Si të dozoni vajin CBD dhe CBD: Sa CBD duhet të merrni?

Si të dozoni vajin CBD dhe CBD: Sa CBD duhet të merrni?

CBD dhe vaji CBD duhet të merren siç duhet për të arritur rezultatin e dëshiruar. Normalisht, doza e duhur në vajin CBD dhe CBD është thelbësore për përmirësimin e vlerave të tyre medicinale dhe terapeutike. Marrja e dozës së gabuar, mund të çojë në pasoja shkatërruese dhe dështim në arritjen e efikasitetit terapeutik të dëshiruar. Ky artikull synon të përcaktojë dozën më të mirë për CBD dhe vaj CBD. Informacioni mbi dozën e CBD do t'i ndihmojë përdoruesit të përcaktojnë sasinë e saktë të produkteve që siguron rezultate të sigurta, efektive, më të shpejta dhe të dëshirueshme të trajtimit.

Dozimi i vajit CBD

Shuma e vaj CBD të marrësh është një pyetje e zakonshme në mesin e shumë përdoruesve. Brown (2019) këshilloi që përpara se të përcaktoni dozën e duhur, është e rëndësishme 'të dëgjoni trupin tuaj' dhe të vendosni se çfarë funksionon për ju. Kur përcaktoni dozën e vajit CBD, është thelbësore të kuptoni se CBD synon pika të ndryshme përfundimtare. Për shembull, një dozë më e ulët rekomandohet në trajtimin e ankthit, ndërsa krizat epileptike kërkojnë doza më të larta. Përdoruesit për herë të parë duhet të fillojnë me një dozë të vogël. Megjithatë, ju mund të rrisni dozën bazuar në mënyrën se si trupi juaj reagon. Doza e rekomanduar për fillestarët është 2.5 mg/kg dy herë në ditë për dy deri në tre javë. Nga atje, mund ta rrisni dozën në 7.0 mg/kg. Vlen të përmendet se mund të duhet kohë për të arritur rezultatin e dëshiruar. Faktorë si aktivitetet fizike intensive, pesha trupore dhe metabolizmi mund të pengojnë CBD të arrijë rezultatet e dëshiruara të trajtimit. Përdoruesit duhet t'i marrin parasysh këta faktorë për të vendosur dozën e duhur për vajin CBD.

Doza e produkteve CBD

CBD ka një gamë të gjerë produktesh të tilla si çamçakëz, produkte për kujdesin e lëkurës, bomba për banjë dhe pilula avullimi ndër të tjera. Të gjithë produktet CBD janë efektive vetëm kur përdoren si duhet. Prandaj, duhet të merrni dozën e duhur për të arritur efektin e dëshiruar terapeutik. Kuptimi i dozës është thelbësor. Teitelbaum (2019) vuri në dukje se megjithëse CBD është e sigurt, ajo shoqërohet me disa efekte anësore si oreksi i reduktuar, përgjumja, goja e thatë dhe të vjellat, ndër efektet e tjera Të rriturit gjithashtu mund të përjetojnë depresion dhe çrregullime të tjera të sjelljes.

 Brown & Winterstein (2019) rekomandohet ndjekja e dozave ditore të CBD për kushte të ndryshme.

  • Konvulsione: 2.5 mg
  • Ankthi: 300mg-600mg
  • Dhimbje të lidhura me kancerin - 50-600 mg
  • Varësia nga opioidet: 400-800 mg
  • Artriti - sprej: 30 mg ose topikal: 250 mg

 produktet CBD përmbajnë masë të ndryshme për njësi. Prandaj, nëse një sasi specifike nuk funksionon, mund të rregulloni sasinë për t'iu përshtatur nevojave të tyre.

Një përdorim i rëndësishëm por i nënstudiuar i CBD është doza e nevojshme për vlerat rekreative. Disa produkte CBD kanë nivele më të larta të THC në krahasim me të tjerët. Për shembull, CBD me spektër të plotë përmban një përqendrim më të lartë të THC. Efekti rrethues i THC përfshin, ndër të tjera, një ndjenjë të "të qenit i lartë". Një konsideratë themelore për përdoruesit e CBD duhet të jetë shkalla e të qenit 'e lartë'; THC është psikoaktive dhe mund të rezultojë në sjellje irracionale. Prandaj, përdoruesit duhet të kenë një lëvizje të pavarur për të rregulluar konsumin e tyre të produkteve CBD me përqendrime më të larta të THC.

Mbidozimi i CBD

Në CBD, një dozë e lartë ose e ulët përshkruhet duke përdorur përqendrim. Dikush mund të rrisë dozën në një maksimum prej 1500 mg/kg. Një sasi përtej këtij përqendrimi konsiderohet shumë e lartë. Veçanërisht, një mbidozë nuk do të ndodhë në produktet CBD. Studimet kanë treguar se njerëzit mund të tolerojnë më shumë se 1500 mg/kg. Nëse administroni një sasi të tepërt 1500 mg/kg përpara se doza e mëparshme të absorbohet plotësisht, kjo rrit përmbajtjen e CBD në sistemet e trupit. Kjo për shkak se receptorët e paktë të kanabinoideve në trup nuk do të marrin CBD të tepërt për t'u përdorur. Megjithatë, nuk duhet të rritet lirshëm doza përtej 1500 mg/kg. Evans (2020) vuri në dukje se CBD shtesë në gjak mund të çojë në efekte anësore të rënda si goja e thatë, një ndryshim në oreks dhe marramendje. Edhe pse hulumtimi mbi mbidozën e CBD është i kufizuar, mund të ketë më shumë efekte anësore të marrjes së tepërt të CBD.

Është e rëndësishme të theksohet se mbidoza e CBD është relative. Ndikimi i akumulimit të CBD në gjak manifestohet në efekte anësore. Në mënyrë tipike, përdoruesit e CBD paraqesin efekte të ndryshme anësore. Prandaj, një mbidozë në një person mund të mos jetë e ngjashme me një mbidozë në tjetrin, veçanërisht kur nuk ka efekte anësore të dukshme. Prandaj, përdoruesit mund të kenë mekanizma të vetë-rregulluar për të dalluar se çfarë përbën një mbidozë. 

Paralajmërim për mbidozën e CBD

CBD ndërvepron me medikamente të tjera në disa mënyra. Jiang et al. (2013) vuri në dukje se ndërsa substanca shpërbëhet në mëlçi, ajo pengon rolin e citokromit P450 në përthithjen dhe efikasitetin e barnave. Si rezultat, mëlçia nuk mund të metabolizojë ilaçet e marra për ilaçe të tjera. Prandaj, ilaçi i pametabolizuar bëhet shumë i përqendruar në gjak duke çuar në efekte anësore të padëshiruara. Disa ilaçe që mund të ndërveprojnë me CBD përfshijnë; Fluoksetina, lëngu i grejpfrutit, triazolam dhe amitriptilina, të cilat metabolizohen përmes sistemit të citokromit p450. Sidoqoftë, kjo nuk duhet t'ju ndalojë të përdorni CBD. Ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për efektet e mundshme të CBD të ndërveprimit midis CBD dhe mjekimit tuaj.

Disa lloje të CBD janë të arritshme për t'u përdorur dhe në thelb kërkojnë vetë-recetë. Për shembull, izolimi CBD, forma më e butë në spektër, është përgjithësisht e disponueshme me vetë-recetë. Në mënyrë të ngjashme, produktet CBD të tilla si ushqimet CBD janë të paketuara në mënyrë të përshtatshme si produktet e përditshme. Për shembull, ushqimet CBD të paketuara në çamçakëz gjenden kryesisht në shije të ndryshme të ëmbla. Kjo i bën ilaçet të ndjeshëm ndaj mbidozimit. Përdoruesit e mitur mund t'i qasen lehtësisht drogave nëse nuk monitorohen siç duhet. Prandaj, përdoruesit dhe autoritetet duhet të sigurojnë një monitorim të duhur për të parandaluar efektet anësore të lidhura me mbidozën.

përfundim

Shumica e produkteve CBD kanë një tregues të qartë të përmbajtjes së drogës që ato përmbajnë. Kjo është e rëndësishme për përdoruesit për herë të parë që të përcaktojnë se si ta marrin produktin. Prandaj është thelbësore të përcaktohen ndërveprimet e barnave, dozën e duhur dhe efektet anësore të mundshme. Një nivel i ngritur i CBD në qarkullimin e gjakut nuk është toksik. Sidoqoftë, nuk duhet të mbidozoni qëllimisht sepse një akumulim i CBD në qarkullimin e gjakut mund të ketë efekte anësore. Së fundmi, mbidoza është relative midis përdoruesve të CBD. Duhet vetërregullim për të dalluar kufirin e CBD që mund të marrë trupi i dikujt. Prandaj, përdoruesit duhet të sigurojnë se ata 'dëgjojnë' trupin e tyre për shenja të mbidozës për produktet CBD.

Referencat

Brown, JD dhe Winterstein, AG (2019). Ngjarjet e mundshme të padëshiruara të drogës dhe ndërveprimet drogë-drogë me përdorimin mjekësor dhe të konsumit të kanabidiolit (CBD). Gazeta e

mjekësia klinike, 8 (7), 989.

Evans, J. (2020). Udhëzuesi i fundit për CBD: Eksploroni botën e kanabidiolit. E drejtë

Winds Press

Jiang, R., Yamaori, S., Okamoto, Y., Yamamoto, I., & Watanabe, K. (2013). Kanabidiol

është një frenues i fuqishëm i aktivitetit katalitik të citokromit P450 2C19. Metabolizmi dhe farmakokinetika e barnave, DMPK-12.

Teitelbaum, J. (2019). Një vaj kërpi, CBD dhe primer i marihuanës: dhimbje të forta, pagjumësi,

dhe mjete për lehtësimin e ankthit. Altern.Ther. Health Med, 25, 21-23.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të fundit nga CBD