Sound Bites Nutrition LLC - në pronësi dhe operuar nga një dietologe e regjistruar, Lisa Andrews

Sound Bites Nutrition LLC - në pronësi dhe operuar nga një dietologe e regjistruar, Lisa Andrews

Sound Bites Nutrition LLC është në pronësi dhe operohet nga një dietologe e regjistruar, Lisa Andrews. Lisa është një profesioniste e kalitur e ushqimit dhe të ushqyerit që ofron edukim dhe këshillim mbi ushqimin, demonstrime gatimi dhe shkrime të pavarura. 

Lisa është autore e 3 librave të gatimit për dietat dhe sëmundjet - Libri i gatimit për shërimin e përdhes, Libri i plotë i gatimit për gjëndrën tiroide dhe libri i gatimit për ushqimin e shëndetshëm të zemrës. Ajo gjithashtu shkruan rregullisht për Food and Health Communications dhe Today's Dietitian.

Lisa kënaqet duke i ndihmuar njerëzit të krijojnë vakte që i bëjnë ata të ndihen më mirë, qoftë për menaxhimin e sheqerit në gjak apo uljen e peshës. Është kënaqësi të shohësh njerëz të zbulojnë ushqime ushqyese dhe të mësojnë ta bëjnë vetë.

Përveç punës së saj këshilluese, Lisa zhvilloi një linjë mallrash lojërash lojërash ushqimore, duke përfshirë këmisha, kartolina, letra me shënime dhe sende të tjera. Ajo e quan këtë "Uria e panxharit të marule" pasi një pjesë e të ardhurave nga shitjet e lojërave të fjalës ushqimore shkojnë drejt programeve të pasigurisë ushqimore në Cincinnati.

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

Lisa vjen nga një varg i gjatë dietash, gjë që fillimisht ngjalli interesin e saj për të ushqyerit. Nëna e saj ishte në çdo dietë nën diell, duke përfshirë dietën Slim Fast, Mayo Clinic, Grejpfrut, dietë me supë lakër. Ajo luftoi me peshën e saj për disa vite pasi kishte 5 fëmijë. 

Babai i saj zhvilloi diabetin e tipit 2 si i rritur dhe gjithashtu duhej të bënte modifikime në vaktet e tij. Edhe motrat e saj ishin pak të fiksuara pas peshës. Lisa u mor me buliminë në shkollën e mesme dhe pas shërimit, donte të mësonte se si t'i ndihmonte njerëzit me dietat e tyre.

Pas përfundimit të diplomës së saj në dietologji dhe mbarimit të një stazhi dietik, Lisa filloi punën si dietologe klinike në Qendrën Mjekësore VA. Ajo qëndroi atje për disa vite dhe u njoh mirë me sëmundjet kronike. Ajo përfundimisht u kthye në shkollën e mesme për masterin tim dhe e reduktoi punën e saj në spital me kohë të pjesshme. Ajo mori role të tjera si mësimdhënia në Universitetin e Cincinnati dhe puna si dietologe në komunitet për të mësuar të ndërtojë aftësitë e saj.

Në vitin 2008, ajo lançoi Sound Bites Nutrition për t'u fokusuar në mirëqenien dhe për të fuqizuar njerëzit që të kujdesen për shëndetin e tyre përmes ushqimit të ekuilibruar. Roli i saj ka evoluar nga këshilltar klinik në konsulent ushqimor. Çdo ditë është paksa e ndryshme dhe asaj i pëlqen shumëllojshmëria e punës në të cilën është përfshirë, si p.sh. demo gatimi, prezantime dhe shkrime të pavarura.

Uria e panxharit të marules

Mallrat e lojërave të lojërave ushqimore filluan si një "pushtim" për të tallur kulturën e dietës. Filozofia e Lizës për ushqimin është se ai nuk duhet të jetë ndëshkim. Është lëng selino vërtet ja vlen te pihet? Tingëllon e tmerrshme! Nëse ju duhet të mbyllni hundën për të gëlltitur diçka, ndoshta nuk ia vlen.

Bluzat erdhën në vitin 2016. Lisa ishte në një dyqan të njohur veshjesh kur pa një bluzë ku shkruhej, "mëngjes, drekë, darkë" me imazhet e një donut, pice dhe një taco. Edhe pse ajo nuk është militante për dietën e saj, ajo nuk i shihte këto si shumë humoristike. Ajo mendoi me vete: "Çfarë do të vishja?". 

Ajo vendosi të krijojë dizajnet e saj. Meqenëse i ka pëlqyer gjithmonë lojërat e lojërave me ushqim, kjo kishte kuptim për të. Loja e saj e parë ishte "Peas romaine seeded", që përkthehet në Ju lutem qëndroni ulur. Kjo është vërtet argëtuese për t'u veshur në një aeroplan.

Pasi shiti këmisha për disa vite, ajo donte një mënyrë që ato t'ia kthente komunitetit të saj. Për shkak të interesit të saj për pasigurinë ushqimore dhe edukimin mbi ushqimin për njerëzit që nuk kanë akses në këshillim për ushqimin ose dietën, një pjesë e shitjeve të lojërave të lojërave ushqimore shkon drejt programeve të pasigurisë ushqimore. Lettuce Beet Hunger ka lindur në vitin 2018. 

Lisa ka disa nga modelet e saj të këmishave dhe kartave të shënimeve në disa dyqane të vogla dhuratash rreth Cincinnati dhe do të donte të rritej. Ajo ka afërsisht 40 dizajne, kështu që disa janë printuar sipas kërkesës për të shmangur mbajtjen e shumë inventarit, gjë që mund të bëhet e shtrenjtë!

Sfidat kryesore të fillimit të biznesit

Kur mori diplomën për ushqim mbi 30 vjet më parë, ajo nuk kishte planifikuar të bëhej pronare e një biznesi të vogël. Lisa filloi Sound Bites Nutrition kur ishte ende me kohë të pjesshme në Qendrën Mjekësore VA. Ajo i bëri të dyja punët për rreth 6 vjet derisa u largua përfundimisht nga spitali në vitin 2014.

Disa nga sfidat në fillimin e biznesit ishin gjetja e stilistit të duhur për të krijuar një faqe interneti, gjetja e një kontabilisti të biznesit të vogël, ngritja e LLC dhe gjetja e një hapësire zyre. Ka shumë rrathë konfigurimi për t'u kaluar kur filloni për herë të parë dhe mund të jetë dërrmuese. Burri i saj e bëri logon e saj dhe ndihmon me disa nga modelet e saj të mauteve.

Një sfidë tjetër e madhe ishte gjetja e një emri! Dukej sikur ishin marrë të gjithë emrat argëtues dhe krijues. Ajo doli me emrin ndërsa udhëtonte nga një dyqan stereo makinash dhe pa fjalën SOUND. Sound Bites dukej perfekt, por ishte një emër mjaft i zakonshëm. Ajo shtoi Nutrition në fund dhe vazhdoi me të.

Një sfidë tjetër ishte vendosja se çfarë shërbimesh të ofronte dhe çfarë popullsie të shihte. Meqenëse përvoja e Lizës ishte me të rriturit dhe jo me fëmijët, kishte kuptim të punonte vetëm me të rriturit. Ajo nuk punon me çrregullime të të ngrënit ose me ato me alergji ushqimore, kështu që ajo ka qëndruar me klientët që janë të interesuar për humbjen e peshës ose menaxhimin e sëmundjeve (si IBS, diabeti, kolesteroli i lartë dhe kanceri, për shembull).

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Ashtu si bizneset e tjera të vogla, Sound Bites Nutrition u godit rëndë gjatë Covid. Lisa hoqi dorë nga zyra e saj ku më parë bënte këshillim ushqimor pasi nuk ishte në gjendje ta përdorte atë për 6+ muaj në fillim të pandemisë. Ajo shpejt mësoi për një platformë në internet në përputhje me HIPPA dhe filloi të shihte klientët e këshillimit të ushqyerjes në atë mënyrë.

Ajo humbi para nga angazhimet e anuluara të të folurit, fluturimet dhe ngjarje të tjera si demonstrimet e gatimit personal. Ishte një kohë e vështirë për të pasur një biznes të vogël.

Sfidat tani janë kryesisht gjetja e shitësve ose dyqaneve për të mbajtur mallrat e saj të lojërave ushqimore si dhe ndërtimi i një ekipi për të punuar. Meqenëse ajo nuk ka një përvojë në biznesin e veshjeve, është e vështirë të gjesh të tjerë në këtë linjë pune për ta ndihmuar në procesin e shpërndarjes, marketingut dhe shkallëzimit të biznesit.

Sfida tjetër është konkurrenca. Shkrimi i pavarur duket se është më i popullarizuar në mesin e dietologëve sesa në të kaluarën. 

Çmimi i shërbimeve mund të jetë gjithashtu i vështirë. Ju nuk dëshironi të mbiçmoni veten, por gjithashtu nuk dëshironi të lini para në tryezë. Kuptoni se sa do të dëshironit të fitoni në orë për të zbuluar se çfarë duhet të karikoni.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

E bukura e punës si dietologe është se për sa kohë që njerëzit do të vazhdojnë të hanë, do të ketë gjithmonë punë. Pavarësisht nëse ofrohet zhvillimi i recetave për një kompani ushqimore, këshillimi i klientëve ose ofrimi i seminareve ushqimore për kompanitë e korporatave, ekziston një shumëllojshmëri e gjerë e punës në dispozicion.

Lisa-s iu kërkua të jepte një klasë ushqimi në shkollë të mesme disa vite më parë dhe të vazhdojë ta bëjë këtë tani. Ajo i pëlqen të edukojë studentët për rëndësinë e të ushqyerit shëndetshëm. Kjo është me të vërtetë e rëndësishme në këtë popullatë pasi ata janë shumë të zhytur në mediat sociale, gjë që mund të ndikojë negativisht në imazhin e trupit të tyre.

Lisa është bërë gjithashtu një ofrues webinar për një EAP (Programi i Ndihmës së Punonjësve) dhe mund të ofrojë webinare nga shtëpia e saj. Ajo gjithashtu ka bërë disa intervista televizive dhe demo gatimi nga shtëpia.

Sound Bites Nutrition së fundmi ka bashkëpunuar me Free Store Food Bank në një dizajn bluzash për punonjësit e tyre. Lisa është e mirë në rrjetëzim dhe shpresojmë se do të bashkëpunojë me më shumë kompani për dizajnet e lojërave të lojërave ushqimore duke ecur përpara. Ajo do të donte të lidhej me restorante, marka të vogla ushqimore ose dietologë dhe kuzhinierë që kanë nevojë për dhurata argëtuese. Ky është qëllimi i saj afatgjatë. 

Këshilla për të tjerët për biznesin

  1. Nëse po mendoni të filloni një biznes, bëni disa kërkime dhe shikoni se kush është konkurrenca juaj. Çfarë ju bën të ndryshëm nga konkurrenca juaj? Çfarë aftësish keni që do të ishin të dëshirueshme dhe të dobishme për njerëzit? 
  2. Jini të hapur ndaj rrjeteve. Tregojuni njerëzve se çfarë bëni ose çfarë lloj pune dëshironi të bëni. Bota është e vogël! Fjala e gojës është një nga mënyrat më të mira për të nxjerrë biznesin tuaj atje që njerëzit t'ju punësojnë.
  3. Mos i digjni urat. Nëse diçka nuk funksionoi, vazhdoni. Duhet të keni një lëkurë të trashë dhe të mos i merrni gjërat shumë personalisht. 
  4. Mësoni aftësi të reja - Microsoft office, platformat google, të shkruarit dhe të folurit profesional. Të gjitha këto do të vijnë në ndihmë me një biznes.
  5. Jini aktiv në mediat sociale. Bëhuni vetvetja juaj e vërtetë, autentike. Mundohuni të mos e krahasoni veten me të tjerët. Është e rëndësishme të lidheni me njerëzit, por edhe të argëtoheni me të.
  6. Fitoni përvojë përmes provës dhe gabimit. Nëse bëni të njëjtën punë pa pushim, mund të bëhet e mërzitshme. Merrni klasa ose bëni kurse online për të mësuar më shumë aftësi. Kjo ju bën më të tregtueshëm. 
  7. Merrni një llogari bankare biznesi të ndarë nga llogaria juaj personale.
  8. Kërkoni ndihmë! Shikoni të punësoni një trajner biznesi ose mentor SCORE për ndihmë. SCORE është një akronim për "Trupat e Shërbimit të Ekzekutivëve në Pension" dhe është falas.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News