Oksana Kolesnikova CEO Themelues i OKSANA MANAGEMENT GROUP INC.

Oksana® Kolesnikova, CEO/Themelues i OKSANA® MANAGEMENT GROUP, INC.

Oksana® Kolesnikova zotëron dhe operon tre biznese. Oksana® Management Group, Inc ofron programe edukative dhe pasuruese për fëmijët, duke përfshirë mësimet e muzikës, klasat e gjuhës, shërbimet e tutorizimit dhe të tjera. Biznesi është i fokusuar në ndihmën ndaj fëmijëve dhe të rriturve të zhvillojnë aftësi dhe njohuri të ndryshme në një mjedis mbështetës dhe tërheqës.

Oksana® Franchising International, Inc (aka Oksana® Enrichment Programs) është një biznes ekskluziviteti që ofron një gamë të gjerë programesh pasurimi. Ekskluziviteti ofron mbështetje dhe trajnim për franshizuesit, duke i lejuar ata të punojnë nga shtëpia dhe të jenë shefat e tyre, ndërsa përfitojnë nga modeli i dëshmuar i biznesit dhe ekspertiza e ekipit Oksana®.

Fondacioni Oksana® është një 501(c)(3) i përqendruar te arsimi dhe arti që ofron mundësi për të rinjtë me sfida financiare në lagjet e tyre. Misioni i tyre është të ushqejnë dhe kultivojnë dhuratat e tyre në mënyrë që të ndërtojnë emocione, të ngrisin shpresën dhe të mbështesin fëmijët në krijimin e ndryshimeve pozitive dhe të qëndrueshme në botën përreth tyre.

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë e motivoi atë për të filluar biznesin?

Oksana® Kolesnikova është një artiste, sipërmarrëse, filantropiste dhe figura publike e njohur, e cila filloi të luante piano në Polo Lounge në Beverly Hills pasi kaloi pjesë të 2003 dhe 2004 duke udhëtuar nëpër botë duke argëtuar trupat amerikane të stacionuara në Evropë dhe Azi. Pozicioni i saj në The Polo Lounge i dha asaj mundësinë për të zgjeruar karrierën e saj artistike dhe ajo rezervoi festa private, gala dhe mësime private si për të rritur ashtu edhe për fëmijë në zonën më të madhe të Los Anxhelosit. Gjatë kësaj kohe, ajo kuptoi pasionin e saj të vërtetë në jetë: edukimin dhe pasurimin e jetës së fëmijëve përmes muzikës.

  Në kohën kur ajo u largua nga The Polo Lounge në 2013, Oksana® Management Group, Inc. (OMG) kishte qenë në funksion për tre vjet. Biznesi i saj i parë, OMG, ofron mësime private në internet dhe personalisht dhe programe pasurimi pas shkollës për mësime muzike, gjuhë të huaja dhe mësime akademike për K-12. Kur shkolla nuk është në seancë, OMG ofron kampe verore, duke ofruar një përvojë arsimore gjatë gjithë vitit me një gamë të gjerë programesh. Organizata bashkëpunon me shkollat, distriktet shkollore dhe komunat për t'u ofruar fëmijëve mundësi shtesë arsimore dhe kulturore që përfshijnë mësime muzike, mësim të gjuhëve të huaja, si dhe programe të tilla si aktrimi, vizatimi dhe piktura, shahu, animacioni, njohuritë financiare, etj. më shumë.

  Me suksesin e OMG në Kaliforninë Jugore, Oksana kuptoi se fokusi i saj në muzikë dhe gjuhë të huaj ishte i kërkuar në të gjithë vendin. Për të ofruar këto mundësi, ajo krijoi Oksana® Franchising International (OFI). Kohët e fundit, OFI është miratuar të japë ekskluzivitete të bazuara në arsim në 35 shtete, duke iu përmbajtur të njëjtës kurrikulë që i solli sukses Oksana® dhe ekipit të saj në Kaliforninë Jugore.

  Ndërsa Oksana® gjeti klientelën e saj fillestare të pasur përmes lidhjeve të saj brenda elitës së Beverly Hills, ajo kuptoi se kishte një pjesë të madhe të popullsisë që nuk mund të përballonte asnjë lloj programi pasurimi pas shkollës. Oksana krijoi Fondacionin jofitimprurës Oksana® në vitin 2020. Falë sponsorëve bujarë, Fondacioni ofron bursa dhe grante për fëmijët që të mund t'i përdorin ato programe.

  Strategjitë e biznesit

  Zgjerimi i shërbimeve: Kompania e pasurimit konsideroi zgjerimin e shërbimeve të saj përtej mësimeve të muzikës për të përfshirë fusha të tjera si mësimet e vallëzimit, artit ose dramës. Kjo zgjeron apelin e kompanisë për një gamë më të gjerë klientësh potencialë.

  Zhvilloni kurse online: Kompania krijon kurse online që mund të aksesohen nga kudo. Kjo i lejon kompanisë të arrijë klientë që nuk janë në gjendje të ndjekin mësimet personalisht, si dhe klientët jashtë zonës së afërt gjeografike të kompanisë.

  Ofroni mësime në grup: Mësimet në grup janë një mënyrë për të rritur të ardhurat duke lejuar kompaninë të mësojë disa studentë në të njëjtën kohë. Për më tepër, mësimet në grup kanë një çmim më të ulët për student, duke i bërë ato një mundësi më të përballueshme për klientët.

  Partner me shkollat: Kompania bashkëpunon me shkollat ​​lokale për të ofruar programe pasurimi pas shkollës. Kjo siguron një rrjedhë të qëndrueshme të klientëve të mundshëm dhe ndihmon në ndërtimin e reputacionit të kompanisë në komunitetin lokal.

  Oferta e paketave: Kompania ofron paketa për mësime ose shërbime të shumta, të tilla si një zbritje për blerjen e një blloku mësimesh paraprakisht. Kjo ndihmon në rritjen e besnikërisë së klientit dhe inkurajon përsëritjen e biznesit.

  Zhvilloni një program referimi: Kompania krijon një program referimi që shpërblen klientët aktualë për referimin e klientëve të rinj në kompani. Kjo ndihmon në rritjen e bazës së klientëve të kompanisë përmes reklamave gojore.

  Përdorni mediat sociale: Kompania përdor platforma të mediave sociale si LinkedIn dhe Facebook për të shfaqur performancat e studentëve dhe për të ndarë dëshmi nga klientët e kënaqur. Kjo ndihmon në ndërtimin e reputacionit të kompanisë dhe rritjen e ndërgjegjësimit të markës.

  Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

  Industria e arsimit dhe pasurimit përballet me disa sfida, duke përfshirë:


  • Konkurrenca: Industria e arsimit dhe pasurimit është shumë konkurruese, me ofrues të shumtë që ofrojnë shërbime të ngjashme. Bizneset e Oksana-s dallohen duke ofruar shërbime unike dhe me cilësi të lartë për të tërhequr dhe mbajtur klientët.
  • Përparimet teknologjike: Me përdorimin në rritje të teknologjisë në arsim, biznesi i Oksana qëndron i përditësuar me përparimet më të fundit për të mbetur konkurrues. Kjo përfshin ofrimin e mësimeve në internet, përdorimin e softuerit arsimor dhe përfshirjen e teknologjisë në metodat e tyre të mësimdhënies.

  Në vitin 2020, pandemia COVID-19 që ka ndërprerë industrinë e arsimit dhe pasurimit, duke çuar në mbylljen e përkohshme të shkollave dhe anulimin e mësimeve personale. Kjo i ka detyruar bizneset si Oksana të përshtaten shpejt me metodat e mësimdhënies në internet dhe të gjejnë mënyra të reja për të angazhuar studentët.

  Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

  Biznesi/tregu i pasurimit, i cili përfshin fusha të tilla si zhvillimi personal, edukimi dhe trajnimi, po përballet me disa mundësi në ekonominë e sotme. Disa nga këto mundësi përfshijnë:


  • Kërkesa e shtuar për mësimin në internet: Me rritjen e punës në distancë dhe pandeminë COVID-19, ka pasur një kërkesë në rritje për mësim dhe trajnim në internet. Kjo paraqet një mundësi për biznesin e pasurimit për të krijuar dhe tregtuar kurse dhe programe online për të përmbushur këtë kërkesë.
  • Përparimet teknologjike: Përdorimi i teknologjisë, si realiteti virtual, inteligjenca artificiale dhe mësimi i makinerive, ka hapur mundësi të reja në fushën e pasurimit. Kjo teknologji mund të përdoret për të krijuar përvoja mësimore më tërheqëse dhe të personalizuara, të cilat mund të jenë shumë tërheqëse për konsumatorët.
  • Rritja e interesit për zhvillimin personal: Ka një interes në rritje për zhvillimin personal dhe vetë-përmirësimin, gjë që paraqet një mundësi për biznesin e pasurimit për të ofruar produkte dhe shërbime që plotësojnë këtë kërkesë.
  • Rritja e punës në distancë: Me më shumë njerëz që punojnë në distancë, ka një mundësi që biznesi i pasurimit të ofrojë programe që ndihmojnë individët të përmirësojnë aftësitë dhe produktivitetin e tyre në një mjedis pune në distancë.
  • Ngritja e ekonomisë së koncerteve: Ndërsa më shumë njerëz punojnë si përkthyes të pavarur dhe kontraktorë të pavarur, ka një mundësi që biznesi i pasurimit të ofrojë trajnime dhe mbështetje për këta individë, duke i ndihmuar ata të kenë sukses në fushat e tyre të zgjedhura.

  Në përgjithësi, biznesi/tregu i pasurimit është i pozicionuar mirë për të përfituar nga këto mundësi, duke krijuar produkte dhe shërbime inovative që plotësojnë nevojat në zhvillim të konsumatorëve në ekonominë e sotme.

  Këshilla për të tjerët për biznesin

  Nëse po mendoni të filloni një biznes pasurimi, këtu janë disa këshilla që duhen mbajtur parasysh:


  • Përcaktoni qartë tregun tuaj të synuar: Mendoni për audiencën specifike që dëshironi t'i shërbeni dhe përshtatni shërbimet tuaja sipas nevojave të tyre. Kjo do t'ju ndihmojë të dalloni veten nga konkurrentët dhe të krijoni një bazë besnike klientësh.
  • Përqendrohuni te cilësia: Suksesi i biznesit tuaj të pasurimit do të varet kryesisht nga cilësia e programeve dhe shërbimeve tuaja. Investoni në instruktorë të trajnuar mirë, kurrikulë angazhuese dhe materiale cilësore për të siguruar që klientët tuaj të kenë përvojën më të mirë të mundshme.
  • Ndërtoni marrëdhënie të forta: Merrni kohë për të ndërtuar marrëdhënie të forta me klientët tuaj dhe familjet e tyre. Kjo mund të çojë në biznese të përsëritura dhe referime pozitive nga goja në gojë.

  • Përqafoni teknologjinë: Teknologjia mund të jetë një mjet i fuqishëm për menaxhimin e biznesit tuaj, marketingun e shërbimeve tuaja dhe angazhimin me klientët.
  • Bëhuni një pronar ekskluziviteti i ekskluzivitetit të pasurimit të Oksana®. Programet e Pasurimit Oksana® është një mundësi ekskluziviteti për muzikantët, edukatorët dhe sipërmarrësit e biznesit që kërkojnë të zgjerojnë karrierën e tyre. Ekskluziviteti ofron një mundësi të mirë-hulumtuar dhe të mbështetur me një tarifë të ulët fillimi dhe honorare. Ekskluziviteti i lejon individët të jenë shefi i tyre dhe të punojnë nga shtëpia pa kërkuar qira. Programet e pasurimit Oksana® ofrojnë dhjetë ditë trajnime për të ndihmuar në uljen e kurbës së të mësuarit dhe pronarët e ekskluzivitetit kanë akses në udhëzimet dhe mbështetjen e ekspertëve. Kjo mundësi është e përsosur për muzikantët dhe mësuesit, megjithëse nuk kërkohet asnjë sfond muzikor ose mësimor për të operuar një ekskluzivitet të programeve të pasurimit të Oksana®. Në përgjithësi, ekskluziviteti ofron një koncept të provuar që rrit në mënyrë dramatike shanset e suksesit të biznesit.

  Mësimet e nxjerra nga drejtimi i këtij biznesi

  Fleksibiliteti është çelësi: Të jesh në gjendje të përshtatesh me rrethanat në ndryshim dhe nevojat e klientëve është thelbësore në industrinë e pasurimit. Aftësia për të ofruar programe dhe klasa të reja, për të ndryshuar oraret dhe për të rrotulluar shpejt mund të veçojë një biznes nga konkurrentët.

  Marrëdhëniet e forta janë thelbësore: Ndërtimi i marrëdhënieve të forta me klientët, studentët, prindërit dhe stafin është thelbësor në biznesin e pasurimit. Aftësitë e mira të komunikimit, shërbimi i shkëlqyer ndaj klientit dhe gatishmëria për të bërë më shumë mund të çojnë në klientët besnikë që i referojnë të tjerët në biznes.

  Programet dhe instruktorët me cilësi të lartë janë të nevojshme: Ofrimi i programeve me cilësi të lartë që janë tërheqës, efektiv dhe argëtues është vendimtar për suksesin e një biznesi pasurues. Punësimi dhe trajnimi i instruktorëve me përvojë dhe njohuri që janë të apasionuar pas asaj që bëjnë mund të ndihmojë në krijimin e një reputacioni pozitiv për biznesin.

  Marketingu dhe markimi janë thelbësore: Një imazh i fortë i markës dhe strategjitë efektive të marketingut mund të ndihmojnë në tërheqjen e klientëve të rinj dhe krijimin e një ndjekësi besnik. Përdorimi i mediave sociale, krijimi i përmbajtjes tërheqëse dhe ofrimi i promovimeve dhe zbritjeve mund të ndihmojnë në rritjen e ndërgjegjësimit të markës dhe tërheqjen e bizneseve të reja.

  Të mësuarit dhe përmirësimi i vazhdueshëm janë thelbësorë: Në industrinë e pasurimit gjithnjë në zhvillim, është e rëndësishme të qëndroni të përditësuar me tendencat, teknikat dhe teknologjitë më të fundit. Pjesëmarrja në konferenca, krijimi i rrjeteve me profesionistë të tjerë dhe investimi në zhvillimin profesional mund të ndihmojë në mbajtjen e një biznesi të përshtatshëm dhe konkurrues.

  MS, Universiteti Durham
  GP

  Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

  Më të rejat nga Business News