Orë inteligjente MOSSO MOTO

Orë inteligjente MOSSO MOTO

Themeluesi i 'MOSSO MOTO' – Tobis Kwok

Tobis Kwok është themeluesi dhe pronari i kompanisë së orëve inteligjente “MOSSO MOTO”. Para fillimit të kompanisë së orëve, ajo punoi për disa vite në sektorë bankar, grupe të listuara dhe investime financiare. Ajo mori një diplomë Bachelor në Administrim Biznesi në Universitetin e Portsmouth në Mbretërinë e Bashkuar dhe një Master në Kontabilitet në Universitetin Baptist të Hong Kongut. Pavarësisht se është avokimi, pasioni dhe krijimtaria e saj për inovacionin e gjërave të reja në segmente të ndryshme, veçanërisht në muzikë, pikturë dhe dizajn produktesh. Në vitin 2015, ajo studioi një kurs dizajni të çantave të ofruar nga Polimoda në Firence, Itali që më pas e frymëzoi atë të vazhdonte të mësonte gjëra të reja. Përderisa Tobis Kwok e kuptoi se nuk do të fillonte biznesin e orëve inteligjente pa këto të fundit, ajo më pas vendosi të lansonte 1st Orë krejt të reja MOSSO MOTO në 2018.

Themeluesi i 'MOSSO MOTO' – Tobis Kwok

Strategjitë e biznesit

Fillimisht, koncepti i stilit të orës ishte një kombinim i elementeve tradicionale klasike dhe veçorive shumëfunksionale, shpjegoi ajo. Ajo vuri re se teknologjia do të ndryshonte mënyrën se si jetojmë, shumica e njerëzve mbështeten në produktet dixhitale si nevoja të përditshme, tendencat e reja do të prezantohen në tregun e sotëm me lëvizje të shpejtë. MOSSO MOTO qëndron përpara kurbës dhe vazhdon të inovojë dizajn të ri dhe të zbatojë elementë të ndryshëm për klientët. Përveç kësaj, bëni disa kërkime dhe analiza të tregut për shumicën dërrmuese të sjelljes dhe fushave të njerëzve të ndryshëm për një nevojë të jashtëzakonshme për orë inteligjente në tregun global. Ai arriti në përfundimin se ekziston nevoja që marka të bëjë ndryshime në produktin që ne shesim. Për shkak të kësaj, Tobis Kwok këmbënguli që të ndërronte stilin e produktit nga një orë tradicionale në një orë inteligjente sportive, fjalë për fjalë, ajo u shndërrua në një orë të re inteligjente jo vetëm që ofron matjen e kohës dhe një ndërfaqe me ekran me prekje për përdorim të përditshëm, por gjithashtu përmirëson veçori shtesë si numërimi i hapave , monitorimi i rrahjeve të zemrës etj. Shpjegoi ajo.

Për më tepër, ajo drejton ekipin për të krijuar një plan marketingu gjithëpërfshirës për reklama, të tilla si hapja e një faqe interneti të kompanisë, promovimi i mediave sociale, drejtimi i fushatave reklamuese dhe reklamimi tradicional gjithashtu. Përcakton hapat për të promovuar produktin, planin për aktivitetet pas lançimit, të tilla si shërbimi ndaj klientit dhe mbështetja e produktit ndaj klientit.

Kur është fjala për marketingu i një produkti në internet, gjithçka dimë se marketingu i mediave sociale është një nga strategjitë më të njohura dhe më efektive në tregun e sotëm. Platforma e mediave sociale ose çdo platformë tjetër varet nga audienca e synuar. Përmbajtja e postimit të produktit që ne audiencë të synuar do t'i lejojë ata të shohin, të shijojnë dhe të ndajnë atë që i intereson audiencës. Ndërveproni me ndjekësit në komente dhe mesazhe për të personalizuar përvojën e tyre dhe për të ndërtuar marrëdhëniet me audiencën. Tobis Kwok shtoi, mund të ndajë user-generated content dhe krijoni një hashtag për tTobis Kwok është themeluesi dhe pronari i kompanisë së orëve inteligjente "MOSSO MOTO". Para fillimit të kompanisë së orëve, ajo punoi për disa vite në sektorë bankar, grupe të listuara dhe investime financiare. Ajo mori një markë Bachelor of Business.he dhe inkurajon ndjekësit që ta përdorin atë kur postojnë produktet, duke e bërë këtë lloj përmbajtjeje shumë më të lehtë për përdoruesit e tjerë që të kërkojnë dhe lokalizojnë produktin.

Motivimi për të filluar biznesin    

Tobis Kwok shpjegoi se motivimi për të filluar biznesin e orëve inteligjente është ndjekja e ëndrrës së saj për të përmbushur në një mënyrë që të krijojë diçka që me të vërtetë mund t'i ndihmojë njerëzit të mbajnë një shëndet të mirë dhe të veprojnë si asistente e kujdesit shëndetësor. Mund ta formësojë biznesin për të qenë diçka për të cilën ajo është krenare dhe që mund të jetë në gjendje t'ua kalojë fëmijëve të saj si trashëgimi.

Ajo tha, fillimi i një biznesi mund t'ju lejojë të maksimizoni aftësitë dhe të krijoni një ndjenjë përmbushjeje, të përjetoni gjithçka që një biznes fillestar ka për të ofruar dhe t'i bëjë gjërat të ndodhin që nuk i imagjinoni kurrë. Është jashtëzakonisht motivuese të dish se diçka që ajo ka filluar dhe ka krijuar vlerë për njerëzit e tjerë dhe pjesë e krijimit të vlerës po kontribuon në komunitetin sipërmarrës.

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Marrja e klientit të ri është qëllimi kryesor i fushatës së marketingut, Tobis Kwok dhe ekipi i saj bëjnë shumë përpjekje për të kërkuar dhe analizuar trendin e tregut dhe sjelljen e njerëzve në botën e sotme. Sigurohuni që njerëzit të qëndrojnë interesantë për produktet e tyre. Ajo organizoi, inovoi, komunikoi me ekipin e prodhimit të orëve, prezantoi vazhdimisht produkte të reja me cilësi të lartë tek klienti. 

Tobis Kwok përjetoi se ndërtimi i një audiencë është më i vlefshëm se shitjet direkte, kjo ndodh sepse qëllimi parësor për drejtimin e fushatave të marketingut është ndërtimi i vetëdijes për markën. Ndërtimi i ndërgjegjësimit për markën ndihmon në gjenerimin e besimit me klientët dhe i ndihmon ata të lidhin markën tonë me produktet dhe shërbimet, të nxisin të ardhurat dhe të ndërtojnë një bazë klientësh besnikë. 

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

Gjithçka kuptojmë se industria e e-Commerce vazhdon rritjen e saj të shpejtë dhe biznesi i dyqaneve online vazhdon të zëvendësojë shitësit tradicionalë për klientët. Ai sjell me vete një sërë mundësish dhe sfidash të reja me të cilat përballet biznesi i tregtisë elektronike. 

Për sa i përket biznesit të orëve inteligjente, Tobis Kwok gjeti mundësitë për të zgjeruar biznesin tonë nëpërmjet dyqaneve online, si mundësitë e mediave sociale për biznesin e sotëm, kompjuterët në shtëpi, laptopët, tabletët, etj.

Telefonat inteligjentë, madje edhe televizorët e mundësuar nga interneti nënkuptojnë se njerëzit mund të hyjnë lehtësisht në ueb për të shfletuar faqen e internetit nga kudo dhe në çdo kohë. Pajisjet e reja dhe aplikacionet e reja në internet mund t'i ndihmojnë njerëzit të ndryshojnë mënyrën se si punojnë dhe sjelljen e blerjes.

Këshilla për të tjerët për biznesin

Tobis Kwok u bëri disa këshilla të tjerëve:

Përpara fillimit të një biznesi, është thelbësore të kryhet një analizë e plotë e tregut dhe hulumtimi i konkurrencës. Kur filloni një biznes, do të ketë një shpërqendrim të madh nga të tjerët. Mbani fokusin dhe shmangni shpërqendrimet. Besoni në veten tuaj dhe idenë tuaj. Ka shumë vendime të rëndësishme për të marrë dhe sfida për të kapërcyer. Njerëzit fokusohen në një ide për një produkt ose shërbim që ata mendojnë se është absolutisht e mahnitshme, megjithatë, pa marrë parasysh nëse produktet nuk janë një treg aktual për të. Para se të bëni ndonjë gjë, sigurohuni që të keni identifikuar një problem që duhet zgjidhur. Pasi ta keni bërë këtë, mund të filloni të mendoni se si ta ktheni idenë në realitet. Si themelues i kompanisë, do t'ju duhet të rrethoheni me njerëz që plotësojnë aftësitë dhe përvojën tuaj dhe që ndajnë vizionin tuaj për kompaninë. Ndërtimi i një ekipi të mirë dhe mbështetës është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni kur filloni një biznes ose krijoni diçka të re. Do të bëjë diferencën në planin afatgjatë. Klientët tuaj janë padyshim qendra e gjithçkaje që bëni kur filloni një biznes. Shumicën e kohës, bizneset përfshihen aq shumë në operacionet e tyre, saqë harrojnë njerëzit që supozohet t'u shërbejnë. Sigurohuni që jeni duke menduar vazhdimisht për klientët tuaj dhe çfarë kanë nevojë klientët nga biznesi juaj. Gjithçka saktësisht duhet të rrjedhë prej andej.

Në fakt, nuk ka asnjë garanci për sukses në çdo aspekt, nuk e dini kurrë derisa të filloni biznesin. Por e vërteta është se biznesmeni më i suksesshëm, sipërmarrësit besojnë se pjesa e tyre e dështimeve gjatë rrugës. Çelësi është të mësoni nga gabimet tuaja dhe të vazhdoni të ecni përpara, një plan biznesi është padyshim që ju ndihmon të qëndroni të organizuar dhe të fokusuar në arritjen e qëllimeve. 

Mësimet e nxjerra nga drejtimi i këtij biznesi

Tobis Kwok pranon se askush nuk mund të mësojë gjithçka. Gjithmonë ka vend për përmirësim, pavarësisht sa i vjetër apo i ri jeni. 

Website: www.mosso-moto.com

Nutricionist. Universiteti Bluffton, MS

Në botën e sotme, mënyrat e të ngrënit dhe ushtrimeve të njerëzve kanë ndryshuar, dhe shpesh është mënyra e jetesës që është shkaku i shumë sëmundjeve të lidhura me dietën. Unë besoj se secili prej nesh është unik - ajo që funksionon për një nuk i ndihmon tjetrin. Për më tepër, mund të jetë edhe e dëmshme. Më intereson psikologjia e ushqimit, e cila studion marrëdhëniet e një personi me trupin dhe ushqimin, shpjegon zgjedhjet dhe dëshirat tona për produkte specifike, vështirësinë e mbajtjes së peshës trupore optimale, si dhe ndikimin e faktorëve të ndryshëm të brendshëm dhe të jashtëm në oreksin. Unë jam gjithashtu një koleksionist i zjarrtë i makinave të vjetra dhe aktualisht, jam duke punuar në Mercedesin tim W1993 të vitit 124. Ju mund të keni hasur në artikuj në të cilët jam paraqitur, për shembull, në Cosmopolitan, Elle, Grazia, Women's Health, The Guardian dhe të tjerë.

Më të rejat nga Business News