Të ushqehemi më të shëndetshëm: KËSHILLA PËR GATIMIN ME VAJ CBD

Të ushqehemi më të shëndetshëm: KËSHILLA PËR GATIMIN ME VAJ CBD

Çfarë është CBD? Si mund të jetë CBD efektive? Çfarë është vaji CBD? Sa efektive është vaj CBD kur përdoret në gatim? Çfarë mund të bëjë një individ me vaj CBD? Sa vaj CBD mund të përdorë një individ? Sa më mirë mund të ruani vaj CBD për përdorim? A shpjegon ky artikull këshilla për ushqimin më të shëndetshëm dhe gatim duke përdorur vaj CBD?

CBD është një nga produktet më të njohura që ka fituar popullaritet brenda një periudhe të shkurtër. Është forma e shkurtër e kanabidiolit, një ekstrakt i kanabis sativa. CBD mund të nxirret nga kërpi dhe marihuana, dhe ndryshimi ndodh në përbërjen e THC dhe komponimeve të tjera. CBD me bazë kërpi është i ligjshëm, ndërsa CBD me bazë marihuanë është i paligjshëm për shkak të sasisë së THC dhe efekteve të tij tek një individ kur konsumohet. CBD në Shtetet e Bashkuara të Amerikës përdoret kryesisht për qëllime rekreative pasi individët nuk kanë ndonjë qëllim specifik për ta përdorur atë. Me popullaritetin e saj, CBD është pretenduar se ka disa përfitime shëndetësore. Është lidhur me disa përfitime shëndetësore si zbutja e dhimbjes, zvogëlimi i inflamacionit dhe ndihma në trajtimin e disa sëmundjeve të lëkurës. Ka shume produktet CBD në treg si një individ ka injektuar CBD në recetën e tyre të gatimit duke përdorur gjithashtu vaj CBD për gatim. Por me legalizimin dhe nënshkrimin e projekt-ligjit të fermës 2018 erdhën disa rregulla se si mund të përdoren më mirë produktet CBD. Çdo produkt që përmbante më shumë se 0.3% nivel THC konsiderohej i paligjshëm. Individët duhet të marrin në konsideratë produkte me një nivel të moderuar të fuqisë për të parandaluar efektet negative. 

Bazat mbi vajin CBD

Vaji CBD nxirret nga bima me bazë kërpi pasi është një nga përbërësit natyral në gjethet dhe lulet e bimëve të kanabisit. Mund të përdoret në gatim nga individë të ndryshëm. Ai përmban nivele të ulëta të THC; kështu, individët që e përdorin atë nuk ndihen të lartë. Chen & Pan (2021) deklaroi se përfshirja e vajit CBD në gatim është e thjeshtë, veçanërisht kur kombinohet me pije. Vaji CBD mund t'i shtohet produkteve të pjekura me temperaturë të ulët të nxehtësisë për të ndihmuar në ruajtjen e efektivitetit të vajit CBD. Nëse një individ dëshiron të shmangë ngrohjen e CBD-së, ai mund ta shtojë atë në ushqimet pa pjekje, si krem ​​pana ose supë e bërë në shtëpi. Individët mund të konsumojnë vaj CBD duke e gëlltitur atë pasi është një mënyrë e sigurt për të konsumuar CBD.

Ku të merrni vaj CBD

Individët mund të hyjnë në CBD përmes platformave në internet, në dyqanet offline të CBD dhe në dyqanet lokale të suplementeve shëndetësore. Leszko & Meenrajan (2021) shpjegoi se me popullaritetin që ka fituar, vaji CBD është kudo dhe individët duhet të konsiderojnë blerjen e produkteve cilësore për përdorim. Meqenëse vaji CBD shitet si një shtesë, FDA nuk e rregullon atë; kështu, nuk garantohet nëse është efektiv apo i sigurt. Për produkte cilësore dhe më të mira të naftës CBD, kërkoni varietete organike që përmbajnë lëndë të para të mira të nxjerra me metoda më të mira të nxjerrjes dhe të kaluara në aspektin e testimit të palëve të treta për të kontrolluar pastërtinë dhe ndotjen e produktit.

Çfarë të bëni me vajin CBD?

Mead (2017) shpjegoi se vaji CBD mund të përdoret në disa ushqime nga një individ. Mund të futet në kafe, supa, smoothie, produkte të pjekura, salca dhe krem ​​pana. Individët mund të marrin në konsideratë disa aspekte për të marrë efektin e plotë të vajit CBD nga produktet.

Rregullat e arta të gatimit me vaj CBD

Mos i shpërdoroni vajrat ose tinkturat tuaja të kushtueshme në gatim

Individët duhet të dinë se ka disa mënyra me kosto efektive që ata mund t'i përdorin për të injektuar vaj CBD në vend që të përdorin ato të shtrenjta Vajra CBD. Ata mund të blejnë vaj ulliri që janë injektuar me CBD dhe janë gati për të gatuar. Duhet të kërkoni vaj ulliri të injektuar me CBD të rritur në mënyrë organike pa pesticide dhe metale.

Sasia e nxehtësisë për t'u përdorur

Nxehtësia e gatimit mund të ndikojë në efektivitetin e vajit CBD pasi mbinxehja mund të djegë CBD në vaj. Temperaturat duhet të shkojnë nën 320˚F për rezultate më të mira. Këshillohet që individët të mund të shtojnë vajin CBD në ushqimin që është përgatitur pasi t është hequr nga burimi i nxehtësisë.

Përfshini yndyrna të shëndetshme

Meqenëse CBD është e tretshme në yndyrë, trupi mund ta përthithë atë lehtësisht kur shoqërohet me ushqime që përmbajnë yndyrë. Individët duhet të përdorin vajra bartës që mund të përzihen lehtësisht me CBD për të ndihmuar në përmirësimin e biodisponibilitetit të produktit. Vajra të tillë mund të jenë vajrat MCT, ulliri, avokado dhe kokosi, siç janë disa nga vajrat më efektivë.

Jini të durueshëm me efektet

Konsumimi i CBD në ushqim kërkon një kohë të gjatë që një individ të ndjejë efektin në krahasim me tinkturat nën gjuhë. CBD në ushqime duhet të gëlltitet, tretet dhe asimilohet në qarkullimin e gjakut të një individi. Individët që përdorin vaj CBD në ushqime duhet të jenë të durueshëm për të ndjerë efektet. Para se të arrijë në qarkullimin e gjakut, CBD zbërthehet në mëlçi nga efekti i kalimit të parë.

Merrni parasysh se me çfarë po konsumoni vaj CBD

Individët duhet të jenë të vetëdijshëm për atë që po marrin. Individët mund të shtojnë vaj CBD në kokteje dhe alkool pasi mund të jetë negativ për shkak të efekteve ekstreme që mund të rezultojnë nga efekti. Doza është e rëndësishme dhe merrni parasysh cilësimin pasi jo të gjithë individët e përdorin produktet CBD sepse ky kanabinoid mund të ndërveprojë me disa ilaçe dhe të rezultojë në disa efekte anësore.

Sa vaj CBD duhet përdorur?

Individët duhet të jenë shumë të kujdesshëm në lidhje me injektimin e vajit CBD në ushqime të tjera. Edhe me disa erëza të fuqishme, ajo fillon me një sasi të vogël dhe rritet në mënyrë drastike. Me vajin CBD, rekomandohet që njeriu duhet të shkojë ngadalë dhe pak. Malyshevskaya et al. (2017) shpjegoi se mund të fillonin me doza 5 mg deri në 10 mg vaj CBD për porcion. Nëse nuk i ndjeni efektet e synuara, rrisni dozat ngadalë derisa të arrini rezultatet e dëshiruara. Individët duhet të marrin parasysh recetat e mjekëve kur përdorin produkte CBD që ndihmojnë në parandalimin e çdo efekti anësor.

Ruajtja e vajit CBD

Shumica e vajrave CBD vijnë në shishe me ngjyrë blu ose qelibar. Vaji CBD ruhet në errësirë ​​sepse ekspozimi ndaj dritës mund të çojë në humbjen e kanabinoideve që përmbahen në vaj. Mund ta bëjë produktin joefektiv; Këta individë këshillohen të ruajnë shishen e vajit CBD në një vend të freskët, të errët dhe të thatë. Gjithashtu, nxehtësia mund të ndryshojë përbërjen e vajit CBD. Ruani shishen e vajit CBD në një dhomë të ngrohtë për të shmangur një të tillë. Ekspozimi i vajit CBD në ajër mund të ndryshojë lehtësisht përbërjen e produktit. Vaji duhet të mbahet në një shishe hermetike. Ruajtja e duhur e vajit CBD mund të zgjasë deri në 1-2 vjet.

Përfundim

Vaji CBD është bërë pjesë e rrjedhës kryesore pasi shumë individë po e ruajnë atë për gatimin e qilarit. Për një rezultat më të mirë të përvojës, individët mund të korporojnë vaj CBD në ushqime të caktuara. Mund të shtohet në pije, smoothie, kremra dhe ushqime të tjera. Individët duhet të jenë të interesuar se sa nxehtësi përdorin kur futin vaj CBD në ushqime. Gjithashtu, është e rëndësishme të merret parasysh lloji i vajit që është duke u injektuar me CBD. Vaji duhet të jetë cilësor dhe efektiv. Para përdorimit të vajit CBD në gatim, një individ duhet të marrë parasysh recetën e mjekut për të parandaluar çdo efekt anësor.

Referencat

Chen, C., & Pan, Z. (2021). Kanabidioli dhe terpenet nga kërpi – përbërës për ushqimet e ardhshme dhe teknologjitë e përpunimit. Journal of Future Foods, 1 (2), 113-127.

Leszko, M., & Meenrajan, S. (2021). Qëndrimet, besimet dhe ndryshimi i tendencave të përdorimit të vajit të kanabidiolit (CBD) midis kujdestarëve të individëve me sëmundjen Alzheimer. Terapitë plotësuese në mjekësi, 57, 102660.

Malyshevskaya, O., Aritake, K., Kaushik, MK, Uchiyama, N., Cherasse, Y., Kikura-Hanajiri, R., & Urade, Y. (2017). Kanabinoidet natyrale (Δ 9-THC) dhe sintetike (JWH-018) shkaktojnë konvulsione duke vepruar përmes receptorit kanabinoid CB1. Raporte shkencore, 7 (1), 1-8.

Mead, A. (2017). Statusi ligjor i kanabisit (marijuanës) dhe kanabidiolit (CBD) sipas ligjit të SHBA. Epilepsia & Sjellja, 70, 288-291.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të fundit nga CBD