Si të bëni vaj CBD në shtëpi (Vaj CBD DIY)

Si të bëni vaj CBD në shtëpi (Vaj CBD DIY)

Dëshironi të bëni vetë vajin tuaj CBD DIY dhe nuk dini si ta bëni? Ky blog diskuton fakte rreth vajit CBD, vajit të kërpit dhe THC dhe prodhimit të vajit CBD.

Më shumë njerëz po bien në dashuri me përfitimet që vaji CBD po u jep përdoruesve të tij. Për më tepër, shumica e njerëzve janë të interesuar të bëjnë vaj CBD por nuk di si ta bëjë. Kjo është arsyeja pse në këtë artikull, ne mund t'ju ofrojmë këshilla se si mund të bëni vetë vajin tuaj CBD në shtëpi. Ju mund të përdorni vajin CBD në ushqim, pije, salva, apo edhe vetëm. Është shumë e lehtë për të bërë vaj CBD në shtëpi. CBD është një përbërës në bimën e kërpit dhe marihuanës. Njihet gjithashtu si kanabidiol. Ky përbërës u jep konsumatorëve një efekt relaksues, ndryshe nga THC. THC është gjithashtu një kanabinoid në bimët e përmendura. Megjithatë, ajo ka efekte psikoaktive që e bëjnë njeriun të lartë.

Fakte rreth vajit CBD

vaj CBD prodhimi përfshin ngrohjen e kanabisit në temperatura të ulëta. Komponimet CBD dhe THC janë hidrofobike. Kjo do të thotë se ata nuk janë tretës uji. Megjithatë, avantazhi është se ato janë të tretshme në yndyrë dhe lidhen me molekulat e acideve yndyrore.

Disa vajra përdoren në prodhimin e vajit CBD. Megjithatë, më të zakonshmet janë vaji i kokosit dhe vaji i ullirit. Kjo për shkak se ato janë të shijshme dhe ushqejnë lëkurën në mënyrë që të mund të gëlltiten nga goja ose edhe të aplikohen në mënyrë topike. Një arsye tjetër është se ato përmbajnë veti anti-mykotike dhe anti-bakteriale. Këto veti ndihmojnë në zgjatjen e jetëgjatësisë së vajit CBD.

Vaj CBD, vaj kërpi ose THC

Është zgjedhja juaj dhe varet nga ju që të vendosni se çfarë dëshironi të përfshini në vajin tuaj CBD. Megjithatë, varet edhe nëse produkti është i ligjshëm në shtetin tuaj apo jo. Për më tepër, zgjedhja juaj përcaktohet gjithashtu nga efektet që dëshironi të përjetoni pasi ato kanë efekte të ndryshme. Pojic etj. (2014) deklaroi se vaji i marihuanës ka përbërje THC dhe CBD.

Sipas McCall & Chris (2015), THC ka veti më të fuqishme të dhimbjes dhe lehtësimit të ankthit se çdo kanabinoid tjetër. Vaji që prodhohet me THC dhe CBD është më i fuqishëm dhe ka shumë përfitime sesa vaji i bërë vetëm nga CBD ose THC. Kjo për shkak se ka një efekt entourage, ku komponimet plotësojnë punën e njëri-tjetrit.

Bërja e vajit CBD

Kjo recetë ka nevojë për kanabis të dekarboksiluar. Sipas Moreno etj. (2020), kanabisi i dekarboksiluar është kanabis që është ngrohur. Kjo e bën atë më të fuqishëm duke ofruar përfitime shëndetësore.

Kur ngrohni kanabisin, bëjeni në temperatura të ulëta. Kjo për shkak se bën të mundur që THCA dhe CBDA të shndërrohen plotësisht në përbërjet e tyre aktive, përkatësisht THC dhe CBD. Kur kanabisi nënnxehet ose mbinxehet, mund të shkatërrojë përbërësit aktivë.

Receta e mëposhtme përmban udhëzime që do t'ju ndihmojnë të arrini kanabisin tuaj të papërpunuar.

Përbërësit dhe aparaturat e nevojshme

 • Një filxhan kanabis i dekarboksiluar, me peshë rreth shtatë deri në dhjetë gramë.
 • Një filxhan vaj kokosi. Ju gjithashtu mund të përdorni vajin tuaj të preferuar, si vaji i ullirit. Vaji i kokosit është më i preferuari pasi ka shije të mirë dhe në temperaturën e dhomës ruan formën e tij të ngurtë.
 • Opsionale: Gramë të vogla kanabis të papërpunuar.
 • Kaldaja e dyfishtë, mundësisht nga qelqi ose çeliku inox.
 • Gështenjë.
 • Tas qelqi.
 • Një termometër.
 • Sitë me rrjetë të imët.
 • Enë magazinimi.

Directions

Para se të arrijmë te udhëzimet, nuk duhet të ngrohni kurrë vajin e kanabisit. Në këtë recetë, nxehtësia e përdorur ndihmon gjatë procesit të kanabinoidit për t'u ngjitur me vajin; meqenëse kanabisi ynë tashmë është i dekarboksiluar, ai do të nxehet në rreth dyqind gradë. Attard et al. (2018) deklaroi se temperaturat më të ulëta ndihmojnë në ruajtjen e përbërjeve aktive THC dhe CBD. Përdorni bojlerin e dyfishtë për t'u ngrohur pasi do të parandalojë mbinxehjen e kanabisit. Ju mund të monitoroni temperaturën e vajit duke përdorur një termometër në mënyrë që të mos mbinxehni ose nënnxehni vajin. Meqenëse pika e vlimit të vajrave është më e lartë, ato nuk duken të nxehta siç janë. Kjo është arsyeja pse nuk duhet të prisni që të vlojë për të kuptuar nëse është tashmë e nxehtë.

Udhëzime

 • Nëse përdorni kanabis që nuk është i dekarboksiluar, mund ta grisni në copa të vogla fillimisht. Më pas, përhapeni në një fletë pjekjeje. E vendosim në një furrë tashmë të nxehur, temperatura e së cilës është rreth 250 F. E pjekim për rreth tridhjetë minuta. Nëse sforcimi i CBD është i lartë, mund ta ngrohni atë deri në një orë. Për tendosje të balancuara, ngroheni për dyzet e pesë minuta.
 • Në tavën e poshtme të bojlerit të dyfishtë, shtoni ujë. Më pas, vendosni një filxhan vaj kokosi në krye të bojlerit të dyfishtë. E ngrohim derisa të shkrihet.
 • Në vajin e shkrirë të kokosit, shtoni rreth dhjetë gramë kanabis të dekarboksiluar. Këtu mund të shtoni kanabis të papërpunuar nëse dëshironi.
 • Ngrohni kanabisin dhe vajin në temperatura të ulëta për rreth tridhjetë deri në gjashtëdhjetë minuta. Mund ta përzieni herë pas here. Nëse e keni, mund ta kontrolloni temperaturën duke përdorur termometrin. Vazhdoni të rregulloni nxehtësinë tuaj kur është e nevojshme për të mbajtur temperaturën në 200F.
 • Vendosni një sitë dhe napë mbi një tas qelqi. Hidheni përzierjen tuaj në filtër. Më pas shtrydhni butësisht vajin e tepërt nga napë pasi të keni mbaruar derdhjen.
 • Vendoseni tashmë të tendosur vaj CBD brenda një kontejneri magazinimi. Më pas ruajeni larg nga rrezet e diellit direkte. Nëse dëshironi, mund ta vendosni edhe në frigorifer.

Mund ta përdorni vajin deri në një vit vetëm nëse nuk mykohet ose nuk prishet. Megjithatë, fuqia e tij mund të ulet.

përfundim

Vaji CBD i bërë në shtëpi mund të jetë i ndërlikuar pasi nuk e dini fuqinë e tij të saktë. Kjo është për shkak se ju mund të kryeni një test laboratorik që do t'ju ndihmojë të njihni përmbajtjen e tij THC dhe CBD. Nëse e keni blerë kanabisin tuaj nga një farmaci, ai mund të ketë një përmbajtje të njohur THC dhe CBD. Megjithatë, fuqia e tij varet nga faktorë të tillë si mosha e tenxhere, mënyra se si e ruani atë, sa kohë u dekarboksilua kanabisi dhe temperatura e përdorur. Gjithashtu, mënyra se si e bëtë vajin tuaj CBD ka rëndësi. Të gjithë këta faktorë mund të ndikojnë në përmbajtjen e THC dhe CBD. Është gjithashtu e rëndësishme të filloni dozimin në sasi të vogla të vajit CBD nëse jeni fillestar.

Referencat

Attard, TM, Bainier, C., Reinaud, M., Lanot, A., Mcqueen-Mason, SJ, & Hunt, AJ (2018). Përdorimi i lëngjeve superkritike për nxjerrjen efektive të dyllit dhe kanabidiolit (CBD) nga mbetjet e kërpit. Kulturat dhe Produktet Industriale, 112, 38-46.

Mccall, C. (2015). Momenti rritet për përdorim mjekësor të kanabisit. The Lancet, 386 (10004), 1615-1616.

Moreno, T., Montanes, F., Tallon, SJ, Fenton, T., & King, JW (2020). Nxjerrja e kanabinoideve nga kërpi (Cannabis Sativa L.) Duke përdorur tretës me presion të lartë: Një përmbledhje e opsioneve të ndryshme të përpunimit. The Journal Of Supercritical Fluids, 161, 104850.

Pojić, M., MišAn, A., Sakač, M., DapčEvić Hadnađev, T., ŠArić, B., Milovanović, I., & Hadnađev, M. (2014). Karakterizimi i nënprodukteve me origjinë nga përpunimi i vajit të kërpit. Journal Of Agricultural And Food Chemistry, 62 (51), 12436-12442.

MS, Universiteti i Tartu
Specialisti i gjumit

Duke shfrytëzuar përvojën e fituar akademike dhe profesionale, këshilloj pacientët me ankesa të ndryshme për shëndetin mendor - humor depresiv, nervozizëm, mungesë energjie dhe interesi, çrregullime të gjumit, sulme paniku, mendime dhe ankthe obsesive, vështirësi në përqendrim dhe stres. Në kohën time të lirë, më pëlqen të pikturoj dhe të bëj shëtitje të gjata në plazh. Një nga obsesionet e mia të fundit është sudoku - një aktivitet i mrekullueshëm për të qetësuar një mendje të shqetësuar.

Më të fundit nga CBD