OGRE La Fabrique- një gamë enë tavoline të përballueshme të prodhuara në Limoges

OGRE La Fabrique- një gamë enë tavoline të përballueshme të prodhuara në Limoges

Në OGRE La Fabrique, ne besojmë se prodhuesit francezë të porcelanit meritojnë të jenë në qendër të tavolinave tona.

Prandaj, ne kemi lançuar një sërë enësh për vaktet tuaja festive, si dhe ushqimet tuaja të përditshme, për të nxjerrë në pah këtë njohuri stërgjyshore dhe për të pasqyruar mënyrën tuaj të re të të ushqyerit dhe të jetuarit mirë.

OGRE La Fabrique ju ofron një sërë enësh tavoline të përballueshme të prodhuara në Limoges. Porcelani është një material fisnik, i shëndetshëm, ekologjik dhe i qëndrueshëm.

Koleksioni ynë përfshin një formë tetëkëndëshe vintage dhe një formë të rrumbullakët, në pesë ngjyra për t'ju ofruar tavolina unike dhe të përjetshme.

Themelues: Titaïna Bodin

Titaïna Bodin u bë një sipërmarrëse në moshën 32-vjeçare. Pas një turneu botëror në vitin 2019 dhe 8 vitesh si kontrolluese financash, ajo vendosi të linte punën e përhershme për të provuar aventurën sipërmarrëse.

Gjatë udhëtimeve të saj nëpër botë, ajo kuptoi se njohuritë rreth tryezës në Evropë dhe në Francë është jashtëzakonisht e rëndësishme. Argëtimi, gatimi në shtëpi, grumbullimi rreth një tavoline të bukur është kthyer në një mënyrë të vërtetë jetese, një markë.

Kështu, kur u kthye nga udhëtimi, donte të blinte një enë tavoline që i ngjante asaj, pra franceze, eko-përgjegjshme, e qëndrueshme dhe e përballueshme. Megjithatë, pas shumë kërkimeve, ajo zbuloi se kjo ofertë nuk ekziston ose nuk ekziston më në tregun francez. Koha e pjatave të prindërve dhe gjyshërve tanë, të prodhuara në fabrikat franceze tashmë ka mbaruar. Në të vërtetë, “Globalizimi” ka kaluar… Gati 80% e fabrikave franceze janë mbyllur që nga fillimi i viteve 2000.

Me këtë në mendje, ajo vendosi të hapë kompaninë e saj në mënyrë që të prodhojë sende lokale që francezët mund t'i blejnë me një çmim të arsyeshëm për kënaqësinë e tyre më të madhe.

HISTORIA E OGRE LA FABRIQUE

Ogre La Fabrique është një linjë enë tavoline franceze, eko-përgjegjëse dhe të qëndrueshme. Koncepti është të riprodhojmë enët e tavolinës prej porcelani të prindërve dhe gjyshërve tanë duke i modernizuar ato, duke përzier dhe përzier forma dhe ngjyra për ta bërë atë më aktuale.

Nëpërmjet pjatave të saj OGRE, La Fabrique dëshiron të promovojë dhe përjetësojë industrinë franceze të enëve të tavolinës. Dy fabrikat tona partnere kishin në vitet '90, më shumë se 600 punonjës. Aktualisht janë vetëm 70 punëtorë! Ne dëshirojmë të nxjerrim në pah punën e prodhuesve të porcelanit, e cila është kryer për afro 200 vjet në rajonin Haute-Vienne, një trashëgimi e çmuar që duam të promovojmë!

Ne duam t'u tregojmë francezëve se prodhimi i një pjate të thjeshtë prej porcelani të bardhë pasqyron një njohuri të vërtetë. Punëtorët tanë janë të apasionuar pas punës së tyre, me një ndjenjë të fortë ekspertize dhe aftësie. Shumica prej tyre kanë qenë me kompaninë për më shumë se 30 vjet dhe janë të lumtur të promovojnë aftësitë e tyre përmes Ogre La Fabrique.

Një prodhim francez:

40% kaolinë, 40% rërë, 15% feldspat, 5% argjilë është receta magjike e porcelanit tonë.

Pllakat OGRE La Fabrique janë tërësisht të prodhuara në Francë. Nga një tokë e nxjerrë në Haute-Vienne, prodhuesit e porcelanit pasqyrojnë njohuritë stërgjyshore dhe moderne për të krijuar tavolina gjithmonë më të përshtatura për jetën tonë të përditshme.

Gjithmonë në kërkim të përmirësimeve teknike, pjatat tona janë bërë midis dy vendeve franceze: porcelanët e bardhë të Limoges janë bërë në Le Dorat në Haute-Vienne dhe pjatat tona prej porcelani me ngjyra janë të lustruara në Chauvigny në Vienne.

Pllakat tona prej porcelani prodhohen me respekt për mjedisin, janë bërë për të qëndruar dhe luftuar kundër mbikonsumimit të produkteve “të sotme” dhe gjithmonë në një gamë çmimesh të përballueshme.

Misioni ynë ta mbajmë prodhimin tonë të sigurt dhe të jemi të përgjegjshëm

Eko-dizajn : – Konsiderimi i ndikimeve mjedisore – Prodhimi lokal nga lëndë të para 100% natyrale – Të gjitha mbetjet tona trajtohen dhe riciklohen industriale

Ekologjia: - Ne nuk përdorim asnjë burim të ri për të prodhuar - Ripërdorim i kallëpeve të vjetra për të shtypur pjatat tona - Pasta jonë e porcelanit riciklohet, rikondicionohet dhe ripërdoret

Ekonomia e funksionalitetit: – Enë tavoline të krijuara për të qëndruar dhe për t'u ripërdorur

Ripërdorim & Riparim: – ne do të propozojmë të rikuperojmë enët e përdorura të klientëve tanë për t'i besuar ato shoqatave për t'u dhënë atyre një jetë të dytë

Konsumi i përgjegjshëm: – Paketimi i bërë nga kartoni i dorës së dytë dhe i ricikluar – Një prodhim i arsyeshëm dhe i arsyetuar

Riciklimi dhe ripërdorimi: – Riciklimi i porcelanit tonë i cili bëhet rrënoja për t'u grimcuar dhe ripërdorur si mbushje.

Angazhimi ynë për:

Etiketa OFG: Origjina e garantuar nga Franca

Etiketa EPV: Kompania franceze e trashëgimisë së gjallë

Logjistika jonë e menaxhuar me Shoqatën e Paralizës së Francës, APF.

100% ekologjike

100% Cilësi

100% e qëndrueshme

Pjatat tona janë bërë për t'i bërë ballë kohës, jetës së përditshme dhe rasteve të veçanta! Pjata të bëra për të jetuar me ju gjatë gjithë jetës tuaj.

Duke blerë pjatë OGRE La Fabrique:

Ndikimi ekonomik: ju mbështesni ekonominë industriale dhe lokale të Chauvigny (Vienne) dhe Le Dorat (Haute-Vienne). Ju kontribuoni në luftën kundër papunësisë, de-industrializimit dhe shkretëtirëzimit të qendrave të qyteteve në këto rajone qendrore.

Ndikimi social: vlerësoni prodhimin e pllakave të bëra në kushte të mira, në respekt të të drejtave të njeriut dhe të drejtave franceze të punës. Është një blerje etike!

Ndikimi ekologjik: ju minimizoni gjurmën tuaj të karbonit. Përzierja e energjisë franceze (energjia bërthamore dhe e gjelbër) është energjia elektrike me më pak karbon intensiv në botë. Prodhimi në Francë është shumë më pak ndotës sesa prodhimi në Evropë dhe në pjesën tjetër të botës.

Ndikimi emocional: jeni krenar për pjatën tuaj "Made in France". Përveç blerjes që ju pëlqen, ju keni blerë një produkt vendas që ju pëlqen, që ka kuptim për ju dhe që respekton vlerat tuaja. Blini më pak për të konsumuar më mirë, një nga premtimet e OGRE La Fabrique

Arti i tryezës në Francë – enë tavoline franceze

Ushqimi është një art, veçanërisht në Francë. Në të vërtetë, arti i tryezës dhe i gastronomisë është në qendër të kulturës dhe identitetit të Francës. Kjo është ajo që UNESCO pohon më 16 nëntor 2010, e cila e klasifikon “vaktin gastronomik të francezëve” si një trashëgimi jomateriale të njerëzimit.

Francezëve u pëlqen të marrin, të mblidhen rreth një tavoline të shtruar bukur me familjen dhe/ose miqtë. Në këtë artikull, ne do të shohim historinë, origjinën e artit të tryezës dhe gastronomisë në Francë. Dhe si ka kontribuar eksporti i porcelanit Limoges në promovimin ndërkombëtar të enëve franceze.

Është qëllimi i OGRE La Fabrique të promovojë "art de vivre" tonë francez dhe të ruajë fabrikat tona të porcelanit që kanë ekzistuar për më shumë se 2 shekuj.

Më shumë se 10,000 targa në të gjithë territorin

Nëse sot Titaïna Bodin nuk pendohet për ndryshimin e saj të jetës, ajo megjithatë pranon se e kaluara e saj si kontrolluese e menaxhimit ka qenë shumë e dobishme për të në ndërtimin e projektit të saj, veçanërisht kur i duhej të zbatonte planin e saj të biznesit, buxhetet e saj ose menaxhimin e saj të parave të gatshme. Mezi një vit pas fillimit të saj, kompania është bërë fitimprurëse me një xhiro prej 37,000 euro për vitin 2021. Një recetë e mrekullueshme që sipërmarrësi shpreson ta dyfishojë në 2022, veçanërisht falë një mbledhjeje fondesh në të ardhmen. . Në vëllim, "Ogre, la fabrique" ka shitur më shumë se 10,000 pjata në të gjithë vendin.

“Në nisjen e kutisë isha në euforinë e fillimeve, por sot hyj në pjesën më delikate. Me pasojat e luftës në Ukrainë, inflacionit dhe krizës energjetike, kompania dhe fabrikat do të duhet të përshtaten për të gjetur rrugën e tyre financiarisht.” Në të njëjtën kohë, “Ogre, la fabrique” do të rrisë praninë e saj në panairet dhe do të zhvillojë degët e saj të eksportit dhe BtoB.

“Në Francë, ne jemi me fat që kemi kaq shumë ndihmës për të na mbështetur në krijimin dhe menaxhimin e biznesit tonë. Kam pasur mbështetjen e Bpifrance, ndihma shtetërore e cila më lejoi të merrja një praktikant dhe përfitova nga trajnimi i ofruar nga inkubatori parizian Source. Në fund, edhe sikur të isha vetëm në krye të kompanisë, nuk e kam pasur kurrë ndjenjën e të qenit vetëm”, përfundon e reja.

www.ogrelafabrique.com

OGRE LA FABRIQUE 🍽🇫🇷 (@ogrelafabrique) • Foto et vidéos Instagram

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Business News