Të brendshmet gjatë dekadave: Si kanë evoluar të brendshmet

Të brendshmet gjatë dekadave: Si kanë evoluar të brendshmet

//
Të brendshmet gjatë dekadave: Si kanë evoluar të brendshmet
Credit: Dimepiece LA

Nuk është sekret që moda ndryshon nga dekada në dekadë dhe të brendshmet nuk bëjnë përjashtim. Me kalimin e viteve, të brendshmet janë kthyer nga të qenit kufizuese dhe dredha-dredha në thuajse inekzistente ose pika kryesore e veshjes. Këto ndryshime ndodhin për shkak të ndryshimeve në trendet e modës, normave shoqërore dhe qëndrimit të përgjithshëm ndaj seksit dhe seksualitetit.

Të brendshmet gjatë dekadave: Si kanë evoluar të brendshmet
Credit: Dimepiece LA

Më poshtë kemi mbuluar evolucioni i të brendshmeve gjatë 100 viteve të fundit duke filluar me hapat e mëndafshtë të viteve 20 e deri te braletat që i takojnë nofullave.

1920-së

Flappers, të bërë të famshëm për shpërfilljen e standardeve të shoqërisë, filluan të heqin dorë nga korset tradicionale kufizuese në favor të këmishave dhe hapave me rrjedhje të lirë. Ata ishin pionierët e të brendshmeve të ndërtuara për gratë e vërteta.

Të brendshme të viteve 1920
Credit: Dimepiece LA

1930-së

Vitet 1930 ishte fillimi i Depresionit të Madh. Gratë kishin dëshirë të madhe për të brendshme që i bënin të ndiheshin mirë, ndërsa gjithçka tjetër po binte rreth tyre. Gratë përdornin veshje magjepsëse dhe të brendshme për t'i shpëtuar realitetit të tyre aktual. 

Të brendshme të viteve 1930
Credit: Dimepiece LA

1940-së

Me fillimin e luftës, praktika u bë emri i lojës. Gratë kishin nevojë për të brendshme që thjesht bënin punën dhe nuk i pengonin. Çorapet dhe veshjet ishin stili i preferuar gjatë këtyre viteve.

Të brendshme të viteve 1940
Credit: Dimepiece LA

1950-së

Vitet 50 kishin të bënin me theksimin e belit tuaj, kështu që beli i mbërthyer u rrit në popullaritet. Gratë përdorën veshje të forta për të arritur pamjen tradicionale të orës të bërë të famshme nga të famshëm si Marilyn Monroe dhe Grace Kelly.

Të brendshme të viteve 1950
Credit: Dimepiece LA

1960-së

Vitet e trazuara 1960 mund të përkufizohen nga protestat e saj kundër kulturës dhe lindja e lëvizjes për të drejtat civile, por së bashku me të erdhën moda dhe modele të reja flokësh. Pantyhose, e shpikur në vitin 1959, u konsiderua një deklaratë e stilit revolucionar dhe u rrit në popullaritet gjatë gjithë viteve '60. Të brendshmet ishin të dizajnuara duke pasur parasysh kulturën rinore dhe ishin zbukuruar me modele të fëmijëve me lule në pëlhura elastike.

Të brendshme të viteve 1960
Credit: Dimepiece LA

1970-së

Vitet 1970 sollën mitiken 'djegia e sutjenavesi simbol i barazisë, i lidhur me lëvizjen për çlirimin e grave; megjithëse ka shumë pak prova që sugjerojnë se kjo ka ndodhur ndonjëherë. Pavarësisht nëse ndodhi apo jo, ajo përsëri çoi në një rritje të numrit të grave që shkonin pa sutjena. Lëvizja feministe i lejoi gratë, në mënyrë metaforike, të lëshonin gjithçka që i lidh, në një kuptim literal që do të thoshte se sutjenat duhej të iknin.

Të brendshme të viteve 1970
Credit: Dimepiece LA

1980-së

Gjatë viteve 80, videoja e ushtrimeve ishte King, e cila shkaktoi një rritje të veshjeve sportive dhe veshjeve aktive. Gratë filluan të veshin të brendshme si veshje të jashtme. Kjo dekadë gjithashtu solli në jetë të brendshme me prerje të lartë, të ngjashme me të cilat nuk ishin parë kurrë më parë. Sa më lart të ngrihen aq më mirë.

Të brendshme të viteve 1980
Credit: Dimepiece LA

1990-së

Edhe pse Wonderbra u shpik në vitin 1964 nga stilistja kanadeze Louise Poirier, ajo arriti popullaritetin e zakonshëm në vitet '90. Qëllimi përfundimtar ishte seksi duke ndryshuar tërësisht formën dhe pozicionin e dekoltesë. 

Të brendshme të viteve 1990
Credit: Dimepiece LA

2000-së

Naughties sollën në jetë trendin e dukshëm të tangut ose G-string, i cili duhej të kombinohej me xhinse të ulëta, në mënyrë që e gjithë bota të mund të shihte se ju me të vërtetë kishit veshur një tanga. Të famshëm madje filluan të vishnin veshje të frymëzuara nga të brendshmet në publik. Babydolls u bënë një gjë si pjesë e pamjes "kinderwhore".

Të brendshme të viteve 2000
Credit: Dimepiece LA

2010-së

Në kontrast me nofullat e dukshme, viti 2010 pa një rritje në një pamje më modeste, më të hijshme, elegante dhe formale për të brendshmet. Bralettes u bënë veçanërisht të njohura si të brendshme ashtu edhe si veshje të sipërme.

Të brendshme të viteve 2010
Credit: Dimepiece LA

Ky artikull u botua fillimisht Dimepiece LA

Postimet e fundit nga Marie Salbuvik (shiko të gjitha)

dietist
MS, Universiteti Lund, Suedi

Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në jetën e njeriut. Zakonet e të ushqyerit janë një nga faktorët që ndikojnë në shëndetin tonë. Shpesh ekziston një keqkuptim midis njerëzve se nutricionistët detyrojnë një dietë shumë kufizuese, por kjo nuk është e vërtetë. Në fakt nuk ndaloj asnjë produkt, por vë në dukje gabimet dietike dhe ndihmoj në ndryshimin e tyre duke dhënë këshilla dhe receta të reja që i kam provuar vetë. Unë i këshilloj pacientët e mi që të mos i rezistojnë ndryshimit dhe të jenë të qëllimshëm. Vetëm me vullnet dhe vendosmëri mund të arrihet një rezultat i mirë në çdo fushë të jetës, duke përfshirë ndryshimin e zakoneve të të ngrënit. Kur nuk punoj, më pëlqen të shkoj në ngjitje. Një të premte në mbrëmje, ka shumë të ngjarë të më gjeni në divanin tim, duke u përqafuar me qenin tim dhe duke parë disa Netflix.

Më të rejat nga Dashuria dhe Marrëdhëniet