PSE MUND TË SHKAKTOJË ANKTIN PIJJA E ALKOOLIT?

Pse alkooli mund të shkaktojë ankth

Si depresiv, alkooli redukton aktivitetet e trurit, duke përfshirë prodhimin e endorfinës dhe serotoninës. Kjo rezulton në një ndjenjë përkohësisht të relaksuar, por më vonë redukton lumturinë. Nëse pini në mënyrë të tepruar më shpesh, atëherë truri juaj dhe sistemi nervor qendror mund të zotërojnë efektin shtypës të shkaktuar nga alkooli, i cili ndikon negativisht në tru në rast se ulni papritur marrjen tuaj. Në këtë pikë, ka të ngjarë të jeni në gjendjen 'luftoni ose ikni' kur alkooli del nga trupi juaj; një situatë që ndodh pikërisht me ankthin, që ju bën të ndiheni të dëshpëruar.

Këshilla për të përballuar këtë efekt

Unë rekomandoj këshillat e mëposhtme;

Ulja e konsumit të alkoolit

Nëse nuk mund ta ndaloni plotësisht pijen, ju rekomandoj të merrni më pak për të ulur rrezikun e simptomave të ankthit. Mund të filloni duke gjurmuar zakonet tuaja të pirjes për të parë nëse po ju ndihmon të arrini qëllimin tuaj. Ndihmon një individ të bëhet më i bazuar ose më i niveluar.

Kërkoni mbështetje profesionale

Marrja e ndihmës nga një psikolog mund të ndihmojë emocionet negative ose ndikimet që lidhen me ankthin e nisur nga alkooli. Një specialist mund të japë udhëzime me një plan trajtimi për të menaxhuar simptomat tuaja.

Postimet e fundit nga Barbara Santini (shiko të gjitha)

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin