PSE KAQ SHUMË NJERËZ VËSHTIN KUFJET PËR TË PREKUR ZËRIN E ATA RRETH TYRE?

Mund të shpjegojë pse kaq shumë të rinj mbajnë kufje dhe implikimet që kjo mund të ketë në shëndetin e tyre.

Shumica e njerëzve përdorin kufje për të dëgjuar muzikë pa ndërhyrje nga zhurmat e mundshme përreth. Disa njerëz mbajnë edhe tapa veshësh ose kufje që eliminojnë zhurmën në mjedis për të ndihmuar në gjumë më të mirë gjatë natës. Por është shqetësues për shkak të implikimeve që pasojnë. Për shembull, problemet e dëgjimit mund të kërkojnë më shumë kohë për t'u njohur, që do të thotë se mund të jetë e vështirë të trajtohet problemi pasi të zbulohet. Komplikime të tjera përfshijnë;

Infeksionet e veshit

Kufjet janë kryesisht të rrezikshme, veçanërisht kur njerëzit vazhdojnë t'i ndajnë ato. Këto pajisje mund të kontraktojnë infeksione të veshit. Gjithashtu, kufjet mund të transmetojnë baktere nga një individ në tjetrin.

Problemet e dëgjimit

Kufjet transferojnë drejtpërdrejt tingullin në vesh, duke dëmtuar potencialisht daullet e veshit. Si rezultat, dikush mund të ketë humbje dëgjimi ose probleme të tjera të dëgjimit.

Dëmtimi i trurit

Kufjet dhe kufjet gjenerojnë valë elektromagnetike që mund të shkaktojnë dëme kërcënuese në tru. Studiuesit ende nuk e kanë vërtetuar këtë, por përdoruesit e Bluetooth, kufjeve dhe kufjeve mund të jenë viktima të këtij ndërlikimi.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin