Portali Vida Livre sjell zgjidhjen më të mirë për përzgjedhjen e produkteve

Portali Vida Livre: Sjellja e zgjidhjes më të mirë për përzgjedhjen e produkteve

Vida Livre (Jete e lire) është një portal që analizon një shumëllojshmëri produktesh të reja në baza ditore për të paraqitur përvojën më të mirë të përzgjedhjes së mallrave për lexuesit e tyre.

Si Filloi?

Projekti filloi në korrik të 2021 nga Drejton mediat, një kompani mediatike e specializuar në SEO, e cila administron shumë faqe interneti të ndryshme me përmbajtje që janë referenca të shkëlqyera në Brazil dhe në botë, duke sjellë gjithmonë përmbajtje cilësore për lexuesit dhe informacion të besueshëm.

Portali Vida Livre erdhi me synimin për të plotësuar aksesin e subjekteve për produktet braziliane, sepse u regjistrua një rritje prej më shumë se 30% e blerjeve online si pasojë e pandemisë, e cila ishte në kulmin e saj, pra, di të bëjë një blerje të mirë pa shkuar në një dyqan fizik të kthyer në një domosdoshmëri të popullsisë braziliane.

Me cilat sfida përballet projekti?

Edhe pse, për vite me radhë, ekzistojnë tashmë faqe të panumërta të një domeni të fortë që ofrojnë përmbajtje të cilësisë së shkëlqyer të përzgjedhjes së produktit, ekipi ynë, i specializuar në produkte të ndryshme teknologjike, u mblodh për të diskutuar se si do të ishte e mundur të përmirësohet përvoja e përdoruesve kur përpiqen të blejnë produkte. nga interneti. Më poshtë janë disa nga çështjet e diskutuara:

Mënyra më e mirë për të prodhuar përmbajtjen tonë

Një nga vështirësitë më të mëdha që hasëm në këtë rrugëtim ishte se si të prodhojmë përmbajtjen tonë në mënyrën më të mirë të mundshme që lexuesit tanë të bëjnë zgjedhjet më të mira dhe se si duhet të bëhen krahasimet midis produkteve të paraqitura në artikujt tanë, qofshin ato nga çmimet. , veçoritë, specifikimet dhe çfarë veçori të ndryshme ofron secila prej tyre; aq më tepër sepse shumë mallra në ditët e sotme kanë specifika shumë të ngjashme, gjë që e kthen detyrën e dallimit të avantazheve dhe të këqijave të dy produkteve dhe mënyrën e identifikimit të opsionit më të mirë të jetë shumë e ndërlikuar. 

Konkurrenca e lartë e tregut

Kjo priret të jetë edhe më problematike kur flasim për pajisje elektronike, si kompjuterët dhe celularët, të cilët janë një nga specialitetet tona, dhe megjithëse janë jashtëzakonisht të domosdoshme për jetën tonë të përditshme, ato kanë shumë specifika dhe modele që janë shumë të ngjashme në tregu dhe informacioni që gjejmë ose në të cilin kemi akses nuk janë gjithmonë në fakt të sakta dhe adekuate, duke e bërë kështu ndonjëherë shumë më të vështirë për të kuptuar se çfarë ndryshon ofertat e secilit opsion nga të tjerët.

 Si arritëm te zgjidhja?

Zgjidhja që gjetëm është një analizë e përpiktë e produkteve të ndryshme, specifikimeve dhe opinioneve nga njerëz të specializuar në këtë çështje, dhe duke ditur se si të identifikojmë nevojën e çdo personi sipas pëlqimeve, personalitetit dhe stilit të tyre të jetesës, ndërkohë që jemi plotësisht të paanshëm ndaj pëlqimeve tona. , pasi kuptojmë se duhet të respektojmë individualitetin e çdo lexuesi që kërkon një produkt për përdorimin e tij personal, siç bëmë me 20 fletoret më të mira të vitit 2022, ku shpjegojmë çdo karakteristikë të një fletoreje dhe për kë tregohet më mirë, duke ofruar gjithashtu një renditje të plotë të modeleve më të rekomanduara të vitit.

Celularët, që tani quhen smartfonë, nga ana tjetër, kanë një frekuencë më të madhe ndryshimesh dhe lëshimesh të versioneve të reja, sepse shpejtësia e përparimeve të kësaj teknologjie është ndër më të shpejtat në botë, dhe modelet gjithmonë duhet të jenë në rinovim. për të vazhduar me këto përmirësime dhe për t'iu përgjigjur kërkesave të njerëzve. Megjithatë, ne nuk mund të mohojmë se aksesi i informacionit rreth teknologjisë është ende, në një farë mënyre, i kufizuar për brazilianët nga interneti.

Cilat janë vlerat tona?

Prandaj, ne gjithmonë vlerësojmë ofrimin e përmbajtjes cilësore dhe, pasi jemi gjithmonë të kujdesshëm ndaj përdoruesve, japim shpjegime të qarta se cilat produkte plotësojnë nevojat e tyre. Ne mbajmë përditësime të vazhdueshme në artikujt tanë, në mënyrë që indikacionet tona të mund të korrespondojnë gjithmonë me lajmet që arrijnë në treg çdo orë dhe për të mos i lënë kurrë ato të vjetruara. Ne, nga drejtuesit e medias, krenohemi gjithashtu që sjellim informacion të cilësisë më të mirë ndonjëherë për të gjithë përdoruesit, dhe në ofrimin e të gjithëve me përvojë përfundimtare në informacion, siç mund të shihet në 10 celularët me kosto më të mirë të vitit 2022.

Si u rrit faqja e internetit kaq shumë në një kohë kaq të shkurtër?

Ne jemi shumë krenarë të themi se Portali ynë është rritur në shkallë të gjerë në vetëm pak muaj. Ne gjithashtu besojmë se nuk është një nënvlerësim të thuhet se ne jemi një nga vendet e pakta në Brazil që e arrijmë këtë nivel rritjeje në zonën ku operojmë.

Ka shumë faktorë që mund të marrim parasysh për të thënë pse arritëm në këto rezultate, dhe një prej tyre është sigurisht rezultat i përkushtimit të njerëzve që bashkëpunojnë në rritjen tonë dhe besojnë në kauzën tonë.

Për momentin, projekti ynë ka pjesëmarrjen e një sërë bashkëpunëtorësh që ndajnë gjithashtu të njëjtat synime për të sjellë informacion të besueshëm për lexuesit dhe me këtë portali ynë është rritur gjithnjë e më shumë dhe ka marrë një shikueshmëri të pashoqe. Përkushtimi, studimi, dija dhe mendimi kolektiv që mbizotëron në punën tonë është çelësi kryesor për të arritur qëllimet tona.

E gjithë kjo, shtuar në njohuritë e specialistëve tanë të SEO, na bën një nga faqet e internetit më të mëdha të prezantimit të produkteve në Brazil.

Këshilla të thjeshta për zhvillimin efektiv të përmbajtjes

 Ne nuk mund ta mohojmë që SEO (Optimizimi i Motorit të Kërkimit) është një nga aleatët tanë të mëdhenj kur bëhet fjalë për ta bërë portalin tonë të rritet në një shkallë të gjerë, dhe ne gjithashtu e dimë se është mjaft e vështirë të gjesh një përmbajtje të mirë në lidhje me temën pikërisht sepse një shumë informacione nga interneti nuk ofrohen nga ekspertë dhe për këtë arsye ato janë të pabesueshme në realitet. Këtu janë disa këshilla që kemi ndarë se si të keni sukses me zhvillimin efektiv të përmbajtjes:

Cili është propozimi juaj unik?

Para së gjithash, mësoni se ne jetojmë në një kohë kur pothuajse gjithçka ekziston tashmë në botë, dhe kjo nuk do të jetë ndryshe kur bëhet fjalë për zhvillimin e përmbajtjes së një faqe interneti. Do të keni faqe dhe artikuj konkurrues me domene shumë më të forta me të njëjtën temë.

Pra, ajo që do ta dallojë përmbajtjen tuaj nga të tjerët do të jetë cilësia, sasia dhe ajo që do të prezantoni ndryshe nga faqet e tjera. Zbuloni se çfarë mund të ofroni që është unike në përmbajtjen tuaj dhe paraqiteni atë qartë.

Kush është auditori juaj i synuar?

Njohja e audiencës tuaj të synuar është mënyra më e mirë për të paraqitur atë që ata kanë nevojë më shumë. Anketoni audiencën tuaj dhe studioni ato. Sigurohuni që përmbajtja juaj do të paraqesë gjithmonë gjithçka që ata kanë nevojë dhe duan të dinë në kërkimet e tyre me fjalë kyçe dhe kurrë mos vendosni tema të panevojshme në artikullin tuaj. Gjithashtu, përdorni stilin e duhur të shkrimit për audiencën tuaj.

Njihuni me konkurrentët tuaj

Kjo frazë është klasike dhe nuk ka shprehje më të vërtetë. Të dini se cilët janë konkurrentët tuaj dhe çfarë ofrojnë ata është mënyra më e mirë për të studiuar atë që ju mungon. Sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë e plotë dhe asgjë nuk mungon, plus qëndroni në krye të lajmeve të konkurrentëve tuaj. Inovacioni është gjithmonë interesant dhe në botën e internetit, zhvillimi është i vazhdueshëm dhe nuk duhet të lini kurrë pas.

Gjithashtu, mos bëni kurrë plagjiaturë përmbajtjen e konkurrentëve tuaj. Jini unik, sepse Google mund të identifikojë përmbajtjen e plagjiaturës dhe mund t'ju renditë më poshtë në rezultatet e kërkimit. Kjo zvogëlon shanset tuaja për të marrë trafik.

Vendosni objektiva dhe plane për t'i arritur ato

Asgjë nuk ecën përpara pa qëllime dhe planifikim të mirë. Dhe është e njëjta gjë që uebfaqja juaj të rritet. Bëni qëllime afatshkurtra dhe afatgjata dhe një listë hapash që projekti duhet të ndërmarrë për t'i arritur ato.

Vendosni përdoruesin në fillim

Politika e parë e përdoruesit është më efektive kur bëhet fjalë për prodhimin e përmbajtjes. Zhvilloni përmbajtjen duke menduar për përdoruesit dhe atë që ata kanë nevojë. Jini gjithmonë shumë objektivë në shkrimet tuaja dhe jini jopersonal në përfundimet tuaja. Sigurohuni që artikulli juaj do të japë informacion me cilësi të lartë dhe të besueshëm.

Bëjeni atë profesionale

Shmangni gabimet gramatikore, sintaksore, drejtshkrimore dhe pikësuese, sepse një postim në blog me gabime drejtshkrimore dhe shenja pikësimi që mungojnë do të duket amator dhe i pabesueshëm. Keni gjithmonë shkrim të patëmetë. Është e njëjta gjë për formatimin e përmbajtjes dhe imazhet. Sigurohuni që formatimi të jetë i mirë dhe i këndshëm për t'u lexuar, dhe imazhet të jenë të qarta dhe pa turbullira.

Bëni faqen tuaj të përgjegjshme për celular

Përgjegjshmëria në celular është thelbësore që një faqe interneti të jetë efektive. Sot, përdoruesit shpenzojnë shumë më tepër kohë duke shfletuar internetin në telefonat inteligjentë sesa në çdo pajisje tjetër.

Nëse një përdorues i mundshëm hyn në përmbajtjen tuaj dhe e ka të vështirë të lundrojë përmes pajisjes celulare, ai mund t'ju braktisë në favor të një konkurrenti. Nuk mjafton, një përvojë negative e përdoruesit në faqen tuaj të internetit mund të ndikojë në renditjen e motorëve të kërkimit, duke e bërë përmbajtjen tuaj më të vështirë për t'u gjetur nga kërkimi në Google.

Është nder të jesh pjesë e një prej referencave më të mëdha të vendit në ofrimin e përmbajtjes ndaj produkteve dhe shpresojmë të rritemi edhe më shumë, kështu që përmbajtja jonë të arrijë të gjithë njerëzit që janë të pavendosur se cilin produkt të zgjedhin kur e blejnë atë, dhe që ne mund t'i ndihmojmë ata të marrin vendimin më të mirë në përzgjedhjen e tyre, duke i bërë ata të kënaqur me zgjedhjen e tyre. Për më shumë informacion, shihni Portali Vida Livre.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Business News