Nxitja e diversitetit dhe shëndetit në krijimin e filmave Një bisedë me Lydia Hurlbut, CEO e Filmmakers Academy

Nxitja e diversitetit dhe shëndetit në krijimin e filmave: Një bisedë me Lydia Hurlbut, CEO e Filmmakers Academy

Lydia Hurlbut, CEO e Akademia e Filmbërësve, platforma e sapolançuar e mësimit ku anëtarët mund të mësojnë zanatin e tyre nga profesionistët e industrisë. E themeluar me bashkëshortin e saj Shane Hurlbut ASC në 2009, dhe e riemërtuar së fundmi, platforma e të mësuarit ofron edukim dhe mentorim të jashtëzakonshëm profesional për kineastët në mbarë botën dhe mirëqenia është një element kyç i ofertave të tyre.

Hurlbut fitoi një diplomë master në infermierinë mjeko-ligjore nga Universiteti i Virxhinias. Rruga e saj e karrierës evoloi nga infermieria pediatrike, shkenca mjeko-ligjore dhe trainimi i jetës deri te prodhimi i filmit dhe marketingu strategjik. Gjatë rrugës, Hurlbut ka ndërtuar një etikë holistik të shëndetit, arsimit dhe industrisë së filmit. Nga mjekësia dhe shkenca mjekoligjore te meditimi dhe energjia e shëndetshme, Lydia Hurlbut po bën një ndryshim të madh në jetën e profesionistëve të filmave në mbarë botën dhe anëtarëve të Akademisë Hurlbut. Anëtarët e quajnë këtë "një platformë mahnitëse për të mësuar individët krijues" ku është "më shumë se një edukim në internet. Është gjithashtu një vend ku mund të gjesh punë dhe të ndërtosh miqësi që shpresojmë të zgjasin një jetë.” 

"Ne po kultivojmë një komunitet të ndërtuar mbi dashurinë," thotë Hurlbut. “Së bashku me të gjithë informacionin teknologjik që profesionistëve u nevojiten në moment, ne ofrojmë një rrjet mbështetës që në fakt i ndihmon anëtarët të lulëzojnë. Kjo është një hapësirë ​​krijuese që bëhet si një 'familje filmi' për anëtarët tanë. Mentorët tanë e kuptojnë se ku jeni në karrierën tuaj, i kuptojnë pikat e dhimbjes dhe ju gëzojnë ndërsa zhvilloheni si regjisor. Kjo përfshin një theks të fortë në ruajtjen e mirëqenies dhe ekuilibrit të jetës.”

Motivimi dhe Akademia e Kineastëve Lindja

Akademia e Filmbërësve bazohet në përpjekjet e një kineasti fantastik për të ndarë mjetet dhe teknikat e zanatit që ai ka mësuar në xhirime. ne vitin 2009, Shane Hurlbut, ASC, themeloi The Hurlblog për t'i kthyer industrisë së përmbajtjes. Lydia dhe Shane parashikuan një vend ku krijuesit e filmave mund të mësonin rreth teknikave aktuale nga aplikacionet e botës reale që Shane zhvilloi gjatë 30 viteve të xhirimit të filmave të mëdhenj artistikë, reklamave televizive, videove muzikore dhe përmbajtjeve premium streaming. Gjatë dekadës së kaluar, kompania e tyre u rrit në Akademinë Hurlbut (HA), e cila ka mentoruar dhe nxitur karrierën e mijëra njerëzve. 

Akademia e kineastëve 

Në nëntor 2021, Akademia Hurlbut ndryshoi emrin e saj në Akademia e Filmbërësve, me Lydia Hurbut që drejtonte një riimagjinatë të këtij komuniteti ndërkombëtar në rritje të profesionistëve të filmit. Akademia e Filmbërësve u ofron anëtarëve akses në teknologjinë, truket dhe aftësitë më të fundit të nevojshme për të shkëlqyer në industrinë e sotme… duke përfshirë shëndetin dhe mirëqenien.

Sfidat dhe mundësitë

Një nga sfidat më të mëdha në biznesin e filmit sot është se si të rritet përfshirja dhe diversiteti. Akademia e Filmbërësve po punon për të mentoruar më shumë gra dhe njerëz me ngjyrë. Hurlbut thotë, “Problemi me industrinë e filmit është se ajo është e mbuluar me mister dhe ka kaq shumë dyer të mbyllura. Mund të jetë e vështirë për çdo të sapoardhur, dhe për gratë dhe personat e BIPOC, të mendojnë se kontributet e tyre janë të mirëpritura. Ne po i hapim ato dyer për këdo, kudo dhe në çdo kohë, duke u ofruar akses disa prej profesionistëve më të mirë të filmave, së bashku me një shans për të ndërtuar një komunitet të vërtetë me krijuesit e tjerë.”

Hurlbut po punëson më shumë mentore-instruktore femra se kurrë më parë. “Unë jam i pasionuar për t'u dhënë kineasteve femra çdo mundësi për të arritur ëndrrat e tyre për të punuar dhe lulëzuar në industri. Akademia e Filmbërësve është krenare që mbështet gratë në një biznes që tradicionalisht është dominuar nga burrat. Gratë i qasen projekteve me një perspektivë unike dhe zëri i tyre duhet të dëgjohet.” 

Të punësuarit e rinj të mentorëve-instruktorëve përfshijnë Sherry Kauk dhe Jamee Ranta, dy profesionistë të jashtëzakonshëm të filmit, të cilët do të prezantojnë kurse dhe do të ofrojnë seanca individuale me anëtarët e Akademisë së Filmbërësve. “Zgjimi i fundit rreth barazisë gjinore dhe racës na ka bërë që të shikojmë të gjithë kompaninë tonë dhe të bëjmë ndryshime reale që do të hapin dyert dhe do të mbështesin një gamë më të gjerë zërash dhe vizionesh. Me praninë tonë të fortë në internet dhe disponueshmërinë 24/7 për njerëzit anembanë globit, Akademia e Filmbërësve është veçanërisht e gatshme të përforcojë punën e krijuesve të rinj në këtë hapësirë."

Këshilla të shëndetshme për profesionistët e zënë

Nuk ka dyshim se krijimi i filmave (dhe përmbajtjes televizive) është jashtëzakonisht i kërkuar. Ditët e gjata nuk janë të rralla, veçanërisht për zejtarët "nën vijën". Me këtë në mendje, Hurlbut synon të ndihmojë profesionistët të ruajnë shëndetin e tyre mendor dhe fizik. Ajo thotë: “Të gjithë ata që merren me film dhe TV janë të njohur me ditët 18-orëshe. Sidomos kur dalim nga pandemia dhe kthehemi në oraret e furishme të prodhimit, shëndeti mendor dhe fizik do të bëhet më i rëndësishëm se kurrë për studentët dhe anëtarët tanë.” 

Duke punuar brenda industrisë së filmit, artistët janë të përkushtuar ndaj një rutine, ndërkohë që duhet të jenë të gatshëm të shkëputen me të në një moment. Ka shumë stresorë që shtojnë ankthet e çdo dite. Hurlbut këshillon pesë këshilla të thjeshta që çojnë në shëndet më të mirë si në fillim ashtu edhe jashtë saj.  

1. Mendje pozitive

Si regjisor, mendja juaj është mjeti juaj më i vlefshëm. Një mendje e fokusuar dhe e pafrenuar funksionon si një makinë e lyer mirë. 

Është thelbësore që të caktoni një kohë të veçantë çdo ditë ku nuk bëni absolutisht asgjë, veçse të përqendroheni te vetja. Por këtu është pjesa e rëndësishme - duhet ta qartësoni këtë herë në planin tuaj, në mënyrë që ta merrni seriozisht. 

Ju mund të mos keni kontroll mbi grupin, por keni kontroll mbi atë se si ndiheni. Kjo mund të sjellë një efekt valëzim pozitiv ose negativ. Për shembull, një qëndrim i keq mund të helmojë mjedisin e punës ose marrëdhëniet në shtëpi nëse nuk mësoni se si t'i lini të lirë. 

Mbani mend, një qëndrim proaktiv dhe elasticitet janë ato që ju punësojnë sërish. T'i thuash vetes: "Do të kem një ditë të mrekullueshme", nuk do të thotë se nuk do të jetë e tmerrshme. Riformulimi i fatkeqësive është një nga gjërat më të rëndësishme që kineastët duhet të kuptojnë. Ata duhet ta bëjnë atë çdo ditë. 

Së pari, duhet të jeni të gatshëm të hiqni dorë nga zakonet e këqija në mënyrë që t'i zëvendësoni ato me zakone të mira. Filloni me këto tre hapa të thjeshtë:

  • Kini parasysh zakonin tuaj
  • Bëhuni kurioz
  • Ndjeni gëzimin për ta lënë të shkojë

Marrja parasysh e zakoneve të këqija dhe bërja kurioze ju kursen në marrëdhënie të caktuara dhe ju pengon të bëni gabime të shmangshme. Plus, kur jeni kurioz, ju hapni mundësinë për të provuar gjëra të reja. 

2. përsiatje

Vetëdija na çon drejt meditimit, i cili është një mjet veçanërisht i dobishëm që ndihmon për të mbështetur emocionet dhe pritshmëritë tuaja. Për shembull, në filmin Disney+ Vajza e gjatë 2, kinematografi im partner Shane Hurlbut, ASC, nuk kishte ekipin e tij të rregullt, i cili është i njohur me mënyrën se si ai punon. Pa atë kohezion të lindur, ka shumë boshllëqe në njohuri dhe njohje. 

Për të përballuar këtë dilemë, ai gjeti kohë për të medituar dhe kuptuar rrethanat e tij. Kjo rezultoi që Shane punësoi 6 anëtarë të ekuipazhit nga Akademia Hurlbut dhe meditimet e tij e lejuan atë të zgjeronte njohuritë e tij paraprake duke i furnizuar anëtarët e tij të rinj me diagrame, lista të fotografive dhe shënime që këshillonin se si i pëlqen të bëjë gjëra për të siguruar sukses. 

Shane dhe unë rekomandojmë InsightTimer aplikacion pasi ne preferojmë meditimet e drejtuara me heshtje të ngulitur brenda tij. Meditimi i drejtuar mund të zgjasë diku nga një minutë në një orë, në mënyrë ideale dy herë në ditë, me rutinën tuaj të mëngjesit dhe të mbrëmjes. 

3. gjumë

Kushdo që ka përjetuar ndonjëherë një natë me gjumë të shqetësuar, e di se e nesërmja ndihet gjithmonë e pamundur, dhe humori dhe shëndeti juaj gjithashtu vuajnë. Mblidhni javë, muaj, madje edhe vite të gjumit të trazuar dhe mund të punoni në industrinë e filmit. 

Synimi juaj i parë duhet të jetë të bëni sa më afër 8 orë gjumë të pandërprerë. Tani, për të shmangur ndërprerjen, mënyra se si i afroheni asaj periudhe kohore para gjumit ka rëndësi. 

Jepini vetes kohë për t'u dekompozuar para gjumit, qoftë duke lexuar, dëgjuar muzikë ose duke bërë një fjalëkryq. Sidoqoftë, është thelbësore të shmangni dritën blu brenda disa orëve pas gjumit. (Më falni, telefonat!) 

Rutina juaj e dhomës së gjumit është vetëm për ju dhe mund të zgjasë diku nga 15-30 minuta - ose një kohëzgjatje që është qetësuese për ju. Më pëlqen të dëgjoj diçka si NPR Ajer i paster me Terry Gross. Dëgjimi i kësaj para gjumit është kaq frymëzues dhe bën që të rrjedhin lëngjet krijuese. Madje mbaj një ditar pranë shtratit tim, për të shkruar shënime, gjë që në fakt më ndihmon të fle edhe më mirë. 

4. Stretching/Fitnes

Zhvillimi i një rutine shtrirjeje gjatë mëngjesit, pasdites dhe mbrëmjes ndryshon në mënyrë dramatike mënyrën se si lëvizni dhe ndjeheni dhe ndihmon në parandalimin e lëndimeve. Ndërkohë, gjetja e mënyrave për të injektuar ushtrime të qëndrueshme është ideale për djegien e kalorive dhe çlirimin e endorfinës. 

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për shëndetin tuaj është të stërviteni fizikisht, pavarësisht nëse është të shkoni në palestër, të ecni në shtegun tuaj të preferuar ose të vraponi në rrugën tuaj të preferuar. Gjëja kryesore është të ndryshoni rutinat tuaja të fitnesit në baza të rregullta. Bërja e të njëjtës gjë pa pushim ju lë me të njëjtat rezultate. Duke diversifikuar rutinën tuaj të fitnesit, ju mund të stërvitni pjesë të ndryshme të trupit duke lejuar që pjesët e tjera të trupit tuaj të rikuperohen. 

Nëse jeni i ri në palestër, ecja dhe shëtitjet janë një pikënisje e mirë dhe e shkëlqyer për shëndetin kardiovaskular. Dhe sapo të ndiheni gati, provoni ta bëni duke mbajtur pesha. 

Marrja e kohës për të shtrirë trupin tuaj është po aq e rëndësishme. Ju mund të gjeni kanale me cilësi të lartë në YouTube për t'u ndjekur. Kjo nuk duhet të zgjasë më shumë se 15 minuta dhe nëse zgjoheni pak më herët, do ta shihni se është një pjesë thelbësore e rutinës suaj të përditshme. 

5. Dieta/Ushqyerja

Dieta dhe ushqimi i mirë janë thelbësore për shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Duke reduktuar dietën tuaj dhe duke hequr dorë nga sheqernat e dëmshme, do të ndjeni një botë ndryshimi në nivelet dhe qëndrimin tuaj të energjisë. 

Të kujtosh të gjitha vitaminat e duhura mund të jetë mjaft e ndërlikuar. Për shembull, a e dini se njerëzit nuk marrin mjaftueshëm vitaminë B6 në dietën e tyre të rregullt? 

Megjithatë, duke investuar në vitamina, ju po investoni në veten tuaj. Zgjidhni një kohë çdo ditë, ndoshta pas një vakti, ku merrni vitamina dhe lëndë ushqyese thelbësore si: 

  • B Vitaminat
  • Vitamina D
  • Vaj peshku
  • Para dhe probiotike
  • multivitamin
  • Magnez

Nutricionist. Universiteti Bluffton, MS

Në botën e sotme, mënyrat e të ngrënit dhe ushtrimeve të njerëzve kanë ndryshuar, dhe shpesh është mënyra e jetesës që është shkaku i shumë sëmundjeve të lidhura me dietën. Unë besoj se secili prej nesh është unik - ajo që funksionon për një nuk i ndihmon tjetrin. Për më tepër, mund të jetë edhe e dëmshme. Më intereson psikologjia e ushqimit, e cila studion marrëdhëniet e një personi me trupin dhe ushqimin, shpjegon zgjedhjet dhe dëshirat tona për produkte specifike, vështirësinë e mbajtjes së peshës trupore optimale, si dhe ndikimin e faktorëve të ndryshëm të brendshëm dhe të jashtëm në oreksin. Unë jam gjithashtu një koleksionist i zjarrtë i makinave të vjetra dhe aktualisht, jam duke punuar në Mercedesin tim W1993 të vitit 124. Ju mund të keni hasur në artikuj në të cilët jam paraqitur, për shembull, në Cosmopolitan, Elle, Grazia, Women's Health, The Guardian dhe të tjerë.

Më të rejat nga Business News

Mjete Kuzhine Midnight

Emri i biznesit dhe çfarë bëjmë në mjetet e kuzhinës në mesnatë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë inovativë

WildWash

Emri i biznesit dhe çfarë bën Biznesi ynë, WildWash, i themeluar nga Andrew dhe Jane Cooper, është i specializuar