SI ËSHTË E KEQ PËR TRUPIN TË NGRËNI NË NATË VËN

SI ËSHTË E KEQ PËR TRUPIN TË NGRËNI NË NATË VËN

) Cilat janë mendimet tuaja për studimin/gjetjet?

Sipas mendimit tim, njerëzit duhet të rimendojnë ushqimin në mesnatë nëse duan të rrisin jetëgjatësinë.

2) Pse ngrënia më herët është një alternativë më e mirë për trupin?

Të hash më herët, veçanërisht dietat e ngarkuara me karbohidrate dhe ushqime të lehta mund të përmirësojnë rregullimin e duhur të sheqerit në gjak. Si rezultat, ju reduktoni rrezikun e prekjes nga diabeti dhe prediabeti.

3) Si ndikon negativisht ngrënia e mëvonshme në trup/i bën njerëzit të plaken më shpejt?

Hulumtimet tregojnë se njerëzit, veçanërisht me receptorin e gjenit të melatoninës, mund të ndryshojnë nivelet e sheqerit në gjak kur hanë para gjumit. Hormoni i melatoninës kontrollon ciklin gjumë-zgjim dhe prodhimi i tij rritet drejt natës. Ndërsa hormoni është i shkëlqyeshëm për stimulimin e gjumit, ai mund të prishë lirimin e insulinës dhe të prishë glukozën në gjak.

4) A ka ndonjë gjë tjetër që dëshironi të shtoni? Faleminderit!

Metabolizmi i trupit në përgjithësi është më i ulët gjatë natës për shkak të aktiviteteve të kufizuara. Ushqimi vonë vetëm do të përkeqësojë metabolizmin për shkak të tretjes së dobët, gjë që mund të shkaktojë rreziqe për sëmundje pasi trupi mund të mos shpërndajë siç duhet lëndët ushqyese siç kërkohet. Unë gjithmonë i këshilloj klientët e mi që të hanë shëndetshëm, më herët, dhe të flenë pa alarme për snacking, të cilat në masë të madhe prishin modelet e tyre të gjumit.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Shëndetësia