Si të ruani vajin CBD dhe suplemente të tjerë të kërpit

Si të ruani vajin CBD dhe suplemente të tjerë të kërpit

Ashtu si çdo vaj, vajrat CBD duhet të ruhen siç duhet në një zonë plotësisht të ajrosur. Produktet e naftës CBD kanë një etiketë që tregon se si duhet të ruhen suplementet dhe vaji CBD. Këto zona magazinimi përfshijnë; duke i mbajtur larg nga nxehtësia, duke i ruajtur në një vend të freskët dhe të thatë dhe në enë hermetike.

CBD dhe përbërësit e tjerë të kërpit ruhen mirë dhe freskia e tyre ruhet për të qëndruar më gjatë. Ato ose mund të vendosen në frigorifer në mënyrë që efektet të mos humbasin, ose mund të vendosen në një zonë që mund t'i ruajë për një kohë të gjatë. Produktet CBD janë të kushtueshme dhe mënyra më e mirë për të kursyer para dhe për të shmangur blerjen e produkteve të tjera është të siguroheni që ato të ruhen siç duhet. Kur vendoseni në kushte të shkëlqyera, ju garantohet të shijoni jetëgjatësinë e vaj CBD dhe komponimet e tjera të kërpit.

Mënyrat e ruajtjes së vajit CBD dhe përbërjeve të kërpit

Vend i freskët dhe i thatë

Pavlovic et al. (2019) rekomandoi që vaji CBD të mbahet në një vend të freskët dhe të thatë për të ruajtur cilësinë e tij. Kjo jep CBD që është e cilësisë më të mirë. vaj CBD mund të qëndrojë në nxehtësi dhe lagështi kur ruhet në një vend të freskët dhe të thatë, duke siguruar që përbërësit e tij të mos humbasin. Që të ndodhë kjo, vaji CBD duhet të mbahet larg çdo gjëje që jep nxehtësi dhe lagështi, pasi mund të bëjë që vaji CBD të ketë reagime negative. Gjëra të tilla që duhet të largohen nga përfshirja e vajrave CBD; kondicionerë, dehumidifikues dhe frigoriferë. Megjithatë, ka raste kur vaji CBD dhe suplementet e kërpit mund të ruhen në frigorifer. Incidente të tilla përfshijnë kur temperaturat janë shumë të nxehta. Kjo do t'i bëjë ato të freskëta dhe të qëndrueshme. 

Mbajini ato larg dritës së tepërt

Drita është një nga faktorët kryesorë që ndikon në cilësinë dhe freskinë e suplementeve të kërpit dhe CBD. Mënyra më e mirë është t'i mbani larg dritave në mënyrë që të jenë në formën e tyre më të mirë. Clarke & Merlin (2016) shpjegoi se vaji CBD dhe komponimet e tjera të kërpit mund të dekompozohen, veçanërisht kur ekspozohen ndaj shumë dritës. Kjo është një nga arsyet pse ato gjenden gjithmonë në shishe opake. Kjo siguron që përmbajtja e kësaj shishe të mos marrë dritë. Ata gjithashtu duhet të mbahen larg dritareve në mënyrë që rrezet e dëmshme të diellit të mos arrijnë deri tek ato.

Vendosini ato në enë hermetike

Roebuck et al. (2022) sugjeroi që vaji CBD duhet të mbahet gjithmonë në enë hermetike. Kjo ndodh sepse ato mund të përzihen me ajrin dhe mund të oksidojnë të gjithë përmbajtjen brenda tij përmes oksigjenit që gjendet në ajër. Kontejnerët hermetik sigurojnë që asnjë oksigjen të mos gjejë rrugën e tij në enë, në mënyrë që të mos përzihen. Në shumicën e rasteve, rekomandohet që kur përdorni vajin CBD dhe përbërësit e kërpit, ta përdorni shpejt dhe të siguroheni që kapaku të jetë i mbyllur fort në mënyrë që ajri të mos hyjë në enë. Ekspozimi i tepërt ndaj ajrit mund ta bëjë vajin CBD joefektiv. Gjëja më e mirë do të ishte t'i mbanin në enën e tyre origjinale dhe të siguroheni që ato të jenë të mbyllura siç duhet edhe pas përdorimit.  

Faktorët që duhen marrë parasysh kur ruani vajin CBD

Kur ruani vajin CBD, disa faktorë ka të ngjarë të ndikojnë në natyrën e vajit. Është më mirë t'i mbani larg prej tij pasi mund të ndryshojë efektet e tyre në trup. Disa nga faktorët përfshijnë;

Nxehtësi

Temperaturat e larta nuk preferohen pasi mund të ndikojnë tek kanabinoidet dhe t'i kthejnë ato në produkte të pavlera. Mund të ndërhyjë gjithashtu me përbërësit e kërpit.

Dritë

Sipas Gallily et al. (2015), shumica e vajrave CBD janë të ndjeshme ndaj rrezeve të tepërta të dritës. E njëjta gjë vlen edhe për përbërësit e kërpit. Kur ekspozohen ndaj shumë dritës, ato mund të ndërhyjnë në vetitë e saj dhe mund të mos jenë efektive në përfitimet e tyre. Ata mund të përfundojnë duke humbur pronat e mirënjohura që kanë.

Lagështi

Kur një kimikat kombinohet me ujin, ato ka të ngjarë të reagojnë dhe të prishen. E njëjta gjë vlen edhe kur vaji CBD reagon me ujë. Vaji CBD dhe produktet e kërpit do të reagojnë me ujin dhe mund të rrezikojnë të humbasin efektet e tyre pasi do të hollohen.

Ajër

Kur vaji CBD ndërvepron me ajrin, oksigjeni mund të ndërveprojë me të dhe mund të ndërhyjë në përfitimet që ofron vaji CBD.

Arsyet për ruajtjen e duhur të vajit CBD dhe produkteve të kërpit

  • Ruajtja e efektivitetit të komponentëve të kërpit dhe vaj CBD
  • Bëjini që përbërësit e vajit CBD dhe të kërpit të zgjasin më shumë pasi ato kanë një jetëgjatësi prej 2 vjetësh, por vetëm nëse ruhen kushtet e ruajtjes.
  • Shmangni skadimin e maturuar
  • Shijoni aromën dhe shijen origjinale në vajin CBD dhe produkte të tjera të kërpit përpara se të shkojnë keq.
  • Sigurohuni që freskia e vajit CBD të ruhet në mënyrë që ata të mos kenë erën e pakëndshme që shkaktohet nga produktet CBD të skaduara

A mund të skadojnë vaji CBD dhe Komponimet e kërpit?

Produktet CBD kanë një jetëgjatësi që do të thotë se ato mund të skadojnë. Gjithashtu ka një datë skadence të shënuar në produkte. Data e skadencës është gjithmonë kur i gjithë produkti do të jetë efektiv. Që ato të jenë efikase, ato duhet të ruhen siç duhet. Ka raste kur produkti CBD mund të ketë skaduar para kohe. Disa nga shenjat që tregojnë se vaji CBD ka skaduar para kohe ose thjesht ka skaduar në përgjithësi përfshijnë;

  • Erë e pakëndshme
  • Mund të ndryshojë në një ngjyrë më të errët
  • Jo efektive si të mëparshmet

Nuk ka efekte anësore nga përdorimi i vajit CBD të skaduar, por nuk ka asnjë dobi t'i kesh ato pasi efektet nuk do të ndihen ose nuk do të jenë të forta si në formën e tyre origjinale.

përfundim

Ashtu si të gjitha produktet e tjera, vaji CBD dhe produktet e kërpit duhet të ruhen siç duhet në mënyrë që të ruhet freskia dhe efektiviteti i tyre. Ato duhet të mbahen larg nxehtësisë, lagështirës dhe madje edhe ajrit. Kjo për shkak se këta janë faktorët kryesorë që ndihmojnë në përcaktimin nëse vaji CBD është i freskët ose nëse mund të duhet të hidhet nëse i ka skaduar. Ka raste kur ftohja është dekurajuar. Megjithatë, për ata që jetojnë në zona të ngrohta, mënyra më e mirë për të ruajtur vaj CBD dhe komponentët e kërpit do të jenë përmes ftohjes.     

referim

Clarke, R., & Merlin, M. (2016). Kanabisi: Evolucioni dhe Etnobotanika. Univ Of California Press.

Gallily, R., Yekhtin, Z., & Hanuš, LO (2015). Tejkalimi i përgjigjes së dozës në formë zile të kanabidiolit duke përdorur ekstrakt kanabisi të pasuruar me kanabidiol. Farmakologji dhe Farmaci, 6(02), 75.

Pavlovic, R., Panseri, S., Giupponi, L., Leoni, V., Citti, C., Cattaneo, C., … & Giorgi, A. (2019). Analiza fitokimike dhe ekologjike e dy varieteteve të kërpit (Cannabis Sativa L.) e rritur në një mjedis malor të alpeve italiane. Kufijtë në shkencën e bimëve, 10, 1265.

Roebuck, AJ, Greba, Q., Onofrychuk, TJ, Mcelroy, DL, Sandini, TM, Zagzoog, A., … & Howland, JG (2022). Ndryshime të ndashme në shkarkimet me majë dhe valë pas ekspozimit ndaj kanabinoideve të injektuara dhe kanabisit të tymosur në mungesë gjenetike Minjtë me epilepsi nga Strasburgu. Gazeta Evropiane e Neuroshkencës, 55 (4), 1063-1078.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të fundit nga CBD

RECETA E SYLABUB (ME CBD)

Syllabub është një ëmbëlsirë e shijshme dhe kremoze që ka qenë e famshme prej shekujsh. Versionet e hershme ngjanin