Pse emfizema është më e zakonshme tek duhanpirësit e marihuanës si tek duhanpirësit

Ashtu si tymi i duhanit, tymi i marihuanës përmban kimikate të dëmshme, duke përfshirë cianidin e hidrogjenit, oksidet aromatike dhe të azotit. Të gjitha këto mund të shkaktojnë emfizemë. Duhanpirësit e marihuanës janë gjithashtu të ekspozuar ndaj grimcave totale (TPM) ose katranit, një kimikat që gjendet në tymin e duhanit. Tar është një tjetër fajtor për t'u fajësuar për rastet e shtuara të emfizemës në mesin e duhanpirësve të marihuanës.

Pse efektet do të ishin të ndryshme

Ndërsa tymi i marihuanës dhe tymi i duhanit ndajnë disa kimikate të dëmshme, e para përmban përqendrime më të larta të kimikateve se e dyta. Kjo do të thotë se tymi i marihuanës mund të shkaktojë shumë dëme sesa tymi i duhanit.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin