Sneha's Care është një angazhim për të krijuar një shoqëri ku të gjitha kafshët trajtohen në mënyrë njerëzore

Sneha's Care është një angazhim për të krijuar një shoqëri ku të gjitha kafshët trajtohen në mënyrë njerëzore

Kujdesi i Sneha-s është një organizatë jofitimprurëse e themeluar në vitin 2015 në rrethin Lalitpur të Nepalit, e cila është e përkushtuar të krijojë një shoqëri ku të gjitha kafshët trajtohen në mënyrë njerëzore. Mbrojtja e kafshëve të komunitetit nga të gjitha format e abuzimit, mizorisë dhe torturës është fokusi kryesor i punës.

Në mënyrë që kjo të ndodhë, Sneha's Care filloi projekte të ndryshme për mirëqenien e kafshëve dhe qenve të komunitetit për të ndaluar mizorinë ndaj kafshëve. Për të krijuar politika rigoroze të mirëqenies së kafshëve, ne promovojmë mirëqenien e kafshëve dhe punojmë me agjencitë qeveritare dhe organizata të tjera me vizione të ngjashme. Ne besojmë se përfundimi i çdo forme të shfrytëzimit dhe abuzimit të kafshëve duhet të jetë një synim për çdo individ, organizatë dhe qeveri.

Nga fushatat si vaksinimi kundër tërbimit, sterilizimi/neuterimi, ushqimi gjatë fatkeqësive, mirëqenia e kafshëve të punës programet për programet e mirëqenies së kafshëve në robëri, komunikimin me shkollat, dietën me bazë bimore dhe mbrojtjen, ndalimin e transportit të kafshëve të gjalla, ne kemi qenë të përfshirë në projekte të ndryshme që kanë të bëjnë jo vetëm me mirëqenien e kafshëve, por edhe me mjedisin. Promovimi i veganizmit përfshin drejtpërdrejt reduktimin e shfrytëzimit të kafshëve dhe për rrjedhojë, duke edukuar për përfitimet e dietës me bazë bimore përmes shtrirjes së programit tonë, ne kemi arritur të ndryshojmë mendësinë e njerëzve të komunitetit në një masë të caktuar. Sneha's Care ka trajtuar dhe shpëtuar më shumë se 50,000 kafshë deri më tani. Me projektin tonë të përkushtimit dhe edukimit human, njerëzit janë më të vetëdijshëm për mizorinë e vazhdueshme ndaj kafshëve. Ne kemi krijuar programe ku edukojmë dhe pajisim njerëzit me informacionin dhe mjetet që u nevojiten për të bërë zgjedhjet e duhura dhe për të ndërmarrë hapat thelbësorë. Kafshëve që kanë nevojë për shpëtim dhe atyre që janë lënduar u shërbehet nga një ekip i kualifikuar veterinerësh, teknikësh, stafi dhe vullnetarësh. Streha Sneha's Care aktualisht strehon një numër të madh qensh të plagosur dhe të paralizuar, si dhe kafshë të braktisura ferme, të cilat përfshijnë lopë, buall, dhi, dele dhe derra që janë duke u kujdesur dhe trajtuar.

Sneha's Care ka punuar pa u lodhur për të prezantuar politikat e mirëqenies së kafshëve në Nepal për të mbrojtur mirëqenien e kafshëve dhe për të siguruar dënime për çdo abuzim dhe mizori ndaj kafshëve, së bashku me drejtimin e strehës. Për më tepër, Sneha's Care promovon intensivisht ndërgjegjësimin për mirëqenien e kafshëve në nivel kombëtar dhe i edukon njerëzit që të kenë dhembshuri për të gjitha kafshët.

Themeluesi ynë-Sneha Shrestha (Si filloi gjithçka…)

“Kafshët janë miqtë tanë dhe ne nuk i dëmtojmë miqtë tanë”-Sneha Shrestha

Sneha nuk kishte qenë kurrë një dashnore e kafshëve, madje as qendashëse, ajo pranoi të blinte kafshë shtëpiake pavarësisht rezervave të saj, por nuk donte asnjë qen të papastër në rrugë. Më pas ajo bleu dy këlyshë, njëri prej të cilëve ishte Zara, e cila e fitoi shpejt Snehën me besnikërinë, mirësinë dhe butësinë e saj. Me kalimin e kohës, ajo e konsideronte Zarën më shumë se një qen. Ajo ishte si një vajzë për të. Zara rrezatonte lumturi dhe dashuri. Çdo ditë ajo priste te porta që Sneha të kthehej nga puna. Sneha nuk e dinte fare se ishte mësuar që Zara të luante me të dhe ta priste te porta, por një ditë Zara nuk ishte aty. Sneha e pa se ishte një pamje intriguese. Ndërsa vazhdonte të kërkonte Zarën për të parë nëse kishte ndonjë problem, ajo zbuloi se ajo derdhte gjak. Ajo më pas mori vesh se fqinji i saj kishte helmuar qenin e saj, ajo u tmerrua dhe nxitoi Zarën në klinikë. Fatkeqësisht, pas katër ditësh Zara u largua nga bota. Për fqinjët, qeni ishte thjesht një lehës i bezdisshëm pa asnjë rëndësi të vërtetë, por për Snehën, qeni përfaqësonte të gjithë botën e saj, familjen dhe lumturinë e saj. Sneha e ndoqi ritualin për qenin e saj në të njëjtën mënyrë që hindusët ndjekin rituale të caktuara për të qarë ose për të vajtuar për të ndjerin për 13 ditë duke u përmbajtur nga kripa dhe kënaqësitë e tjera.

Pas incidentit, Sneha e kuptoi afinitetin e saj të fortë për qentë dhe u ndje e shtyrë të fliste në emër të tyre pasi pa se si Zara kishte duruar dhe sa padrejtësisht. Ajo vuri në dyshim sigurinë e qenve të pranishëm në rrugë dhe komunitet, sepse qeni i saj nuk ishte i sigurt brenda shtëpisë së saj. Më pas, ajo filloi të vinte re qentë kudo që shkonte si rezultat i pikëpamjes së saj të ndryshuar për ta. Ajo mbante gjithmonë me vete pako me biskota për të përkëdhelur dhe ushqyer qentë që haste. Ndërsa vazhdoi, ajo mundi të shihte se sa prej tyre kishin plagë dhe kishin nevojë për ndihmë të menjëhershme mjekësore. Ajo pa vuajtjet e qenve, shumë me raste të goditjes, sëmundjeve, të braktisurve, të sëmurëve dhe atyre që vuanin nga abuzimi/mizoria.

Ajo filloi të paguante për hapësirë ​​në një lukuni të lagjes për t'u siguruar qenve të komunitetit një shtëpi, kujdes dhe ushqim të rregullt pasi nuk mund të shikonte vuajtjet e tyre. Në më pak se një muaj, lukuni u mbush plot. Nëse ajo kishte strehën e saj dhe një ekuipazh për ta ndihmuar, ajo besonte se mund të ndihmonte edhe më shumë qen dhe të punonte në mënyrë më efektive. Ajo më pas krijoi strehën pasi shiti shtëpinë e saj. Ajo përfundimisht kuptoi se sa shumë simpati ndjente për qentë e komunitetit dhe zhvilloi një pikëpamje të re për të gjitha kafshët. Edhe pse i donte të gjitha kafshët, ajo e kuptoi se po tregonte dashuri vetëm për qentë. Ajo filloi të vinte re se kishte shumë kafshë shtesë që kërkonin kujdes dhe trajtim mjekësor.

Duke qenë një avokate e të drejtave të kafshëve dhe themeluese e Sneha's Care, qëllimi i saj i vetëm është të mbrojë kafshët nga të gjitha format e abuzimit, mizorisë dhe torturës. Ishte entuziazmi, përkushtimi dhe vendosmëria e saj që e mbajtën të ecnin përpara për mirëqenien e kafshëve. Është thelbësore të rrënjoset dhembshuria për të gjitha kafshët tek të rinjtë dhe të vendosen ligje të rrepta për të promovuar nocionin se ÇDO JETË KA RËNDËSI.

“Dhe nuk jemi vetëm ne që mund të mësojmë dhembshurinë. Gjëja më e rëndësishme është të kesh humanizëm. Nuk janë vetëm njerëzit që të mësojnë njerëzimin; Mësova njerëzimin nga këto kafshë. Këto kafshë më mësuan gjithçka.”-Sneha Shrestha

Sfidat me të cilat përballet organizata

Drejtimi i një organizate që promovon mirëqenien e kafshëve kërkon shumë përpjekje, përkushtim dhe këmbëngulje. Aftësia e organizatës për të funksionuar pa probleme është pothuajse e pamundur pa mbështetje dhe financim. Mbajtja e angazhimit publik dhe donatorëve është një sfidë e madhe për organizatat për mirëqenien e kafshëve. Sfidat si të pasurit e burimeve të kufizuara, ngritja e fondeve të mjaftueshme për të mbështetur operacionet, angazhimi dhe mobilizimi i komuniteteve lokale, krijimi i ndryshimeve efektive dhe të qëndrueshme, trajtimi i një vëllimi të madh të operacioneve të shpëtimit të kafshëve dhe ruajtja e komunikimit të qartë dhe efektiv me publikun, vullnetarët dhe palët e tjera të interesuara. ngritja e ndërgjegjësimit dhe kuptimit të publikut për çështjet e mirëqenies së kafshëve, ligjeve dhe rregulloreve, dhe zbatimi joadekuat i ligjeve ekzistuese. Sfida të tjera përfshijnë mungesën e mesazheve të unifikuara midis organizatave, vështirësinë për t'u kujdesur për kafshët e sëmura ose të lënduara, si dhe konkurrencën nga organizata të tjera jofitimprurëse.

Kjo mund të bëhet pak e diskutueshme nëse flasim për sakrificën e kafshëve në emër të fesë, e cila lidhet me ritualet dhe zakonet që janë praktikuar me shekuj. Kjo është një sfidë tjetër me të cilën përballen organizatat për mirëqenien e kafshëve. Abuzimi, torturimi dhe shfrytëzimi i kafshëve në emër të fesë është krejtësisht i papranueshëm, kështu që ne jemi përballur me këtë sfidë që nga fillimi e deri më sot, por po mundohemi që t'i japim fund duke hartuar ligje dhe standarde për mirëqenien e kafshëve.

Për më tepër, gjetja e shtëpive afatgjata, të sigurta dhe të përshtatshme për kafshët e shpëtuara, ulja e normave të eutanizimit dhe krijimi i ndërgjegjësimit për çështjet e mirëqenies së kafshëve janë të gjitha sfidat me të cilat përballet organizata. Duke folur për strehimoren, një sfidë tjetër serioze me të cilën po përballemi në këtë moment është zhvendosja e strehës sonë. Na është urdhëruar të heqim strehën tonë nga vendi ku ndodhemi aktualisht. Kjo për shkak të ankesave të banorëve vendas që banojnë në atë zonë. Kur u ndërtua streha Sneha's Care, vendi ku ndodhet streha aktuale, ishte një hapësirë ​​e hapur, larg zonës së banimit ku njerëzit banonin rrallë, por ngadalë për shkak të urbanizimit, njerëzit filluan të banonin pranë strehës sonë. Tani, ne jemi të detyruar të heqim strehën tonë dhe dihet se do të kemi nevojë për një sasi të madhe fondesh për ndërtimin e një strehe të re. Strehimi ynë aktual është shtëpia për mbi 170 qen dhe kafshë fermash si derra, lopë, buall, dhi dhe dele. Pra, ne po përpiqemi të mendojmë për idetë për mbledhjen e fondeve dhe se si mund t'i zhvendosim kafshët tona në një hapësirë ​​të re sa më shpejt të jetë e mundur.

Mundësitë për organizatën

Duke qenë një organizatë që është e vendosur të punojë për mirëqenien e kafshëve, ne besojmë në krijimin e një shoqërie humane që do të ketë dhembshuri për të gjitha kafshët dhe do të jetë mbështetëse për t'i dhënë fund shfrytëzimit të kafshëve.

Organizatat e mirëqenies së kafshëve kanë mundësinë të bëjnë një ndryshim të rëndësishëm në jetën e kafshëve. Ne mund të avokojmë për legjislacion dhe rregullore më të forta në mbështetje të mirëqenies së kafshëve, si dhe ofrimin e strehimit dhe kujdesit për kafshët që kanë nevojë për ndihmë shtesë dhe ndihmë mjekësore. Organizatat mund të krijojnë iniciativa për edukimin e kafshëve, të punojnë për të ndihmuar në përfundimin e mizorisë së kafshëve dhe të mbështesin iniciativat e sterilizimit/neuterimit për të ndihmuar në kontrollin e mbipopullimit të kafshëve. Me shumë opsione të ndryshme në dispozicion, organizatat e mirëqenies së kafshëve kanë mundësi të fuqishme dhe pozitive për ta bërë botën një vend më të mirë dhe më të ndritshëm për të gjitha kafshët.

Përveç kësaj, organizatat mund të ndihmojnë kafshët e braktisura që të adoptohen përmes ngjarjeve të tyre, të rrisin ndërgjegjësimin publik për trajtimin etik të kafshëve, të ofrojnë mundësi vullnetare dhe praktikante për ata që janë të interesuar të japin një kontribut kuptimplotë dhe të punojnë me qeveritë lokale dhe organizata të tjera. për të krijuar dhe zbatuar politika që përfitojnë kafshët.

Zhvillimi i teknologjisë dhe avancimi i kërkimit janë të rëndësishëm në mbrojtjen e kafshëve dhe për t'i ndihmuar ato të jetojnë jetën e tyre më të mirë. Nëpërmjet programeve tona, ne mund të përmirësojmë shëndetin dhe mirëqenien e kafshëve dhe të bëjmë një ndryshim në komunitetin e tyre lokal. Ne gjithashtu mund të rrisim shtrirjen tonë për të ndihmuar kafshët në më shumë vende dhe mund të promovojmë praktika më humane dhe të qëndrueshme për të ndihmuar në uljen e vuajtjes së kafshëve në mbarë botën. Së fundi, organizatat kanë potencialin për të mbledhur fonde dhe për të bashkëpunuar me organizata të tjera me të njëjtin mendim për të krijuar një ndikim më të madh për mirëqenien e kafshëve.

Këshilla për të tjerët

Kompania jonë ka funksionuar për më shumë se tetë vjet rresht dhe udhëzimi që ne ofrojmë është i drejtpërdrejtë, por i dobishëm për arritjen e objektivave të kujtdo që dëshiron të inicojë ose mbështesë një organizatë ekzistuese për të arritur objektivat e saj.

Misioni dhe vizioni duhet të jenë të qarta, kështu që duhet të përfshihet zhvillimi i një deklarate të qartë të misionit që përshkruan qëllimet e organizatës, të tilla si mbështetja e të drejtave të kafshëve ose rritja e mirëqenies së kafshëve. Sigurohuni që të gjithë në organizatë e dinë qëllimin tuaj dhe po punojnë drejt qëllimeve të përbashkëta.

● Sigurimi i transparencës në operacione dhe komunikim me publikun

● Rritja e angazhimit publik duke mbështetur fushatat dhe duke arritur tek komuniteti përmes aktiviteteve të tilla si vullnetarizmi dhe mbledhja e fondeve.

● Hulumtoni dhe zhvilloni plane për qëndrueshmëri afatgjatë, si buxhetimi dhe mbledhja e fondeve.

● Përdorni teknologjinë dhe mediat sociale për të promovuar ndërgjegjësimin dhe për të krijuar lidhje domethënëse me mbështetësit.

● Organizimi i seminareve/ngjarjeve për të edukuar dhe informuar publikun e gjerë. Krijoni një ekip pune profesional i cili mund të shpërndajë detyrat me saktësi dhe efikasitet.

● Dokumentoni të dhënat për shpëtimin e kafshëve, rikuperimet dhe adoptimin e suksesshëm, përdorni ato për të informuar strategjitë e ardhshme.

● Vendosni marrëdhënie me ligjvënësit vendas, bizneset dhe organizatat e tjera për të rritur ndërgjegjësimin dhe avokimin për masa më të forta për mirëqenien e kafshëve. Koordinoni me pushtetin vendor dhe organizata të tjera të shoqërisë civile për të marrë mbështetje.

● Zhvillimi i partneriteteve me organizatat dhe strehimoret e shpëtimit të kafshëve për të promovuar mirëqenien dhe edukimin. Bashkëpunoni me profesionistë të tjerë në fushën e mirëqenies së kafshëve për mbështetje dhe këshilla.

● Siguroni trajnim, edukim dhe ndihmë për vullnetarët: Trajnoni dhe fuqizoni vullnetarët për të siguruar angazhimin e tyre adekuat dhe për të maksimizuar ndikimin e tyre. Kontaktoni vullnetarët dhe mbështetësit e mundshëm për të përhapur fjalën dhe për të marrë më shumë ndihmë

● Investoni në marketing dhe komunikim – përhapni fjalën për organizatën dhe misionin e saj duke përdorur kanale të ndryshme. Përdorni mediat sociale – krijoni dhe drejtoni fushata në internet për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të angazhuar publikun.

● Zhvilloni dhe zbatoni një plan efektiv për mbledhjen e fondeve: Kjo është e nevojshme për të mbështetur organizatën tuaj dhe programet e saj

.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News