Redemption Song Inc. është një organizatë muzikore jofitimprurëse me fokus në edukimin muzikor dhe komunitetet e margjinalizuara

Redemption Song Inc. është një organizatë muzikore jofitimprurëse, me fokus në edukimin muzikor dhe komunitetet e margjinalizuara

Redemption Song Inc. është një organizatë muzikore jofitimprurëse, me fokus në edukimin muzikor dhe komunitetet e margjinalizuara. Me hyrjen në botën e biznesit jofitimprurës, unë isha tashmë një sipërmarrës që themelova disa biznese të vogla, duke përfshirë një agjenci ndërkombëtare të rezervimeve muzikore.  

Me atë sfond, unë kisha një vizion unik për mënyrën se si doja që kjo organizatë të përmbushte misionin dhe vizionin e saj. Për shkak të angazhimeve të tjera, megjithëse organizata u inkorporua në vitin 2001, ajo nuk u aktualizua plotësisht deri në vitin 2012, kur kishte hapësirë ​​dhe vëmendje të mjaftueshme për të krijuar në mënyrë strategjike programe kreative dhe me ndikim. Që nga viti 2012 organizata është zgjeruar në një funksion organizativ kombëtar dhe ndërkombëtar nën 4 programe thelbësore.

Dy nga këto programe kanë për qëllim avancimin ekonomik të komuniteteve të pashërbyera. Njëra prej të cilave përqendrohet në sjelljen e instrumenteve muzikore në jetën e fëmijëve të varfër dhe shkollave të margjinalizuara dhe e katërta fokusohet në sipërmarrjet e krijimit të të ardhurave që lejon modelin unik të funksionimit jofitimprurës të organizatës sonë të inkurajojë një nivel programi dhe vetë-mjaftueshmërie operacionale. 

Kjo qasje jofitimprurëse e mijëvjeçarit do të bëhet më e popullarizuar në këtë dekadë pasi organizatat jofitimprurëse rriten për të mësuar se sa e rëndësishme është për mbijetesën e misionit dhe vizionit të tyre kur ata mund të kenë një formë kontrolli të qëndrueshmërisë së tij, sepse kur një nivel i caktuar i mbledhjes së fondeve ekzekutohet nga brenda , organizata bëhet më pak e varur dhe e prekur nga rrethana të paparashikuara të donatorëve dhe kontribuesve, të cilët mund të ndërpresin papritur mbështetjen e tyre. Ky model i operimit të një organizatë jofitimprurëse klasifikohet si: 21st Biznesi jofitimprurës i shekullit. 

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

I lindur nga Xhamajka dhe i rritur në New York City, e kam pasur pasion muzikën gjatë gjithë jetës sime. Unë u bëra një artist i njohur regjistrimi dhe interpretimi dhe punova si sipërmarrës (tani i njohur si artist i pavarur) në biznesin tim të artistëve përpara se termi artist i pavarur të ishte një gjë. Kjo filloi në 1989 dhe nuk kishte internet, Google, Facebook, asgjë nga këto. Ishte përpjekja ime e dytë për sipërmarrje dhe atë që kisha mësuar nga themelimi i një kompanie profesionale, tregtare, pastrimi (One Bright Day – OBD) e mora në këtë fushë në jetën time, muzikë.

Ndër gjërat që kisha mësuar dhe arritur nga këto 2 biznese ishin marketingu gueril dhe strategjitë e krijimit. Kur mendoj për marketingun gueril dhe sa e vështirë ishte atëherë, më bën të pyes veten nëse brezi i sotëm i sipërmarrësve e ka një ide se sa të lehtë e kanë jetën me mediat sociale në majë të gishtave. Gjithashtu mësova t'i përmbahesh asaj që do. Gjithmonë më ka pëlqyer pastrimi dhe kur e bëja, dhoma dukej e ridizajnuar dhe jo thjesht e pastruar. Kuptova gjithashtu se nëse mund të krijoni një biznes të vogël me shpenzime të ulëta, nën të cilin të dy këto biznese ranë, ju mund të përfitoni një pjesë të madhe të të ardhurave tuaja bruto dhe që atëherë unë i kërkoj ata 2 faktorë në çdo biznes që i drejtohem. 

Unë punova biznesin tim të parë, OBD, nga tavolina ime e kuzhinës. Kur e bëra këtë, sapo kisha fituar pronën time të parë, isha në të njëzetat e mia naive dhe nuk e kisha idenë se nga do të gjenerohej hipoteka ime e ardhshme. Doja shumë të bëhesha një grua biznesi, diçka që i kisha thënë të 10-ave të miath mësues i klasës që do të bëja kur të rritesha, i vura të gjitha në linjë për të bërë një hap.  

Një ditë më në fund lidha një nga kompanitë më të mëdha të pasurive të paluajtshme për të marrë në konsideratë kompaninë time për pastrimin komercial të disa prej ndërtesave më prestigjioze të zyrave në qytet. Zëvendëspresidenti i kompanisë më në fund tha një ditë, "Le të caktojmë një takim për javën tjetër në zyrën tuaj, më lejoni të dal dhe të shoh se për çfarë bëhet fjalë kompania juaj." Unë u hodha jashtë karakterit (e dini, një grua biznesmene me përvojë që punonte në një zyrë të lartë, e cila tashmë kishte kontrata të mëdha - shumë) dhe kujtova se nuk isha në zyrë në kokën time. Shikova sobën, frigoriferin dhe çdo gjë tjetër në kuzhinë duke menduar, ykes. më kapi paniku. Kur u qetësova, fillova të hartoja strategji se si të bëja një zyrë diku në shtëpi. Vetëm duke kujtuar këtë më bën të pyes veten nëse sipërmarrësit janë njerëz të arsyeshëm. 

Takimi shkoi mirë. Ne morëm disa kontrata të mëdha dhe brenda disa muajsh e njëjta kompani na mori me qira atë hapësirë ​​zyre të lartë me një çmim qesharak të ulët dhe po na jepte kontrata që arrinin mbi 10,000 dollarë në muaj. Kjo është e barabartë me mbi 25,000 dollarë sot. Ky biznes më dha mundësinë financiare për të filluar biznesin tim të pavarur muzikor dhe pa kaluar shumë kohë unë po hyja mes biznesit të muzikës, rezervimit-promovimit dhe artit tim të muzikës, regjistrimit dhe interpretimit. Gjatë gjithë kohës ky ishte plani.  

Gjithçka që kam bërë në biznes që atëherë, duke përfshirë Redemption Song Inc. dhe The Music Cart (dyqani ynë i muzikës në internet), është një spin off më me përvojë i mësimeve të nxjerra nga One Bright Day. Si një sipërmarrës që qëndron pas një ngjyre dhe dimensioni jofitimprurës i shtohet organizatës dhe kjo është arsyeja pse ajo ndoshta nuk do t'i ngjajë imazhit klasik të organizatave jofitimprurëse. Kjo nuk ka kapur ende shumë, por do të ndodhë. 

Sektori i Tretë, i cili është vetëm një emër tjetër për biznesin jofitimprurës, po kërkon sipërmarrës për të ndihmuar këtë seksion të biznesit të mësojë se si të jetë më shumë si një biznes, sepse është. Sa më shumë që organizatat jofitimprurëse mund të kufizojnë dhurimin dhe mbi varësinë e jashtme për mbijetesën dhe qëndrueshmërinë e axhendës së tyre, aq më shumë mund të minimizojnë ndikimin në ekzistencën e tyre kur këta faktorë të jashtëm bëjnë gjëra të papritura si tërheqja e mbështetjes së tyre. Kjo mënyrë inovative për t'iu qasur biznesit jofitimprurës është drejtimi dhe shtegu i mijëvjeçarit drejt të cilit e drejtoj këtë organizatë.

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Sfidat aktuale me shqetësim të madh janë pasojat e Covid 19. Ka probleme të pabesueshme furnizimi që kanë ndryshuar performancën tonë në playtmc.com, dyqani ynë i muzikës në internet. Një problem tjetër thellësisht shqetësues është reduktimi i rezultatit të marketingut të Google Ads, reklamave në Facebook dhe të tjera. Sipas drejtorit tonë të marketingut, një faktor kontribues për këtë tregon një kërkesë më të lartë për hapësirë ​​online, duke krijuar më shumë konkurrencë për hapësirën e reklamave. Kjo është shqetësuese pasi për shumë biznese, fitimprurëse dhe jofitimprurëse pasi këto metoda të marketingut në internet janë bërë qendrore për marketingun e suksesshëm.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

Si një organizatë që kërcen rreth krijimtarisë ne nuk operojmë nga një hapësirë ​​e të menduarit që duhet të kesh vetëm një plan dhe të bësh një gjë sepse mendja e një krijuesi nuk funksionon kështu. Për këtë arsye, organizata jonë kishte ide në një “thes trukesh” nga të cilat të nxirrnin strategji dhe ide për të manovruar rreth sfidave aktuale. Këto ide bëhen mundësi dhe mënyra për të lëvizur. Kemi kërkuar me disa kritere ato që i përshtateshin situatës në fjalë. A mund të plotësojë të ardhurat? A është i sigurt gjatë një kohe të një pandemie të paparashikueshme? A mund ta fillojmë tani? Ne u nisëm drejt atyre që kishin një përgjigje po dhe u futëm në punë. 

Këshilla për të tjerët për biznesin

Ekziston një imazh mitik për zotërimin e një biznesi që është shumë larg realitetit. Duhet grintë për të mos hequr dorë. Ndonjëherë mund t'ju bëjë të qani. Është me të vërtetë një territor i vështirë, por nëse mund të identifikoni se kujt po i shërbeni dhe pse po bëni atë që po bëni, do të bëhet super karburant edhe kur gjërat lëkunden përpara dhe mbrapa. Le të jetë kjo fuqia pas çdo gjëje që bëni. Një faktor tjetër i rëndësishëm është edhe nëse po filloni biznesin tuaj me 100 dollarë, filloni atë me një model buxheti. Nëse nuk mund t'i përballoni paratë e biznesit tuaj sy më sy, nuk është një biznes. Dhe së fundi, rrethojeni veten me njerëz mbështetës që bëjnë gjëra që ju as nuk duhet t'i dëshironi dhe nuk duhet të përpiqeni kurrë t'i bëni – dhe ata janë të shkëlqyer në këtë. 

목적,en: Përsëri, nëse nuk e keni të qartë se kujt po i shërbeni, misioni dhe qëllimi juaj nuk do të përcaktohen dhe nëse kjo nuk përcaktohet, atëherë organizata/biznesi nuk do të ketë një objektiv. Objektivat tuaja janë gjërat që po bëni për ta bërë misionin dhe qëllimin tuaj të shfaqen në botë – të bëhen reale. Objektivat ditore, javore, mujore, vjetore janë ato që ju çojnë drejt qëllimit ose misionit tuaj të përmbushur. 

Financa: Ripohimi për t'u kënaqur me një buxhet dhe financat e biznesit, në mënyrë që të ketë një ndjenjë të njohjes dhe kontrollit mbi biznesin. Shumë prej nesh kanë frikë nga paratë. Është një ide e mirë për ta trajtuar atë në një nivel personal në mënyrë që frika të mos transferohet në biznes. Është një ndjenjë e mrekullueshme kur dokumentet financiare janë të dobishme dhe një grafik i operacionit financiar është i qartë dhe i disponueshëm, pavarësisht sa i vogël mund të jetë biznesi.

 delegat: Funksioni kryesor i një CEO efektiv është të gjejë njerëzit që mund të ekzekutojnë detyrën dhe jo të kuptojnë se si të bëjnë çdo detyrë.  

Disa këshilla të tjera: 

Jini realistë

1. Mos prisni të pasuroheni jo brenda natës, as kurrë. Në vend të kësaj, kërkoni vlera të tjera jomonetare dhe përafroni atë me "pse" tuaj që po bëni atë që po bëni, sepse shumica e sipërmarrësve nuk bëhen milionerë, por ju mund të vendosni synimin tuaj për një të ardhur komode që ju lejon të mos punoni për të tjerët. 

Daymond John, themeluesi i FUBU dhe anëtar i kastit të Shark Tank shkroi një herë në Twitter: "Më mirë të punoj për 40,000 dollarë në vit për veten time sesa të punoj për dikë tjetër." Unë u përgjigja: "Dakord." A është sipërmarrja më shumë si një nevojë për ju në krahasim me një nevojë? A është një hapësirë ​​që ju nevojitet për të funksionuar si një qenie njerëzore kontribuuese dhe e lumtur? Pastaj afrojuni nga pika e qëndrimit që të paktën të mund të bëni atë që dikush tjetër do t'ju paguante.

Të jesh shefi i vetes

2. Do të keni orarin tuaj por për një kohë të gjatë mund të duket kështu: pa pushime, pak gjumë, ditë të gjata e të gjata dhe mëngjes herët. Ana e kundërt është se me të vërtetë është orari juaj. Nëse nuk jeni pushime, mund të bëni një qëndrim të përballueshëm me thirrjen tuaj. Bëni shëtitje ose shëtitje me biçikletë pranë shtëpisë ose zyrës tuaj; meditoni për të krijuar pak kohë pushimi në trup; nëse është e mundur, shkoni në palestër disa herë në javë dhe planifikoni aktivitetet tuaja të kohës së lirë dhe ndërveprimet sociale jo-biznesore me familjen dhe miqtë. Shtimi i këtyre gjërave në kalendar dhe nëse nevojitet një riplanifikim, riplanifikojeni sa më shpejt që të ndodhë anulimi. Është me të vërtetë orari juaj.

Jini të durueshëm

3. Nuk do të ndodhë brenda natës. Jini në të për tërheqje dhe keni një plan transporti.

Bëhuni motivuesi juaj kryesor

4. Jini të motivuar nga diçka që mendoni se jeta juaj varet nga ajo. Motivuesi juaj do të ndihet si një zjarr i tmerrshëm brenda. Nuk ka shpëtim. Është një re mbi kokën tuaj.  

Rekomandohet vetëlavdërimi

5. Lejoni vetes një afat kohor për t'u ndjerë keq për dështimet dhe mos shkoni përtej kësaj. Lavdëroni veten për çdo arritje, sado e vogël qoftë.

Bëhu vetvetja-Njih veten

6. Njerëzit kreativë, dhe këta janë sipërmarrësit, u pëlqen të kalojnë kohë vetëm më shumë se njerëzit e tjerë, por monitorojnë këtë në mënyrë që ndjenjat e izolimit të mos fillojnë. prej nesh që nuk jemi, ne të tjerët sigurisht imitojmë sjelljen e njërit. Pasi ta identifikojmë këtë, ne mund ta detyrojmë veten të NDALOJMË kur jemi në atë hapësirë ​​dhe të rivizitojmë në një kohë tjetër ndryshe. 

Forconi mbështetjen tuaj

7. Ekspozoni veten ndaj leximit, dëgjimit dhe shikimit të materialit që frymëzon dhe rrit bazën tuaj të njohurive.

mbikëqyrje

8. Mentorët lënë mësime dhe fjalë që do t'ju qëndrojnë gjatë gjithë jetës. Kompania komerciale e pasurive të paluajtshme që i dha një shans One Bright Day, që zëvendësi i tij ishte z. Ron Trowbridge në Ryan's and Associates, vullnetarisht për të më mentoruar. Mentorët ndërtojnë besimin tuaj.

Është e vështirë  

8. Sipërmarrja mund t'ju godasë ndonjëherë, por nuk do t'ju thyejë. Nëse keni nevojë, qani, pastaj provoni - provoni përsëri dhe përsëri dhe përsëri. Shpërblimet janë të shumta.  

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Business News