Oferta për shtëpi të sigurt - Arti i shtëpive të rrokullisura

Oferta për shtëpi të sigurt - Arti i shtëpive të rrokullisura

Shkruar nga: Kyle McCorkel, pronar

Unë jam Kyle McCorkel, themelues dhe pronar i Ofertë për shtëpi të sigurt, një kompani marketingu që është e specializuar në gjetjen e marrëveshjeve të pasurive të paluajtshme jashtë tregut. Ne blejmë dhe mbajmë, kthejmë dhe tregtojmë prona me shumicë, duke ndihmuar pronarët aktualë të dalin nga vështirësitë financiare dhe duke i kthyer ato prona për të siguruar strehim të sigurt dhe të përballueshëm për blerësit ose qiramarrësit. 

Historia e themeluesit

Me të vërtetë fillova të hedh bazat për Ofertën e Shtëpisë së Sigurt në kolegj. Unë u diplomova në Inxhinieri Industriale, por u diplomova në Sipërmarrje dhe Biznes. Në të vërtetë, zgjedhja ime origjinale e karrierës mund të shihet si sigurimi i parave për pasionin tim të vërtetë – të posedoj biznesin tim. 

Si konsulent inxhinierik, kam udhëtuar për 95% të punës sime. Doja të krijoja një familje dhe e dija që nuk doja të kaloja kaq shumë kohë larg shtëpisë. Ndërsa fillova të kërkoja një punë të re në të njëjtën fushë, u bë e qartë për mua shpejt se të gjitha punët dukeshin të tmerrshme. Ndoshta nuk kërkonin aq shumë udhëtime, por vetë puna nuk ishte më tërheqëse. Nuk ishte një arsye për t'u ngritur nga shtrati në mëngjes. 

Flamuri i kuq më i shndritshëm për mua ishte ndjenja se puna ime ishte një sakrificë. Në vend që të isha mirënjohës për mënyrën e jetesës që i ofronte familjes sime, ndjeva se puna ime po bënte që unë dhe familja ime të sakrifikonim për të. Nuk ka asgjë më të rëndësishme se familja, dhe kur puna ime filloi të bëhej më shumë një mënyrë jetese që nuk funksiononte për ne, e dija se diçka duhej të ndryshonte. Më hollësisht, fillova të ndihesha i mërzitur, jo i angazhuar dhe jo më i emocionuar për punën. Në çdo industri, do të ketë qetësi dhe monotoni, por kur e kisha të pamundur të shikoja pamjen e përgjithshme të asaj që po bëja dhe të ndjeja të paktën një nivel emocioni. Thjesht nuk ishte më për mua. Doja të prisja diçka tjetër përveç pushimeve. 

Më kujtohet saktësisht momenti kur ato ndjenja u bënë pika e fundit. Unë udhëtoja të hënën-e enjten ose të premten çdo javë. Kisha disa vite që isha i martuar dhe kishim filluar të flisnim për krijimin e një familjeje. Tashmë kisha filluar të kultivoja farën e dyshimit që kisha për punën dhe karrierën time, duke e ditur se kaq shumë udhëtime nuk ishin të qëndrueshme për nivelin e angazhimit që dëshiroja të kisha me familjen time.  

Po kthehesha në shtëpi në Harrisburg nga Çikago një natë të premte, dhe moti diktoi që të gjitha fluturimet të ndaloheshin. I lagur dhe i lodhur, më në fund gjeta një hotel në orën 2:00 të mëngjesit. Tre orë më vonë, në orën 5:00, më duhej të zgjohesha për të rezervuar një fluturim për në shtëpi. Më pas, në më pak se 48 orë, do të isha sërish në ajër për punën e radhës të konsultimit. Jeta ime shoqërore ishte zhdukur, nuk arrita ta shihja kurrë gruan time dhe po jetoja një jetë që nuk e kisha imagjinuar kurrë. 

Siç thashë, fillova të hedh farat për të zotëruar biznesin tim në kolegj. Puna që urreja u bë uji dhe dielli që ato fara duheshin për të hedhur rrënjë. Për të vazhduar me metaforën e kopshtarisë, nuk isha gati të lija punën time të përditshme përpara se të shihja disa fryte të punës sime. Ishte shumë e rëndësishme për mua dhe gruan time që të kishim një plan. Ne ndërruam të gjitha financat dhe buxhetin tonë për të jetuar vetëm nga paga e saj. Jetonim nën mundësitë tona dhe e paguanim të gjithë rrogën time si fond emergjence. Ne donim të dinim se nëse sipërmarrjet e mia dështonin, ne do të ishim ende në gjendje të paguanim hipotekën. Sapo presioni u shua, ishte shumë më e lehtë të përqendroja energjinë time në ndërtimin e biznesit tim kundrejt vetëm pagesës së faturave. Koha ndërmjet incidentit në Çikago dhe të qenit me kohë të plotë në investimin e pasurive të paluajtshme ishte pesë vjet. 

Sfidat

Në pjesën më të madhe, mendoj se sfidat e tregut janë mundësi biznesi për mua. Nuk është sekret që kemi të bëjmë me mungesë banesash. Procedurat e burokracisë qeveritare dhe dekretet lokale për zonimin po e bëjnë shumë të vështirë dhe shumë të kushtueshëm fillimin e ndërtimeve të reja. Sigurisht, ka mungesa të zinxhirit të furnizimit, por ne po fillojmë t'i shohim ato të kthehen në rrugën e duhur, dhe megjithatë, thjesht nuk ka aq shumë ndërtime, sepse qeveria nuk do të dalë nga rruga. 

Kjo bëhet një mundësi për ne, sepse ne synojmë të rifusim në treg shtëpitë ekzistuese. Si përgjithësim, shtëpitë me të cilat punojmë janë të rrënuara. Pronarët e tyre ndoshta janë nën ujë mbi to, u detyrohen taksat ose janë të paaftë për mirëmbajtjen e tyre. Në pjesën më të madhe, kompania ime u bën të ditur këtyre njerëzve se ne mund të jemi një opsion për ta për të dalë nga barra e shtëpisë së tyre. 

Pasi të kemi shtëpinë, ne ose e rregullojmë për ta marrë me qira vetë ose e kthejmë atë. Nëse këto opsione nuk janë fitimprurëse për ne në mënyrë specifike, ne ia tregtojmë ato me shumicë një blerësi që i sheh ato si një mundësi. Këto janë shtëpi që përndryshe nuk do ta shihnin tregun. Tarifat e agjentëve, nevoja për të pastruar shtëpinë dhe koha janë të gjitha çështje urgjente për pronarët e shtëpive që ne ndihmojmë. Ne i hoqëm të gjitha ato barriera dhe i ofrojmë një zgjidhje të mirë problemit të tyre urgjent. 

Një sfidë tjetër e qeverisë është kodi aktual tatimor. Ndërsa unë nuk kam gjetur një zgjidhje të mirë për këtë, përveç një kandidati të palës së tretë, ajo vazhdon të dëmtojë industrinë e rrokullisjes. Për shkak të natyrës së industrisë, rrokullisjet priren të duken sikur jemi "të pasur" kur qeveria shikon deklaratat tona tatimore. Ne kemi një fluks të vazhdueshëm parash dhe asetesh, dhe qeveria i sheh ato si shenja të dollarit. Për shkak të kësaj, shumë rrëshqanorë të mundshëm janë të dekurajuar nga biznesi, duke rrënjosur më tej problemin e mospasjes së strehimit të sigurt dhe të përballueshëm. Nëse nuk kemi njerëz të gatshëm dhe të aftë për të rregulluar lagjet, lagjet nuk do të rregullohen. Nuk do të ketë as inventar në treg.  

Përveç sfidave të qeverisë dhe tregut, ne jemi gjithashtu relativisht një biznesit të vogël në krahasim me shumë kompani që reklamojnë në TV dhe tabela. Ne shpesh thirremi në të njëjtën kohë me këto kompani të tjera dhe e kemi të vështirë të konkurrojmë kundër tyre fillimisht. Ata mund të hyjnë dhe të bëjnë oferta shumë më të larta se ne, por shkalla e mbylljes së tyre është mizore. Ata mund t'i thonë një pronari të shtëpisë se do t'i paguajnë 20 mijë dollarë më shumë se ne, por kur nuk mund të gjejnë një blerës me atë çmim, ata ndërpresin komunikimin ose thjesht kthehen dhe prishin kontratën e tyre. Megjithatë, ne kemi një normë mbylljeje 100%. Ne mund të mos jemi në gjendje të ofrojmë aq shumë, por mund të premtojmë me 100% siguri se do të mbyllemi dhe me shumë më pak sfida se djemtë e tjerë. Unë kurrë nuk bëj një ofertë që nuk mund ta mbështes me garanci.  

MUNDËSITË

Mundësia jonë më e madhe dhe emocionuese është gjendja e tregut të sotëm. Furnizimi me banesa është në nivel të ulët. Njerëzit kanë nevojë për strehim të sigurt dhe të përballueshëm. Qeveria nuk po e bën më të lehtë për zhvilluesit që të ofrojnë ndërtime të reja. Këtu kemi hyrë. Ka kaq shumë pronarë shtëpish që duan të largohen nga investimi i tyre. Qoftë për shkak të zhvendosjes, shëndetit ose çështjeve monetare, ata thjesht nuk mund të vazhdojnë me mirëmbajtjen ose pagesat. 

Megjithatë, shumë herë, ose gjendja e këtyre shtëpive dikton se ato nuk do të dilnin mirë në treg ose pronarët nuk kanë kohën e nevojshme për të listuar, negociuar dhe pritur për t'u vendosur. Kështu që shpesh ata ndihen të mbërthyer dhe përfundojnë duke mbajtur shtëpinë e tyre dhe duke humbur para muaj e pas muaji e vit pas viti. Megjithatë, kur ne i bëjmë të ditur se ka një mundësi tjetër, që ne jemi në gjendje t'i ndihmojmë ata të dalin nga situata e tyre, ne jemi në gjendje ta vendosim atë shtëpi në gjendje të qëndrueshme, të sigurt dhe të ofrojmë më shumë strehim për blerësit ose qiramarrësit. 

Mundësia tjetër është shfaqja e teknologjisë dhe mjeteve që e bëjnë më të lehtë për personin mesatar të mësojë për vlerat e banesave dhe të shohë se çfarë është në dispozicion pa një sekser. Agjentët janë pak më shumë se portierë për MLS - dhe ata kushtojnë shumë për këtë akses. Për më tepër, njerëzit po mësojnë se listimi me një agjent është thjesht shumë i shtrenjtë. Në vetëm një shtëpi me vlerë prej 250,000 dollarësh, agjenti i listimit fiton 15,000 dollarë. Me mjete si Zillow dhe Redfin, edhe MLS nuk ia vlen atë çmim. Pronarët e shtëpive mund të listojnë shtëpinë e tyre edhe për 10,000 dollarë më pak dhe prapë të dalin me më shumë para sesa nëse do të kishin punësuar një agjent. Këto mjete po e bëjnë tregun më likuid dhe më të aksesueshëm. Njerëzit po mësojnë mënyra më të mira për të bërë vetë biznes. 

Këshillë

Këshilla më e mirë që mora ishte nga një libër i quajtur Miti E Rivizituar nga Michael E. Gerber. Libri tregon se si të organizoheni dhe t'i jepni biznesit tuaj shansin më të mirë për të pasur sukses. Ai përshkruan rëndësinë e krijimit të një grafiku organizativ (org), krijimit të një SOP (procedurë standarde të funksionimit) për çdo pozicion brenda atij grafiku organizativ dhe më pas gjetjes së njerëzve të duhur për të plotësuar ato role. Shkurtimisht, ai mbron delegimin e përgjegjshëm. 

Shumë pronarë biznesesh përpiqen të plotësojnë të gjitha rolet vetë, duke shkaktuar gabime, zhgënjim dhe në fund të fundit, djegie. Pasi të plotësohen këto PSV, pronari i biznesit duhet të reflektojë me të vërtetë për veten, personalitetin e tyre dhe pikat e forta dhe të dobëta. Cila është realisht puna që duan të bëjnë dhe a janë ata vërtet personi më i mirë për atë punë? 

Rrjetëzimi u lejon këtyre pronarëve të bizneseve të ndërveprojnë dhe të njohin profesionistë të tjerë në fushën e tyre, të cilët ose mund të ndihmojnë në plotësimin e roleve ose t'i drejtojnë ata në drejtimin e njerëzve që munden. Unë kurrë nuk supozoj se tashmë i di të gjitha ose jam gjithmonë personi më i mirë për të gjitha punët. Mezi pres të mësoj procedura, teknika dhe metoda të reja ndërsa bota dhe tregu ndryshojnë. Më pëlqen të punoj dhe të flas me të gjitha llojet e njerëzve me aftësi shumë të ndryshme nga të miat, të cilët mund të më komplimentojnë mua dhe biznesin për ta bërë atë sa më mirë që mund të jetë. 

Më të rejat nga Business News

Mjete Kuzhine Midnight

Emri i biznesit dhe çfarë bëjmë në mjetet e kuzhinës në mesnatë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë inovativë

WildWash

Emri i biznesit dhe çfarë bën Biznesi ynë, WildWash, i themeluar nga Andrew dhe Jane Cooper, është i specializuar