strategjitë e biznesit

Bonnie kishte drejtuar një biznes si tregtare e vetme, psikologe klinike, për më shumë se një dekadë dhe kështu struktura e përgjithshme e biznesit bazohej në njohuritë dhe rrugën e saj në krijimin dhe drejtimin e biznesit të saj. Krahas kësaj, ne patëm udhëzime nga avokatë, kontabilistë, bankierë, sigurime, specialistë të prodhimit/marketingut dixhital (Mia Sturrock) dhe më shumë… Ne filluam me ndërtimin e bazave që janë thelbësore në çdo proces strategjik të ndërtimit të biznesit.

Strategjia jonë e biznesit ndjek qasjen e thjeshtë 5 Fazore dhe kemi zhvilluar një hartë strategjike (ju lutemi shikoni imazhet e bashkangjitura). Ne jemi një biznes i drejtuar nga vlerat që fokusohet në modelimin e mirëqenies/kujdesit të shëndetshëm. 

Sfidat me të cilat përballet Illuminate Wellness Retreats

Të bëjmë të njohur veten: Aktualisht, ne jemi të fokusuar në promovimin e biznesit tonë dhe për t'u bërë të njohur për komunitetin; kjo është në rritje, gjithnjë në zhvillim dhe e kushtueshme. Ne po mbajmë tërheqjen tonë të parë në vitin 2023 dhe kështu nuk kemi një themel të vendosur të tërheqjeve të mëparshme dhe raporteve të pjesëmarrësve për përvojën/et e tyre në tërheqjet tona. Për shkak se jemi gjithashtu profesionistë të shëndetit klinik, ne gjithashtu kemi një udhëzim shumë të rreptë për të ndjekur në lidhje me mënyrën se si reklamojmë dhe çfarë mund të themi, termat dhe kushtet tona dhe sigurimet.

Modeli unik: Na është dashur të kalojmë një proces të rishikimit/rishikimit të vazhdueshëm të të gjitha aspekteve në lidhje me ngritjen e biznesit/reklamimit, mënyrën se si do të funksionojnë tërheqjet, ligjshmëritë e përfshira, sigurimet e nevojshme, si dhe të sigurohemi që praktikuesit tanë të kenë gjithashtu politika të përshtatshme sigurimi. . Modeli ynë i ofertave është gjithëpërfshirës dhe zhvillimi i pronësisë intelektuale kërkon kohë dhe në përputhje me vlerat e biznesit. Menaxhimi i procesit të punësimit të kontraktorëve të pavarur të përshtatshëm cilësor gjithashtu ka marrë kohë. 

Angazhimi nga pjesëmarrësit: Për momentin sfida jonë më e madhe është interesimi i njerëzve për pjesëmarrje dhe largimi nga jeta e përgjithshme dhe angazhimi për të kaluar kohën. Është e rëndësishme që pjesëmarrësit të kuptojnë ofertat e programit në lidhje me koston, dhe më pas të arrijnë rezervimet. Për shkak të tërheqjes sonë që drejtohet nga profesionistë klinikë të shëndetit dhe ofron teori dhe praktika të bazuara në prova, çmimet tona janë reflektuese. Çmimi i ofruar për pjesëmarrësit është shumë më i ulët se sa është përfshirë në programin e tyre. Vetëm vetë programi 10-ditor, duke përfshirë ushqimin, akomodimin dhe të gjitha shërbimet e praktikantëve, vlerësohet në mbi 8,000 dollarë, dhe pasi të gjitha kostot dhe shpenzimet tona llogariten për fitimin tonë është vetëm gjysma e shumës që do të bënim nëse do të drejtonim grupe të pavarura dhe individë seancat. Shpresojmë që kriza financiare botërore të mos ndikojë në prioritizimin e mirëqenies së pjesëmarrësve dhe fokusimin në kujdesin e nevojshëm/kërkuar të shëndetshëm për veten. 

Paketat janë si më poshtë këtu: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/collections/frontpage

Mundësitë me të cilat përballet Illuminate Wellness Retreats

Ka kaq shumë mundësi kur filloni një biznes të ri, dhe për ne të qenit në gjendje të krijojmë një program mirëqenieje që përfshin elementë të bazuar në fakte dhe të jemi në gjendje të ndajmë ekspertizën tonë klinike është shumë emocionuese. Ofrimi i një hapësire të sigurt ku njerëzit mund të jenë të pambrojtur dhe të mbështetur mirë për të udhëtuar në të gjitha pjesët e tyre dhe për të kultivuar dhembshurinë dhe dashurinë për veten është një mundësi ndryshe nga të tjerat, veçanërisht kur na mundëson të mbështesim shumë gra gjatë udhëtimit të tyre të mirëqenies. . Shtrirja jonë është më e madhe nëse kemi një grup pjesëmarrësish që angazhohen të gjithë në të njëjtën kohë kundrejt punës vetëm një-në-një me individë në një mjedis klinik.  

Mundësitë përfshijnë krijimin e më shumë takimeve me programe të ndryshme, për shembull tërheqja e nënës dhe vajzës sonë për të ndihmuar në nxitjen e lidhjes/rilidhjes dhe mirëkuptimit në të dyja fushat e ndryshimit të marrëdhënies së vajzës nënë në adoleshencën e hershme. Mundësitë përfshijnë gjithashtu hapjen e dyqanit tonë brenda biznesit për t'u kujdesur për produkte të lidhura me mirëqenien. 

Këshilla për të tjerët për biznesin

Hyni në mbështetjen e përshtatshme për biznesin: Përdorni mbështetjen e duhur të biznesit përmes profesionistëve dhe mentorëve shtesë. Na u desh të bënim shumë pyetje dhe të punonim dhe të përpunonim shumë informacione/detaje të reja. Qasja në mbështetje mund të jetë e kushtueshme në fillim, por pasi të krijohet biznesi juaj, kostot do të përqendrohen në mirëmbajtjen/kostot e përgjithshme të funksionimit. Ne patëm shumë ndihmë me zhvillimin e mediave sociale/faqeve të internetit për botën tonë teknologjike nga Mia Sturrock. Më pas synuam të bëheshim të pavarur, duke marrë arsimim, njohuri dhe mësime nga Mia në menaxhimin e përmbajtjes reklamuese/ndryshimeve dhe përditësimeve të faqes në internet, dhe duke i zbatuar ato në aktivitetet tona të vazhdueshme. 

Ju lutemi shikoni Mia Sturrock, shërbimet e Specialistit të Marketingut Dixhital këtu: www.webdetectives.com.au

Lejo kohë: Ne kemi mësuar shumë në një kohë të shkurtër. Ndërtimi i një biznesi kërkon kohë. Ne u fokusuam në një qasje nga poshtë-lart për ndërtimin e biznesit me fokus në atë që ne do t'u ofrojmë pjesëmarrësve (IP, përmbajtje, program), duke çuar që biznesi të jetë i dukshëm në botë për pranimin e pjesëmarrësve. 

Mësimet e nxjerra nga drejtimi i Illuminate Wellness Retreats

Ne kemi mësuar se ekziston një nevojë e qartë për hapësira që ndihen të sigurta për gratë që t'i lëshojnë dhe të përqendrohen në vetë-ushqyerjen. Kemi mësuar se mbushim një boshllëk në tregun e tërheqjes që përfshin një qasje holistike dhe të bazuar në prova për ofertat për mirëqenien e grave. Ne do të mësojmë përmes organizimit të mbledhjeve tona rreth përvojave të pjesëmarrësve dhe ofertave të rafinimit të mëtejshëm, kohëzgjatjes së tërheqjes, kostove dhe nevojave të pjesëmarrësve. 

Ne jemi shumë të entuziazmuar për të zhvilluar më tej biznesin tonë dhe synojmë të bëjmë katër tërheqje në vitin 2024 duke shfaqur rritjen dhe zhvillimin e biznesit. Aktualisht jemi në procesin e përpunimit të ofertave të strehimit për nënën/bijën tonë. Mezi presim të lidhemi me pjesëmarrësit tanë në tërheqjet e tyre së shpejti!

Mund të kontaktohemi këtu: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/contact

Bonnie në Bali (foto)

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Business News