Një dhuratë nga Japonia

Një dhuratë nga Japonia

Unë jam Joe Tsuji, pronari i dyqanit online "Një dhuratë nga Japonia" ( emri-stamp.com ). Unë kam dhënë japoneze për 9 vjet në një shkollë gjuhësore në Kioto, Japoni, ku studentët vijnë nga rreth 25 vende. Më pëlqen shumë duke folur me studentët e mi dhe duke i ndihmuar ata të mësojnë gjuhën dhe zakonet japoneze.

Shkolla jonë është në Kioto, një nga qytetet e pakta japoneze që ruan ndërtesa tradicionale, si shtëpi qindravjeçare, faltore dhe tempuj. Shumë studentë janë të interesuar për kulturën pop japoneze (manga, anime, lojëra japoneze, etj.) dhe kulturën dhe aktivitetet tradicionale japoneze. Disa nga aktivitetet për të cilat studentët janë të interesuar përfshijnë: vizitën e faltoreve Shinto dhe tempujve budistë, ecjes në ndërtesa dhe peizazhe tradicionale dhe mësimin e veshjes dhe aksesorëve tradicionalë japonezë. Nëpërmjet punës sime si mësuese, kam kuptuar se shumë njerëz ndërkombëtarë e duan kulturën japoneze. Unë mund ta kuptoja këtë interes nëpërmjet pyetjeve të shumta që më bënin studentët e mi për kulturën japoneze.

Si mësues i gjuhës japoneze, vendosa të jap maksimumin për t'u mësuar gjuhën japoneze studentëve ndërkombëtarë dhe për të përhapur kulturën tonë të mrekullueshme tradicionale japoneze në botë.

motivimi

Në Japoni, ne përdorim një vulë të veçantë të quajtur "Hanko" në vend që të nënshkruajmë letra dhe dokumente me dorëshkrimin tonë. Studentët duhet të bëjnë vulat e tyre me emrin japonez kur të vijnë në Japoni. Hanko quhet gjithashtu "Inkan" dhe përdoret për të nënshkruar letra për të hapur një llogari bankare, për të blerë një shtëpi, për të marrë me qira diçka ose për të nënshkruar një kontratë të rëndësishme. Konsiderohet si një formë ID në Japoni dhe është një pjesë e rëndësishme e shoqërisë japoneze.

Nëse vini në Japoni për një afat të gjatë, do t'ju duhet një për llogarinë tuaj bankare, për të marrë me qira një shtëpi, etj. Kur nxënësit e mi duhej të bënin Hankon e tyre, ata më pyetën se si përkthehet emri i tyre në karakteret japoneze Kanji ose Katakana. Çdo studenti u kënaq kur u tregoj personazhet që i përshtaten më shumë emrit të tyre. Mund t'i shihja sytë e tyre të ndriçuar nga gëzimi dhe interesi, dhe ata gjithmonë më kërkonin t'i prezantoja botës kulturën e mrekullueshme Hanko. Për këtë arsye, unë themelova dyqanin tim online Hanko 5 vjet më parë, duke dashur të përhap në botë gëzimin e krijimit të vulës së emrit tuaj. Shumica e klientëve të mi më bëjnë të ditur se cilët personazhe Kanji ose Katakana duan që unë të përfshij në Hankon e tyre. Marr shumë emaile të mbushura me mirënjohje dhe fjalë të mira nga klientët që shprehin kënaqësinë e tyre për Hankon e tyre unike ose lumturinë e të dashurve të tyre që morën një vulë emri si dhuratë.

Nga e majta në foto të veshjeve tradicionale japoneze.

•Yukata (një kimono e lehtë dhe e rastësishme)

•Samue (rrobë pritjeje, veshje rastësore, veshje pune)

•Jinbei (rroba rri koke/veshje rastësore për stinët e ngrohta)

•Hanten (një gjysmë pallto tradicionale japoneze)

Gjysmë viti më parë, ndihmova kulturën e veshjeve dhe aksesorëve tradicionalë japonezë të mbijetonte pas goditjes ekonomike të pandemisë Corona duke ua shitur ato artikuj njerëzve të huaj që nuk mund të vinin në Japoni. Dëshiroj të përhap artikujt tradicionalë japonezë në botë, le të njihen më shumë jashtë vendit dhe t'u jap klientëve të mi të njëjtin gëzim dhe kënaqësi në veshjen e veshjeve tradicionale japoneze.

Shpresoj se "Made in Japan" do të vlerësohet dhe vlerësohet ndërkombëtarisht. Do të ishte mirë që këto veshje të përdoreshin jashtë Japonisë.

Furoshiki (një pëlhurë tradicionale japoneze katrore, e palosur dhe e lidhur me nyje për të mbështjellë ose transportuar sende të tilla si dhurata dhe dhurata, ose për blerje të zakonshme ushqimore)

Sfida e problemit

Ushqimi japonez (Sushi, Ramen Tempura, Sukiyaki, e kështu me radhë) është i famshëm. falë kuzhinierëve japonezë dhe pronarëve të restoranteve që përpiqen të përmirësojnë aftësitë e tyre dhe të përhapin kuzhinën japoneze në botë.

Megjithatë, ndryshe nga ushqimi, të cilin njerëzit mund ta përjetojnë lehtësisht dhe drejtpërdrejt, biznesi im është online. Ata që jetojnë jashtë nuk mund të shohin apo prekin produktet që blejnë. Ky është një nga problemet kryesore që artikujt tradicionalë japonezë duhet të njihen ndërkombëtarisht.

Ka kaluar ca kohë që kur fillova të shes artikuj të lidhur me kulturën japoneze, por njerëzit jashtë Japonisë nuk dinë për bazat e veshjeve dhe aksesorëve japonezë. Ata nuk i kërkojnë në ueb. Edhe pse shohin veshje tradicionale japoneze, ata nuk dinë si, kur dhe ku t'i veshin ato, dhe gjithashtu janë të shqetësuar për marrjen e madhësisë së duhur.

Ata e kuptojnë se madhësia japoneze mund të jetë paksa e ndryshme dhe një XL ose XXL japoneze zakonisht nuk është aq e madhe sa ajo amerikane. Kjo i bën ata të hezitojnë të blejnë.

Njerëzit që dinë pak për kulturën japoneze e pranojnë se veshja tradicionale më tipike është kimono, por mund të mos dinë detaje të tjera. Për shembull, shumica e kimonot nuk mund të lahen me makinë në shtëpi, ose ato janë veshje më informale dhe të rastësishme si Samue, Jimbei, Yukata të cilat zakonisht janë prej pambuku dhe mund të lahen dhe kujdesen lehtësisht në shtëpi.

Mundësitë në dispozicion për biznesin

Unë dua të jap maksimumin tim për të kapërcyer sfida të tilla si përhapja e kulturës tradicionale japoneze jashtë vendit. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është t'u shpjegoni të interesuarve se cilat janë ato artikuj, si dhe kur përdoren dhe cilat veshje janë të përshtatshme për ngjarje të rastësishme ose për veshje. Unë kam një blog, një kanal në YouTube dhe SNS të tjera ku përpiqem të shpjegoj gjithçka. Gjithashtu gjeta që përhapja e gojës në shkollën japoneze që mësoj, komentet në internet që lënë studentët e mi dhe fletushkat që shpërndava nëpër bare dhe restorante ishin efektive. Të jetosh pranë qytetit të Kiotos, i cili vlerësohet dhe njihet botërisht për kulturën e tij tradicionale, është një nxitje e madhe për biznesin tim.

Unë gjej artikuj të rinj interesantë tradicionalë japonezë që do të doja t'i prezantoja botës dhe gjithmonë përpiqem ta bëj atë në mënyrën më të përballueshme të mundshme. Megjithatë, nëse do të kisha mundësi të takoja investitorë të interesuar për projektin tim, do të hapja një tezgë në natyrë në SHBA ose Evropë.

Do të doja t'i çoja partnerët e mi japonezë me shumicë jashtë vendit në vendet ku hapëm një dyqan. Unë dua që investitorët e mi të takohen personalisht me njerëz nga shumë vende, në mënyrë që klientët e mi të mund të përjetojnë sharmin e veshjeve dhe aksesorëve tradicionalë japonezë dhe të mësojnë se si t'i përdorin ato në jetën e përditshme.

Uroj që kultura japoneze të përhapet dhe të bëhet e vlerësuar në SHBA. Mund të bashkëpunoj me dyqanet e artikujve tradicionalë të Evropës, japoneze dhe perëndimore për t'i ndihmuar njerëzit të rizbulojnë dhe shijojnë rrënjët kulturore të vendeve të ndryshme në botë dhe të mbajnë gjallë traditat e çmuara.

Këshilla për të tjerët

Ju duhet të kuptoni produktet që mund të kenë nevojë njerëzit jashtë vendit tuaj nëse dëshironi të hapni një dyqan online dhe të shisni artikujt tradicionalë të vendit tuaj.

Krijoni një mënyrë për të kontaktuar klientët tuaj. Gjeni partnerë të mirë të shitësve me shumicë që mund të mbajnë stoqe për dyqanin tuaj online. Gjithashtu, mund të mos e dini se si do të shkojë biznesi juaj që në fillim, kështu që organizimi dhe mbajtja e aksioneve mund të jetë një problem për biznesin tuaj.

Unë gjithashtu sugjeroj të mos kërkoni zbritje nga shitësit tuaj me shumicë për të mbajtur bashkëpunimin tuaj të qëndrueshëm për një kohë të gjatë. Puna ekipore është faktori më i rëndësishëm në këtë biznes.

Vazhdoni të shpërndani vazhdimisht informacione dhe detaje rreth biznesit tuaj në blogje, YouTube ose SNS të tjera. Pritja e kompanisë suaj në blogje ose revista të tjera si kjo është gjithashtu një shans i mrekullueshëm për t'u njohur nga një audiencë më e madhe.

Mund të shkoni jashtë vendit për t'i lënë klientët tuaj të zbulojnë, prekin, provojnë dhe shohin fizikisht artikujt tuaj. Komunikimi me njerëzit ballë për ballë është gjëja më e rëndësishme dhe do t'ju japë kënaqësinë më të mirë.

Mos hiqni dorë nga biznesi juaj dhe vazhdoni të bëni më të mirën për të krijuar mundësinë që projekti juaj të përhapet në botë!

Vazhdoni të bëni përpjekje për t'u bërë të ditur njerëzve se sa fantastike është kultura juaj, sa të mahnitshme janë artikujt tuaj dhe prejardhja e tyre.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News