Si nevoja për të ndihmuar shoferët e përditshëm u kthye në një biznes global

Si nevoja për të ndihmuar shoferët e përditshëm u kthye në një biznes global

Ju ndoshta keni dëgjuar shumë histori të suksesshme biznesi që kanë filluar në një garazh, si Apple, Amazon, Google. Ky është ndoshta vendi i përsosur për të zëvendësuar hapësirën e duhur të zyrës për startup-et. Ishte një vend pune i domosdoshëm për krijuesit e zgjidhjeve inovative të automobilave – Voltas IT.

Kompania ka zhvilluar dhe përsosur pajisjen e saj diagnostikuese të automobilave të quajtur OBDeleven, duke ndihmuar drejtuesit e përditshëm të kursejnë kohën dhe paratë e tyre në diagnostikimin dhe personalizimet e automjeteve. Historia e Voltas IT filloi kur një ekip prej dy inxhinierësh automobilistikë dhe një zhvilluesi të softuerit u mblodhën për të zgjidhur kompleksitetin dhe koston e lartë të diagnostikimit të makinave.

Mundësia më e mirë e biznesit - zgjidhni problemet e klientit

Pas 10 vitesh punë në shërbime të autorizuara, në vitin 2014 themeluesit e Voltas IT themeluan një dyqan riparimi elektronik makinash. Në mënyrë që t'u shërbenin klientëve të tyre në mënyrë më të përshtatshme, ata kuptuan se si të përdorin teknologjinë wireless Bluetooth për të "biseduar" me njësitë e kontrollit të makinës nëpërmjet një smartphone në vend të një kompjuteri diagnostikues. Kështu u zhvillua OBDeleven, duke e bërë punën jo vetëm më të përshtatshme, por edhe më të shpejtë.

“Nevoja për të zhvilluar një zgjidhje të tillë ishte një kurs i natyrshëm për ne, pasi ne thjesht donim t'i bënim proceset më efikase dhe më të besueshme gjatë përshtatjes dhe rikonstruksionit të pjesëve në makinat e përdorura. Kjo pajisje e vogël Bluetooth na lejoi të kryenim diagnostifikim të plotë dhe të aktivizonim veçori të reja, si dhe të përshtatnim pjesët e reja të automjeteve ose të monitoronim sistemet e makinave shpejt dhe me lehtësi, "tha Edvardas Astrauskas, Shefi Ekzekutiv (CEO) i Voltas IT.

 “Ndërsa ne e përdorëm ekskluzivisht në fillim, më vonë kuptuam vlerën që mund t'u sillte edhe të tjerëve, kështu që vendosëm t'ia jepnim klientëve tanë potencialë duke i lejuar ata të kryejnë punën vetë,” shtoi Astrauskas.

Pajisja ka rritur me shpejtësi popullaritetin e saj në mesin e entuziastëve të makinave, të cilët e rekomandonin atë për të mësuar të tjerët në forumet e automobilave dhe rishikimet e videove në Youtube. Së bashku me popullaritetin e produktit, kompania filloi gjithashtu të rritet me shpejtësi. Si rezultat, Voltas IT u shpërblye si kompania teknologjike me rritje më të shpejtë në Evropën Qendrore 2019 në Deloitte Technology FAST 50.

Sot OBDeleven tashmë ka më shumë se 2 milion automjete të lidhura me të. Çdo ditë një mijë përdorues të rinj shkarkojnë aplikacionin.

Ofroni një produkt të jashtëzakonshëm

Për të qenë i suksesshëm në tregun global, nuk mjafton të ofrosh një produkt të ri, ai duhet të jetë vërtet i jashtëzakonshëm dhe të sjellë vlerë për klientët.

Ndërsa shumë skanerë në treg ofrojnë funksione të thjeshta diagnostikimi, OBDeleven përveç diagnostikimit lehtësisht të aksesueshëm të nivelit të shitësve ofron gjithashtu funksione kodimi të përgatitura paraprakisht - të quajtura Aplikacionet me Një Klik. Ato ndihmojnë përdoruesit të aktivizojnë ose çaktivizojnë funksione të ndryshme në makinat e tyre duke eliminuar nevojën për njohuri të avancuara të automobilave dhe duke kursyer kohën dhe paratë e tyre në personalizimet e automjeteve.

Këto funksione të para-programuara veprojnë si një zgjidhje e thjeshtë për ata që nuk kanë kohë, interes, apo edhe njohuri për kodimin brenda një automjeti dhe përmirësojnë një makinë në një moment, duke aktivizuar funksione të ndryshme të fshehura, ose duke çaktivizuar diçka që mund të shqetësojë një shofer. siç është funksioni Auto Start/Stop.

Qoftë nëse kjo do të ishte rikonstruksioni i pjesëve pas tregut, si sensorët e parkimit dhe kontrolli i lundrimit, përshtatja e pamjes së makinës duke ndryshuar dridhjen e dritës, ose temën e kabinës, ose rregullimi i mirë i performancës duke rregulluar bllokimin elektronik të diferencialit, gjithçka mund të të bëhet me aplikacionet me një klikim.

Një tjetër pikë kryesore e shitjes së OBDeleven është se pajisja përshtatet lehtësisht në xhepin e një përdoruesi, që do të thotë se funksionaliteti i softuerit profesional mund të bartet kudo.

“Duke zhvilluar pajisjen që mund të zëvendësonte pajisjet e mëdha dhe komplekse, na u desh të përballeshim me disa sfida ndërsa kombinonim zgjidhjet e dizajnit të prodhimit me porosi dhe funksionalitetin e jashtëzakonshëm të softuerit në një vegël të vogël miqësore dhe me cilësi të lartë,” shtoi Astrauskas.

Gjenerata e parë e produktit u prodhua në Kinë dhe mbështeti vetëm pajisjet Android dhe automjetet e Grupit Volkswagen, pasi klienti filloi të kërkonte më shumë mbështetje për sistemin operativ dhe më shumë marka makinash për t'u shtuar në listën e automjeteve të mbështetura, gjenerata e ardhshme OBDeleven u zhvillua në Lituani. duke ndjekur standardet më të larta të prodhimit dhe në gjendje të përmbushë më shumë nevojat e klientëve.

Pajisja OBDeleven u njoh si një nga modelet kryesore në "Çmimin Evropian të Dizajnit të Produkteve" 2020, si dhe është vlerësuar me Argjend në konkursin A' Design Award në Aksesorët e Automobilave.

Cilësia është prioritet

Për të ofruar cilësinë më të mirë dhe aksesin në të dhënat më të fundit të makinave të prodhuesve, Voltas IT nënshkroi marrëveshjen zyrtare me Volkswagen AG Worldwide dhe BMW në Amerikën e Veriut.

“Ishte një proces i gjatë dhe kërkonte shumë dokumentacion. Por ia vlejti. Për shembull, kur Volkswagen AG prezantoi ndryshime të reja sigurie që kufizojnë aksesin në modelet më të reja. Ne ishim në gjendje t'i merrnim këto kërkesa nga prodhuesit dhe duke i përmbushur ato OBDeleven u bë mjeti i parë diagnostikues i palëve të treta që lejon aksesin në modelet më të fundit të Grupit Volkswagen” – komentoi CEO.

Për të ruajtur softuerin inovativ, është e rëndësishme jo vetëm të mbash teknologjinë më të fundit, por edhe të përshtatesh me nevojat në ndryshim të klientëve duke përmirësuar vazhdimisht produktin.

“Klientët janë gjyqtarët tanë cilësorë dhe kritikë të vlefshëm. Pasi filluam të merrnim shumë kërkesa dhe reagime prej tyre, vendosëm të krijojmë një forum të dedikuar OBDeleven ku më shumë se 40 000 entuziastë tani diskutojnë me njëri-tjetrin dhe plotësojnë kërkesat e zhvillimit të produktit, të cilat ne mbledhim dhe përpiqemi t'i përmbushim në përputhje me rrethanat. mundësitë tona,”- ndan Astrauskas.

Mbani të gjithë të motivuar

Klientët e lumtur janë rezultat i një ekipi të motivuar pas produktit. Ndoshta sekreti i suksesit të Voltas IT është fakti se tre themeluesit janë gjithmonë të pranishëm në industrinë e automobilave, duke punuar në makina gjatë gjithë karrierës së tyre. Dhe edhe sot, kur kompania ka më shumë se 70 punonjës, themeluesit po punojnë në zgjidhje inovative të automobilave së bashku me ekipin.

"Vizioni ynë është të zhvillojmë teknologji inovative të automobilave dhe të zbulojmë mundësitë përfundimtare të automjetit me një ambicie për të mbështetur të gjitha markat e makinave dhe për t'u bërë # 1 në industrinë e softuerit të automobilave, prandaj është e domosdoshme të kesh licenca zyrtare dhe të fitosh besim në industrisë”, tha Edvardas Astrauskas, Kryeshefi Ekzekutiv (CEO) i Voltas IT.

OBDeleven – YouTube

Lidhja në faqen e internetit të kompanisë: https://bit.ly/3XCJ1VS

Lidhja në faqen e internetit të produktit: https://bit.ly/3HcdfJZ

Më të rejat nga Business News