Si ndihmon vaji CBD, CBD aktual dhe CBD oral me inflamacionin?

Si ndihmon vaji CBD, CBD aktual dhe CBD oral me inflamacionin?

A funksionon CBD për inflamacionin? Vetitë e tij anti-inflamatore reduktojnë ndjeshëm inflamacionin. Ky artikull thekson përdorimin e vajit CBD, CBD aktuale dhe CBD orale për inflamacion.

 Lëndimet e trupit ose infeksionet rezultojnë në inflamacion, akut ose kronik. Akut është afatshkurtër, ndërsa inflamacioni kronik zgjat për periudha të gjata. Kur ndodh inflamacioni, ai dëmton indet dhe rrit stresin oksidativ. Këto të fundit shkaktojnë dëme të mëtejshme në trup, si humbja e funksionit të proteinave, shkaktojnë akumulimin e tepërt të yndyrës dhe modifikimin e ADN-së. CBD, një përbërës jo psikoaktiv, redukton inflamacionin. Rritja e radikaleve të lira rezulton në inflamacion kronik. CBD parandalon një rritje të radikalëve të lirë duke minimizuar kështu inflamacionin. Një pacient nuk ka nevojë për recetën e mjekut për medikamente anti-inflamatore. CBD është testuar terapeutikisht dhe është gjetur të jetë një ilaç i mirë natyror për inflamacionin për shkak të veprimit të tij antioksidues dhe anti-inflamator. Ky artikull diskuton se si vaj CBD, tematikat dhe CBD orale e përmbush këtë qëllim.

Si ndihmon vaji CBD me inflamacionin?

Inflamacioni kronik është shkaku kryesor i sëmundjeve inflamatore si artriti. Barnat steroide dhe josteroide përdoren për të shtypur ndërmjetësuesit pro-inflamator. Sidoqoftë, ilaçet kanë efekte anësore të padëshiruara si acarim gastrik, skuqje të lëkurës dhe më shumë. De Almeida & Devi (2020) tregoi se CBD synon receptorin CB1 ku bllokon dhimbjen. Studimi i mësipërm deklaroi se vaji CBD është metoda më e mirë e administrimit të CBD në trajtimin e inflamacionit. Sipas Pazos etj. (2013),  CBD është unike në trajtimin e inflamacionit sepse parandalon stresin oksidativ përmes CB2. CBD është jopsikotike, që do të thotë se funksionon pa e bërë një person të lartë. Efektet anti-inflamatore ndihmojnë CBD të marrë pjesë në procese të ndryshme psikologjike. Vaji CBD është injektuar me CBD për të trajtuar inflamacionin. Sipas Van Dolah (2019), kur merrni vaj CBD, ai funksionon si një qetësues natyral i dhimbjes. Ai lidhet me receptorët endokannabinoid për të parandaluar shkaktarët që shkaktojnë inflamacion. CBD është i mirënjohur për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme, një prej tyre janë kushtet e dhimbshme siç janë çrregullimet inflamatore të kyçeve. Sapo vaji CBD të hyjë në qarkullimin e gjakut, ai bllokon rrugët e dhimbjes. Mlost etj. (2020) zbuloi se CBD trajton osteoartritin dhe sëmundjet e autoimunitetit. Studimi i mësipërm gjithashtu vuri në dukje se vaji CBD dëmton përparimin e ënjtjes dhe dhimbjes dhe përmirëson cilësinë e jetës. Vaji CBD mund të pengojë pengesën e trurit. Vajrat përthithen shpejt dhe ofrojnë lehtësim të shpejtë.

Si ndihmon CBD Oral me Inflamacionin?

Ndryshe nga Aktualitet CBD të cilat funksionojnë nga jashtë, CBD orale funksionon brenda trupit. Përdoruesit e CBD preferojnë Aktualitet CBD pasi është më e lehtë të aplikohet. Për sa i përket biodisponibilitetit, topikët absorbohen ngadalë, duke marrë më shumë kohë përpara se të prodhojnë efektet e pritshme. CBD orale ka efekte më të qëndrueshme. Produktet orale vijnë në forma të ndryshme, të tilla si pilula dhe çamçakëz. Për shembull, nëse gëlltitni pilula, kaloni përmes metabolizmit të kalimit të parë. Pasi të përthithet në qarkullimin e gjakut, sistemi endokannabinoid dhe receptorët mundësojnë që CBD të qarkullojë në të gjithë trupin për të kryer procesin fiziologjik. Oralet CBD gjithashtu vijnë në llak oral dhe menaxhojnë më mirë dhimbjet kronike.

Krahasuar me avullimin, spërkatësit CBD kërkojnë një kohë të gjatë për të punuar, duke ofruar lehtësim afatgjatë pasi të përthithen. Ndërsa bëni një blerje, kërkoni llak cilësor oral nga kompani me reputacion. Spraji oral më i mirë i rekomanduar është Vitality CBD. Produkti është me spektër të gjerë me zero THC. Bruni etj. (2018) tha se kombinimi i kanabinoideve ndihmon në zbutjen e dhimbjes dhe inflamacionit.

 Si ndihmon Cbd transdermal me inflamacionin?

Sipas Thapa etj. (2018), CBD topikal përmban veti anti-inflamatore për trajtimin e dhimbjes dhe reduktimin e inflamacionit. Sipas Cui et al. (2020), Prevalenca e artritit në SHBA është e lartë, duke qenë se rreth 50 milionë vuajnë nga kjo sëmundje. Studimi i mësipërm vuri në dukje gjithashtu se prevalenca parashikohet të jetë 67% deri në vitin 2030. Proteinat e bashkimit të injektueshme përdoren si një trajtim për artritin. Megjithatë, ajo vjen me efekte anësore negative. Kanabisi është përdorur si ilaç kundër dhimbjeve që nga kohërat e lashta. CBD përdoret më shumë se komponimet e tjera pasi është jo psikoaktive. Perez etj. (2022) vuri në dukje se Aktualitet CBD dhe CBD specifike transdermale përmbajnë aktivitet anti-inflamator që redukton dhimbjen dhe inflamacionin. Ndryshe nga topikalet e tjera, transdermali depërton në lëkurë përmes shtresave të epidermës dhe dermës. Studiuesit kanë rritur interesin e tyre për lindjen transdermale pasi është rruga më e mirë që sjell disa përfitime. Stella etj. (2021) deklaroi se rruga transdermale siguron shpërndarje të qetë të CBD, përmirëson biodisponueshmërinë terapeutike dhe përmirëson pajtueshmërinë e pacientit. CBD tropical gjithashtu ndihmon me neuropatitë inflamatore. Dhimbja e neuropatisë është trajtuar duke përdorur terapi të sjelljes, masazh dhe produkte bimore janë forma të tjera trajtimi.

përfundim

Njerëzit përdorin mënyra të ndryshme për të trajtuar dhimbjen dhe inflamacionin. Për shembull, konsumimi i yndyrave të shëndetshme, menaxhimi i stresit dhe sigurimi i një diete natyrale mund të rrisë imunitetin dhe të parandalojë infeksionet. Sidoqoftë, CBD trajton sëmundje të ndryshme, duke përfshirë dhimbjen dhe inflamacionin. Ai vjen në forma të ndryshme, si vaj, ushqimor dhe aktual. CBD është e ligjshme, kështu që nuk keni asnjë arsye për të mos e përdorur atë për të luftuar inflamacionin. Të gjithë kanë nevojë për një mentalitet të shëndetshëm dhe paqësor. Kjo mund të arrihet duke përdorur produktet CBD. CBD është produkti për ju nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë natyrale për të lehtësuar dhimbjen dhe inflamacionin. Vaji CBD do të funksionojë më shpejt, duke ndihmuar një person të fitojë lehtësim inflamator maksimal. CBD është i sigurt dhe efektiv për të gjithë. Është e natyrshme, e lirë dhe e disponueshme në treg. Ju nuk keni nevojë për recetë të mjekut për dhimbje. Kërkoni trajtim pa recetë për të trajtuar të gjitha kushtet mjekësore që mund të çojnë në inflamacion. Filloni me një dozë të ulët përpara se të kaloni në doza të larta. Është gjithashtu e rëndësishme të sigurohet që produktet CBD të etiketohen me saktësi për të shmangur rreziqet e konsumimit të produkteve që mund të përmbajnë një sasi të lartë të CBD.

Referencat

Bruni, N., Della Pepa, C., Oliaro-Bosso, S., Pessione, E., Gastaldi, D., & Dosio, F. (2018). Sistemet e shpërndarjes së kanabinoidit për trajtimin e dhimbjes dhe inflamacionit. Molecules, 23 (10), 2478.

Cui, A., Li, H., Wang, D., Zhong, J., Chen, Y., & Lu, H. (2020). Studime të bazuara në popullatë, prevalenca globale, rajonale, incidenca dhe faktorët e rrezikut të osteoartritit të gjurit. Mjekësia Eklinike, 29, 100587.

De Almeida, DL dhe Devi, LA (2020). Shumëllojshmëria e objektivave molekularë dhe rrugëve sinjalizuese për CBD. Pharmacology Research & Perspectives, 8(6), E00682.

Mlost, J., Bryk, M., & Starowicz, K. (2020). Kanabidioli për trajtimin e dhimbjes: Fokusimi në farmakologjinë dhe mekanizmin e veprimit. International Journal of Molecular Sciences, 21 (22), 8870.

Pazos, MR, Mohammed, N., Lafuente, H., Santos, M., Martínez-Pinilla, E., Moreno, E., … & Martínez-Orgado, J. (2013). Mekanizmat e neurombrojtjes së kanabidiolit në derrat e porsalindur hipoksiko-ishemik: Roli i receptorëve 5HT1A dhe CB2. Neuropharmacology, 71, 282-291.

Perez, E., Fernandez, JR, Fitzgerald, C., Rouzard, K., Tamura, M., & Savile, C. (2022). Vlerësimi in vitro dhe klinik i kanabigerolit (CBG) i prodhuar nëpërmjet biosintezës së majave: një kanabinoid me një gamë të gjerë vetive anti-inflamatore dhe përforcuese të shëndetit të lëkurës. Molekulat, 27 (2), 491.

Stella, B., Baratta, F., Della Pepa, C., Arpicco, S., Gastaldi, D., & Dosio, F. (2021). Formulimet dhe sistemet e shpërndarjes së kanabinoidit: Opsionet aktuale dhe të ardhshme për të trajtuar dhimbjen. Droga, 81 (13), 1513-1557.

Thapa, D., Cairns, EA, Szczesniak, AM, Toguri, JT, Caldwell, MD dhe Kelly, ME (2018). Kanabinoidet Δ8THC, CBD dhe HU-308 veprojnë nëpërmjet receptorëve të veçantë për të reduktuar dhimbjen dhe inflamacionin e kornesë. Kërkimi i kanabisit dhe kanabinoidit, 3 (1), 11-20.

Vandolah, HJ, Bauer, BA, & Mauck, KF (2019, shtator). Udhëzues klinikësh për vajrat e kanabidiolit dhe kërpit. Procedurat e Klinikës Mayo (Vol. 94, Nr. 9, fq. 1840-1851). Elsevier.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të fundit nga CBD