Si kanella, arrat dhe çokollata e zezë mund të ndihmojnë në uljen e kolesterolit

Arra

Arrat, duke përfshirë arrat, shqemet, bajamet, lajthitë, arra dhe fëstëkët, janë të ngarkuar me fibra që ngjiten në kol.esterol, duke lejuar që një sasi e vogël e kolesterolit të përthithet në qarkullimin e gjakut. Kolesteroli i tepërt më pas hiqet nga trupi përmes lëvizjeve të zorrëve. Kjo redukton kolesterolin total dhe LDL ose kolesterolin "i keq". Arrat janë gjithashtu burime të mira të acideve yndyrore Omega-3 që mund të ndihmojnë në uljen e kolesterolit duke ulur nivelet e triglicerideve në gjak.

Sa arra duhet të hani për nivele të shëndetshme të kolesterolit

Si një nutricionist i kredencializuar, ju këshilloj të konsumoni 30 gramë arra në ditë për nivele të shëndetshme të kolesterolit.

Sa kohë duhet për të parë efektet?

Nëse hani arra në baza të rregullta, mund të filloni të shihni efektet në nivelet e kolesterolit në 4 javë.

Çokollatë të errëta

Çokollata e zezë është bërë me kakao që është e mbushur me polifenole dhe flavonoide. Këto dy komponime janë një fuqi e efekteve antioksiduese dhe anti-inflamatore. Për shkak të kësaj, çokollata e zezë mund të zvogëlojë nivelet e triglicerideve. Kjo mund të çojë në ulje të LDL dhe rritje të numrit të HDL ose kolesterolit të mirë.

Sa çokollatë e zezë duhet të hani për nivele të shëndetshme të kolesterolit

Çokollata e zezë përfiton shëndetin tuaj nëse konsumohet me moderim (30 deri në 60 gram në ditë). Unë gjithmonë i këshilloj klientët e mi të zgjedhin konsumin e moderuar, sepse çokollata e zezë mund të përmbajë shumë sheqerna dhe yndyrna të ngopura që mund të shkaktojnë probleme shëndetësore.

Sa kohë duhet për të parë këto efekte?

 Javë 2.

Kanellë

Ashtu si çokollata e zezë, kanella përmban veti antioksiduese dhe anti-inflamatore që mund të reduktojnë kolesterolin total dhe LDL duke ulur nivelet e triglicerideve.

Sa kanellë duhet të hani

Ju këshilloj të hani 1.5 gram kanellë në ditë për nivele të shëndetshme të kolesterolit.

Sa kohë duhet për të parë këto efekte?

6 të 8 javë.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin