NGA TAVELA KUZHINE TE KOMPANIA NDËRKOMBËTARE

NGA TAVELA KUZHINE TE KOMPANIA NDËRKOMBËTARE

E themeluar në vitin 2000, The Aftercare Company është një lider në treg në ofrimin e zgjidhjeve të kujdesit të mëvonshëm për përdorim pas tatuazheve, shpimit, mikroblading dhe trajtimeve me lazer. Ato janë një nga kompanitë më të vjetra të kujdesit pasues në botë dhe kompania me shërbimin më të gjatë në Mbretërinë e Bashkuar.

https://www.theaftercarecompany.com/

2023 STRATEGJIA E BIZNESIT 

1. Kompania Aftercare dëshiron të udhëheqë rrugën në tregun evropian duke ofruar etiketim që plotëson kërkesat e reja të tregut të BE-së.

2. Ata po zhvillojnë partneritete të reja brenda në tregun amerikan

3. Ata kanë zhvilluar një gamë vegane të produkteve të tyre origjinale të cilat po promovohen për të arritur një bazë të re klientësh dhe opsione mbështetëse për klientët ekzistues.

4. Ata do të vazhdojnë të krijojnë partneritete të shkëlqyera me kompanitë me të cilat punojnë për të gjetur zgjidhjet më ekonomike dhe më të qëndrueshme të paketimit për produktet e tyre.

5. Kompania e Kujdesit pasues do të mbetet e adaptueshme dhe vigjilente ndaj tregjeve në ndryshim dhe do të eksplorojë kanale të reja për rritje.

TREGIMI I PRONARËVE

Kompania Aftercare u themelua pasi pronarja Shirley Jaffrey bëri tatuazhin e saj të parë. Motra e Shirley-t i telefonoi për të thënë se do të shkonte për një tatuazh dhe a donte Shirley të vinte dhe të bënte një tatuazh. Ishte një sugjerim i rastësishëm dhe nuk kishte qenë kurrë në një studio tatuazhesh përpara se Shirley të vendoste të shkonte. Ajo zgjodhi një dizajn të vogël nga arti flash i cili ishte bërë tatuazh në lëkurën e saj. Artisti i tatuazheve të Shirley-t e këshilloi atë të përdorte Prep H (një krem ​​për hemorroidet) për të shëruar lëkurën e saj. Një klient tjetër që ishte ulur përballë Shirley e pyeti artistin e tatuazheve nëse kishte ndonjë gjë tjetër për t'u përdorur dhe iu tha jo. Shirley, e cila ishte një aromaterapiste, infermiere dhe praktikuese e shëndetit të kualifikuar mendoi se kjo ishte e çuditshme. Sigurisht që kishte diçka në dispozicion për të shëruar lëkurën pasi ajo mund të mendonte menjëherë se si mund ta shëronte lëkurën e saj. Gjithashtu, ky ishte një dyqan i ngjeshur dhe gjatë kohës që ishte atje ajo pa disa njerëz që hynin brenda.

Shirley shkoi në shtëpi dhe përziu një përzierje vajrash dhe e përdori këtë për të shëruar lëkurën e saj. Megjithatë, ajo ishte shumë e intriguar në këtë botë të re që sapo ishte hapur për të. 

Ajo filloi të hulumtonte studiot e tatuazheve dhe në ditët e para të faqes në internet ajo shkoi në bibliotekë dhe filloi të shikonte nëpër të gjitha drejtoritë e faqeve të verdha. Këta janë libra telefonikë në të cilët renditen kompanitë, adresat dhe numrat e telefonit të tyre. Ajo zbuloi se kishte studio tatuazhesh në të gjithë vendin dhe qytetet do të kishin një numër studiosh të regjistruara.

Interneti ishte në fillimet e tij dhe jo shumë biznese kishin ende faqe interneti dhe gjithçka që ajo mund të gjente ishte një kompani e re në SHBA, e cila kishte filluar të bënte një kujdes të mëvonshëm.

Ajo gjeti disa revista tatuazhesh në shitëset e gazetave dhe në asnjë prej tyre nuk kishte asgjë për një kujdes të mëvonshëm. Më pas Shirley filloi të eksperimentonte në kuzhinën e saj me një sërë përbërësish. Ajo po shikonte përfitimet e secilit përbërës në lëkurë dhe që ato të ishin mjaft të buta për t'iu përshtatur të gjitha llojeve të lëkurës. Ajo luajti me sasinë e dyllit të shkrirë dhe më pas vendosi për të marrë të drejtën vazhdimisht. Nga kuzhina e saj lindi receta Tattoo Aftercare.

https://www.theaftercarecompany.com/retail/en/tac-tattoo-aftercare-20g.html

Në këtë kohë, Shirley dhe partneri i saj i atëhershëm nuk punonin. Ajo kishte një djalë një vjeç dhe dy vajza më të mëdha. Ata ishin me përfitime, kështu që nuk kishte para rezervë.

Shirley mendoi se mund t'i furnizonte studiot lokale me një kujdes të mëvonshëm të ashtuquajtur një shitës me shumicë aromaterapie me një listë përbërësish dhe paketimi. Ata i cituan asaj një kosto prej 400 £ për atë që ishte në listën e saj. Kjo kosto dukej shumë jashtë mundësive të Shirley-t, pasi të merrte përfitime për të marrë 40 £ rezervë ishte një luftë që nuk e kishte parasysh 400 £.

Disa ditë më vonë u dorëzua një paketë që përmban të gjithë artikujt për të cilët ajo kishte pyetur edhe pse ajo nuk e kishte bërë në të vërtetë porosinë. Ajo i telefonoi babait të saj dhe e pyeti nëse mund të merrte hua 400 £ për të paguar faturën. Ai ra dakord dhe ajo kishte stokun e saj të parë fillestar.

 Më pas ishte kthyer në bibliotekë për të marrë disa adresa studioje tatuazhesh. Duke përdorur botuesin për të krijuar fletushka marketingu, Shirley postoi formularët e porosive dhe fletushka në 50 studio tatuazhesh të zgjedhura rastësisht nga drejtoria e faqeve të verdha. Dy u përgjigjën me një urdhër. Kompania e kujdesit të mëtejshëm lindi. 

Megjithatë, kohët nuk ishin të lehta dhe paratë ishin të pakta. Shirley i përzier me dorë nga kuzhina e saj. Çdo ditë kuzhina pastrohej dhe vendosej të përzihej. Vajzat e saj do të ndihmonin në etiketimin dhe paketimin pas shkollës në mënyrë që kuzhina të mund të ishte e lirë për të filluar çajin. Atë vit të parë Shirley i ktheu ato 400 £ para të gatshme në 24,000 £ shitje.

Ajo u zhvendos në ambientet e saj të para një vit pas fillimit dhe ishte ende duke bërë përzierjen e dorës. U morën hua për të porositur kapakë dhe ambalazhe të printuara.

Më pas ajo po përziente me dorë kavanoza të mjaftueshëm për të qenë në gjendje ta transferonte produktin te një prodhues me kontratë, i cili filloi të prodhonte produktin e saj për të. Ajo koordinon të gjitha paketimet për t'u shkuar tek ata dhe më pas ata i dërgojnë produktet e gatshme që ajo t'i shpërndajë. Ajo është ende me atë kompani.

Ajo filloi të ndiqte konventat e tatuazheve lart e poshtë vendit duke dalë nga tribuna dhe do ta kalonte fundjavën duke folur me artistët e tatuazheve dhe entuziastët e tatuazheve. 

Interneti filloi të zhvillohej dhe ajo ndërtoi faqen e parë të internetit. Në atë kohë, shumica e faqeve të internetit bazoheshin vetëm në informacion. Me kalimin e kohës, uebfaqja e saj u bë në gjendje të shiste produkte.

Ajo filloi të reklamonte në revistat tregtare dhe vazhdoi të ndërtonte bazën e klientëve të saj. Për dy vitet e para kishte vetëm një kompani në SHBA që bënte një produkt për kujdesin e mëpasshëm të tatuazheve, Shirley dhe një kompani në Australi.

Pasi filloi të shkonte në konventat e tatuazheve, Shirley zbuloi se gjithashtu nuk kishte shumë mundësi të përshtatshme për të shëruar një piercing. Produkti i saj i dytë BPA Piercing Aftercare u zhvillua. Për 9 vitet e para Shirley shiti dy produktet e saj dhe kishte klientë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, Evropë dhe qarqe si Indonezia dhe Australia. Gjatë asaj kohe industria e tatuazheve lulëzoi në vetëdijen kryesore dhe me këtë erdhi një rritje e produkteve që prodhoheshin për tatuazhe dhe piercing. Këto u përshkallëzuan në shifra me kalimin e çdo viti. Ai shkoi nga tre kompani kryesore në qindra që shesin produkte të kujdesit pasues. Megjithatë, Shirley qëndroi në rrugën e duhur dhe mbajti shumë nga klientët e saj origjinal ndërsa gjente të rinj. Me rritjen e tatuazheve, po ashtu u bënë edhe trajtimet e reja me lazer për të ndihmuar në heqjen e tatuazheve, kështu që Shirley nxori një Laser Aftercare për përdorim pas trajtimeve me laser.

Në vitin 2020 Shirley krijoi një opsion vegan të kujdesit të saj origjinal të tatuazhit dhe një kujdes të mëvonshëm për përdorim pas trajtimeve Microblading.

https://www.theaftercarecompany.com/wholesale/en/micro-aftercare-box-24-10ml.html#ingredients.tab

Të gjitha produktet e saj janë të çertifikuara nga Leaping Bunny si produkte për kujdesin e lëkurës pa egërsi.

https://www.theaftercarecompany.com/wholesale/en/animal-testing

Ajo përdor përbërës natyralë cilësorë dhe aktualisht po zhvillon produkte të reja për të komplimentuar gamën e saj.

Sfidat me të cilat është përballur BIZNESI

Ka pasur shumë sfida të ndryshme gjatë viteve dhe drejtimi i një biznesi ndërkohë që rritja e një familjeje mund të jetë rraskapitëse, por edhe emocionuese. Megjithatë, të gjitha këto sfida ndërtuan një karakter që i mundësoi Shirley-t të përballej me territorin e paeksploruar që Covid solli në krye të një kohe tashmë sfiduese që Brexit kishte hedhur në kompani si kompania e kujdesit pasues që kishte krijuar klientë evropianë.

Brexit ndryshoi mënyrën se si kompanitë bënin biznes me Evropën dhe Shirley e përshtati dhe forcoi kompaninë e saj duke përqafuar shumë shpejt legjislacionin e ri që prekte produktet e saj duke sjellë etiketim të përditësuar me udhëzime të përkthyera për aplikimin e produktit. Kjo e vendosi The Aftercare Company në ballë të produkteve që janë në përputhje me BE-në. Dorëzimi është ende një çështje e vazhdueshme, por si gjithmonë Shirley nëse gjen rrugët më të mira rreth problemit dhe ecën përpara në një mënyrë që është pro aktive dhe e dobishme për klientët e saj evropianë.

Gjatë ditëve të hershme të COVID, Tattoo Studios si biznese të kujdesit personal u mbyllën. Çdo vend kishte mbyllje të ndryshme. Kompania Aftercare planifikon paraprakisht të gjitha paketimet e tyre dhe me kohë të ofrimit prej 3 muajsh e më shumë përpara, edhe pse klientët e tyre ishin të mbyllur, kjo nuk e ndaloi hyrjen e aksioneve të porositura më parë. Kjo pati një ndikim serioz në fluksin e parave. Megjithatë, ata lundruan në rrugën e tyre nëpër këto kohë të vështira për t'u shfaqur më të fortë se kurrë.

MUNDËSI PËR KOMPANINË E KUJDESIT TË PASTËR  

Kompania e Kujdesit pasues vazhdon të rritet. Kjo për shkak se ato ofrojnë produkte cilësore, me çmime të drejta që plotësojnë nevojat e klientëve të tyre.

Shirley qëndron e përkushtuar për të qenë më e mira që mund të jetë, dhe kjo reflekton vëmendjen e saj ndaj tregjeve në ndryshim.

KËSHILLA BIZNESI

Një person duhet të besojë në produktin ose shërbimin që po ofron. Ata mund të mos besojnë në veten e tyre, por duhet të besojnë në atë që po shesin.

Çmimi i produktit/shërbimit mund të jetë i vështirë për t'u arritur veçanërisht nëse e filloni biznesin tuaj nga shtëpia. Njerëzit priren të mos jenë në gjendje të vlerësojnë kohën e tyre në mënyrë adekuate. Një mënyrë për ta zgjidhur atë është të shikoni se sa do të paguanit një person tjetër për të bërë atë që bëni për biznesin. Zbuloni se çfarë do t'ju paguante dikush tjetër për atë punë. Kjo ju jep disa shifra për të punuar në koston e çdo produkti/shërbimi. Çdo kosto e biznesit duhet të merret parasysh. Pasi të dini se sa ju kushton për të prodhuar produktin/shërbimin, atëherë mund të shtoni marzhin tuaj të fitimit.

Drejtimi i biznesit tuaj mund të jetë i vështirë. Nuk mund të ketë paga të rregullta punësimi në fund të muajit dhe të gjithë kanë fatura për të përmbushur. Çdo gjë do t'ju kushtojë dy herë më shumë dhe do t'ju marrë dy herë më shumë nga sa mendoni.

Shumë pronarë të suksesshëm biznesi mund të kenë "sindromën e mashtruesve" ku ata nuk shohin ose ndjejnë se po bëjnë ndonjë gjë të veçantë. Kjo ka përfitimet e saj pasi ju shtyn përpara, por ju duhet gjithashtu të merrni kohë për të kuptuar se sa larg mund të keni arritur. Suksesi mund të vijë në shumë forma, ndaj mësoni të kërkoni të gjitha arritjet e vogla. 

Ndonjëherë një ndjenjë e arritjes vjen vetëm duke kaluar një ditë tjetër. Herë të tjera thjesht mund të shijoni lirinë që keni për të biseduar me klientët dhe të dini se e keni krijuar këtë biznes.

MËSIMET QË MUND TË MËSOJMË

Fatkeqësitë mund të jenë një mësues i shkëlqyer. Gabimet mund të japin mësime se çfarë nuk duhet bërë, duke treguar kështu një rrugë më të suksesshme.

Punonjësit dhe kontraktorët janë pasuri të vlefshme për kompaninë. Sigurohuni që t'i trajtoni të gjithë ata që kontribuojnë në biznesin tuaj me drejtësi dhe respekt.

Klientët janë shefi. Ata zgjedhin se ku t'i shpenzojnë paratë e tyre. Reklamimi më i mirë vjen nga një klient i kënaqur. Shërbimi fantastik i klientit do të udhëheqë kompaninë tuaj.

Ne trajtojmë çdo klient me të njëjtin respekt. Nga tregtari i vetëm që porosit një kuti çdo javë deri tek shitësi kryesor që porosit 100 kuti në të njëjtën kohë. Për ne, të gjitha ato janë thelbësore për suksesin tonë. 

hirley Jaffrey

Shirley Jaffrey

www.theaftercarecompany.com

Instagram / LinkedIn / Facebook

Kompania e Kujdesit pasues 

[email mbrojtur]

www.theaftercarecompany.com

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Business News