Gjashtë arsye pse duhet të gjurmoni ciklin tuaj me aplikacionet e gjurmimit të periudhave

/

Postimi i ftuar i shkruar nga: Elise Urbaniak 

Të flasësh për menstruacionet dhe të gjurmosh menstruacionet duhet të normalizohet me hyrjen në vitin 2022, pasi miliarda menstruatorë përjetojnë të njëjtat simptoma dhe probleme çdo ditë, por nuk flitet sa duhet në përgjithësi. Duke pasur parasysh inovacionin, gjithëpërfshirjen dhe qëndrueshmërinë, Orkide ndan gjashtë përfitime për ndjekjen e ciklit tuaj dhe të gjitha simptomat që vijnë me të.

Pse është i rëndësishëm ndjekja e ciklit tuaj menstrual?

Nëse jeni dikush me një cikël menstruacionesh, mund të keni pasur raste kur shqetësoheni se cikli juaj duket i parregullt, pyesni veten kur jeni duke ovuluar, ndiheni emocionalë pa e ditur pse, keni filluar menstruacionet papritur pa furnizime ose madje keni luftuar për të marrë me mend se kur është e para. dita e menstruacioneve tuaja të fundit ishte kur ju pyet mjeku juaj. Këto gjëra mund të jenë zhgënjyese, por, për fat, gjurmimi i rregullt i ciklit tuaj mund të ndihmojë në lehtësimin e shumë pasigurisë dhe mund të identifikojë çdo çështje të mundshme shëndetësore që mund të përjetoni.

Kuptimi i modeleve të trupit tuaj

A e dini se cikli juaj menstrual nuk është vetëm ditët kur keni gjakderdhje? Sipas Departamentit Amerikan të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore, cikli mesatar menstrual është 28 ditë dhe mund të përjetojë simptoma të ndryshme gjatë ciklit të plotë 28-ditor. Mënyra më e thjeshtë për të kuptuar gjatësinë e ciklit tuaj është të gjurmoni rregullisht çdo simptomë të sindromës premenstruale (PMS) që përjetoni dhe rrjedhën tuaj në ditët e menstruacioneve. Me aplikacionet e gjurmimit të periodave si Orchyd, mund të futni ditët e fluksit tuaj dhe çdo simptomë PMS që mund të përjetoni, dhe aplikacioni mund të parashikojë se në cilat ditë do të përjetoni simptoma të sindromës premenstruale (PMS), në cilat ditë do të keni fluksin tuaj; cilat ditë jeni në dritaren tuaj pjellore dhe kur janë ditët tuaja të ovulacionit. Ndjekja e nivelit të rrjedhës në një aplikacion gjurmimi në baza të rregullta mund të ndihmojë gjithashtu në parashikimin se sa artikuj të grumbullimit të periudhës duhet të keni në dorë, kur mund të prisni të përjetoni simptoma dhe mund t'ju ndihmojë të identifikoni kur rrjedha juaj është jonormale.

Ju ndihmon të mbeteni shtatzënë (ose të shmangni shtatzëninë)

Sipas Departamentit Amerikan të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore, në ciklin e zakonshëm 28-ditor shumica e menstruacioneve kanë gjashtë ditë gjatë atij cikli ku janë në dritaren e tyre pjellore, duke bërë të mundur që ata të mbeten shtatzënë. Aplikacionet e gjurmimit të periodave dhe fertilitetit janë të dobishme për t'i kujtuar dikujt që dëshiron të mbetet shtatzënë kur janë ditët e tyre pjellore dhe të ovulacionit. Meqenëse gjatësia dhe fluksi i ciklit të secilit ndryshon, gjurmimi i ditëve tuaja të menstruacioneve mund t'ju ndihmojë të mbani gjurmët e ditëve që jeni më pjellore, duke ndihmuar në planifikimin natyral të familjes ose duke shmangur shtatzëninë. Sipas një studimi të botuar në Fertility and Sterility, çiftet shohin norma më të larta të ngjizjes kur bëjnë seks çdo një deri në dy ditë. Mund të jetë e dobishme të gjurmoni periodat, ovulimin dhe aktivitetin tuaj seksual të gjitha së bashku, në mënyrë që të dini kohën më të mirë për të kryer marrëdhënie seksuale në mënyrë që të mbeteni shtatzënë, ose kur të jeni të kujdesshëm dhe të keni mbrojtje shtesë në dorë.

Ju lejon të zvogëloni veten kur përjetoni simptoma të PMS

Përjetimi i simptomave të PMS mund të jetë pjesa më e keqe e të paturit menstrual. Sipas Orkide, disa simptoma të PMS përfshijnë fryrje, ndjeshmëri të gjirit, shtim në peshë, probleme me përqendrimin, dhimbje koke, puçrra fytyre, lodhje, nervozizëm, ankth, luhatje humori, depresion, dhimbje kyçesh ose muskujsh, kapsllëk, ndryshime në libido, probleme për të fjetur, ndryshime të oreksit, intolerancës ndaj alkoolit dhe më shumë. Megjithëse ka mbi 100 simptoma të mundshme të PMS, Women's Health në Harrington thotë se 40% e grave përjetojnë simptoma të PMS që janë mjaft të rënda për të prishur jetën e përditshme me simptoma më e zakonshme që është depresioni. Ndjekja e disponimit dhe simptomave mund t'ju ndihmojë të deshifroni nëse po përjetoni simptoma të PMS ose nëse diçka tjetër po ndodh. Të gjithë me një periodë përjetojnë simptoma të ndryshme të PMS dhe gjurmimi i simptomave tuaja të PMS me ndihmën e një aplikacioni mund t'ju ndihmojë të kuptoni pse nuk po ndiheni më mirë dhe mund t'ju paralajmërojë se kur duhet të keni në dispozicion metoda për lehtësimin e dhimbjes.

Siguron që jeni të përgatitur për rrjedhën tuaj

Fillimi i menstruacioneve pa furnizime periodike mund të jetë stresues dhe ndonjëherë i turpshëm, veçanërisht nëse kapeni në befasi. Sipas Ligjit të Murphy për menstruacionet, 86% e njerëzve që kanë menstruacione kanë filluar periodat e tyre papritur në publik pa furnizimet që u nevojiten. Një nga pjesët më të rëndësishme të gjurmimit të ciklit tuaj menstrual është të dini se kur do të filloni fluksin tuaj, kështu që ju mund të keni në dorë metodën tuaj të preferuar të mbledhjes së menstruacioneve dhe produkte për lehtësimin e dhimbjeve si ibuprofeni dhe jastëkët e nxehtësisë. Disa aplikacione për gjurmimin e periudhave si Orchyd mund t'ju ndihmojnë gjithashtu të gjurmoni nivelin e rrjedhës që pritet të përjetoni, në mënyrë që të keni absorbueshmërinë e duhur të produkteve dhe t'ju paralajmërojnë kur është koha për të ndryshuar metodën e mbledhjes së periodave për të shmangur gjakderdhjen dhe për të shmangur goditjen toksike. Sindromi.

Shmangni Sindromën e Shokut Toksik

Sipas Klinikës Mayo, Sindroma e Shokut Toksik është një ndërlikim i rrallë, por kërcënues për jetën, i formuar nga një tampon bakterial vaginal për një kohë të gjatë. Megjithëse mund të duket e papërshtatshme ose e vështirë për t'u mbajtur mend, Klinika Mayo dhe shumica e profesionistëve të kujdesit shëndetësor rekomandojnë ndryshimin e tamponit tuaj çdo katër deri në tetë orë për të shmangur Sindromën e Shokut Toksik. Mund të jetë e dobishme t'i vendosni vetes një kujtesë përmes aplikacionit tuaj të gjurmimit të periodave kur keni një ditë të ngarkuar, në mënyrë që aplikacioni t'ju kujtojë se kur është koha për të zëvendësuar tamponin tuaj për t'ju ndihmuar me qetësi. Aplikacioni Orchyd është inovativ kur bëhet fjalë për këto alarme rikujtuese, sepse ato bëjnë pyetje të tilla si niveli i rrjedhës suaj dhe çfarë metode të mbledhjes së periudhës po përdorni për të vendosur një rikujtues për kohën e rekomanduar të heqjes.

Mbajtja e gjurmës së periodave tuaja mund t'i ndihmojë mjekët të kuptojnë kur ka një problem

Sipas Dr. Rachel Urrutia nga Qendra Mjekësore UNC, një cikël i parregullt menstrual mund të jetë një tregues se ka një problem tjetër që po ndodh. Dr. Urrutia thotë se nëse fluksi juaj është më i shpeshtë se çdo 21 ditë, më pak se çdo 40 ditë, ose është më i rëndë se periodat mesatare që zgjasin tetë ditë ose më shumë, duhet të konsultoheni me një mjek. Ndjekja e menstruacioneve ndihmon në heqjen e supozimeve në gjurmimin kur jeni duke përjetuar rrjedhje dhe simptoma të parregullta. Shkaqet e zakonshme të periodave të gjata ose të parregullta përfshijnë sindromën ovarian policistike (PCOS), fibroidet, infeksionet ose shtatzëninë. Të mësuarit herët rreth këtyre problemeve mund t'ju ndihmojë të gjeni një zgjidhje më shpejt dhe mund të shmangni çështjet e mundshme afatgjata shëndetësore. Me aplikacionet e gjurmimit të periudhës si Orchyd, ato ofrojnë gjithashtu telemjekësi 24/7 OB/GYN sipas kërkesës për problemet që nuk mund të presin orë të tëra në radhë për kujdesin urgjent. 

Përdorimi i aplikacioneve të periodave për të gjurmuar ciklin tuaj menstrual

Në të kaluarën, shumë njerëz mund të kenë ndjekur periudhën e tyre duke e shënuar në kalendarin e tyre. Tani që jemi në një gjeneratë të nxitur të inovacionit dixhital, ka shumë aplikacione që e bëjnë të thjeshtë gjurmimin e simptomave, rrjedhës, fertilitetit dhe më shumë. Nëpërmjet aplikacionit të tij falas të gjurmimit të periudhës me kohëmatësin e integruar të përdorimit të produktit SafeFlow™ dhe një mbështetje 24/7 sipas kërkesës OB/GYN chat, aplikacionet e gjurmimit të periodave si Orchyd mund të ndihmojnë në ofrimin e zgjidhjeve më shpejt dhe në komoditetin e shtëpisë tuaj. Aplikacione të tjera të besueshme për gjurmimin e periudhave përfshijnë Clue, Flo, Eve dhe Ovia, të gjitha duke ofruar veçori të ndryshme për të ndihmuar çdo përdorues të gjurmojë ciklin e tij menstrual.  

Më të rejat nga Shëndetësia

GAZETARI POBLE

Një ditar plumbash është një lloj ditari ose fletoreje e avancuar me seksione të organizuara për t'u regjistruar