aparate dëgjimi

Si të zgjidhni aparatet më të mira të dëgjimit në vitin 2023

Hyrje:

Aparatet e dëgjimit kanë revolucionarizuar mënyrën se si njerëzit me humbje dëgjimi ndërveprojnë me botën përreth tyre. Ato janë bërë më të avancuara me kalimin e viteve, duke u ofruar përdoruesve cilësi të përmirësuar të zërit, rehati dhe komoditet. Megjithatë, me kaq shumë opsione në treg, zgjedhja e aparatit më të mirë të dëgjimit mund të jetë sfiduese. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ​​ne do të shqyrtojmë disa nga faktorët që duhet të keni parasysh kur zgjidhni aparatet më të mira të dëgjimit në vitin 2023.

Llojet e aparateve të dëgjimit:

Hapi i parë në zgjedhjen e aparatit më të mirë të dëgjimit është të kuptoni llojet e ndryshme të aparateve të dëgjimit të disponueshme në treg. Këtu janë tre llojet kryesore:

Aparatet e dëgjimit prapa veshit (BTE): Këto aparate dëgjimi përbëhen nga një pajisje e vogël që qëndron prapa veshit dhe një tub që i jep zë një kufjeje të personalizuar. Aparatet e dëgjimit BTE janë të përshtatshme për individët me humbje të lehtë deri të rëndë të dëgjimit dhe mund të vishen nga njerëz të të gjitha moshave.

Aparatet e dëgjimit në vesh (ITE): Këto aparate dëgjimi janë të personalizuara për t'u ulur në kanalin e veshit. Ato janë të përshtatshme për njerëzit me humbje dëgjimi të lehtë deri të moderuar dhe përgjithësisht janë më të rehatshëm për t'u veshur sesa aparatet e dëgjimit BTE.

Aparatet e dëgjimit plotësisht brenda kanalit (CIC): Këto aparate dëgjimi janë më të voglat nga tre llojet dhe qëndrojnë thellë në kanalin e veshit. Ato janë të përshtatshme për njerëzit me humbje të lehtë deri në mesatare të dëgjimit dhe janë praktikisht të padukshme.

Faktorët që duhen marrë parasysh kur zgjidhni aparatet e dëgjimit:

Tani që keni një kuptim bazë të llojeve të ndryshme të aparateve të dëgjimit, le të shqyrtojmë disa nga faktorët që duhet të keni parasysh kur zgjidhni aparatin më të mirë të dëgjimit për nevojat tuaja:

Shkalla dhe lloji i humbjes së dëgjimit: Shkalla dhe lloji i humbjes së dëgjimit do të përcaktojë llojin e aparatit të dëgjimit që është më i përshtatshëm për ju. Për shembull, nëse keni humbje të rëndë të dëgjimit, një aparat dëgjimi BTE mund të jetë më i përshtatshëm se një aparat dëgjimi ITE ose CIC.

Stili i jetesës: Stili juaj i jetesës do të luajë gjithashtu një rol në përcaktimin e aparatit më të mirë të dëgjimit për nevojat tuaja. Për shembull, nëse jeni shumë aktiv dhe merrni pjesë në aktivitete sportive ose në natyrë, një aparat dëgjimi BTE mund të jetë më i përshtatshëm se një aparat dëgjimi ITE ose CIC.

Niveli i teknologjisë: Aparatet e dëgjimit vijnë në nivele të ndryshme teknologjike, duke filluar nga ato bazë tek ato të avancuara. Sa më e avancuar të jetë teknologjia, aq më e mirë është cilësia e zërit dhe veçoritë e aparatit të dëgjimit. Megjithatë, teknologjia më e avancuar ka gjithashtu një kosto më të lartë.

Kostoja: Duke folur për koston, aparatet e dëgjimit mund të jenë të shtrenjta. Është e rëndësishme të merrni parasysh buxhetin tuaj kur zgjidhni aparatin më të mirë të dëgjimit për nevojat tuaja. Disa aparate dëgjimi mbulohen nga sigurimi ose Medicare, ndërsa të tjerët jo.

Komoditeti: Është e rëndësishme të zgjidhni një aparat dëgjimi që është i rehatshëm për t'u mbajtur. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse do të mbani aparatin tuaj të dëgjimit për periudha të gjata kohore.

Stili: Stili i aparatit të dëgjimit është gjithashtu një faktor që duhet marrë parasysh. Aparatet e dëgjimit BTE janë më të dukshme se aparatet e dëgjimit ITE ose CIC, të cilat mund të merren parasysh nëse jeni të shqetësuar për pamjen e aparatit tuaj të dëgjimit.

Karakteristikat: Më në fund, merrni parasysh veçoritë e aparatit të dëgjimit. Disa aparate dëgjimi vijnë me veçori të tilla si lidhja me Bluetooth, reduktimi i zhurmës dhe maskimi i tringëllimë në veshët. Konsideroni se cilat veçori janë të rëndësishme për ju.

Testimi dhe montimi:

Pasi të keni ngushtuar opsionet tuaja, është e rëndësishme të bëni një test dëgjimi dhe një përshtatje. Një test dëgjimi do të ndihmojë në përcaktimin e shkallës dhe llojit të humbjes së dëgjimit, gjë që do të ndihmojë audiologun tuaj të rekomandojë aparatin më të mirë të dëgjimit për nevojat tuaja. Një pajisje do të sigurojë që aparati juaj i dëgjimit të përshtatet rehat dhe të japë cilësinë më të mirë të mundshme të zërit.

mirëmbajtja:

Pasi të keni aparatin tuaj të dëgjimit, është e rëndësishme ta mirëmbani atë siç duhet për t'u siguruar që të vazhdojë të funksionojë siç duhet.

Monika Wassermann është një mjeke dhe një shkrimtare e pavarur me bazë në MB, e cila jeton me macen e saj Buddy. Ajo shkruan në disa vertikale, duke përfshirë jetën, shëndetin, seksin dhe dashurinë, marrëdhëniet dhe fitnesin. Tre dashuritë e saj të mëdha janë romanet viktoriane, kuzhina libaneze dhe tregjet e cilësisë së mirë. Kur ajo nuk është duke shkruar, mund ta gjeni duke u përpjekur të meditojë më shumë, duke ngritur peshë ose duke u endur nëpër qytet.

Më të rejat nga Medical