Copperpro - punëtori për prodhimin e distiluesve të bakrit për nxjerrjen e vajrave esencialë dhe hidrosoleve - Yurii Zhukov

Copperpro – punëtori për prodhimin e distiluesve të bakrit për nxjerrjen e vajrave esenciale dhe hidrosoleve - Yurii Zhukov

Përshëndetje, unë jam Yurii Zhukov nga Ukraina. 2017 themeluam unë dhe një ekip teknik me njerëz shumë entuziastë Punëtoria e Copperpro. Që atëherë, ne prodhojmë distilues bakri për nxjerrjen e vajrave esencialë dhe hidrosoleve në shtëpi.

Produkti ynë kryesor që ne po prodhonim atëherë ishte në të vërtetë poza bakri të dritës së hënës, të cilat i shisnim kryesisht në tregun ukrainas. Por që nga rënia ekonomike në vendin tonë, ne po kërkonim përshpejtimin e gjeografisë sonë të shitjes në tregun amerikan dhe evropian.

Në një farë mënyre, ishte një ndjenjë e tregut që na bëri të kalonim nga fotot me dritë të hënës distilues ose nxjerrje OE. Më pëlqeu ky ndryshim si themelues, sepse kjo fushë e OE më është shumë më afër zemrës sesa puna me distilues alkooli.

Që nga viti 2019 ne jemi duke punuar kryesisht me tregun e eksportit dhe dërgojmë distiluesit tanë të bakrit në më shumë se 60 vende në mbarë botën. Tregjet tona më të mëdha janë SHBA, Kanada, Gjermani, Australi, MB.

Nxjerrja e vajit esencial në shtëpi, a është vërtet e mundur?

Problemi me OE është se përmbajtja e vajrave në lëndën e parë si livanda, sherebela, rozmarina dhe të tjera është relativisht e vogël që është rreth 1%. Disa lule si petalet e trëndafilit dhe shumë të tjera kanë përmbajtje shumë më të vogël si për të marrë 1 ml trëndafil EO duhet të distiloni 5 kg petale trëndafili që është shumë!

Dikush mund të mendojë se nxjerrja e vajrave esenciale në shtëpi tingëllon pothuajse si një përrallë. Por me kompletet e nxjerrjes Copperpro, njerëzit në mbarë botën e shohin se është shumë e mundur. Përveç kësaj, përmbajtja mesatare e OE në rendimentin specifik të lëndës së parë varet shumë nga cilësia e barit ose luleve që dikush do të distilojë. Në të njëjtën kohë, ne po punojmë gjatë gjithë kohës për t'i bërë kompletet tona distiluese sa më praktike dhe të lehta për t'u instaluar. Këtë e konfirmojnë edhe klientët tanë.

Historia ime vetë çfarë ju motivoi për të filluar biznesin

Në vitin 2009 fillova biznesin tim me shitjen e distiluesve portugez të quajtur alembic. Në atë kohë punoja me klientë ukrainas, të cilët ishin kryesisht të interesuar për fotot e dritës së hënës. Pasi arrita një pikë të caktuar shitjeje, pata një ëndërr për të filluar prodhimin e produktit tonë vendor në mënyrë që të mbështesim ekonominë tonë dhe të krijojmë vende pune për njerëzit tanë.

Ëndrra ishte duke fjetur derisa një ditë pashë në një dyqan dhuratash një dritë hëne të llojit suveniresh të bërë ende nga një artizan ukrainas. E gjeta atë pjesë të punuar bukur dhe të punuar mirë. Kështu që ishte një shans dhe nuk mund ta humbisja. E gjej atë personin që po prodhonte këto suvenire dhe i ofroi bashkëpunim.

Gjendja financiare e atij personi dhe e biznesit të tij ishte shumë e keqe, kështu që synimi im ishte gjithashtu ta ndihmoja atë, të cilin e shoh si një person të talentuar, por jo të aftë për të zhvilluar biznes në bazë të aftësive dhe njohurive të tij.

Prodhimi nuk është njësoj si rishitja

Mendoj se krijimi i produktit të vet është shumë më fisnik sesa shitja e diçkaje të krijuar nga njerëz të tjerë. Kur dikush zhvillon produktin e tij, ai i ofron botës shërbimin e tij të krijimit të tij, duke bërë diçka unike dhe të dobishme për njerëzit përreth. Nga ana tjetër, kërkon shumë më tepër aftësi, njohuri, financim për të hapur punëtorinë tuaj në krahasim me biznesin e rishitësve. Por padyshim që ia vlen.

Sfida me atë partner që gjeta në 2014 ishte se ai nuk mund të mendonte në terma të punishtes edhe me 5-6 punonjës. Kur e takova, ai punonte me 2 persona maksimumi dhe zhvillimi i një produkti të ri iu deshën rreth 6-9 muaj, sepse ai thjesht nuk kishte kohë për këtë dhe kosto shtesë, megjithëse unë investoj duke blerë disa makineri për të. Hap pas hapi shumëllojshmëria e produkteve rritet, por shumë ngadalë. Në atë kohë, këto ishin vetëm aksesorë bakri për distiluesit portugez.

2015 I ofrova partnerit tim të bënte një kompani të përbashkët për të zgjeruar biznesin. Unë isha përgjegjës për financimin e punëtorisë dhe për të bërë shitje, ai po qëndronte për prodhimin dhe zhvillimin e tij.

Kishte një mesazh shumë të qartë se produktet që ne prodhojmë janë të miat dhe partneri nuk mund t'ia shesë ato palëve të treta.

Pas ca kohësh, kuptova se ai në fakt po ua shet ato palëve të treta dhe pasi ia treguam provën partnerit tim, ne pushuam së bashku. Brenda periudhës së bashkëpunimit tonë, numri i punonjësve në punishte u rrit nga 2 persona në 14 dhe pasi u ndamë, u ul përsëri në 2 persona. 

Pavarësisht kësaj eksperience negative, kjo përvojë më duket shumë e dobishme për mua, mësova shumë për prodhimin e produktit të vet dhe vetë fakti i të paturit të prodhimit të vet nuk ishte më i frikshëm për mua.

Çfarë është tjetër?

2017 takova një ish-koleg të atij partneri të padrejtë. Andrew pranoi të merrte njerëz dhe të hapte dyqanin tim të punës për të prodhuar distilues bakri për nevojat tona. Në atë kohë, ne ndaluam së shituri alembikët portugez dhe kaluam plotësisht në produktin tonë vendas. Ishte sfidë për Andrew dhe ekipin pasi fillimi i një fabrike të re prodhimi ishte një detyrë shumë e re dhe e vështirë për ta pasi nuk kishte një përvojë të tillë më parë. Në 6-7 muaj pas punimeve të rinovimit, instalimit dhe përgatitjes ne morëm produktet tona të para të prodhuara nga ekipi Copperpro.

Të kesh marrëdhënie të bazuara në besimin reciprok është forca e madhe e kompanisë sonë. Djemtë ishin shumë entuziastë që në fillim dhe të gatshëm për të punuar me pagë mesatare në qytet, ose edhe pak më të ulët. Nga ana tjetër, ata morën mbështetjen time të plotë për zbatimin e ideve të veta në prodhim, të cilat ende po i vlerësojnë shumë.

Kultura e kompanisë tonë është shumë e ndryshme në krahasim me atë që ishte më parë, ne po punojmë shumë për të bërë një produkt më të mirë me më pak shpenzime për të mbajtur çmimin sa më të përballueshëm sa të mundemi. Në të njëjtën kohë, paga e kolegëve në punishte po rritet dhe është shumë më e lartë se mesatarja në qytet.

Brenda 6 viteve të aktivitetit tonë ne ndryshojmë në mënyrë dramatike produktin tonë kryesor dhe zhvilluam gamën e plotë të distiluesve për nxjerrjen e vajit esencial nga 0,5 lbs. vendos në 7 lbs. komplete në bakër dhe shumë më të mëdha për përdorim komercial.

Kultura jonë e kompanisë ofron komunikim më të mirë brenda ekipit, ofron më shumë mundësi për t'u rritur brenda kompanisë në aspektin profesional dhe financiar, kjo na lejon të bëjmë një produkt më të mirë për klientët tanë dhe të marrim reagime pozitive për produktin në të dyja mënyrat: të ardhura dhe fjalë të mira për vetë produktin.

Çfarë është më pas? Aktualisht ne po zhvillojmë produkte të reja në fushën e dekorimit të shtëpisë si llambadarët dhe llambat prej bakri, kemi filluar gjithashtu vitin e kaluar të 2022 të prodhojmë tiganët tanë prej bakri dhe do të bëjmë më shumë enë për enët prej bakri. Pra, ka mundësi të mëdha për t'u rritur në mënyrë që të bëhemi më të qëndrueshëm në të ardhmen tonë të paqartë. Duke zhvilluar produkte të reja, ne mund t'i kemi vezët tona në shporta të ndryshme!

Çfarë do të ndajë me njerëzit e tjerë të biznesit? Këto janë vlerat e mia, si i qasem jetës dhe biznesit si pjesë e saj.

Para së gjithash jam shumë i hapur ndaj asaj që jeta më ofron si mundësi. Mundësi për të ndihmuar të tjerët të mbyllin dhimbjet e tyre. Kjo ka nevojë për njëfarë interesi për botën përreth, e cila nga ana tjetër kërkon disa burime personale dhe të ndalem të paktën për një kohë të mendoj për përfitimin dhe interesin tim. Por në fund do të sjellë fryte shumë të mira dhe të lëngshme të punës suaj.

Interesi i vazhdueshëm për kënaqësinë e klientëve me përdorimin e produkteve tona na bëri të mendojmë se si mund ta zhvillojmë atë në përputhje me rrethanat. Mundohem të kujdesem edhe për të gjithë kolegët e mi për t'u ofruar atyre më shumë se një punë të rregullt ku ata marrin para.

https://copper-pro.com/

Jeta në ditët e sotme është shumë e pasigurt. Përpara vitit 2014, njerëzit në Ukrainë gëzonin jetë të lumtur dhe paqësore duke zhvilluar qarkun tonë. Por fqinji i çmendur i quajtur Rusia pushtoi vendin tonë dhe bëri të gjithë botën të mendojë se atje është luftë civile, gjë që nuk është e vërtetë. Ajo që ne u përballëm në shkurt 2022 ishte pushtimi i përmasave shumë të ndryshme. Rusët po bëjnë gjenocid mbi ukrainasit edhe një herë. Kjo është dhimbje dhe sfidë e madhe për të gjithë ukrainasit, por ne jemi të fortë dhe do t'i mposhtim terroristët që po na shkatërrojnë jetën. Ne do ta rikthejmë vendin tonë dhe do ta ndërtojmë shumë më të fortë. Pse po e ndaj këtë është për të thënë se jeta mund të ndryshojë në një çast dhe është më mirë të mos jemi të lidhur me atë që po shijojmë tani, këto ditë. Mundohem të jem mirënjohës për gjithçka që kam tani dhe të shoh se çfarë do të sjellë dita e nesërme. Kujdesi për të tjerët do të japë është më shumë mbështetje në të ardhmen për të përballuar të gjitha sfidat e saj. Le ta shijojmë këtë moment!

Monika Wassermann është një mjeke dhe një shkrimtare e pavarur me bazë në MB, e cila jeton me macen e saj Buddy. Ajo shkruan në disa vertikale, duke përfshirë jetën, shëndetin, seksin dhe dashurinë, marrëdhëniet dhe fitnesin. Tre dashuritë e saj të mëdha janë romanet viktoriane, kuzhina libaneze dhe tregjet e cilësisë së mirë. Kur ajo nuk është duke shkruar, mund ta gjeni duke u përpjekur të meditojë më shumë, duke ngritur peshë ose duke u endur nëpër qytet.

Më të rejat nga Business News