SAM + LEO - Një kompani e përkushtuar ndaj produkteve të pastra dhe e dashur nga gjenerali Z

SAM + LEO - Një kompani e përkushtuar ndaj produkteve të pastra dhe e dashur nga gjenerali Z

SAM+LEO i kushtohet produkteve të pastra dhe të pastra në ambalazhe miqësore me mjedisin për Gen Z. Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë përbërësit me cilësi më të lartë, paketimin më miqësor ndaj mjedisit të mundshëm dhe të dëgjojmë atë që dëshiron Gen Z.

Thelbi i SAM+LEO është ndikimi social dhe ndërtimi i komunitetit. Ne po ndërtojmë një kuadër të liderëve të mendimit dhe organizatave që punojnë në edukimin dhe ndërgjegjësimin gjinor. Sigurimi i një komuniteti dhe zëri për Gen Z është themeli i SAM+LEO. Kur është fitimprurës, SAM+LEO do të ndajë një përqindje të fitimeve me organizatat e lidhura. 

SAM+LEO trajton çështjen që Gen Z nuk ka kujdes cilësor për trupin. Ekziston një boshllëk tregu në produktet e pastra të formuluara për gjeneratën Z (mosha 11 deri në 21 vjeç), veçanërisht deodorantët. Ka produkte për fëmijë dhe produkte për të rritur, por jo produkte të pastra Gen Z. Industria e bukurisë dhe e mirëqenies është e njohur për shqetësimin për përbërësit, por jo për paketimin. Produktet e disponueshme nuk vijnë në ambalazhe miqësore me mjedisin.

SAM+LEO e zgjidh këtë problem duke ofruar produkte të pastra që: synojnë preferencat e Gen Z (d.m.th., erë, efektivitet, përbërës); reduktimin e emetimeve dhe mbetjeve në landfille duke përdorur vetëm paketime miqësore me mjedisin dhe duke promovuar ndërgjegjësimin gjinor.

“SAM+LEO nuk është thjesht një linjë e re produktesh me formulime të pronarit. Ne po krijojmë një lëvizje, komunitet dhe zë për Gjeneralin Z.”, thotë themeluesja e SAM+LEO, Dara Erck.

“Ne studiuam atë që i intereson Gen Z dhe e dinim se ne mund të zhvillonim produkte efektive, në paketim miqësore me mjedisin, vetëm me moralin e mirësisë, gjithëpërfshirjes dhe origjinalitetit.” Dara menaxhoi projekte shëndetësore globale në shkallë të gjerë për më shumë se 20 vjet që përfshinin zinxhirë masivë të furnizimit me ilaçe dhe vaksina. Ajo e kupton rëndësinë e ndikimit social dhe lidhjen e tij me fuqinë tonë blerëse.

Deodoranti SAM+LEO vjen në një enë që është bërë nga 100% PCR. Plastika PCR janë materiale të ricikluara nga plastika të tjera dhe shishet PET. Këto materiale riciklohen në materiale të tjera paketimi përmes programeve të riciklimit në komunitet. Ripërpunimi i plastikës është i një rëndësie të madhe pasi përdor më pak lëndë djegëse fosile dhe më pak energji.

Përbërësit tërësisht natyralë, veganë përmbajnë një përzierje unike produktesh që shërbejnë për të reduktuar erën në mënyra natyrale me një teknologji të markës tregtare Greyclay™. SAM+LEO gjithashtu zhvilloi aromën e vet natyrale të pronarit që nuk përmban parabenë, ftalate, alkool etilik, ngjyra, përçarës endokrine ose kimikate të tjera të ashpra. 

Specifikimet kryesore të deodorantit SAM+LEO:

  • Preferencat e gjeneratës së synuar Z (p.sh. aroma, efektiviteti, përbërësit)
  • Redukton emetimet dhe mbetjet në landfille duke përdorur vetëm ambalazhe miqësore me mjedisin dhe përbërës të pastër
  • Promovon ndërgjegjësimin gjinor, destigmatizon edukimin seksual dhe siguron akses në burimet gjinore
  • Pa parabenë, sulfate, ftalate, alkool etilik, ngjyra, SLS, fenoksietanol, klorur benzalkonium, formaldehid, triclosan, lanolinë ose përçarës endokrine
  • 100% vegan, 100% e riciklueshme, 100% pa mizori
  • Pa sodë buke
  • Pa vajra esencialë
  • Natyrisht antibakterial dhe antifungal
  • Plot me antioksidantë

SAM+LEO u themelua për shkak të mungesës së produkteve të pastra të disponueshme për Gjeneralin Z. Gjatë blerjes së produkteve tualeti për djalin e saj për kampin e gjumit, themeluesja Dara Erck kuptoi se kishte një boshllëk të madh në treg. Ajo gjeti shumë produkte shumë “girly”, si dhe shumë produkte “macho”, por asgjë në mes. Ajo kaloi disa vjet duke u ulur me idenë dhe duke pyetur miqtë nëse kishin një përvojë të ngjashme. Kur përgjigjet ishin të gjitha një "PO", ajo vendosi të eksplorojë më tej idenë. Me fillimin e COVID-19 në 2020, Dara zbuloi se kishte më shumë kohë për t'i kushtuar këtij projekti dhe SAM+LEO lindi.

Darës i është dashur pak kohë për të zotëruar titullin e sipërmarrësit dhe themeluesit. Ajo është një specialiste e strategjisë globale të shëndetit me një karrierë të dedikuar për zgjidhjet e kërkimit dhe zhvillimit për HIV, tuberkulozin, malarinë, kolerën dhe ebolën. Dara kaloi pjesën më të madhe të karrierës së tyre si konsulente në Fondacionin Bill & Melinda Gates në Mbrojtjen e R&D të Shëndetit Global. Ajo punoi me fondacionin për të avokuar për rritjen e shpenzimeve për R&D të shëndetit global, si dhe për të promovuar financime inovative për zhvillimin e produktit. Ajo shërbeu gjithashtu si Këshilltare e Lartë për Made By Dyslexia, një organizatë jofitimprurëse e nisur nga Richard Branson për të ndërgjegjësuar dhe mbështetur 1 në 10 fëmijë të prekur nga disleksia.

Përveç punës në shëndetësinë globale, Dara është i apasionuar pas reformës së qeverisë dhe demokratizimit. Ajo ka qenë mbikëqyrëse e zgjedhjeve në Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim që nga viti 1997 në Armeni, Bosnje, Kroaci, Gjeorgji, Maqedoni dhe Ukrainë.

Dara ka një Master në Financë Ndërkombëtare dhe Biznes nga Universiteti Columbia në Nju Jork dhe një Bachelor i Arteve në Ekonomi dhe Politikë Ndërkombëtare nga Universiteti George Washington në Uashington, DC.

Biznesi dhe tregu për Gen Z përballen me shumë sfida:

Së pari, marrja e materialeve vërtet miqësore me mjedisin. Në kërkimin e Darës, ajo hasi në qese individuale të fshirjes që pretendojnë se janë të riciklueshme. Kur ajo u përpoq të gjente furnizuesin e tyre në SHBA dhe globalisht, ajo erdhi në një rrugë pa krye. Përfundimisht, ajo gjeti një specialist të materialeve në Kaliforni, i cili inspektoi dhe modifikoi paketimin për të kuptuar materialin. Rezulton se paketa ka tre shtresa. Çdo shtresë është e riciklueshme, por vetë qesja nuk është.

Autenticiteti dhe transparenca janë thelbësore për parimet udhëzuese të Dara-s, por gjithashtu kanë rëndësi të lartë për Gjeneralin Z.

Një sfidë e dytë është krijimi i një kategorie të re tregu për produktet pa gjini. Rrugët e shumicës së dyqaneve të mëdha janë të gjinisë - ka një korridor për burrat dhe një korridor të veçantë për gratë. Në të njëjtën kohë, shumë gra deklarojnë se preferojnë të përdorin deodorant për meshkuj. 

Një sfidë e tretë është zinxhiri i furnizimit. Gjithçka, nga lëndët e para tek prodhimi e deri te transporti, po zgjat shumë më tepër sesa para Covid-it. Kostot e transportit janë jashtëzakonisht të larta. Si një startup i vogël, ne po konkurrojmë për disa nga të njëjtët përbërës si kompani shumë më të mëdha. 

Një sfidë shtesë është të kuptuarit se kush e përbën fuqinë blerëse të Gjeneral Z. Për gjeneralin Z më të ri (mosha 11 deri afërsisht 15 vjeç), ka të ngjarë që prindërit të marrin vendime për blerjen e produkteve të kujdesit për trupin. Për moshat 16-21 vjeç, Gen Z ka më shumë gjasa të marrë vendimet e veta. Prandaj, nevojitet një qasje e dyfishtë e marketingut: një për prindërit (zakonisht Gen X) dhe një për gjeneralin më të vjetër Z. 

Megjithatë, me këto sfida vijnë mundësi të panumërta. SAM+LEO është një ndryshim i lojës. Ne jemi të parët që e konsiderojmë Gen Z krahas besimeve dhe vlerave të tij. Pse produktet duhet të jenë gjinore? Ne jemi gjithashtu fleksibël dhe të shkathët. Mund të gjejmë kohë për të dëgjuar zërat e ndryshëm të Gen Z dhe të shqyrtojmë produktet që ata kërkojnë gjatë viteve të adoleshencës deri në fillim të të 20-tave.

Meqenëse SAM+LEO është menduar për të gjitha gjinitë, që përfshin jobinare dhe transgjinore. Ndërsa shoqëria është më pranuese se edhe 10 vjet më parë, ne jemi larg të qenit gjithëpërfshirës dhe mbështetës të gjinive jotradicionale. Numrat janë shqetësues: 52% e të gjithë të rinjve transgjinorë dhe jobinarë amerikanë menduan të vrisnin veten në vitin 2020. Më shumë se gjysma menduan se do të ishte më mirë të ishim të vdekur, në vend që të përpiqeshim të jetonim me refuzim, izolim, vetmi, ngacmim dhe objektiv nga politikanë dhe aktivistë që shtyjnë legjislacionin anti-trans.

Ennis, Agim. ""Kohë e tmerrshme për të rinjtë trans:" Sondazhi i ri vë në pah përpjekjet për vetëvrasje - dhe shpresën." Forbes. Mund 19, 2021

Mesazhet e SAM+LEO nxjerrin në pah gjithëpërfshirjen, autenticitetin dhe individualitetin. Forbes gjithashtu deklaroi, "Kur përemrat respektoheshin nga të gjithë njerëzit me të cilët jetonin të rinjtë trans dhe jobinarë, ata raportuan se tentuan vetëvrasje në gjysmën e shkallës së atyre që nuk respektonin përemrat e tyre nga askush me të cilin jetonin. Ky është një ulje prej 50%. Çdo deodorant SAM+LEO vjen me një fletë ngjitëse që përfshin imazhe argëtuese si dhe përemra për të personalizuar enën.

SAM+LEO rekomandon bizneset e tjera që të njohin Gen Z në vendimet dhe planifikimin e tyre të biznesit, duke përfshirë mesazhet e mediave sociale, hartimin e paketave dhe qëndrueshmërinë. Është e rëndësishme të merret parasysh se në nivel global, Gjenerali Z kishte mbi 200 miliardë dollarë fuqi blerëse në 2018. Për më tepër, ata kanë ndikuar në një shpenzim shtesë prej 600 miliardë dollarësh nga prindërit e tyre. Dhe të ardhurat e kombinuara të Gen Z deri në vitin 2030 do të jenë 33 trilion dollarë (duke tejkaluar të ardhurat e Millenial deri në 2031). Natyrisht, këto statistika nuk mund të injorohen. Bizneset mund të kenë nevojë të zhvendosen për t'u riorganizuar me fuqinë blerëse dhe preferencat në rritje të Gjeneralit Z.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News