Si të filloni kompaninë e naftës CBD

Si të filloni kompaninë e naftës CBD

Hipoteza rreth CBD po rritet sot në botë, sepse ka provuar se ofron zgjidhje për disa probleme shëndetësore. Shumica e ilaçeve të përdorura në spitale kanë efekte anësore të ndryshme, duke përfshirë dhimbje koke dhe marramendje. CBD vjen si një ilaç natyral dhe kështu ka çuar në rritjen e shumë kompanive. Për të filluar një vaj CBD kompani, ju duhet të;

Shumica e njerëzve në botë i janë drejtuar CBD që nga legalizimi i përbërjes me më pak se 0.3% THC nga administrimi i ushqimit dhe ilaçeve. CBD përdoret në mënyrë aktive në më shumë se 50 shtete. Kërpi i rritur në SHBA inkurajohet sepse rritet sipas rregullores bujqësore dhe kështu konsiderohet i sigurt për përdorim. Bimët e kanabisit priren të thithin përbërës nga toka dhe ajri; kështu, një bimë duhet të rritet në tokë pjellore natyrale të pasur me lëndë ushqyese. Kjo do të përmirësojë cilësinë e CBD. Përdorimi i shumë kimikateve në fabrikë duhet të jetë i kufizuar pasi ato do të shfaqen në produktin përfundimtar, duke ndikuar kështu në cilësinë e produktit.

Naftës CBD

Është një përbërës kimik që rrjedh nga kanabisi Sativa ose bima e kërpit. Këto bimë përmbajnë dy përbërës të njohur: tetrahidrokanabinol (THC) dhe CBD. Watt & Karl (2017) vuri në dukje se THC është lloji më i popullarizuar, i njohur për vetitë e tij psikoaktive; është halucinogjen, i ndjekur nga CBD, i njohur për përfitimet e tij shëndetësore, duke përfshirë trajtimin e krizave.

Devinsky et al. (2018) shpjegoi se CBD përdoret në SHBA për trajtimin e konfiskimeve (epilepsisë) nën emrin e markës epidiolex. Ky është i vetmi medikament i aprovuar nga administrata e ushqimit dhe barnave. I jepet pacientëve nga mosha 2 vjeç.

Ekzistojnë tre lloje të CBD: izolimi CBD, CBD me spektër të gjerë dhe CBD me spektër të plotë. Izolimi CBD është forma më e pastër e CBD; spektri i gjerë përmban të gjitha kanabinoidet, flavonoidet dhe terpenet përveç THC.  Vaj CBD me spektër të plotë përmban të gjitha komponimet që gjenden në bimë, duke përfshirë THC, i cili ndryshon gjendjen mendore të përdoruesit. Ky lloj CBD është më pak i përpunuar për të mbajtur më shumë komponime.

CBD dhe THC punojnë së bashku për të krijuar një efekt rrethues; plotësojnë përfitimet dhe fuqinë e njëri-tjetrit për mirëqenien e trupit. Prandaj, disa kushte shëndetësore do të kishin nevojë për gjurmë të THC që pacienti të ndjejë efektin.

Formulimet CBD

Produktet CBD janë formuluar ndryshe, duke përfshirë e-lëngët, kremrat, balsamët me vajra, tinkturat, bombat e banjës, sapunët, gomat dhe njolla transdermale. Mënyra e administrimit gjithashtu mund të përcaktojë efektin. Për shembull, mishrat i nënshtrohen procesit të kalimit të parë, treten, shpërbëhen si ushqimet e tjera dhe më pas përthithen në trup. Prandaj, do të duhen deri në 2 orë për të ndjerë efektet. Sasia e CBD e absorbuar në trup mund të jetë 20 deri në 30%. Vaping përfshin thithjen e drejtpërdrejtë të komponimeve CBD në mushkëri dhe më pas thithjen e tyre në qarkullimin e gjakut; kështu, efektet do të jenë të shpejta.

Si të filloni një kompani CBD

Identifikoni vendndodhjen dhe produktin tuaj CBD

Identifikimi i kamares suaj nuk ka nevojë që ju të ecni përreth, por do të kërkonte më shumë kërkime nga dyqanet online. CBD është injektuar në produkte të ndryshme, duke përfshirë krem, ruan pije dhe ushqime. Hulumtoni se çfarë po marrin më shumë konsumatorët. Pasi të shikoni hapësirën e përgjithshme, vendosni se çfarë duhet të shisni, për shembull, suplemente CBD, ushqime/pije, kozmetikë ose produkte për kafshët shtëpiake.

Identifikoni llojet e produktit tuaj, për shembull, pilula, sprej, vapes, gëzhoja, arna dhe tema, tinctures, dhe ushqimore. Me këtë informacion, ju do të jeni plotësisht të vetëdijshëm se çfarë saktësisht do të përfshihet në produkt.

Kuptoni ligjet që qeverisin CBD

Administrata e ushqimit dhe ilaçeve legalizoi përdorimin e kërpit, por nuk rregulloi produktet CBD. CBD mund të rrjedh nga bimët e kërpit dhe kanabisit, por produktet e kërpit janë të ligjshme. CBD nuk mund të përmbajë më shumë se 0.3% THC, dhe CBD e nxjerrë nga marihuana është e ligjshme në vetëm 15 shtete. I vetmi medikament i aprovuar nga FDA dhe i përdorur si recetë në spitale është epidiolex për trajtimin e epilepsisë. Ligji gjithashtu ndalon përdorimin e CBD në ushqime dhe pije, megjithëse nuk ka asnjë veprim ligjor kundër shitësit aktual të CBD përveç lëshimit të letrave.

Prandaj, është e ligjshme nëse produkti juaj ka më pak se 0.3% THC. Në shitjet në mbarë shtetin, CBD me prejardhje nga kërpi mund të shitet në çdo shtet, por kur burimi është kanabisi, disa shtete e lejojnë atë, ndërsa të tjerët jo. Është mirë të merren parasysh dy komponentët me kujdes për të shmangur telashet me autoritetet.

Krijoni një Plan Biznesi

Asnjë biznes nuk mund të ketë sukses pa një plan biznesi. Një plan biznesi është naviguesi juaj dhe mund t'ju ndihmojë të qëndroni në krye të politikave gjithnjë në ndryshim. Së pari, analizoni tregun. Ai do t'ju japë informacionin që ju nevojitet për variablat e tregut si klientët, industria dhe konkurrentët. Sipas planit, keni emrin e kompanisë dhe një gamë produktesh që janë të ndryshme nga konkurrentët. Identifikoni shkurtimisht gamën e produkteve me cilësinë dhe parametrat konkurrues. Përcaktoni nëse financat tuaja kanë vlerësime të parave që ju nevojiten për të filluar biznesin dhe ndani ato në gjithçka që ju nevojitet, për shembull, marketing, markë, paketim dhe transport, dhe taksat. Në planetin tuaj, keni një plan marketingu real dhe një udhëzues se si do të marketingoni veten si kompani.

Keni Dokumentet e Biznesit

Për të shitur CBD në internet, duhet të keni dy licenca; një licencë biznesi të rregullt dhe një licencë rishitësi. Licenca e rregullt është për regjistrimin e biznesit tuaj në të gjithë shtetin që rishitësi zbatohet kur planifikoni të blini produktet CBD nga tregtarët me shumicë. Është e rëndësishme sepse ju pengon të paguani taksat e shitjes.

Gjeni furnizuesin tuaj CBD

Që kompania të zgjedhë mirë, ju duhet të keni një furnizues të besueshëm CBD dhe CBD duhet të jetë i një cilësie të mirë për t'i shërbyer nevojave të konsumatorëve tuaj të synuar. Nëse objektivi juaj është të keni një shitje mbarëkombëtare, CBD duhet të nxirret nga kërpi. Sasia e THC do të varet nga vendi i furnizimit; për shembull, ato që mund të kenë nevojë për më shumë se 0.3% produkt THC janë të pakta.

Zbuloni platformën perfekte të tregtisë elektronike

Operacionet tuaja duhet të funksionojnë mirë, gjë që mund të bëhet kur keni një platformë të besueshme të tregtisë elektronike pasi të keni një furnizues të besueshëm CBD. Disa nga ato të disponueshme janë shift4shop, Shopify dhe tregtia e madhe. Për dyqanin e dizajnit të tregtisë elektronike, produktet tuaja duhet të kenë një vend të spikatur. Keni një përshkrim tërheqës të produktit; duhet të jetë bindës, por të ketë fakte që janë pa pretendime shëndetësore dhe pa zhargon.

Trego kompaninë

Me çdo mjet, ju mund ta tregtoni plotësisht kompaninë për të marrë vëmendjen e kërkuar nga konsumatorët. Mund të jetë manual, por burimet në internet mund të funksionojnë më mirë.

përfundim

Përhapja e gjerë e CBD ka çuar në shfaqjen e shumë kompanive CBD, të cilat jo vetëm që po e bëjnë aksesin e CBD të lehtë, por po përmirëson ekonominë e kombit. Dy metoda mund të bëjnë nxjerrjen e CBD; përdorimi i kimikateve ose CO2. Faktorët që duhen marrë parasysh kur filloni një kompani CBD janë theksuar mirë. Të kesh një plan përpara krijimit të projektit, të gjesh një furnizues të besuar me produkte origjinale dhe të zbulosh platformën më të mirë të tregtisë elektronike për të tregtuar produktet tuaja, duhet t'ju ndihmojë të lulëzoni në furnizuesin më të mirë të produkteve CBD.

Referencat

Grey, RA dhe Whalley, BJ (2020). Mekanizmat e propozuar të veprimit të CBD në epilepsi. Çrregullimet epileptike, 22, S10-S15.

Devinsky, O., Verducci, C., Thiele, EA, Laux, LC, Patel, AD, Filloux, F., … & Friedman, D. (2018). Përdorimi me etiketë të hapura të CBD shumë të purifikuar (Epidiolex®) në pacientët me çrregullim të mungesës së CDKL5 dhe sindroma Aicardi, Dup15q dhe Doose. Epilepsia & Sjellja, 86, 131-137.

Rochfort, S., Isbel, A., Ezernieks, V., Elkins, A., Vincent, D., Deseo, MA, & Spangenberg, GC (2020). Qasja e përdorimit të projektimit të eksperimenteve për të optimizuar nxjerrjen e lëngjeve superkritike të kanabisit medicinal. Raporte Shkencore, 10(1), 1-7.

Watt, G., & Karl, T. (2017). Dëshmi In Vivo për Vetitë Terapeutike të Kanabidiolit (CBD) për Sëmundjen e Alzheimerit. Kufijtë në Farmakologji, 8, 20.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të fundit nga CBD