Si të zgjidhni vajin CBD

Si të zgjidhni vajin CBD

Në mbarë botën, ka shumë forma të CBD. Pyetja që dikush mund të ketë në mendje është: "A është vaji CBD më i miri për shëndetin tim?" Megjithatë, duhet të merren parasysh një shumëllojshmëri më e gjerë faktorësh përpara se të merret një vendim përfundimtar. Konsultohuni përpara se të vendosni për llojin e vajit CBD.

Shumë njerëz dëshirojnë të shijojnë përfitimet e CBD, por mund të dështojnë për shkak të njohurive të pakta rreth produktit. Ka forma të CBD që mund të përfshijnë vaj ose tinktura. Nëse keni zgjedhur të keni vaj CBD, vetëkuptohet se ky artikull do të ketë një rëndësi të madhe për ju. Artikulli do të diskutojë disa të mirat dhe të këqijat e vajit CBD. Përveç këtyre, faktorët që duhen marrë parasysh për zgjedhjen e vajit më të mirë dhe origjinal dhe përfitimet e zgjedhjes së vajit CBD. Shikoni artikullin dhe zgjidhni problemin plotësisht. Së pari, artikulli do të përcaktojë shkurtimisht vajin CBD dhe CBD si një përbërës.

CBD si një përbërës

Sipas Kaplan etj. (2008), CBD është një përbërës i marrë nga kanabis sativa ose bima e kërpit. Është një nga mbi 100 përbërësit që gjenden në bimën e kanabisit. THC është një përbërës në bimën e kanabisit që detyron shumicën e individëve të përdorin bimën e kanabisit dhe është përgjegjës për efektin 'të lartë' pas konsumimit. Edhe pse shumica e individëve i ngatërrojnë të dyja, është e qartë se ato janë të ndryshme. Kompanitë zhvillojnë CBD me spektër të plotë, i cili mund ta bëjë njeriun të ndihet 'i lartë' duke kombinuar CBD dhe THC.

Vaji CBD si produkt

Vaji CBD është vaji i prodhuar duke nxjerrë CBD nga Cannabis sativa dhe më pas duke e holluar atë me një vaj bartës si vaj ulliri ose kokosi. Vaji mund të përdoret për qëllime të ndryshme dhe është më i rëndësishëm për konsumatorin. Vaji CBD mund të gjendet në dyqane që kërkojnë vizita një-në-një ose në internet. Që dikush të përdorë vajin CBD, është e rëndësishme të mësoni informacione rreth tij për të parandaluar pasoja të tmerrshme.

Të mirat dhe të këqijat e përdorimit të vajit CBD

Nëse njëra palë i pëlqen të përdorë një produkt, ndërsa tjetra e sheh atë jo të këndshëm, të gjitha produktet kanë merita dhe të meta. Vaji CBD nuk është lënë pas pasi mbart meritat dhe të metat e tij. Më poshtë janë të listuara meritat dhe të metat e vaj CBD.

Përparësitë e përdorimit të vajit CBD

Vaji CBD ka disa përfitime të cilat janë të rëndësishme për t'u diskutuar.

 • Mund të përzihet me ushqime dhe pije. Evans et al. (2021) vuri në dukje se pikat e CBD mund të futen në ushqim ose pije si pije të gazuara dhe lëngje. Kjo u jep një rëndësi të madhe individëve që e shohin si detyrë të madhe marrjen me dorë të CBD.
 • CBD mund të zgjidhet në varësi të fuqisë, llojit dhe shijeve. Disa individë do të preferonin vajra me shije të lartë, ndërsa të tjerëve mund t'i pëlqejnë ato në gjendjen e tyre origjinale. Nga ana tjetër, disa mund të pëlqejnë CBD, e cila është më e fuqishme. Për këtë arsye, vaji CBD ofron një nga zgjedhjet duke e bërë atë më efektiv se format e tjera të CBD.
 • Mund të aplikohet në sipërfaqen e lëkurës. Ndryshe nga Kapsula CBD të cilat mund të gëlltiten vetëm si pilula dhe jo domosdoshmërisht aplikohen në sipërfaqen e lëkurës. Baral etj. 2020) vërtetoi se vajrat CBD mund të aplikoheshin në sipërfaqen e lëkurës. Aplikimi në lëkurë do t'i japë akoma rëndësinë e synuar.
 • Mund të përdoret në formën e një doze. Ashtu si Kapsula CBD, vaji CBD gjithashtu mund të informohet për një dozë. Kjo sigurisht do të ndihmojë ata që duan të ndjekin rutinën strikte të shijimit të përfitimit të saj.
 • Ai përmban më pak përbërës. Ndryshe nga format e tjera të CBD, kjo nuk përmban më shumë përbërës që mund të lindin në probleme shëndetësore për përdoruesit.

Disavantazhet e përdorimit të vajit CBD

Ashtu si çdo produkt me disavantazhe, vaji CBD gjithashtu ka disavantazhe.

 • Julia et al. (2022) deklaroi se disa vajra CBD kanë shije të forta. Prodhimet mund të përfshijnë shije të forta gjatë përpunimit. Kjo do të bënte që disa konsumatorë të mos i pëlqenin dhe të ndalonin përdorimin e markave.
 • Çmime të larta. Disa shitës mund ta ngarkojnë produktin me një kosto më të lartë se normalja. Disa madje mund t'u mohojnë blerësve zbritjen që vjen me produktin.

Faktorët që duhen marrë parasysh kur zgjidhni vaj CBD

Njeriu nuk duhet të shikojë produktin e ekspozuar dhe ta marrë atë pa marrë parasysh informacionin për vetë produktin. Disa nga faktorët që duhet të keni shumë përpara se të zgjidhni CBD përfshijnë:

 • Montoya et al. (2020) shpjegoi se ndotësit janë një faktor për t'u ekzaminuar. Zakonisht, kur një produkt përmban ndotës, konsiderohet se nuk ia vlen të konsumohet. Kërkoni një test laboratorik që vërteton se produkti nuk përmban ndotës.
 • Pale etj. (2010) ekzaminoi se një produkt duhet të ketë një certifikatë të analizës. Ky dokument tregon datën e skadencës ose jetëgjatësinë e produktit që blihet. Pa këtë, braktisni produktin sa më shpejt të jetë e mundur.
 • Fuqia. Ja sa i fortë a Produkt CBD është; përmbajtje në terma të një miligram.
 • Profili i kanabidiolit. Kjo përfshin përmbajtjen e secilit lloj CBD në produkt. Për shembull, për CBD me spektër të plotë, sasia e THC nuk duhet të jetë më shumë se 0.3%; me spektër të gjerë nuk ka THC, por të gjitha përbërjet e bimës së kanabisit janë të izoluara që të jenë të pastra. Kjo duhet të tregohet.

Përfitimet e naftës CBD

Vaji CBD ka njëfarë rëndësie për përdoruesit. Rëndësia duhet të dihet pasi ato e detyrojnë njeriun të përdorë produktin dhe të ketë shëndetin e dikujt që merr një drejtim tjetër. Ato përfshijnë:

 • Zvogëloni simptomat e kancerit. Ndërsa kanceri po bëhet një nga sëmundjet më vdekjeprurëse në botë, CBD mund të përdoret për të paktën të frenojë efektet e tij në sistemin imunitar. Nëse dikush është viktimë e kancerit, vetëm një dozë është e mirë për të lehtësuar simptomat e tij.
 • Rodriguez-Leyva etj. (2010) vuri në dukje se vaji CBD është i rëndësishëm për shëndetin e zemrës. Zemra është një nga organet kryesore të trupit dhe duhet të mbrohet me çdo kusht. Përfshirja e CBD në shëndetin tuaj do të ndihmojë në ruajtjen e zemrës në gjendje të mirë. Do të ndihmojë në kontrollin e qarkullimit të gjakut në trup, gjë që do të ndihmojë shëndetin e zemrës.
 • Mbroni neuronin nga infeksionet. Neuroni i një personi mund të jetë i infektuar, duke çuar në sëmundje të tjera si meningjiti. CBD ndihmon në parandalimin e neuroneve nga sëmundje të tilla.
 • Sipas Eskander etj. (2020), CBD ndihmon në zbutjen e dhimbjeve kronike. Vaji CBD ndihmon që një person të ndihet më rehat nga dhimbja duke stimuluar endokannabinoidin e trupit.

përfundim

Ndërsa CBD po bëhet gjithnjë e më popullore, merrni parasysh marrjen e një vendimi të shëndoshë për të përfituar prej tij. Artikulli ka dhënë një përkufizim të shkurtër të CBD, i cili do t'ju ndihmojë të dini origjinën e tij. Me forma të ndryshme të CBD në mendje, ju keni mundësinë të zgjidhni atë që i përshtatet më së miri çështjeve tuaja shëndetësore. Artikulli ka dhënë të mirat, të këqijat dhe përfitimet e përdorimit të vajit CBD për qëllime shëndetësore. Që dikush të zgjedhë vajin CBD, duhet të shikojë faktorë të ndryshëm që do të shpjegojnë një vendim përfundimtar për përdorimin e tij. Para se të zgjidhni përdorimin e vajit CBD, duhet të kontrolloni kundër dhe të përpiqeni të vini në praktikë udhëzimet e dhëna.

Referencat

Baral, P., Bagul, V., & Gajbhiye, S. (2020). Vaji i farës së kërpit për kujdesin e lëkurës (Kanabis Sativa L. jo-drogë): Një përmbledhje. Gazeta Botërore e Kërkimeve Farmaceutike, 9 (8), 2534-2556.

Eskander, JP, Spall, J., Spall, A., Shah, RV dhe Kaye, AD (2020). Kanabidioli (CBD) si një trajtim i dhimbjes akute dhe kronike të shpinës: Një seri rastesh dhe rishikimi i literaturës. J Opioid Manag, 16 (3), 215-8.

Evans, J. (2021). Pijet me kanabis: Sekretet e krijimit të pijeve CBD dhe THC në shtëpi. Fair Winds Press (MA).

Julia, N. Vajrat më të mirë CBD për artritin dhe dhimbjet e kyçeve të rishikuara në vitin 2022.

Kaplan, BL, Springs, AE, & Kaminski, NE (2008). Profili i modulimit imunitar nga kanabidioli (CBD) përfshin çrregullimin e faktorit bërthamor të qelizave T të aktivizuara (NFAT). Pharmacology Biochemical, 76(6), 726-737.

Montoya, Z., Conroy, M., Vanden Heuvel, BD, Pauli, CS, & Park, SH (2020). Ndotësit e kanabisit kufizojnë përdorimin farmakologjik të kanabidiolit. Kufijtë në Farmakologji, 11, 571832

PALE, ACCT, & FISCHER, K. Certifikata e Analizës Ekstrakt i lëngshëm i frutave të papajës.

Rodriguez-Leyva, D., & Pierce, GN (2010). Efektet kardiake dhe hemostatike të farave dietike të kërpit. Ushqyerja dhe Metabolizmi, 7 (1), 1-9.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të fundit nga CBD