Rishikimi i KIARA NATURALS 2022

Rishikimi i KIARA NATURALS 2022

/

Edhe pse Kiara Naturals, një markë zvicerane CBD, u lançua në vitin 2005, vetëm në vitin 2019 filloi të shiste produktet e saj. Brenda 2 viteve të funksionimit, marka është përpjekur të festojë një emër të mirë dhe një reputacion në treg duke shitur produkte me çmim të përballueshëm, duke u garantuar klientëve të pakënaqur rimbursime të plota përmes garancisë 60-ditore të kthimit të parave dhe duke ofruar transport falas DHL për të gjitha porositë pa një prag minimal dhe duke përdorur kërpin vendas zviceran organik, të rritur natyrshëm për prodhimin e produkteve të saj CBD. Sidoqoftë, ai ka vetëm një inventar të kufizuar CBD me fishekë vape, kapsula, tinktura dhe lëndë aktuale, shumica e të cilave vijnë në formulime me spektër të plotë dhe një formulim CBD me spektër të gjerë për përvojën jo-THC. A e meritojnë penën tuaj produktet Kiara Naturals? Zbuloni përgjigjen duke lexuar rishikimin tonë të plotë të vitit 2022 për këtë markë.

Rreth kompanisë

Kiara Naturals ka një histori që daton që nga viti 2005 kur u lançua në Appenzellerland, Zvicër. Ajo u bashkëthemelua nga Boaz Lehman dhe Oren Landa, të cilët vazhdojnë të punojnë së bashku për të përmirësuar markën. Në vitet që çuan në 2005, Boaz kishte udhëtuar nëpër botë dhe vlerësonte vetitë etnobotanike të bimëve që nxisin jetën, dhe sapo përfundoi trajnimin e tij, ai u nis për markën. Oren është një terapist lëvizjeje, një naturopat dhe CEO i Kiara Naturals. Marka thekson në faqen e internetit se pasioni dhe bimët kanë të bëjnë gjithçka me jetën, kjo është arsyeja pse marka i përkushtohet studimit të bimëve dhe formulimit të ekstrakteve të nënshkrimit që promovojnë jetën. Produktet kryesore në Kiara Naturals përfshijnë fishekë vape, tokale, tinktura dhe kapsula, të cilat kryesisht përmbajnë formulime me spektër të plotë me një linjë që ka formulime me spektër të gjerë. Ai përdor një kombinim të tre metodave të nxjerrjes; CO2, ultratinguj dhe distilim për të hequr CBD nga sipërfaqet e kërpit. Një person mund të kontaktojë kujdesin ndaj klientit të kompanisë nëpërmjet mesazheve ose thirrjeve telefonike në WhatsApp përmes numrit të dhënë në faqen e internetit.

Syze

Specifikimet e mëposhtme janë të vërteta për Kiara Naturals;

 • Kërp me burim lokal zviceran
 • Metodat e nxjerrjes përfshijnë CO2, ultratinguj dhe distilim
 • Formulimi i vajit MCT për rritjen e biodisponueshmërisë
 • Produktet kushtojnë 49 € deri në 129 €
 • Pika mesatare e çmimit për mg CBD është 0.06 €
 • Formulimet e ekstraktit përfshijnë CBD me spektër të plotë dhe të gjerë
 • Metodat e konsumit të ekstraktit përfshijnë fishekë vape, kapsula, tinktura dhe lëndë të zakonshme
 • Transporti botëror
 • Objektet e prodhimit janë të regjistruara nga FDA dhe në përputhje me cGMP
 • Transporti falas nëpërmjet DHL për të gjitha porositë pa kufi
 • Një garanci 60-ditore për kthimin e parave
 • Përqendrimet totale të CBD variojnë nga 20 mg në 3000 mg

Cilësia e kërpit

Cilësia e kërpit është drejtpërdrejt proporcionale me produktet përfundimtare, të cilat përfundimisht përcaktojnë nëse një markë mban klientët e saj dhe zgjeron bazën besnike të klientëve ose nëse do t'i lëshojë ata. Rrjedhimisht, markat me reputacion përdorin kërpin me cilësi të lartë për të prodhuar produkte premium. Kiara Naturals përdor kërpin lokal zviceran të rritur në mënyrë natyrale, organike për prodhimin e produkteve të saj CBD. Bimët e kërpit në këto ferma nuk rriten me plehra, pesticide ose kimikate që mund të përfundojnë në sistem, duke dëmtuar potencialisht konsumatorët.

Përvoja e blerjes

Na pëlqeu përvoja jonë e blerjes me faqen e internetit të Kiara Naturals. Faqja është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë dhe nuk e bën të vështirë shfletimin. Butoni Shop në skajin e djathtë të faqes ofron një meny zbritëse me opsione të shumta blerjesh bazuar në efekte, duke përfshirë gjumin, ankthin, të përditshmen, dhimbjen, lëkurën dhe shërimin. Ju gjithashtu mund të blini duke klikuar butonin Gjithçka që ju lejon të shihni të gjitha produktet në inventarin e markës. Përvoja është intuitive dhe pasi të keni mbaruar, kontrolloni për të plotësuar detajet e faturimit dhe adresën tuaj fizike të vendndodhjes. Kiara Naturals ofron transport falas nëpërmjet DHL për të gjitha destinacionet dhe nuk ka një prag minimal. Për më tepër, zbatohet një garanci 60-ditore e kthimit të parave, duke i lejuar klientët e pakënaqur të regjistrojnë ankesa dhe të marrin rimbursime të plota kur pretendimet janë të justifikuara.

Transparenca

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk rregullon ose kontrollon industrinë e CBD siç bën për barnat. Prandaj, markat CBD duhet të kryejnë 3rd testet e palëve për të konfirmuar që produktet kanë fuqinë e saktë të THC dhe CBD siç tregohet në etiketa dhe se ato mbeten pa ndotës standardë si metalet e rënda, mykotoksinat, mikrobet, mbetjet dhe metalet e rënda. Kiara Naturals i plotëson pjesërisht këto kërkesa duke kryer teste të fuqisë dhe duke postuar rezultatet në internet. Megjithatë, nuk mundëm të gjenim asnjë rezultat të testit të pastërtisë në internet, dhe madje edhe kur kontaktuam zyrën e kujdesit ndaj klientit, rezultatet nuk ishin të disponueshme.

Saktësi

Sipas njohurive tona, ne e dimë se të gjitha produktet Kiara Natural kaluan testet e THC dhe nuk kishin THC të dallueshme (për formulimet me spektër të gjerë) ose kishin më pak se 0.3% THC total (për formulimet me spektër të plotë). Sidoqoftë, jo çdo artikull kaloi testet e fuqisë CBD pasi ato paraqisnin një gamë variance prej 5% deri në 22%. Topike 1000 mg Blue Magic paraqiste variancën më të lartë (22%) pasi tregoi se përqendrimi total i CBD ishte 780 mg në vend të 1000 mg të treguar në etiketa. Fatkeqësisht, Kiara Naturals nuk poston rezultatet e testit të pastërtisë në internet dhe nuk mund t'i merrni ato edhe pasi të keni kontaktuar me markën.

Procesi i prodhimit

Kiara Naturals është një kultivues ligjor, i autorizuar zviceran i kërpit. Ai e merr kërpin e tij nga fermat lokale Appanzellerland në Zvicër, ku praktikohet bujqësia organike dhe nuk përdoren kimikate, herbicide, pesticide ose tretës për qëllime sigurie. Kur bimët e kërpit piqen dhe korrren, ato zhvendosen në objektet e prodhimit të regjistruara nga FDA dhe në përputhje me cGMP. Ndërsa ishte atje, CO2, ultrazërit ose metodat e distilimit përdoren për të nxjerrë vaj CBD nga sipërfaqet e kërpit, duke rezultuar në formulime CBD me spektër të plotë dhe me spektër të gjerë. Kiara Naturals përmban përbërës shtesë në proceset e saj të prodhimit, dhe të gjitha këto janë natyrale në përputhje me rekomandimet e FDA për rritjen organike të kërpit dhe nxjerrjen e vajit të kërpit. Ai gjithashtu përdor vajin MCT për të formuluar ekstraktet, duke i bërë ato më të disponueshme dhe të përthithura lehtësisht në trup.

Faza tjetër është 3rd partia që teston produktet për fuqinë dhe pastërtinë e ndotësve. Këto hapa të cilësisë dhe kontrollit sigurojnë që fuqitë totale të CBD dhe THC të treguara në etiketa përputhen me përmbajtjen aktuale dhe që produktet të mbeten pa ndotës standardë si metalet e rënda, tretësit, mbetjet, mikrobet dhe mykotoksinat. Kiara Naturals i plotëson vetëm pjesërisht këto kërkesa pasi teston produktet për fuqinë, por jo pastërtinë. Rezultatet e fuqisë janë të disponueshme për faqe produkti dhe mund të arrihen gjithashtu nëpërmjet qendrës së centralizuar të rezultateve laboratorike. Sidoqoftë, rezultatet e testit të ndotësve nuk janë të disponueshme në internet dhe nuk mund t'i keni ato edhe pasi të keni kontaktuar me shërbimin ndaj klientit.

Gama e produkteve

Produktet e mëposhtme mund të gjenden në faqen e internetit të Kiara Naturals për blerjen tuaj;

i.Kiara Naturals Tinctures

Kiara Naturals ka një linjë tinkturash që ofron vajra të formuluar CBD me spektër të gjerë dhe të plotë. Ato përmbajnë sasi të ndryshme CBD, duke filluar nga 500 mg në 300 mg. Gama e fuqisë për tinkturat është 5-300 mg/ml. Vajrat nxirren përmes ultrazërit ose metodave të distilimit dhe formulohen me vaj MCT për rritjen e biodisponueshmërisë.

ii.Kiara Naturals CBD Topicals

Kiara Naturals ofron salva dhe kremra në linjën e saj aktuale. Këto përmbajnë CBD të formuluar me spektër të plotë të klasës farmaceutike së bashku me përbërës të tjerë për të rritur funksionin e CBD. CBD e përdorur këtu nxirret nga kërpi duke përdorur metodat e distilimit ose me ultratinguj. Sasitë totale të CBD variojnë nga 16.67 në 33.33 mg/ml, dhe produktet aplikohen rreptësisht në vend.

iii.Kapsula Kiara Naturals CBD

Kapsulat Kiara Naturals përmbajnë 1200 mg CBD me spektër të plotë dhe japin 20 mg CBD për njësi. Ka dy lloje kapsulash; forcimi dhe fokusimi i trupit, ku ky i fundit përmban CBD, xhensen dhe xhenxhefil. Doza tipike është 1 kapsulë në ditë e marrë nga goja.

iv.Fishekët Vape CBD Kiara Naturals

Këto fishekë janë rreptësisht për thithje dhe jo për përdorim oral. Ato përmbajnë CBD me spektër të plotë dhe nuk janë OMGJ, pas shqetësimeve rreth modifikimit gjenetik të organizmave. Sipas faqes së internetit, fishekët janë të pajtueshëm me çdo pajisje avullimi me fije 510.

Çfarë na pëlqen në lidhje me kompaninë

Ne gjetëm shumë faktorë të pëlqyeshëm për Kiara Naturals, duke përfshirë;

 • Çmimi mesatar prej 0.06 € për mg është më i ulët se ai që ofrojnë markat e tjera të të njëjtit kalibër
 • Marka ofron transport falas pa një prag minimal në të gjitha destinacionet, duke e bërë të lehtë për përdoruesit me të ardhura të ulëta të përballojnë produkte CBD
 • Kiara Naturals ofron një garanci 60-ditore të kthimit të parave që pranon ankesat nga klientët dhe u ofron atyre rimbursime të plota kur pretendimet janë të justifikuara
 • Çdo produkt ka informacion të mjaftueshëm në lidhje me dozën dhe udhëzimet e ruajtjes, duke u dhënë konsumatorëve një kohë të lehtë përdorimin e produkteve
 • Gama 20-3000 mg e përqendrimit të CBD kujdeset për entuziastët veteranë dhe fillestarë të CBD
 • Marka përdor tre metoda të ndryshme për të transformuar kërpin në produkte CBD, duke siguruar efikasitet të lartë
 • Kiara Naturals përdor kërpin zviceran të rritur në vend për prodhimin e produkteve CBD; prandaj promovon fermerët vendas
 • Praktikat organike në Appanzellerland në Zvicër sigurojnë që kimikatet, pesticidet dhe tretësit të mos hyjnë në zinxhir dhe të zmadhohen biologjikisht në sistemin njerëzor kur konsumohen produktet CBD.
 • Kompania prodhon produkte CBD në objekte në përputhje me cGMP dhe të regjistruara nga FDA, duke treguar angazhimin e saj për respektimin e standardeve të larta të sigurisë gjatë prodhimit të kërpit

Çfarë nuk na pëlqen në lidhje me kompaninë

Si një monedhë me dy anë, Kiara Naturals ka anën e saj të kundërt. Këtu janë pengesat kryesore që ka marka;

 • Kiara Naturals nuk ofron ushqime CBD
 • Megjithëse marka kryen teste të fuqisë, ajo nuk teston produktet CBD për pastërtinë e ndotësve
 • Disa produkte, duke përfshirë 1000 mg Blue Magic topical, paraqesin varianca më të larta, madje duke tejkaluar kufirin e variancës prej 10% të pranueshëm.
 • Informacioni i kontaktit është i kufizuar në mesazhet dhe telefonatat WhatsApp duke përdorur një numër të disponueshëm në faqen e internetit

Aktgjykimi ynë

Vlerësimi ynë për Kiara Naturals ishte përgjithësisht pozitiv, por gjithmonë ka vend për përmirësim. Megjithëse marka zvicerane CBD u lançua në vitin 2005, ajo filloi të shesë produkte CBD vetëm në vitin 2019. Na bëri përshtypje që marka është e certifikuar nga FDA për praktikat organike dhe prodhon produktet e saj CBD në objektet që përputhen me cGMP. Për më tepër, ai ofron transport falas për të gjitha porositë pa një prag minimal dhe u garanton klientëve 60 ditë kthim parash kur pretendimet e tyre justifikohen. Për më tepër, krahasuar me markat e tjera të certifikuara nga FDA dhe në përputhje me cGMP, Kiara Naturals ofron çmime më të ulëta (pikë mesatare e çmimit ishte 0.06 € për mg CBD), duke e ndihmuar atë të fitojë një bazë edhe më të madhe besnike të klientëve. Megjithatë, marka duhet të përmirësohet në disa fusha. Para së gjithash, duhet të jetë më i saktë me fuqitë e tij pasi disa produkte paraqesin variacione deri në 22% (shumë më të larta se kufiri i pranueshëm prej 10%). Së dyti, është koha e fundit që marka të fokusohet në testimin e ndotësve dhe të ngarkojë rezultatet në internet. Së treti, marka duhet të zgjerojë inventarin e saj për të shfaqur produkte ushqimore CBD pasi ato janë ndër shtyllat kryesore të CBD. Përafrimi i këtyre ndryshimeve ka të ngjarë të ndihmojë kompaninë të arrijë piketa në 2022 dhe më tej.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të fundit nga CBD